stołu. Biszkopt orzechowy: 6 białek 150 g cukru 2 łyżki oleju 100 g mielonych orzechów laskowych 50 g mąki pszennej Masa: 6 żółtek 3 i 1/2 szklanki mleka 2 budynie waniliowe z cukrem 50 g cukru 100 g mlecznej czekolady 350 g masła ok. 50 g mielonych orzechów laskowych do posypania wierzchu Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo, łyżka po łyżce(...)jednej z nich dodajemy połamaną na kawałki czekoladę, mieszamy aż do jej rozpuszczenia. Studzimy. Miękkie masło dzielimy na połowę (po 175 g). Osobno ucieramy na puch z przestudzonym budyniem. Masę jasną wykładamy na biszkopt, wyrównujemy. Następnie rozprowadzamy masę czekoladową. Wierzch posypujemy mielonymi orzechami laskowymi. Źródło
Smaki Na Talerzuspotkań w gronie rodzinnym. Składniki: Spód: 200g ciastek pełnoziarnistych 60g masła Masa serowa: 1,20kg półtłustego sera (3-krotnie zmielonego) 4 jajka 2 żółtka 340g cukru drobnego 64g budyniu śmietankowego 9ml aromatu śmietankowego 380g świeżych leśnych jagód Polewa: 150g białej czekolady 3 łyżki mleka 2 łyżki masła Dekoracja: 100g jagód różowe kuleczki zbożowe Wykonanie: 1. Spód: Ciastka zmiksować do postaci(...)otrzymania gładkiego puree. 3. Masa serowa: Całe jajka i żółtka utrzeć z cukrem, dodawać partiami ser, cały czas ucierając, aby masa serowa stała się gładka. Następnie dodać aromat śmietankowy, budyń i przetarte jagody. Całość dokładnie wymieszać. Masę serową wylać na schłodzony spód tortownicy i dokładnie wyrównać. 4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec około 60-70 minut
Szalona Kuchnia EwelinyBiszkopt: 4 jajka 5 łyżek drobnego cukru 5 łyżek mąki 2 łyżki oleju 2 łyżki zimnej wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 500 ml mleka 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru 200 g masła opcjonalnie – 1-2 łyżki rumu Masa śmietanowa: 500 ml śmietany 30% 1 op. czerwonej galaretki(...)mąką pszenną. Pozostałe mleko wraz z cukrem doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy mieszankę budyniową i gotujemy, stale mieszając, aż do zgęstnienia. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Na koniec dodajemy rum. Przestudzone ciasto ciemne nasączamy częścią kawy. Wykładamy 1/3 masy budyniowej. Na masie, jeden obok drugiego, rozkładamy delikatnie nasączone kawą (polecam robić to pędzelkiem) biszkopty. Wykładamy resztę
Smaki Na TalerzuSzarlotka z budyniem to super pyszne ciasto kruche połączone z lekko uprażonymi jabłkami i solidną warstwą gęstego budyniu. Mój przepis jest wyjątkowo prosty, wiec zapraszam do pieczenia. - bez podpiekania spodu - tylko niezbędne składniki - dokładny opis wykonania i zdjęcia
AniaGotuje.plSmaczne i pożywne śniadanie na bazie kaszy jaglanej i mleczka kokosowego to zastrzyk pozytywnej energii na cały dzień. Budyń robię wtedy gdy znudzą się zwykłe kanapki. Dzieci nawet nie wiedzą z czego jest zrobiony więc jedzą aż miło. Kaszę moczymy wieczorem a rano gotujemy. Składniki do przygotowania kupicie w sklepie Kuchnie Świata J Składniki(...)zagotować z mlekiem kokosowym, wsypać kaszę i gotować na wolnym ogniu około 25 minut, po tym czasie osłodzić miodem i dodać pastę waniliową, całość zmiksować blenderem na krem. Budyń przelać do miseczek , posypać wiórkami i natychmiast podawać. Smacznego
Wanilia i Kardamonchudego) 350 g cukru 4 łyżki cukru wanilinowego 15 jajek (rozmiar M) 60 g skrobi ziemniaczanej – 3 łyżki 50 g mąki pszennej – 3 łyżki budyń śmietankowy Sposób przygotowania: Oddzielić białka i żółtka. W misce umieścić 15 żółtek. Zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na gładki krem. Zmniejszyć obroty miksera na średnie i dodawać ser, a następnie mąkę i budyń. (adsbygoogle
Przepiski.plpieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 2 żółtka 1 jajko Masa serowa 1 kg twarogu z wiaderka 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 jajka 4 żółtka 2 budynie waniliowe 3 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju roślinnego Pianka bezowa 6 białek 1/2 szklanki cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z rosą – wykonanie Kruche ciasto: Zagnieść kruche ciasto, do przesianej przez(...)cukru wanilinowego. UWAGA: Pamiętajcie, aby w tym przypadku również odłożyć białka na bezę. Następnie, zmniejszając obroty miksera, dodajemy ser, cały czas miksując. W osobnej miseczce mieszamy mleko z sypkim budyniem. Taką mieszankę stopniowo, miksując na małych obrotach wlewamy do masy serowej. Na sam koniec dodajemy olej. Powstałą masę wlewamy na podpieczony spód i ponownie wstawiamy do nagrzanego Piekarnika
Przepiski.pltwarogu z wiaderka 1 kg twarogu półtłustego 100 g masła 300 cukru pudru 4 łyżki cukru wanilinowego 15 jajek (rozmiar M) 60 g skrobi ziemniaczanej 60 g mąki pszennej budyń śmietankowy 200 g masy kajmakowej z puszki – na polewę (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Zmiksować miękkie masło z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej miksując na najwyższych obrotach, dodawać stopniowo(...)jednym żółtku. Zmniejszyć obroty miksera na średnie i dodawać stopniowo ser, a następnie mąkę i budyń. Ubić białka na sztywno i wymieszać delikatnie szpatułką do masy serowej. Masę serową wyłożyć do blachy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 75 minut w temperaturze 180 stopni (grzałka góra- dół). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wyłączyć piekarnik i studzić sernik przy lekko
Przepiski.plMASA SEROWA: * twaróg sernikowy – 500 g * cukier – 0,5 szkl * wanilia * śmietanka kokosowa ( gęsta część z mleka kokosowego ) – 200 ml * jajko – 3 szt * budyń śmietankowy bez cukru – 1 op MUS MANGO: * przecier z mango 100% PURENA- 300 g * sok z cytryny – 2 łyżki * cukier – 4 łyżki * żelatyna – 12 g * śmietana(...)łyżka * cukier * 1 łyżeczka * żelatyna – 6 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : SPÓD: Ciasteczka mielimy, zalewamy masłem, wylepiamy formę, chłodzimy. MASA SEROWA: Ser mieszamy z jajkami,śmietanką kokosowa oraz budyniem i cukrem – miksujemy krotko , tylko do wymieszania składników. Wylewamy do formy obkładając ją wcześniej folią aluminiową – dokładnie! Będziemy piec w kąpieli wodnej i musimy zapobiec wlewaniu się wody do formy
Ostra na Słodkojabłek 100 g rodzynek sułtańskich 100 g śliwek kalifornijskich 2 opakowania galaretki cytrynowych 0,5 szklanki cukru Beza cytrynowa: 4 białka 3/4 szklanki cukru 2 opakowania budyni cytrynowych Przygotowanie: Ciasto kruche - margarynę rozpuszczamy w rondelku i schładzamy. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewam. Następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy, wymieszać. Na koniec zrobić(...)szklanką cukru na małym ogniu i wsypujemy 2 opakowania galaretki cytrynowej, mieszamy. Podgrzewamy, aż się rozpuści galaretka i zdejmujemy z palnika. Beza cytrynowa - z białek, cukru oraz budyni w proszku ubić pianę na sztywno. Ja osobiście wszystkie składniki naraz dodaję i ubijam na pianę jeszcze mi się nie zdarzyło, aby piana mi się nie ubiła na sztywno. Przełożenie: Spód
Ciastka - domowe słodkościŻółtka 3 Proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki Cukier z wanilią łyżeczka Masa serowa: Twaróg z wiaderka 1 kg Cukier szklanka Żółtka 4 Jajka 2 Mleko 2 szklanki Budyń śmietankowy 2 Olej 1/2 szklanki Pianka: Białka 7 Cukier 1/2 szklanki 170 - 45 min 150 - 10-15 minut Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy masło, cukier, żółtka, proszek(...)wykładamy papierem do pieczenia. Przygotowane ciasto rozkładamy na blaszce. Kolejno przygotowuje masę serową. Do miski wsypujemy cukier, żółtka oraz jajka i miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy budynie, mleko oraz olej i ponownie miksujemy krótko . Dodajemy twaróg i miksujemy. Tak przygotowaną masę serową przelewamy na przygotowany wcześniej spód. Pieczemy ok. 45 minut. w temperaturze 170 stopni. W tym czasie
Kulinarne przygodydyni 4 szklanki, przepis na puree znajdziecie tutaj , galaretka pomarańczowa 2 szt, masa serowa: ser twarogowy dwukrotnie zmielony 1 kg, cukier puder 1,5 szklanki, jajka 4 szt, budyń waniliowy 2 szt (każde po 40 g) olejek pomarańczowy 1 łyżka, masło 200 g, mleko 200 ml, polewa: czekolada mleczna 150 g, mleko 5 łyżek, dodatkowo: wiórki kokosowe do ozdoby(...)Masło rozpuszczamy w garnku. Dodajemy zmielony ser, jajka cukier puder oraz olejek pomarańczowy i podgrzewamy masę, cały czas mieszając aby się nie przypaliła. W zimnym mleku rozpuszczamy budynie. Wlewamy je powoli do masy serowej i energicznie mieszamy. Masę podgrzewamy do momentu aż zacznie się gotować. Masę wylewamy na ciasto i przykrywamy warstwą herbatników. Czekoladę łamiemy do rondelka, dodajemy mleko
kulinarne odsłony patiMasa serowa: 1 kg zmielonego twarogu sernikowego lub zwykłego i zmielonego w domu dwukrotnie 8 łyżek ksylitolu/erytrolu 4 jajka 1 tabliczka białej czekolady + 5 łyżek mleka do rozpuszczeni 2 budynie 200 ml mleka Słony karmel: 100 g cukru/erytrolu/ksylitolu 6 łyżek śmietanki 30% Sól gruboziarnista Przygotowanie: Herbatniki drobno kruszymy. Masło rozpuszczamy w rondelku. Łączymy z herbatnikami. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia(...)spodzie ubijamy herbatniki z masłem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.. Twaróg miksujemy z jajkami. Czekoladę dzielimy na kostki i rozpuszczamy z odrobiną mleka w rondelku. Budynie mieszamy w misce z mlekiem, dodajemy do tego rozpuszczoną czekoladę oraz cukier/erytrol/ksylitol. Całość wlewamy do sera i miksujemy. Przelewamy masę na spód. Sernik pieczemy ok. 1h. Studzimy w piekarniku. Cukier/erytrol/ksylitol (używając ksylitolu/erytrolu trzeba
Czarnawisienkałyżki cukru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masa serowa: 1 kg twarogu na sernik 400 g twarogu 2 jajka 3 opakowania budyniu waniliowego 140 g cukru pudru 80 g masła Beza: 5 białek 100 g cukru szczypta soli Dodatkowo: 1 duża puszka brzoskwiń (waga 820 g z syropem) Sposób przygotowania: Z podanych składników(...)odsączyć na sitku, a następnie pokroić w paseczki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotować masę serową: Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem. Dalej miksując, dodać jajka. Następnie dodać twaróg, ser i budynie w proszku. Masę wyłożyć na podpieczone ciasto. Na masie poukładać kawałki brzoskwiń. Przygotować beze: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dalej miksując, dodawać stopniowo cukier. Gotową masę bezową
Przepiski.plszklanki cukru kryształu 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa jogurtowa 4 jogurty greckie po 330 g 150 g margaryny 1 szklanka kopiata cukru kryształu 4 jajka 2 opakowania budyniu waniliowego owoce ,takie jakie macie ja miałam puszkę z mieszanką owoców z lewiatana przygotowanie ciasta Mąkę dajemy do miski ,dodać cukier ,żółtka,i margarynę i zmiksować lub wyrobić ,dodajemy jeszcze proszek(...)zwiększać wtedy .Do blaszki dajemy na dno ciasto ,nakłuwamy i podpiekamy ok 15 min .w 170st .Przygotowujemy masę jogurtową . Masło utrzeć z cukrem dodać żółtka .Potem porcjami jogurt i budyń .A na samym końcu ubitą pianę z białek .Masę jogurtową wylać na podpieczony spód i piec masę ok 40 min potem wyjąc i dać kruszonkę i piec30
Moje Wyroby