budyń - 12640 przepisów (strona:309/843)

Racuszki jogurtowo-budyniowe z jabłkami 117

ustach. Polecam!       Składniki: 330ml gęstego jogurtu naturalnego 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego (16 gram) 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru 1 jabłko Dodatkowo: olej do smażenia cukier puder do posypania       *** Do miski wsypujemy mąkę, budyń (proszek) i proszek do pieczenia, mieszamy. Dodajemy

Blog z Apetytem
Ciasto Biały Lion 144

mąkę pszenną i ziemniaczaną, dokładnie wymieszać (można przy pomocy miksera na wolnych obrotach). Tak przygotowaną mieszankę powoli wlewać do gotującego się mleka ciągle mieszając, aby nie powstały grudki. Kiedy budyń zacznie gęstnieć, gotować około 2 minut, aż zacznie się bąblić. Garnek zdjąć z ognia, przykryć i odstawić do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło przełożyć do miski i zmiksować na puszystą masę(...)Następnie dalej miksując na wolnych obrotach dodawać po łyżce przestudzonego budyniu. Na końcu dodać sok z cytryny. Masę kajmakową przełożyć do miseczki, dodać ryż preparowany i dokładnie wymieszać. Gdyby masa była bardzo gęsta to można otwartą puszkę uprzednio podgrzać w kąpieli wodnej. Przestudzony biszkopt wyjąć z blaszki, przekroić w poprzek na dwa blaty. Każdy blat nasączyć wodą wymieszaną z cukrem

Danka Pichci
Pyszna szarlotka z powidłami i budyniową pianką+FILM 154

cukier waniliowy JABŁKA -około 1,5 kg startych jabłek (należy odcisnąć z nich sok) -1 łyżka bułki tartej -1 galaretka cytrynowa PIANKA -4 białka -4 łyżki cukru -1 budyń waniliowy lub śmietankowy 40g bez cukru DODATKOWO -4-5 łyżek powideł śliwkowych  -cukier puder do posypania Blaszkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wszystkie składniki na ciasto dajemy do miski(...)gorące.  Przestudzone jabłka wykładamy na ciasto, wyrównujemy, posypujemy lekko bułką tartą. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i  miksujemy chwilę do jego częściowego rozpuszczenia. Na koniec dodajemy budyń i mieszamy lub miksujemy bardzo delikatnie.  Piankę wykładamy na jabłka, na koniec trzemy resztę ciasta. Szarlotkę pieczemy około 40-45 minut na złoty kolor w temperaturze 170 stopni grzanie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Krem czekoladowy 126

Ciasta oraz desery często przekładam kremem. Jeśli jest to krem czekoladowy to robię go na dwa różne sposoby. Pierwszy typ kremu czekoladowego, który przyrządzam bazuje na budyniu, drugi zaś na serku mascarpone. Krem przygotowany na budyniu jest zdecydowanie cięższy od tego robionego na mascarpone, ale za to idealnie sprawdza się w ciastach, które dekoruję masą cukrową. Krem czekoladowy , który robię

MeCooks
Piernik z serem 120

wierzch. Masa twarogowa/ masa serowa: 1 kg sera Quark 20% może być ser z wiaderka 2 jajka ½ szklanki cukru 1 opakowanie cukru ze skórka pomarańczową 1/3 szklanki oleju 1 budyń waniliowy op. 40 g 1 łyżka mąki ziemniaczanej olejek np. pomarańczowy do dekoracji : lukier przygotowany z soku pomarańczowego i cukru pudru i posypka Cukier ucieramy z jajkami i cukrem(...)skórką pomarańczową, a następnie dodajemy ser, olej, oraz olejek pomarańczowy. Dokładnie miksujemy składniki. Dodajemy suchy budyń i mąkę ziemniaczaną. Całość delikatnie mieszamy łyżką najlepiej silikonową. Na ciemne ciasto nakładamy w małych, ale równych odstępach łyżką masę serową, a następnie resztę ciasta piernikowego Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika w temp. 180°C. Pieczemy przez ok. 50 minut, do tzw. suchego patyczka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię