indyk - 7293 przepisów (strona:339/487)

Lazania z mięsem i szpinakiem - poczuj włoski klimat! 144

składniki. Zacznijmy od mięsa mielonego. Choć klasyką jest mięso wieprzowe, wołowe lub ich połączenie, jeżeli jednak w kuchni najchętniej wykorzystujesz drób, do swojej lazanii użyj na przykład mięsa z indyka. Kupienie gotowego mięsa mielonego jest niezłym rozwiązaniem, jednak jeśli czas na to pozwala, spróbuj przyrządzić je samodzielnie i wyrobić na przykład z dodatkiem wody – zaskoczy Cię soczystością.  Teraz szpinak

Moja smaczna kuchnia
Pulpety w sosie grzybowym z kurkami i koperkiem 164

pulpety w sosie grzybowym z dodatkiem świeżych kurek i aromatycznego koperku. Składniki 1 opakowanie zupy grzybowej z suszonych grzybów Profi 100 g kaszy jaglanej 400 g mięsa mielonego z indyka i wieprzowiny 2 l bulionu warzywnego  200 g świeżych kurek 1 cebula 1 jajko 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki mąki ryżowej (lub innej) ½ pęczka koperku szczypta cząbru sól

My Chcemy Jeść
Sernik jagodowy 305

spód wystygnie wnętrze tortownicy wykładamy paskiem papieru do pieczenia, aby podwyższyć jej boki. Następnie tortownicę zabezpieczamy (można to zrobić używając folii aluminiowej, ale ja polecam worek foliowy do pieczenia indyka), gdyż sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej i wstawiamy do szczelnej blaszki (do której potem wlejemy wodę). Pora zabrać się za masę serową. Twaróg miksujemy z serkami (mascarpone i kremowym

mojewypiekiinietylko
Schab gotowany, czyli... domowa wędlina dla zapracowanych 157

plastry i .... wszyscy się nim zachwycili. Ja też.     Tak więc mam już kolejny sposób na zrobienie domowej, smacznej wędliny. W ten sposób można zrobić karczek, udziec z indyka... Polecam Wam i życzę SMACZNEGO! Krys   To tutaj   znalazłam ten przepis Polecam również: Schab z gorącej kąpieli Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie mi miło, jeśli

Kuchnia u Krysi
Indycze podudzia (wyluzowane) podwójnie faszerowane 101

kurczaka faszerowanego (wyluzowanego) ....? To też był Wasz ulubiony przepis. Dzisiaj mam dla Was podobny przepis na danie z drobiu. Tym razem bardziej urozmaiciłam moje danie. Zrobiłam podudzia z indyka, które najpierw wyluzowałam z kości a potem nafaszerowałam podwójnie. Pod skórkę nałożyłam farsz z zieleniny a do środka (w miejsce kości) nałożyłam farsz z.... A to już dalej w przepisie

Kuchnia u Krysi
Pulpety masala z fasolką szparagową 113

tego ugotowany ryż i pyszny i lekki obiad mamy gotowy. Zachęcam do wypróbowania ! Pulpety masala z fasolką szparagową Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 500 g mielonego mięsa z indyka 1/2 pęczka mięty 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili ok. 1 łyżki garam masala* 1 duża cebula 400 ml pomidorów pelati 260 g zielonej cienkiej fasolki szparagowej olej do smażenia sól

Kulinarne przygody Gatity
Sznycle z indyka pod zieloną panierką 125

Wczoraj pokazałam wam zieloną panierkę. Dzisiaj możecie zobaczyć do czego jej użyłam, mianowicie do zapiekanych sznycli indyczych. Dzięki temu nudne mięso zyskało nowy wymiar, a szczególnie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kurczak w sosie pomidorowym z kurkumą i cukinią! 197

chce się stać długo w kuchni ;-))) Zerknijcie na listę składników i zabierzmy się za tego kurczaka! SKŁADNIKI: - 2 filety z kurczaka (mogą też być wydrylowane udka, bądź filet z indyka) - 3 ząbki czosnku - 5 łyżek oliwy z oliwek - 2 gałązki rozmarynu świeżego (możesz też użyć innych świeżych ziół takich jak bazylia lub oregano, bądź tymianek cytrynowy) - 4 średnie dojrzałe pomidory

SMYKWKUCHNI
CHŁODNIK Z OGÓRKA Z CZĄBREM 177

łyżeczka musztardy 1 łyżka octu balsamicznego 200ml.jogurtu greckiego 2 łyżki oliwy z oliwek sól morska oraz 2 łyżeczki skórki otartej z cytryny listki cząbru 10 dag. szynki z indyka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Myjemy ogórki,obieramy, i kroimy ogórki na duże kostki.Siekamy szalotkę i cząber,zmiksować z ogórkami .Dodając bulion warzywny,musztardę,ocet balsamiczny,jogurt grecki i oliwę.Przyprawiamy wszystko do smaku solą, wrzucamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Burger koreczki - najlepsza przekąska na imprezę 240

koreczki kiedy przyniosła je do nas moja siostra na mecz, tak mi posmakowały, że od tego czasu często je powtarzam. Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowego lub np indyka jeśli chcecie wersję bardziej fit 1 cebula 1-2 ząbki czosnku świeżo mielony pieprz, sól żółty ser sałata lodowa papryka ogórek pomidor koktajlowy patyczki do koreczków Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę

Dobra karma
Pesto szpinakowe z natką 161

Pesto może służyć jako dodatek do makaronu lub marynata do mięsa. Moja propozycja:  makaron pełnoziarnisty z pesto podany z pomidorkami cherry i chudym twarogiem, do tego szaszłyk z indyka marynowanego w pesto. Z takich proporcji wychodzi całkiem spora ilość pesto, zawsze je dzielę i zamrażam

Lubię to gotuję
Co Lila jadła w środę? 14 179

Tortille uwielbiamy nie tylko za smak, ale też za to, że można ją zapakować i zjeść w podróży. Zrobiliśmy milion placków i zawinęliśmy warzywa oraz mięso z indyka. Jeśli jeszcze nigdy nie robiłaś domowej tortilli, albo chcesz przemycić dzieciom kilka warzyw (papryka, pomidor, sałata, pietrucha, duuuużo pietruchy) to zachęcam! Tortilla to był nasz obiad i kolacja zarazem. Oprócz

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Pulpety w sosie koperkowym 133

pulpety nie było zbyt chude, ponieważ wyjdą twarde i niesmaczne. Jeśli mięso jest odpowiednie to pulpeciki będą delikatne i mięciutkie. Gorąco polecam :) Składniki: 500g mielonego mięsa wieprzowego lub z indyka 1 cebula 1 jajko garść tartej bułki mąka pszenna do obtoczenia 3 szklanki wywaru warzywnego 4 łyżki śmietany 18% 1/2 szklanki mleka 2 łyżki mąki pszennej 1/2 pęczka koperku sól

kuchnia doski
Klopsiki z indyka z cukinią i bakłażanem 125

bakłażana. Można je traktować jako danie jednogarnkowe. Wystarczy dorzucić do niego bagietkę i obiad gotowy. Smacznie i szybko. Składniki: 1 młoda cukinia 1 bakłażan 300 gram mięsa mielonego z indyka Pomidory krojone z puszki 1 czerwona papryka Kilka pieczarek 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej Mleko około 50 ml Olej Sól Pieprz 3 ząbki czosnku Wykonanie: Bułkę tartą zalewamy mlekiem

Smaki Ewy
Mielone serowo cebulowe 223

Kotlety mielone z dodatkiem startego żółtego sera i ostrej młodej cebuli. Do tego ziemniaczki, mizeria i obiad gotowy! 250 g mięsa mielonego z indyka 50 g żółtego sera 2 łyżki bułki tartej 2 cebule 1 jajko Sól Pieprz Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę siekamy w bardzo drobną kosteczkę. Mięso mielone

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania