indyk - 7293 przepisów (strona:344/487)

Kanapka z jajem 151

ilość porcji 10 minut, 2 porcje Produkty 2 x jajko, 2 x  kromka chleba żytniego, 1 x pomidor, 1 x ogórek konserwowy, 4 x plaster szynki z indyka, szczypiorek, sól, pieprz, bazylia, olej. Przygotowanie Na początek myjemy dokładnie jajka, pomidora i szczypiorek. Na patelni rozgrzewamy odrobin ę oleju i smażymy jajka s adzone, najlepiej na mi ękko . Pomidor

Fit&Fast Kitchen
Drobiowe kotlety z chicken masala 113

rewelacyjny smak, gotowanie nigdy nie było aż tak proste. Nie dość, że wyszło mega soczyście, to przyprawy nadały kotletom, własnego, wyrafinowanego smaku.   Składniki 400 g mięsa z udka indyka (ze skórą) 1 żółtko 1 łyżka przyprawy chicken masala bułka tarta olej do smażenia   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso mielimy, mieszamy z żółtkiem, przyprawą

R'n'G Kitchen
Ciabatta z rukolą, kiełbasą krakowską i ogórkiem zielonym 107

botwinka to świetne dodatki do naszych kanapek. Zawsze sprawdzi się rukola, najlepiej drobnolistna czy sałata lodowa i roszponka. Dla wielbicieli mięsnych dodatków można przygotować grillowane filety z kurczaka czy indyka. Zamiast tradycyjnego smarowania masłem, wykorzystajmy ulubiony kremowy serek kozi, majonez czy domowe pesto. Takie kanapki świetnie smakują na ciepło, opiekane np. w tosterze czy specjalnym zgrzewaczu do kanapek. Ciabatta

Moja smaczna kuchnia
Klopsiki w zalewie octowej 198

Składniki: Klopiski: 500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 1 jajo; 1 średnia cebula; 1 bułka kajzerka; Sól; Pieprz; Woda do namoczenia kajzerki; Bułka tarta do obtaczania klopsików; Olej/smalec do smażenia klopsików. Zalewa octowa: 3 szklanki zimnej wody; 1 szklanka octu spirytusowego 10 %; 3/4 szklanki białego cukru; 1 duża cebula; 1 ząbek czosnku; 1 płaska łyżeczka soli

Gospodyni Miejska
Zupa z pieczarkami, porami i mięsem mielonym 223

Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 500 g pieczarek; Białe części 2 średnich porów; 125 g kwaśnej, gęstej śmietany 18 %; 750 ml bulionu drobiowego (u mnie 750 ml wrzątku + 1 łyżka vegety); 200 g serka topionego śmietankowego (2 opakowania, każde po 100 g); 100 g serka topionego ziołowego; 2 łyżki oleju; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Pieczarki

Gospodyni Miejska
KANAPKI Z SZYNKĄ I KIEŁKAMI Z RZODKIEWKI - DRUGIE ŚNIADANIE DIETA 1500 KCAL. 126

kromki chleba  2 plasterki szynki z indyka 1 łyżka kiełków z rzodkiewki 0.5 pomarańczy  herbata bez cukru ****************************** Na kanapkach ułożyć pokrojoną szynkę i posypać kiełkami.Podawać z pomarańczą

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Wiosenny placek lotaryński ze szparagami, pokrzywami, czosnkiemniedźwiedzim i olejem rzepakowym 140

masła w kawałkach 1 łyżka zimnej wody 1 jajko,  schłodzone 1/2 łyżeczki soli masło do posmarowania formy 2 łyżki mąki do oprószenia formy Nadzienie 100 g piersi z indyka 100 g zielonych szparagów 100 g świeżych liści pokrzywy 150 g śmietany 18% garść świeżego czosnku niedźwiedziego 4 jajka 2 łyżki oleju rzepakowego sól i pieprz do smaku

SzczyptaSmaQ
Risotto z indykiem i pieczarkami 167

Bardzo dobre jednodaniowe danie. Mięso pokroić w małe kawałki, doprawić solą, pieprzem i papryką ostrą. Na tatelni rozgrzać oliwę i wrzucić posiekaną cebulę i czosnek. smażyć

Kuchnia Pokoleń
Inne dania mięsne 158

Karkówka w marynacie Soczysta polędwica Leczo Fasolka po bretońsku Placek po węgiersku Udka z kurczaka Udziec z indyka Bigos

NA MOIM TALERZU
pot pie pod ciastem francuskim 195

fasolką szparagową i frankfurterkami , - z kapustą i białą kiełbasą w czerwonym winie , - z kapusty włoskiej i boczku ; potrawka drobiowa zapiekana pod ciastem francuskim 250 g mięsa drobiowego (indyk, kurczak), 250 g pieczarek, 500 g rozdrobnionego szpinaku, 1 por, otarta skórka z 0,5 cytryny, 1 łyżeczka suszonego tymianku, 1/3 szkl. białego wermutu, 1 szkl. bulionu drobiowego, 1/3 szkl. śmietanki

Eksperyment sobotni
Pikantny gulasz z indyka dla prawdziwych twardzieli 158

sprawa jednej papryczki habanero gorąca nawet na zimno, i nie chodzi mi tu o temperaturę :) Oczywiście można ją pominąć i  zrobić wersje lajt, dla wrażliwych :) pierś z indyka 3-4 papryczki chili 1 papryczka habanero 1-1,5 papryki 2-3 cebule 4-5 łodygi selera naciowego łyżka masła 2 kartony/puszki krojonych pomidorów pół szklanki kaszy 2-3 szklanki

Pora na pora
BAKŁAŻANY PIECZONE Z JOGURTEM GRECKIM I GRANATEM 121

pieprz, sok z cytryny i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy dokładnie i wykładamy na wystudzone bakłażany, dekorujemy granatem. Prawda że proste ? A jakie pyszne. ZOBACZ TEŻ PIECZONE BAKŁAŻANY Z INDYKIEM MOUSSAKA – GRECKA ZAPIEKANKA KASZA BULGUR I ZAPIEKANE BAKŁAŻANY Artykuł BAKŁAŻANY PIECZONE Z JOGURTEM GRECKIM I GRANATEM pochodzi z serwisu MARKOWYSMAK.COM

Markowy smak
Roladki z indyka ze szpinakiem + pomidorowa kasza jęczmienna i warzywa 130

sposoby. Ps. do zakładki Lunchbox wrzuciłam starsze przepisy, które wg mnie nadadzą się do zabrania w pojemniku do pracy. Składniki na roladki – 5 sztuk: 400 g fileta z indyka np. w plastrach 150g szpinaku 1,5 łyżki jogurtu naturalnego (ewentualnie śmietanę) 2 ząbki czosnku sól pieprz 2 łyżki oleju przyprawa do drobiu lub ulubione przyprawy (np. słodka papryka, cząber, kolendra

Fabryka pomysłów
Kapuśniak z młodej kapusty z mięsem mielonym. 133

pożywna wersję z dodatkiem mielonego mięsa. Zupa wyszła bardzo gęsta, spokojnie wystarczy na jednodaniowy wiosenny obiad. Polecam :) Składniki - główka młodej kapusty - 0.40 dkg mielonego mięsa ( u mnie z udźca indyka) - 2 marchewki - kawałek selera - 4 ziemniaki - cebula - 2 ząbki czosnku - sól, majeranek, kminek mielony, domowa wegeta , liść laurowy, ziele angielskie - koperek Wykonanie Mięso mielone przesmażam na rozgrzanej patelni wraz

Kuchnia z widokiem na ogród
Bitki w sosie grzybowym 104

Ostatnio wołowina dość często gości na naszym stole, bo to oprócz indyka główne mięso zalecane w diecie córki (i mojej także). Jednym z dań polecanych w jej jadłospisie przez panią dietetyk są bitki wołowe. Tym razem zamiast w wersji pomidorowej przygotowałam je w wersji grzybowej z jogurtem zamiast śmietany, dzięki czemu były naprawdę light. Polecam zarówno na co dzień

Bernika - moj kulinarny pamietnik

Proponowane wyszukiwania