budyń - 12640 przepisów (strona:317/843)

Pączki z adwokatem 36

mąki pszennej ? szczypta soli ? 50 g masła ? 2 łyżki spirytusu ? 1 litr oleju rzepakowego ? cukier puder do posypania Krem adwokatowy ? 1/2 szklanki mleka ? 200 ml adwokatu ? 1 żółtko ? 1 budyń waniliowy ? 1 łyżeczka cukru Wykonanie : Krem adwokatowy ? Zagotować mleko z cukrem. ? Adwokat wymieszać z żółtkiem i budyniem, następnie wlać na gotujące mleko ciągle mieszając, aby nie przypalić kremu. Ciasto drożdźowe

To co kocham
Ciasto Śniegowiec 33

Piec w temp. 170 st.C przez 20 minut. Masa budyniowa ? Odlać 1/2 szklanki mleka i wymieszać z żółtkami i mąkami. ? Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. ? Ugotować budyń ciągle mieszając, aby masa się nie przypaliła. ? Masło utrzeć i dodawać po łyżce budyniu, ucierać, aż zrobi się gładka. Piana zaparzana ? Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ponownie ubić

To co kocham
Babka biszkoptowa 380

świąteczny stół, nasza babka biszkoptowa sprawdzi się idealnie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); BABKA BISZKOPTOWA PRZEPIS Składniki 4 jajka (temp. pokojowa) 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie budyniu o smaku toffi 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Polewa 3-4 łyżki masy krówkowej 1-2 łyżki mleka 1/2 szklanki posiekanych orzechów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie 1. Białka oddzielić(...)żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Cały czas ubijając, stopniowo dodawać cukier, potem żółtka, jedno po drugim. 2. Mąkę wymieszać z budyniem i proszkiem do pieczenia. Dodać do masy jajecznej i całość delikatnie wymieszać do połączenia za pomocą drewnianej łyżki. 3. Foremkę z kominkiem wysmarować tłuszczem i obsypać mąką. Przelać masę. 4. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego

Przepiski.pl
Idealna karpatka 50

Ciasto: 1 szkl. wody 12,5 dag masła 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szklanka jajek (w zależności od wielkości jest to 4 lub 5) Krem: 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 1 kostka masła Przygotowanie Ciasto: masło roztopić w garnku, dodać wodę i zagotować. Wsypać mąkę i przez chwilę ucierać drewnianą łyżką aż powstanie gęsta i gładka masa(...)ciasta przełożyć do blaszki (40 cm x 25 cm) i piec 25 minut, następnie zmniejszyć temp. do 150 i jeszcze 10 minut. Powtórzyć pieczenie drugiego placka. Krem: ugotować 2 budynie wg instrukcji na opakowaniu. Ostudzone ubijać mikserem z kostką masła. Kremem przełożyć ciasto, wierzch pospać cukrem pudrem. Autor przepisu: Urszula Artykuł Idealna karpatka pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Ciasto ptasie mleczko 300

się na talerzu. Polecam wypróbować! CIASTO PTASIE MLECZKO PRZEPIS Składniki Biszkopt 100 g mąki pszennej 4 jajka (temp. pokojowa) 150 g drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 budynie czekoladowe bez cukru Masa 500 ml śmietanki kremówki 30% 1 galaretka przezroczysta 250 ml wody Polewa 100 ml śmietanki kremówki 30 g masła 30 g kakao 20 g cukru(...)cały czas ubijać. Gdy masa będzie już szklista, zmniejszyć obroty miksera i do piany dodawać żółtka, jedno po drugim. W osobnym naczyniu wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem. Suche składniki przesypać do masy jajecznej i całość delikatnie wymieszać przy użyciu szpatułki. Ciasto przełożyć na blaszkę o wymiarach 24 x 24 cm wyścieloną papierem do pieczenia i wstawić

Przepiski.pl
SERNIK KAJMAKOWY + FILMIK 51

SKŁADNIKI :  200 g dowolnych ciastek maślanych 100 g masła  3 jajka 1 szklanka cukru ( można dodać mniej ) 200 ml śmietany 30 % 1 kg sera wiaderkowego 1 budyń waniliowy bez cukru 40 g  460 g masy kajmakowej dowolne orzechy do posypania  PRZYGOTOWANIE :  Na początek miksujemy 200 g ciastek maślanych. Ciastka można użyć dowolne o dowolnym smaku(...)cukru. Całość ucieram aż masa będzie puszysta.  Do jajek wlewam 200 ml śmietany 30 %, mieszamy.  Do tego dodaję 1 kg sera wiaderkowego. Do masy wsypuję 1 budyń waniliowy bez cukru.  Dodaję również kajmak o smaku krówkowym, masa ma 460 g. Trochę kajmaku zostawiamy do dekoracji na wierzch sernika.  Ser mamy wymieszany. Wylewamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik chałwowy 466

herbatników kakaowych 100 g masła MASA SEROWA 1,5 kg twarogu półtłustego 500 g chałwy waniliowej 400 ml słodkiej śmietanki 30% 8 jajek 250 g cukru 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru Polewa 160 g mlecznej czekolady 100 ml słodkiej śmietanki 30% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Blaszkę 25×36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki drobno(...)przekładamy do rondelka. Dodajemy śmietankę kremówkę i podgrzewamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy do przestygnięcia. Twaróg przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę. Przekładamy do miski, dodajemy cukier, śmietankę z chałwą, budyń w proszku i miksujemy na gładką masę. Masę serową przekładamy na podpieczony spód. Blaszkę z sernikiem wstawiamy na środkową półkę nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 80 minut w 180 stopniach. Grzanie

Przepiski.pl
Ciasto Pijak 3844

koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Piec w nagrzanym do 170⁰ piekarniku przez 25 -30 min. Z mleka jajek, czekolady, cukru i mąki ugotować budyń. Odlać 250 ml i zmiksować z jajkami, mąką i cukrem. Resztę mleka zagotować z czekoladą (mieszając by czekolada się rozpuściła). Na gotujące mleko wlać zmiksowane pozostałe składniki. Zagotować. Masło utrzeć(...)następnie małymi porcjami dodawać wystudzony budyń dalej ucierać. Wystudzony biszkopt przekroić na pół, posmarować 1/3 kremu. Przykryć drugim plackiem i wyłożyć resztę kremu. Wyrównać. Na kremie ułożyć herbatniki. Polać wódką (łyżką na każdy herbatnik). Przygotować polewę. Czekoladę rozpuścić w śmietance, podgrzewając lekko (ma być na tyle ciepłe by czekolada się rozpuściła, trzeba uważać aby się nie zagotowała). Polać ciasto. Wstawić

Wasze Przepisy
Sernik cytrynowy 45

pyszny i bardzo prosty do zrobienia sernik cytrynowy pieczony na ciasteczkowym spodzie. Składniki 20 dag masła 35 dag cukru łyżeczka skórki startej z cytryny olejek cytrynowy 6 jajek 2 budynie śmietankowe 1 kg mielonego półtłustego twarogu 20 dag herbatników maślanych cukier puder do oprószenia Przygotowanie Miękkie masło utrzyj z cukrem, skórką i olejkiem cytrynowym, dodawaj kolejno żółtka, budyń

Wasze Przepisy
PYSZNIE PYSZYSTY SERNIK NA PIERNIKOWYM SPODZIE 48

wykładamy na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, dociskając, aby uzyskać równą powierzchnię.  Składniki na masę serową: 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 6 jajek 3 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 250  ml śmietanki 30% 1 szkl cukru 1 cukier waniliowy o wadze 16g aromat cytrynowy ulubione bakalie: u mnie namoczone wcześniej rodzynki(...)skórki pomarańczowej kandyzowanej Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodajemy po łyżce twaróg, następnie budynie i śmietanę. Dodajemy bakalie. Mieszamy łyżką. Masę serową wykładamy na piernikowy spód. Na wierzch sernika wykładamy drugą część piernikowej kruszonki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 60-70 minut. Po tym czasie uchylamy drzwiczki piekarnika, a sernik studzimy

Walijskie Pichcenie
Ciasto cytrynowe 52

wyciskamy do miseczki. Do garnka z grubym dnem wlewamy mleko roślinne, wsypujemy mąkę, cukier puder i mieszamy dokładnie trzepaczką. Całość stawiamy na niewielkim ogniu i gotujemy nasz budyń cały czas mieszając. Odstawiamy do przestudzenia. Do przestudzonego budyniu dodajemy sok z cytryny i otartą skórkę z cytryny oraz masło roślinne w partiach i miksujemy aż do uzyskania gładkiej konsystencji.   Przestudzony

Lamarida.pl
Babeczki dwukolorowe 52

jajka 5)       2 łyżki kakao 6)       40 g mąki ziemniaczanej 7)       20 g budyniu śmietankowego 8)       2 łyżeczki skórki tartej z cytryny 9)       kilka kropli aromatu cytrynowego 10)    1,5 łyżeczki proszku(...)połączenia składników. Następnie dodajemy skórkę cytrynową oraz mieszankę mąki i proszku i wszystko delikatnie mieszamy. 3.   Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy aromat cytrynowy i budyń śmietankowy i mieszamy, a do drugiej dodajemy kakao i mieszamy. 4.   Do foremek na babeczki przekładamy na przemian trochę ciasta czekoladowego i trochę ciasta jasnego. Na wierzch posypujemy czekoladowe dropsy

Na kulinarnym poligonie
Sernikomakowiec w czekoladzie 560

zebrę. Coś wspaniałego!     Składniki: Spód ciasta: 200g herbatników lub ciastek korzennych 100g roztopionego masła (lub margaryny) Masa serowa 1kg mielonego sera twarogowego (może być z wiaderka) 1 budyń śmietankowy 150g masła (lub margaryny) 4 jajka pół szklanki cukru Masa makowa: 850g masy makowej z bakaliami (domowej lub z puszki) 4 jajka pół szklanki mąki pszennej pół szklanki cukru(...)Przygotowujemy masę serową. Masło roztapiamy i studzimy. Białka jaj ubijamy na sztywno i odkładamy na później *** *** W misie miksera ucieramy żółtka z cukrem *** *** Dodajemy zmielony ser, roztopione masło oraz budyń (sam proszek) *** *** Całość dokładnie mieszamy mikserem *** *** Dodajemy ubite wcześniej białka i mieszamy łyżką lub szpatułką do momentu połączenia się składników *** *** Przygotowujemy masę makową. Białka jaj ubijamy na sztywno i odkładamy

Blog z Apetytem
Ciasto Biskup 59

cały czas mieszając ( kiedy masa zacznie gęstnieć, należy mieszać dość energicznie, aby nie utworzyły się grudki ). Zmniejszyć ogień na minimum i pogotować przez minutę, nie zapominając o mieszaniu. Ugotowany budyń przykryć folią spożywczą w taki sposób, aby dotykała jego powierzchni i odstawić do całkowitego wystudzenia. Masło ucierać przez kilka minut, by stało się puszyste i jaśniejsze. Następnie porcjami dodawać wystudzony(...)budyń, miksując/ucierając do dokładnego połączenia po każdym dodaniu ( nie należy miksować zbyt energicznie, gdyż krem może się zwarzyć, najlepiej robić to na niskich obrotach miksera spokojnymi ruchami ).  Warstwa z galaretką i dżemem: Wodę zagotować, zdjąć z ognia i rozpuścić obie galaretki. Do gorących galaretek dodać dżem porzeczkowy i dokładnie wymieszać, najlepiej rózgą kuchenną, aby dżem dobrze rozprowadził

Opowieści z piekarnika