budyń - 12640 przepisów (strona:317/843)

Sernik Amaretto 28

ciasteczek amaretti - 60 g masła Składniki na masę serową: - 1 kg twarogu z wiaderka - 180 g cukru pudru - 4 duże wiejskie jaja - 100 ml likieru amaretto - opakowanie budyniu waniliowego bez cukru ( opakowanie na 0,5 l mleka ) - 150 g ciasteczek amaretti Dodatkowo: - 100 g białej czekolady dobrej jakości - łyżka oleju - migdały w łatkach około 50 g może być więcej Sernik(...)dłońmi, najlepiej wcześniej wysmarować je olejem. Wstawić formę do lodówki.  Przygotowujemy masę serową. Najpierw kruszymy w dłoni ciasteczka amaretti. Odstawiamy na bok. Ser, cukier puder, jajka, likier i budyń w proszku miksujemy na gładką masę dość krótko, chodzi o to, aby tylko połączyć składniki. Na koniec dodać pokruszone ciasteczka i wymieszać łopatką. Masę wylać na ciasteczkowy spód i wstawić

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto z rabarbarem i bitą śmietaną 45

rozmiar L 100 g cukru 100 g mąki 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta soli MASA Z RABARBAREM 4- 5 łodyg rabarbaru (ok 500 g) 2 jabłka średniej wielkości 1 budyń śmietankowy 2 galaretki truskawkowe 4 łyżki cukru 120 ml wody (do rabarbaru i jabłek) 200 ml wody (do budyniu) MASA ŚMIETANKOWA 500 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru

Przepiski.pl
Czekoladowe ciasto z truskawkami 44

siebie pasuje i tworzy pyszny deser z truskawkami, któremu ciężko się oprzeć. Ciasto z truskawkami, które przygotowałam, nie jest przesłodzone, ani ciężkie. Składa się z delikatnego biszkopta z dodatkiem budyniu czekoladowego, puszystej masy na bazie śmietanki kremówki i dużej ilości truskawek. Całość smakuje obłędnie! Przekonajcie się sami, zapraszam na przepis! CZEKOLADOWE CIASTO Z TRUSKAWKAMI – PRZEPIS Składniki Biszkopt 4 jaja(...)rozmiar M 1 budyń czekoladowy ¼ szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki mąki Masa z truskawkami 500 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 60 ml wody 500 g truskawek Wykonanie Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ubijając stopniowo dodawać cukier. Miksować do uzyskania szklistej masy. Kolejno stopniowo dodawać żółtka

Alle Dobre!
Mini serniczki z ricotty z wiśniami 29

uwielbiam takie małe wersje serników. Moja rodzina zresztą też. Polecam i Wam takie mini serniczki Miłego dnia moi drodzy Składniki: 250 g serka ricotta 1,5 łyżki śmietankowe budyniu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2,5 – 3 łyżki cukru pudru 1 białko jajka M wiśnie z syropu małe biszkopciki niewielka ilość mleka Przygotowanie: Białko ubijamy na sztywno. W misce miksujemy(...)ricotta, cukier puder, budyń (proszek) i ekstrakt waniliowy. Dodajemy nasze ubite białko i mieszamy lub krótko miksujemy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Biszkopciki maczamy krótko w mleku i wykładamy na spód. Na biszkopty wykładamy po czubatej łyżce masy serowej. Na wierzch układamy po 2 wiśnie z syropu. Serniczki pieczemy około 25-30 minut w nagrzanym do 180 stopni (grzanie góra

Słodkie okruszki
Sernik na kruchym cieście + film 97

pieczenia 3/4 szklanki cukru kryształu ( szklanka 250 ml ) 4 żółtka 200 g masła masa serowa 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 6 jajek 3/4 kostki rozpuszczonego masła 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru ( po 40 g ) 3/4 szklanki cukru kryształu ( szklanka 250 ml ) dodatkowo kakao przepis Do dużej miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier, dodajemy pokrojone masło(...)wierzchu ciasto posypujemy kakao. Do miski przekładamy oddzielone od białek żółtka, wsypujemy cukier kryształ i wszystko ucieramy na jasną, puszystą masę. Do masy wlewamy rozpuszczone zimne masło, wsypujemy budynie i całość dokładnie miksujemy aż składniki się połączą. Następnie dodajemy twaróg i wszystko łączymy mikserem. W drugiej misce umieszczamy białka i ubijamy je na sztywną pianę. Pianę z białek przekładamy

Smakowite Dania
pyszny gotowany sernik z herbatnikami... 175

Składniki: palma 250 gram, cukier 1 szklanka, jajka 6 sztuk "M", twaróg z wiaderka naturalny 1 kg, dżem truskawkowy niskosłodzony 1/2 słoiczka, budyń waniliowy 3 opakowania + 1/2 litra mleka, herbatniki 250 gram, czekolada gorzka 100 gram czekolada bananowa 100 gram lub inna mleczna, śmietana 18% gęsta 3-4 łyżki, posypka kolorowa - ile potrzeba W garnku, który nie przypala roztopić palmę(...)wiaderka i rózgą szybko mieszać do połączenia składników na średnim ogniu. Następnie dodać dżem truskawkowy niskosłodzony i również rózgą wymieszać mocno, cały czas garnek jest na średnim ogniu. Budyń waniliowy wymieszać z mlekiem i od razu wlewać do masy serowej szybko mieszając do zagotowania i zagęszczenia, gdy zaczną być pęcherzyki, to zdjąć garnek z ognia. Forma dość głęboka 30x25, wys.7

W Mojej Kuchni Lubię
Biszkopt z kremem budyniowym 39

wariant wygląda efektownie i apetycznie. Jak zrobić krem budyniowy do biszkoptu? Tak samo jak do tradycyjnej karpatki. Biszkopt z masą budyniową Biszkopt z masą budyniową i galaretką lub z budyniem i dżemem jeżeli nie lubisz kokosu. Gdy zaś jesteś fanem , ciast jasnych, delikatnych polecam biszkopt z z kremem i kokosem. Czym nasączyć biszkopt z masą budyniową? Możliwości jest wiele, może(...)być woda z cytryną lub innym sokiem owocowym. To się stosuje zazwyczaj dziś, dawniej najczęściej rozpuszczało się w wodzie kilka landrynek owocowych i też się sprawdzało. Czy samym budyniem można przełożyć biszkopt? Można, ale należy pamiętać, że po ostygnięciu masa budyniowa robi się twarda i z miękkim biszkoptem słabo się komponuje. Jak zrobić biszkopt z kremem budyniowym? Zapraszam na przepis

Dieta moja pasja
Ciasto z sokiem bananowym 262

jajek (temp. pokojowa) 140 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 140 g drobnego cukru szczypta soli MASA 1 l soku bananowego 2 budynie śmietankowe 2 galaretki agrestowe 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan-fix DODATKOWO posypka czekoladowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Biszkopt Białka oddzielić od żółtek i ubić(...)minut, do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu i ostudzeniu, biszkopt podzielić na 2 blaty. Masa 800 ml soku bananowego zagotować w rondelku. W pozostałych 200 ml rozpuścić 2 budynie śmietankowe i przelać do gotującego się soku. Całość intensywnie mieszać do połączenia i uzyskania gęstego kremu. Masę ściągnąć z ognia, dodać galaretki agrestowe i wymieszać do połączenia. Połowę masy bananowej wyłożyć

Przepiski.pl
Naleśniki budyniowe z Matcha Lattche 37

Naleśniki z Matcha Latte od Miss Ti brzmi interesująco!? Otóż tak! Ich wypełnienie jest jeszcze lepsze! Składniki: Naleśniki 2 jaja 40 g budyniu 80 ml Matcha Latte   5 ml oleju do smażenia Nadzienie 30 g jogurtu naturalnego 125 g twarogu chudego 20 g serka mascarpone 20 g erytrytolu Sposób przygotowania: Naleśniki Jaja wbić do miski. Dodać budyń oraz Matcha

Truskawkowa Fiesta
Sernik aksamitny z kajmakową polewą 24

łyżki masła Ser ? 1 kg sera zmielonego na sernik, najlepiej Piątnica ? 8 jajek ? 1 szklanka cukru pudru ? 250 g masła ? 1 szklanka śmietany 18% – 250 g ? 1 budyń waniliowy ? 1 łyżka mąki ziemniaczanej Polewa ? 1 puszka masy kajmakowej gotowej ? kilka łyżek orzechów włoskich Wykonanie: ? Herbatniki pokruszyć w miseczce, dodać roztopione masło. ? Masa nie może być zbyt mokra, ma mieć(...)pieczenia na dnie i bokach. ? Masło utrzeć z cukrem, dodać ser i wbijać po jednym jajku co 30 sekund każde, cały czas ucierając ? Zmiksować na jednolitą masę, dodać śmietanę. budyń i mąkę ziemniaczaną. ? Zmiksować jak najkrócej tylko do połączenia składników. ? Masę serową wylać na masę herbatnikową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st.C. ? Piec 50 minut. ? Masę kajmakową podgrzać

To co kocham
Pączki z adwokatem 24

mąki pszennej ? szczypta soli ? 50 g masła ? 2 łyżki spirytusu ? 1 litr oleju rzepakowego ? cukier puder do posypania Krem adwokatowy ? 1/2 szklanki mleka ? 200 ml adwokatu ? 1 żółtko ? 1 budyń waniliowy ? 1 łyżeczka cukru Wykonanie : Krem adwokatowy ? Zagotować mleko z cukrem. ? Adwokat wymieszać z żółtkiem i budyniem, następnie wlać na gotujące mleko ciągle mieszając, aby nie przypalić kremu. Ciasto drożdźowe

To co kocham
Ciasto Śniegowiec 21

Piec w temp. 170 st.C przez 20 minut. Masa budyniowa ? Odlać 1/2 szklanki mleka i wymieszać z żółtkami i mąkami. ? Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. ? Ugotować budyń ciągle mieszając, aby masa się nie przypaliła. ? Masło utrzeć i dodawać po łyżce budyniu, ucierać, aż zrobi się gładka. Piana zaparzana ? Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ponownie ubić

To co kocham
Babka biszkoptowa 371

świąteczny stół, nasza babka biszkoptowa sprawdzi się idealnie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); BABKA BISZKOPTOWA PRZEPIS Składniki 4 jajka (temp. pokojowa) 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie budyniu o smaku toffi 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Polewa 3-4 łyżki masy krówkowej 1-2 łyżki mleka 1/2 szklanki posiekanych orzechów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie 1. Białka oddzielić(...)żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Cały czas ubijając, stopniowo dodawać cukier, potem żółtka, jedno po drugim. 2. Mąkę wymieszać z budyniem i proszkiem do pieczenia. Dodać do masy jajecznej i całość delikatnie wymieszać do połączenia za pomocą drewnianej łyżki. 3. Foremkę z kominkiem wysmarować tłuszczem i obsypać mąką. Przelać masę. 4. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego

Przepiski.pl
Idealna karpatka 43

Ciasto: 1 szkl. wody 12,5 dag masła 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szklanka jajek (w zależności od wielkości jest to 4 lub 5) Krem: 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 1 kostka masła Przygotowanie Ciasto: masło roztopić w garnku, dodać wodę i zagotować. Wsypać mąkę i przez chwilę ucierać drewnianą łyżką aż powstanie gęsta i gładka masa(...)ciasta przełożyć do blaszki (40 cm x 25 cm) i piec 25 minut, następnie zmniejszyć temp. do 150 i jeszcze 10 minut. Powtórzyć pieczenie drugiego placka. Krem: ugotować 2 budynie wg instrukcji na opakowaniu. Ostudzone ubijać mikserem z kostką masła. Kremem przełożyć ciasto, wierzch pospać cukrem pudrem. Autor przepisu: Urszula Artykuł Idealna karpatka pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Ciasto ptasie mleczko 288

się na talerzu. Polecam wypróbować! CIASTO PTASIE MLECZKO PRZEPIS Składniki Biszkopt 100 g mąki pszennej 4 jajka (temp. pokojowa) 150 g drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 budynie czekoladowe bez cukru Masa 500 ml śmietanki kremówki 30% 1 galaretka przezroczysta 250 ml wody Polewa 100 ml śmietanki kremówki 30 g masła 30 g kakao 20 g cukru(...)cały czas ubijać. Gdy masa będzie już szklista, zmniejszyć obroty miksera i do piany dodawać żółtka, jedno po drugim. W osobnym naczyniu wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem. Suche składniki przesypać do masy jajecznej i całość delikatnie wymieszać przy użyciu szpatułki. Ciasto przełożyć na blaszkę o wymiarach 24 x 24 cm wyścieloną papierem do pieczenia i wstawić

Przepiski.pl