budyń - 12640 przepisów (strona:332/843)

Ciasto bez pieczenia na wzór 3 bita 117

gotujemy z cukrem. W pozostałym mleku mieszamy żółtka z obiema mąkami. Wlewamy na gotujące mleko i mieszając doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy z ognia, przykrywamy folią spożywczą tuż przy powierzchni budyniu i studzimy do uzyskania temperatury podobnej do temperatury masła. Miękki tłuszcz ucieramy dodając stopniowo po łyżce budyniu. Krem wykładamy na pierwszą warstwę herbatników i natychmiast przykrywamy kolejną- tym razem

Kuchnia w czekoladzie
Sernik z rosą-kremowy, nie opada, zawsze się udaje (stary rodzinny przepis) +FILM 162

szkl cukru pudru -150g miękkiego  masła -3 żółtka (białka odkładamy do piany) MASA SEROWA -1200g sera białego półtłustego -125ml oleju -3/4 szkl mleka -1 budyń śmietankowy bez cukru -cukier waniliowy -3/4 szkl cukru -2 jajka -2 żółtka (białka do piany) PIANA -0,5 szkl cukru -5 białek Do miski dajemy składniki na ciasto, białka(...)nich 3/4 szkl cukru i cukier waniliowy i ucieramy na jasną masę.  Następnie do tej masy dodajemy stopniowo zmielony ser. Wszystko miksujemy.  Następnie dodajemy olej, mleko, 1 budyń śmietankowy bez cukru 40g i wszystko dokładnie miksujemy do uzyskania gładkiej masy serowej. Taką masę wykładamy na ciasto. Wyrównujemy i pieczemy około 40-45 minut w temp 180 stopni grzanie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik piernikowy w świątecznym klimacie 90

masa): 1 kg zmielonego sera do sernika, 2 szklanki śmietanki 30%, 7 jajek – osobno białka i żółtka, 1 szklanka cukru – podziel na dwie równe części, 2 opakowania budyniu śmietankowego, opcjonalnie – 1 łyżka przyprawy piernikowej. Składniki na spód: pół kostki masła, około 400 g pierniczków. Przygotowanie: Zacznij od spodu sernika piernikowego . Rozpuść masło w małym rondelku i odstaw(...)zrób to dokładnie. Wyłóż blachę pierniczkami połączonymi z masłem. Umieść spód do sernika w lodówce . Utrzyj ser z 1/2 szklanki cukru. Dodawaj stopniowo po 1 żółtku, nadal miksując. Wsyp budyń śmietankowy. Ubij białka z odrobiną soli na sztywną pianę. Dodaj do nich cukier (1/2 szklanki) i dalej ubijaj przez kilka minut. Ubij śmietanę (musi być mocno schłodzona, prosto z lodówki

Rozdomowiona
Tarta malinowo-rabarbarowa 66

łyżeczki proszku do pieczenia 4 żółtka Składnik na pierzynkę owocową 1 szklanka obranego i posiekanego rabarbaru 350 g mrożonych malin 16 g cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego / malinowego Składniki na bezę 4 białka 180 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 50 g płatków migdałowych Instructions Do miski miksera przesiewamy mąkę, dodajemy wcześniej posiekane masło, cukier(...)ubić na sztywną pianę, kiedy białka są już dobrze ubite zaczynamy dodawać cukier łyżka po łyżce ciągle ubijając, masa powinna być sztywna i błyszcząca na koniec dodajemy mąkę lub budyń i krótko miksujemy do połączenia się składników. Rabarbar umyć, obrać i posiekać na małe kawałki 1 cm, wsypać do miski, dodać mrożone maliny, cukier waniliowy i mąkę ziemniaczaną, wymieszać dokładnie

SprawdzonaKuchnia.pl
Pleśniak 106

łyżeczka proszku do pieczenia 5 sztuk żółtek 200 g masła zimnego 2 łyżki śmietany Składniki na masę z białek 5 sztuk białek 220 g cukru drobnego 2 łyżki budyniu waniliowego lub 2 płaskie łyżki maki ziemniaczanej Dodatkowo 430 g agrestu 110 g czarnej porzeczki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki lub innego ulubionego Instructions Przygotowanie kruchego(...)pianę i następnie zacząć dodawać cukier łyżka po łyżce, za każdym razem miksując około 1 minuty, po skończeniu dodawania cukru miksować masę jeszcze przez 1 minutę, na koniec dodać budyń lub mąkę ziemniaczaną, zmiksować do połączenia. Owoce umieścić w miseczce i wymieszać z mąką ziemniaczaną. Formę o wymiarach 23x33 wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik rozgrzać do temperatury

SprawdzonaKuchnia.pl
Tarta z kremem czekoladowym, truskawkami i jagodami! 96

WYKONANIE: W rondelku umieść: 80 g mleka, cukier, śmietankę, masło, czekoladę, zagotuj na małym ogniu, cały czas mieszając rózgą. W kubku wymieszaj: 100 g mleka, mąkę pszenną, kakao i budyń. Masę najlepiej mieszać łyżką, tak aby nie było grudek. Rondelek zdejmij z ognia, wlej masę z kubeczka i od razu mieszaj szybko rózgą, powstanie taka masa przypominająca budyń. Rondelek postaw

SMYKWKUCHNI
Sernik z malinami i kruszonką 353

Polecam!     Składniki: Ciasto: 230g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki cukru 150g zimnego masła 1 jajko Masa serowa: 700g twarogu sernikowego 3/4 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy – 40g 1 opakowanie cukru waniliowego 1 jajko Dodatkowo: 0k 300g malin 2 łyżki mąki ziemniaczanej     *** Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem, aż powstanie jednolita struktura *** *** Ciasto(...)wkładamy do zamrażarki. Większą częścią ciasta wylepiamy spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuwamy widelcem. Użyłam blaszki o wymiarach 26×26 cm *** *** Twaróg z cukrami, jajkiem i budyniem (proszkiem) miksujemy krótko mikserem, do momentu aż składniki się połączą *** *** Na ciasto w foremce wylewamy masę serową i na wierzchu układamy maliny *** *** Maliny posypujemy mąka ziemniaczaną. Na wierzch ścieramy na tarce

Blog z Apetytem
3 pyszne kokosowe przepisy z kremem nutlove coco crunch 313

wykorzystać kokosowy krem z dodatkiem migdałów Nutlove? Mogłabym tu spokojnie napisać – do wszystkiego. Ogranicza nas tu tak naprawdę wyobraźnia kulinarna. Ja poniżej przedstawię Wam 2 moje propozycje. Kokosowy budyń jaglany Składniki: 400 ml mleka kokosowego 250 g ugotowanej kaszy jaglanej 1 pełna łyżka kremu nutlove coco crunch 1 łyżka oleju kokosowego miód lub syrop klonowy do smaku (u mnie(...)truskawki Przygotowanie: W garnku zagotowujemy mleko kokosowe z olejem kokosowym i syropem klonowym. Zdejmujemy z kuchenki, dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną, krem kokosowy i miksujemy wszystko ręcznym blenderem na gładki budyń. Przekładamy do szklanek lub mniejszych pucharków i dekorujemy świeżymi owocami. Smacznego Kokosowe gofry Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 250 ml płynnego mleka kokosowego (takiego z kartonika) 50 ml wody

Słodkie okruszki
Kajmakowy sernik na kruchym cieście z galaretką 110

szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku o smaku waniliowym ) pół szklanki cukru 5 jajek 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny pół szklanki rodzynek 20 dag masy kajmakowej 1 cukier waniliowy Pianka: 1 śmietana typu ,,Śnieżka(...)czas przygotowania masy serowej.  2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie dodajemy po jednym żółtku i ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser i kajmak i całość dokładnie ucieramy. Na koniec dodajemy pianę ubitą z białek, wsypujemy rodzynki i dokładnie i delikatnie mieszamy.  3. Do pieczenia: Masę serową

Izabelawkuchni
Ciasto z truskawkami 87

pieczenia Kruszonka z wiórkami kokosowymi: 100 g mąki 100 g cukru pudru 100 g mąki pszennej 50 g wiórków kokosowych dodatkowo: 500 g truskawek świeżych lub mrożonych 1 budyń waniliowy w proszku bez cukru 2 łyżki cukru Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. Jak zrobić ciasto z truskawkami? Masło utrzeć z cukrem na puszystą(...)partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę ucierać do czasu uzyskania jednolitej i gęstej konsystencji. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Umyte truskawki obtoczyć w budyniu i lekko dociskając rozłożyć jedna obok drugiej na wierzch ciasta. Mrożonych truskawek nie rozmrażać. Jeśli truskawki są niezbyt słodkie to posypać delikatnie cukrem. Wierzch ciasta posypać równomiernie kruszonką.  Piec

Kuchcik gotuje
Tarta z rabarbarem i budyniem migdałowym 82

równoważy niczym szypta soli w wypiekach. A ponadto Pan rabarbar niesamowicie lubi się z Panem Migdałem. Ta tarta z rabarbarem i Read More Artykuł Tarta z rabarbarem i budyniem migdałowym pochodzi z serwisu Fly me to the spoon - Dorota Domino

Flymetothespoon
Tarta cytrynowa z rabarbarem i truskawkami w bezie 122

cukru pudru 135 g zimnego masła 2 żółtka 1 łyżka wody Masa cytrynowa: 2 jajka 2 żółtka szczypta soli 90 g cukru 100 ml soku z cytryny Limmi 2 budynie waniliowe z cukrem Owoce w bezie: 4 białka szczypta soli 200 g cukru 300 g truskawek 200 g rabarbaru 1/2 łyżeczki octu winnego białego 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej WYKONANIE Kruche(...)miski wbić jajka, dodać żółtka i sól, po czym ubijać stopniowo dodając cukier do uzyskania jasnej i puszystej pianki. Następnie wlać sok z cytryny, wsypać oba budynie i krótko zmiksować na najniższych obrotach miksera. Masę cytrynową przelać na podpieczony kruchy spód i włożyć do piekarnika. Piec 20 minut, wyciągnąć z piekarnika i zostawić do ostudzenia. Owoce w bezie: Wszystkie składniki

Passions hobbies life
Budyniowe Biszkopty 148

Domowe biszkopty, czasem warto swoje upiec i posmakować takich domowych, są pyszne, a te są jeszcze bardziej pyszne bo z dodatkiem budyniu w proszku który sprawia że smakowicie pachną i przepysznie smakują :) Składniki na 20 sztuk: 2 jajka kl L (osobno białka i żółtka) 40 g cukru 38 g budyniu w proszku waniliowego bez cukru  (1 opakowanie

Gotowanie...to proste !
Ciasto 3 bit bez pieczenia 89

jakieś pół godzinki ale powinno się schłodzić w lodówce kilka dłuższych chwil.   blaszka o wymiarach 25/30 cm. Masa budyniowa 500 ml. mleka  130 gramów masła 1 budyń waniliowy 40 g 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru Bita śmietana 400 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan(...)gramów herbatników masa kajmakowa z puszki 400 g pół tabliczki startej na tarce czekolady Połowę mleka zagotować wraz z cukrami i masłem. Drugą część mleka dokładnie mieszamy z budyniem i mąkami, dodajemy do gotującego się mleka i energicznie mieszamy aby nie powstały grudki. Całość zagotować na niedużym ogniu aby się nie przypaliło. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia

Andzia Pichci
Bezglutenowe babeczki z rabarbarem 135

bezmleka #bezdodatkucukru #bezglutenu Przepis na 12 babeczek Składniki: – 2 duże łodygi rabarbaru – 3 jajka – 100 g mąki kukurydzianej – 100 g mąki ryżowej – 40 g budyniu waniliowego w proszku – 5-7 łyżek erytrytolu – 50 ml oleju rzepakowego – 200 ml napoju roślinnego – łyżeczka proszku do pieczenia Sposób przygotowania Rabarbar umyj, obierz i pokrój(...)kawałki. Białka oddziel od żółtek. Żółtka utrzyj z erytrytolem, a później dodaj olej i napój roślinny. Mąki, budyń i proszek do pieczenia przesiej przez sitko i powoli wsypuj do miski z żółtkami, erytrytolem, olejem i napojem roślinnym. Dodaj pokrojony rabarbar i dokładnie wymieszaj. Białka ubij na puszystą i sztywną pianę, a na koniec drewnianą łyżką delikatnie połącz z ciastem. Przelej

Mrs. Endorfina