Ciasto orzechowe

Ciasto orzechowe

Ciasto orzechowe

SKŁADNIKI : BISZKOPT KAKAOWY: • 6 jajek (osobno białka i żółtka) • 1/2 szkl. cukru • 2 pełne łyżki kakao • 5 pełnych łyżek mąki pszennej • 2 pełne łyżk8i mąki ziemniaczanej • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę, ciągle miksując partiami dodajemy cukier, gdy masa będzie gęsta i lśniąca dodajemy żółtka, miksujemy, na koniec dodajemy przesiane mąki z kakao i proszkiem do pieczenia, ciasto wylewamy do formy (25x30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180 st... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Autor

KUCHNIA POLSKA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, biszkopt, obiad, budyń, polewa czekoladowa, ciasto kakaowe, masło orzechowe, ciasta z masa, mleko w proszku, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto budyniowe, ciasto z masą budyniową, ciasto z orzechami, krem czekoladowy, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe

Inne przepisy z KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.