budyń - 12640 przepisów (strona:325/843)

Tort kawowy kruchy, z nutą porzeczki 105

pozostałych 200 ml rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną i pszenną. Do gotującego się mleka wlewamy rozrobione mąki i intensywnie mieszamy aby nie powstały grudki i wszystko gotujemy ok. 2 minuty. Gotowy budyń zostawiamy do wystygnięcia.  Miękkie masło ubijamy na puch i stopniowo dodajemy cukier puder. Do masy maślano-cukrowej stopniowo dodajemy zimny budyń kawowy. Dokładnie miksujemy tak, żeby nie powstały grudki

Korniszonki
Pomarańczowiec II 102

bardzo aromatyczny, nasączony, lekko wilgotny przekładaniec pełen orzechów i owoców ugotowanych i zmielonych pomarańczy. To one robią tutaj największą „smakową” robotę : ) Zdecydowałam się także na krem kawowy na bazie budyniu i niewielkiego dodatku kremu czekoladowego. Całość smakuje jak pomarańczowy, wytworny tort. Przepis z inspiracji „Pomarańczowca” s. Anastazji.Wykonałam go z moimi modyfikacjami w blaszce 22x 25 cm. p { margin-bottom(...)rozpuszczalnej ( typu crema) + 2 łyżki kremu czekoladowego typu nutella= mieszamy dokładnie Żółtka miksujemy z mąkami i 1/2 szklanki mleka. Resztę mleka gotujemy z cukrem i wlewamy masę budyniową. Gotujemy budyń.    Studzimy. Miksujemy z masłem, pod koniec dodając wymieszaną nutellę z kawą. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.   Dodatkowo: polewa czekoladowa deserowa p { margin-bottom: 0.25cm; direction

Domowe ciasta
Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) 57

razem dam 50 gr, ponieważ pianka orzechowa jest dość słodka) Składniki na warstwę orzechowo-owocową: 6 białek z dużych jaj (rozmiar L) w temperaturze pokojowej 200 gr cukru 2 budynie waniliowe (bez cukru po 40 gr każdy) 200 gr orzechów włoskich lub laskowych zmielonych na mąkę lub drobno pokrojonych, mogą być też wiórki kokosowe lub inne orzechy 400 gr mleka(...)wałeczkiem wałkowałam ciasto, tak aby wszędzie miało równą grubość. Białka ubić na prawie sztywną pianę, pod koniec ubijania stopniowo, łyżka po łyżce, dodawać cukier. Wyłączyć mikser. Orzechy wymieszać z budyniem, delikatnie wmieszać do białek szpatułką. Mleko kokosowe wyjąć z lodówki, NIE WSTRZĄSAĆ, otworzyć, wbić dwie słomki do samego dna. Przez powstałe dziurki wylać mleko kokosowe, a śmietanę kokosową przełożyć

moj przepis na
Ciasto Cielaczek Z Mandarynkami I Kajmakiem 74

powideł 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 200 g sera twarogowego, kremowego 40 g masła 1 jajko kl M 1/3 szkl cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1/2 łyżki budyniu lub mąki ziemniaczanej 1/2 puszki mandarynek wcześniej odsączonych z syropu Dodatkowo: 4 łyżki kajmaku 1 łyżka śmietanki 30 % 1.  Składniki na ciasto zmiksować ze sobą i przełożyć do blaszki(...)wyścielanej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. 2. Twaróg ucieramy z masłem, a następnie dodajemy jajko, cukry, budyń i miksujemy na gładką masę. Gotową wykładamy kupkami w odstępach na ciasto, następnie na sam koniec wykładamy mandarynki. Ciasto pieczemy w 170 stop. przez około 60 minut.  3. Kajmak podgrzewamy razem ze śmietanką, a następnie wykładamy

Gotowanie...to proste !
Sernik z brzoskwiniami 105

masła ·        3 łyżki cukru ·        3 całe jajka ·        80 g budyniu waniliowego Składniki na bezę: ·        5 białek z jajka ·        1 szklanka cukru ·        Szczypta soli Dodatkowo(...)Pieczemy 10 minut w 180 ° C w rozgrzanym piekarniku. 2.    W tym czasie robimy masę miksujemy masło z cukrem, dodajemy stopniowo jajka, następnie twaróg i na koniec budyń w proszku. 3.    Gotową masę wykładamy na podpieczone ciasto, na masie układamy pokrojone brzoskwinie. 4.    Pozostała nam do zrobienia beza, białka ubijamy mikserem, dodajemy szczyptę soli

Kulinarna Chwila
Cynamonowy jabłecznik bez pieczenia 70

cynamonem, a zachwyca i czaruje smakiem. Może to ten cynamon? A może śmietankowa pianka? Musicie sprawdzić sami.  Zawsze do jabłek dodawałam galaretkę lub żelatynę, tym razem użyłam budyniu i jestem zachwycona efektem, dzięki nie mu mas jabłkowa jest bardziej aksamitna i delikatna. Spróbujcie koniecznie.  Warstwa jabłkowa: 1 kg jabłek 1/2 szklanki brązowego cukru (możecie zastąpić białym) 1 łyżeczka(...)cynamonu 1/2 szklanki wody 2 łyżki soku z cytryny 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru (2x40g) opakowanie słomki ptysiowej z cynamonem Brześć Jabłka kroimy w kostkę taką ok 2x2 cm. Dodajemy odrobinę wody, cukier, sok z cytryny oraz cynamon i dusimy, aż zaczną się rozpadać. Wtedy dodajemy proszek budyniowy wymieszamy z wodą  i zagotowujemy całość mieszając

Cynamonowe szczęście
Sernik łaciatek 48

mąki 80 g cukru płaska łyżeczka proszku do pieczenia 30 g kakao Masa serowa: 600 g sera 3x zmielonego 5 jajek 150 g margaryny 125 g cukru budyń waniliowy łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie Do miski włożyć wszystkie składniki na ciasto i wymieszać mikserem. Wyłożyć ciasto na stół i zagnieść. Tortownice o średnicy 24 cm wysmarować i obsypać mąką. 1/3 ciasta(...)odłożyć, resztą wylepić dno formy. Jajka ubić z cukrem na puch. Margarynę rozpuścić i wystudzić. Jajka ubijać, dodać ser, budyń, margarynę, mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Masę serową wyłożyć na ciasto. Odłożone ciasto rozwałkować i odrywać po kawałku, robić na serze łaty z ciasta. Piec 60 minut w 180 stopniach. Autor przepisu: Anna Elias Artykuł Sernik łaciatek pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Ciasto Migdałowe łzy 70

sernikowego ·        460 g mleka zagęszczonego słodzonego ·        2 całe jajka ·        40 g budyniu waniliowego w proszku ·        410 g dżemu brzoskwiniowego ·        150 płatków migdałowych Sposób przygotowania: 1.    Rogaliki układamy(...)dnie tortownicy. 2.    Twaróg miksujemy z mlekiem, jajkami oraz budyniem. 3.    Masę twarogową wykładamy na rogaliki. 4.    Pieczemy 40 minut w 180 ° C. 5.    Po upieczeniu smarujemy dżemem brzoskwiniowym i posypujemy płatkami Migdałowymi. 6.    Ciasto chłodzimy 1 godzinę. 7.    Gotowe. 8.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Murzynek budyniowy na białkach 95

białkach oraz mleku zagęszczonym niesłodzonym, z dodatkiem czekoladowego proszku budyniowego. Wychodzi mocno czekoladowe, wilgotne i nie za słodkie - jeśli lubicie naprawdę słodkie ciasta to polecam dodać więcej cukru i/lub budyń z cukrem, a polewę zrobić z mlecznej czekolady.  Konsystencję ma ciężką i zbitą - coś pomiędzy brownie a tradycyjnym murzynkiem. Jest naprawdę pyszne i myślę, że fani ciast czekoladowych będą(...)świetny pomysł na wykorzystanie białek, które zostają po innych wypiekach, np. pączkach czy faworkach. Składniki: 4 białka 3/4 szklanki cukru 100 ml oleju 100 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego 1 budyń czekoladowy bez cukru (40 g) 3 łyżki kakao 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Polewa: 50 g gorzkiej czekolady 1 czubata łyżeczka masła Wykonanie: Białka

Kuchnia MagdaLeny
Sernik bez spodu 269

sernik pieczony bez ciasta. Jest wilgotny, delikatny, a do tego łatwy i szybki do przygotowania. Składniki 1 kg sera 1 szkl. cukru 1 szkl. oleju 2 szkl. mleka 2 budynie waniliowe 8 jajek – białka ubijam Przygotowanie Ser + żółtka + cukier + olej + mleko + budyń – wszystko razem blenderem miksuje. Na koniec dodaje ubite białka, lekko mieszając drewnianą łyżką. Masę wylewam

Wasze Przepisy
Ciasto Makowa Panienka 158

migdałów lub mąki migdałowej 75 g maki pszennej 100 g suchego maku 75 g wiórek kokosowych 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa kostka masła 200g (ciepłe) 1 budyń waniliowy 0,5 l mleka 1 łyżka cukru waniliowego 5 żółtek 5 łyżek cukru Polewa: 1 biała lub mleczna czekolada 40 ml śmietanki 30% 25 g wiórek kokosowych Poncz(...)dodatkiem cukru i cukru waniliowego. Proszek budyniowy mieszam w odłożonym wcześniej mleku, dodaję żółtka i mieszam bardzo dokładnie na jednolitą masę. Po zagotowaniu mleka, wlewam cienkim strumieniem rozrobiony budyń i mieszam mleko, aby masa w miarę gęstnienia przede wszystkim nie przywarła. Gotową masę budyniową studzę. Dobrze jest ją oczywiście przykryć np. talerzykiem, by na wierzchu nie tworzył się kożuch. Masło

Ania gotuje
Kremówka Toffi 63

zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać śmietankę, wymieszać i doprowadzić do zagotowania. W kolejnym kroku dodać wymieszane z mąką żółtka. Całość energicznie mieszając gotować, do momentu powstania gęstego budyniu. Pozostawić do ostygnięcia. Masło zmiksować do uzyskania białego koloru, następnie stopniowo, łyżka po łyżce dodawać przestygnięty budyń. Miksować do uzyskania kremowej masy. Na dnie blachy wyłożyć upieczone ciasto francuskie

Przepiski.pl
Ciasto 3 Bit na krakersach 52

opakowania krakersów 500ml śmietany 30% serek mascarpone kajmak w puszce KREM: 750ml mleka 20g cukru pudru 2 żółtka 40g mąki pszennej 50g mąki ziemniaczanej cukier waniliowy 200g masła Ugotować budyń. Miękkie masło utrzeć na puch i dodawać porcjami zimny budyń. KAJMAK: Puszkę włożyć do garnka, zalać wodą i zagotować 5 minut. Po tym czasie ciepły kajmak rozsmarować na krakersach. ŚMIETANA

Wasze Przepisy
Góra Lodowa z orzechową wkładką 93

mleko wraz z cukrem doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy przygotowaną wcześniej mieszankę. Gotujemy, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia. Odstawiamy do przestudzenia (można przykryć folią spożywczą, tak, aby dotykała powierzchni budyniu, dzięki temu nie utworzy się tzw kożuch). Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy zimny budyń. Orzechy włoskie siekamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier

Smaki Na Talerzu
Słoneczna Delicja 69

orzechów włoskich (100 g posiekanych, 100 g zmielonych) 100 g wiórek kokosowych 100 g rodzynek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki pszennej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MASA 2 budynie śmietankowe bez cukru 3 łyżeczki cukru 1 łyżka mąki pszennej 5 żółtek 1 puszka brzoskwiń 250 g masła DODATKOWO 2 paczki delicji o smaku pomarańczowym 2 galaretki pomarańczowe 3/4 szklanki(...)zagotować. Proszk budyniowy wymieszać z mąką i 3/4 szklanki wody. Następnie dodać żółtko i zmiksować przy użyciu miksera. Mieszankę przelać do gotującego się syropu. Mieszać do powstania gęstego budyniu. Zdjąć z gazu, przykryć folią spożywczą i odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć mikserem, następnie stopniowo dodawać masę budyniową. Na biszkop wyłożyć 1/2 masy. Delicje po kolei moczyć w kawie i układać

Przepiski.pl