budyń - 12640 przepisów (strona:339/843)

Kruche ciasto z borówkami i budyniową pianką 42

zimnego masła 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kwaśnej śmietany 12% 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Budyniowa pianka: 4 białka 1 opakowanie cukru waniliowego 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe bez cukru 1/3 szklanki oleju Dodatkowo: 250 g borówek cukier puder do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mąkę przesiać z proszkiem do miski. Dodać zimne masło pokrojone(...)zrumieni). Wyjąć i przestudzić. 3. Białka wlać do miski. Dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Następnie dodawać po łyżce cukru i cukier waniliowy cały czas ubijając. Dodać budynie i miksować do połączenia składników. Na końcu wlać olej i zmiksować na gładką masę. 4. Piankę przełożyć na upieczony spód, a na pianie ułożyć umyte i osuszone borówki. Na wierzch

Danka Pichci
Seromakowiec 129

herbatników lub ciasta kruchego i oblać lukrem. Pycha! Składniki Masa serowa 0,6 kg sera sernikowego 4 jajka 4-5 łyżek cukru łyżeczka cukru z wanilią 3 łyżki budyniu śmietankowego pół szklanki mleka odrobina soku z cytryny opcjonalnie: garść rodzynek Masa makowa 200 g maku niebieskiego mleko garść rodzynek garść suszonej żurawiny 2 łyżki miodu 5-6 posiekanych suszonych śliwek(...)head')[0];head.appendChild(script); Masa serowa Białka oddzielamy od żółtek. Do żółtek dodajemy cukry i ucieramy mikserem na puszysty i jasny kogel-mogel. Następnie dodajemy ser i miksujemy. Dorzucamy budyń, mleko i sok cytryny. Dokładnie miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą serową. Do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (można użyć także foremki kwadratowej lub podłużnej

Analiza Smaku
Sernik śmietanowo-cytrynowy z kruszonką 73

masła 1 jajko 3 łyżki cukru 2-3 łyżki kwaśnej śmietany Masa serowa 500 g mielonego twarogu 5 jajek 150 g cukru 1 szklanka śmietany kremówki 1 budyń śmietankowy skórka otarta z dwóch cytryn olejek cytrynowy Z podanych składników przygotować ciasto, 1/4 odłożyć do zamrażarki a resztę zawinięte w folię, na min 1h do lodówki. Po tym czasie ciasto(...)rozwałkować i ułożyć w kwadratowej formie 24/24. Podpiec 10 minut w 180 stopni. Jajka utrzeć z cukrem na puch, ucierając dalej powoli dodawać po łyżce sera, skórkę z cytryny, budyń i kilka kropel olejku cytrynowego ( polecam z firmy Just, 100% naturalne, https://crm.justpolska.pl/shop.html). Śmietanę ubić na sztywno, dodawać powoli do masy serowej i delikatnie mieszać łyżką. Wyłożyć na podpieczony

gotuj ze mną
Sernik na spodzie piernikowym 94

Składniki na sernik na spodzie piernikowym: 1 kg mielonego białego sera twarogowego 5 jajek 100 g masła 3/4 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru z wanilią 2 łyżki śmietany 18%  Spód piernikowy: 200 g herbatników kakaowych 100 g masła 2 łyżki przyprawy do piernika Kruszonka piernikowa: 200 g herbatników kakaowych(...)jajku, ucierać tylko do czasu połączenia się składników. Następnie dodawać stopniowo ser i również mieszać tylko do połączenia się składników, aby zbyt mocno nie napowietrzać masy. Na koniec dodać budyń i śmietanę i dokładnie wymieszać. Masę serową delikatnie wylać na spód z herbatników i wierzch posypać kruszonką piernikową. Sernik piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez 60 minut

Kuchcik gotuje
Kruche ciasteczka pomarańczowe 111

żółtka  1 małe jajko  Szczypta soli  1 łyżeczka proszku do pieczenia  Nadzienie:  Sok wyciśnięty z 3 pomarańczy  1 galaretka pomarańczowa  1 budyń śmietankowy  1 łyżka cukru  100ml zimnej wody  Dodatkowo:  1 tabliczka dobrej białej czekolady  Kolorowa posypka  Sposób przygotowania ciasta: Składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową(...)pomimo ustawienia tej samej temperatury różnie może piec). Studzimy.  Nadzienie:  Sok pomarańczowy gotujemy z cukrem. W wodzie mieszamy proszek budyniowy, który następnie wlewamy na zagotowany sok. Gotujemy budyń, odstawiamy i wsypujemy galaretkę pomarańczową. Mieszamy do połączenia i odstawiamy do przestudzenia (sprawdzamy co jakiś czas temp. by krem całkowicie nie zastygł, ale też by nie był za gorący

Kuchnia w czekoladzie
Sero makowiec z frużeliną wiśniową w tarcie 136

mrożonych 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 cytryny masa serowa: 450 g sera twarogowego 300 ml śmietany 30 % 2 łyżki cukru pudru 2 jajka 1 łyżka budyniu waniliowego 1 łyżeczka skórki pomarańczowej kandyzowanej startej masa makowa: 200 g maku 1 łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej 1 żółtko 3 białka 1 łyżka miodu 1 łyżka masła 1/2 szklanki orzechów(...)ziemniaczaną rozpuszczam w odlanym zimnym soku i wlewam do gotujących się wiśni. Mieszam i chwile gotuję. Odstawiam do przestygnięcia. Masa serowa: Ser mielę dwa razy. Do sera dodaję jajko, budyń, skórkę pomarańczową,  puder, śmietanę i mieszam mikserem do połączenia się składników. Masa makowa: Mak zalewam mlekiem i gotuję na wolnym ogniu 30 minut. Po tym czasie przelewam na sito

wesoła kuchnia
Inspiracje pięknym porankiem, czyli sernik z rosą 95

łyżeczka proszku do pieczenia (7 g) Składnik na masę serową: 1 kg twarogu półtłustego lub dobrego, gęstego sera z wiaderka 5 żółtek niepełna szklanka cukru (200 g) 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru (80 g) 2 i 3/5 szklanki mleka (650 g) ½ szklanki oleju (120 g) Składniki na pianę z białek: 5 białek 3/5 szklanki cukru pudru(...)blaszki. Masa serowa: Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 stopni. Żółtka ucieramy z cukrem na najwyższych obrotach miksera, na jasną i puszystą masę, nadal ucierając porcjami, dodajemy ser, następnie budyń, olej, a na końcu mleko (powinniśmy otrzymać bardzo płynną masę serową). Masę serową wylewamy na surowe ciasto, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 50 minut. Piana białkowa: Białka ubijamy z solą

KulinarneImpresje.pl
Sernik z pierniczkami 259

herbatników kakaowych 100 g rozpuszczonego masła 1 łyżeczka przyprawy do piernika   Masa serowa: 1 kg sera twarogowego 3/4 szklanki cukru 5 jajek 150 ml śmietany kremówki 2 budynie waniliowe   Dodatkowo: 200 g pierniczków z marmoladą (bez lukru i czekolady)* 70 g czekolady deserowej 3 łyżki mleka 1 łyżka masła Spód: Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Herbatniki rozdrobnić(...)przez 10 minut. Wystudzić. Masa serowa: jajka ubić z cukrem na puszystą masę (aż zbieleje i podwoi swoją objętość i cukier się rozpuści). Następnie wlać śmietanę kremówkę oraz wsypać budynie. Na końcu partiami dodawać ser. Całość dokładnie wymieszać. Na gotowy spód wylać kilka łyżek masy serowej a na niej poukładać pierniczki. Następnie wylać pozostałą masę. Sernik piec w temperaturze

My simple kitchen
Drożdżówka z serem i kruszonką. 111

szklanki cukru + 1 łyżeczka 2 jajka 1 żółtko 3,5 szklanki mąki pszennej szczypta soli 1/3 kostki masła Masa serowa: 500 g. twarogu 2 żółtka 3 łyżki cukru 1 budyń śmietankowy Kruszonka: 50 g. masła 3 łyżki mąki 2 łyżki cukru Wykonanie: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać łyżeczkę cukru. Zostawić na 20 minut. Kiedy drożdże zaczną pracować dodać mąkę(...)masło. Wyrobić mikserem z hakami, kilka minut. Przykryć ściereczką i odstawić na pół godziny. W tym czasie przygotować ser. Twaróg przełożyć do miski, rozgnieść widelcem. Dodać żółtka, cukier i budyń. Wszystko dokładnie wymieszać. Wyrośnięte ciasto, przełożyć na prostokątną blaszkę, posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Ponownie odstawić na pół godziny. Kiedy podrośnie, wyłożyć łyżką ser, robiąc kleksy na cieście. Składniki

Agusiowe smakołyki
Sernik w orzechowym biszkopcie 204

łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masła - rozpuścić i ostudzić. szczypta soli Wkładka serowa: 1 kg sera trzykrotnie zmielonego lub dobrego wiaderkowego 5 jajek 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej olejek waniliowy 1/4 kostki margaryny Masa śmietanowa: 400 ml kwaśnej śmietany 18% 300 g masła 5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego Polewa(...)proszek do pieczenia, a na koniec wmieszać orzechy i masło. 2. Piec w 180st.C przez 35 minut. 3. Zrobić wkładkę serową. Żółtka utrzeć z cukrem na puch, dodać budyń (proszek), mąkę i rozpuszczoną i ostudzoną margarynę. Potem partiami dodawać ser, aromat waniliowy, a na końcu delikatnie wmieszać ubitą na sztywno pianę. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, piec

Kuchnia domowa Ani
Sernik dyniowy na herbatnikach 90

masła 1 kg sera sernikowego (zmielony na gładko twaróg lub z wiaderka) 500 g puree z dyni (upieczona dynia, następnie zblendowana) 120 g ksylitolu/erytrolu/cukru 4 małe jajka 1 budyń na 3/4 L mleka lub 1 i 1/2 normalnego (ja wybrałam smak krówkowy) 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki cynamonu Przygotowanie : Herbatniki bardzo drobno kruszymy, masło rozpuszczamy i mieszamy(...)herbatnikami. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki ugniatamy na całym spodzie. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Twaróg miksujemy z puree z dyni. Dodajemy jajka. Następnie wsypujemy budyń, cynamon i mąkę ziemniaczaną. Mieszamy. Przelewamy masę do tortownicy. Sernik dodatkowo z wierzchu możemy posypać cynamonem. Pieczemy przez ok. 1h. Idealnie smakował będzie polany białą czekoladą, syropem dyniowym (przepis na blogu) lub posypany

Czarnawisienka
Sernik Na Białkach 140

ciastek maślanych bądź pełnoziarnistych 45 g masła Masa z sera: 200 g twarogu gęstego np. Mój ulubiony 35 g masła roztopionego 100 ml śmietanki 30 % 1 i 1/2 łyżki budyniu w proszku 90 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 jajko kl M 3 białka (110 g) Polewa z czekolady: 4 łyżeczki cukru 15 g masła 2 czubate łyżeczki kakao(...)tortownicy, którą wcześniej wykładamy papierem do pieczenia. Masa serowa 2. Z białek ubijamy sztywną pianę, która utrwalamy cukrem. 3. Do miski przekładamy twaróg, dodajemy roztopione masło, wbijamy jajko, dodajemy budyń w proszku,cukier i cukier waniliowy. 4. Tymi samymi ubijakami ( od miksera - nie musimy ich myć ) miksujemy składniki z miski tylko do połączenia składników. 5. Następnie dodajemy ubite białka

Gotowanie...to proste !
Sernik z mlekiem skondensowanym 155

Spód: 50g masła 1 szklanka mąki pszennej 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sernik: 1 kg sera 5 jajek 2 budynie śmietankowe 1 puszka mleka skondensowanego (530g) Polewa: 100g masła 50g kakao 120g cukru pudru 4 łyżki mleka Wiórki kokosowe Sposób przygotowania Spód: Wszystkie składniki szybko połączyć, zagnieść ciasto i przełożyć(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Podziurkować widelcem i wstawić do lodówki na 20 minut. Po tym czasie wstawić do nagrzanego do 180⁰C piekarnika na 25 minut. Sernik: Żółtka, budynie, ser oraz mleko skondensowane miksujemy tylko do połączenia. Białka ubijamy ze szczyptą soli, a następnie gotową pianę dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Przekładamy na podpieczony spód i wstawiamy

Kuchnia w czekoladzie