pewno kasza bulgar na stałe zagości w mojej kuchni, a ta zapiekanka w naszym menu :) Gorąco polecam! Składniki: 3 torebki kaszy bulgur (300g) 500g gotowanego mięsa z kurczaka lub indyka (u mnie mieszane z rosołu) 1/2 dużego słoiczka suszonych pomidorów puszka pomidorów krojonych (400g) 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki
kuchnia doskiręką, ale i bez nich sos świetnie zastępuje tradycyjny beszamel. Przepis przygotowałam dla Magazynu Aromat. Składniki (na 6 sztuk): Cukinia: - 3 cukinie - 25 dag mielonego mięsa z indyka - 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej - 1 cebula - 2 marchewki - 2 łyżki masła klarowanego - 2 łyżeczki soli himalajskiej - 2 łyżeczki przyprawy naturalnej Sos beszamelowy: - 5 łyżek mielonych migdałów - 10 łyżek wody
Smakuje zdrowojest podawany w najlepszych restauracjach ! a my możemy zrobić sobie sami , za niewielkie pieniądze. Składniki : 4 filety z kurczaka lub duże sznycle cielęce, schab wieprzowy lub filety z indyka,. 4 plastry szynki gotowanej, 4 plastry sera ementaler, ( ja miałam inny ) jajko, mleko. mąka, bułka tarta olej do smażenia, 60 dag frytek mrożonych, sól, pieprz, brokuły . Sposób przygotowania : Mięso ( w moim
Pysznosci Babci Basiświęta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Składniki : 6 jajek, 1 łyżeczka drobno pokrojonej cebuli, 1/2 szklanki posiekanej chudej szynki( np. z indyka ) 1/4 szklanki majonezu Winiary, orzeszki solone z puszki, sałata, Przygotowanie : Gotujemy jajka, studzimy i obieramy. Trzemy na tarce na drobnych oczkach lub drobno siekamy. Mieszamy z cebulą, dodajemy szynkę i majonez
Pysznosci Babci Basirodzinny obiad/kolację jak i na domową imprezkę. Spróbujcie i oceńcie sami, czy wam odpowiada czy nie... Składniki: 1 op. ciasta francuskiego ok 500-600g piersi z indyka lub kurczaka 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 główki kapusty pekińskiej pęczek szczypiorku przyprawa do mięsa mielonego Wykonanie: Mięso, cebulę i czosnek mielimy, następnie dodajemy jajko i doprawiamy przyprawą
IMPRESJA SMAKUsezon na nie trwa bardzo krótko, więc dobrze, że możemy się posiłkować mrożonkami. Zupa jarzynowa z zielonym groszkiem Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 2 litry wody 1 skrzydło z indyka 2 marchewki 4 ziemniaki 200 g zielonego mrożonego groszku Poltino 200 g zielonej fasolki szparagowej 1 spora cebula 3 ząbki czosnku olej do smażenia 1/2 szklanki śmietanki 1 łyżka
Kulinarne przygody Gatityhansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Jajka po szkocku Składniki – 6 sztuk: Jajka – 7 sztuk ( 6 ugotowanych na twardo, jedno surowe) Mięso mielone z indyka – 600g Cebula – 1 sztuka Czosnek – 2 ząbki Natka pietruszki – 2 łyżki posiekanej Musztarda ostra – 2 łyżki Mąka – 2 łyżki Gałka muszkatołowa, majeranek, ostra papryka, sól, pieprz + słonecznik i dynia do panierowania
Kuchnia Bon Appetithansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Ekspresowe gołąbki ze szczawiem Składniki: Ryż pełnoziarnisty z dzikim Uncle Ben’s – 1 torebka 125g Mięso mielone (np. z indyka i łopatki wieprzowej) – 250g Szczaw – 1 pęczek Czosnek – 2 ząbki Sól, pieprz Masło – 1 łyżka + olej lub masło do posmarowania formy Dodatkowo sos pomidorowy Dolmio Wykonanie: Ryż ugotować zgodnie
Kuchnia Bon AppetitSKŁADNIKI : dla 1 Osoby 2 jajka 3 plastry polędwicy z indyka 5-6 pomidorków koktajowych sól i pieprz oraz suszony lubczyk do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Na rozgrzaną patelnię wbijam dwa jajka, dodaję sól i pieprz mieszam. Następnie dodaję pokrojoną w kostkę polędwicę mieszam. Na koniec dodaję pomidorki koktajowe które kroję na pół lub w ćwiartki. Całość
Gotowanie PatkiPyszny, aromatyczny pasztet wieprzowy z wątróbką z indyka pieczony w piekarniku. Moje dzieci uwielbiają takie domowe pasztety czy wędlinki. Są proste w przygotowaniu a przede wszystkim wiemy co do nich włożyliśmy. Do pasztetu użyłam przypraw TRADISMAK . Zapraszam do wypróbowania :) Składniki: 2 kg zmielonej karkówki 1,5 kg wątróbki indyczej 5 jajek 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 4 łyżki
Sama słodycz i szczypta chiliprawdę dobry, dlatego polecam tym, którzy myśleli, że muszą z niego zrezygnować przechodząc na dietę czy zdrowe odżywienie :) Składniki (3 kotlety): 3 szt. sznyclów z fileta z indyka 1 jajko sól i pieprz do smaku 2 garści migdałów 1,5 łyżeczki oleju kokosowego Przygotowanie: Migdały przełóż do blendera/malaksera i miksuj do momentu uzyskania mączystej konsystencji, choć
Zdrowie na języku :Pkliknięć i aromatyczna paczka jest u nas w domu. Ja jestem zdecydowanie na tak! Dziś swoją podróż po smakach zaczynam od INDII! Składniki; 50 dag filetu z indyka 1 cebula 3 pomidory 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki przyprawy tikka masala Skworcu 1 łyżeczka przyprawy garam masala Skworcu 1 łyżeczka
Radość kipiąca uśmiechem.wchłonie sos. Chociaż on jest tak dobry, że można go i bezkarnie zlizywać prosto z talerza SKŁADNIKI 3 małe piersi kurczaka 550-600g (ew. mięso z piersi indyka lub mięso z udek) 200ml śmietany 30% 3-4 łyżki mleka 120-150g sera z niebieską pleśnią 6-8 połówek suszonych pomidorów z zalewy ½ sporego pęczka pietruszki, bez łodyżek
Karo in the Kitchenbabeczki z figami górka cielęca z figami Konfitura z fig z orzechami włoskimi – idealna do serów i wędlin odwrócona tarta z figami nalewka na świeżych figach pakieciki z indyka z figami piersi gęsi z figami przepiórki z figami pudding z figami i szynką serrano roladki z łopatki cielęcej sałatka z fig sałatka z fig z serem pleśniowym tarta kokosowa
królestwo garów