budyń - 12640 przepisów (strona:347/843)

Sernik Wiedeński 304

się z Wami tym sernikiem. Składniki:  - 1 kg twarogu (użyłam z wiaderka) - 10 sztuk jajek - 1 duża pełna szklanka cukru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia (użyłam bezglutenowego) - 2 budynie waniliowe - 1 kostka masła 250g Sposób przygotowania: Miękkie masło ucieramy z cukrem, stopniowo dodajemy żółtka. Dalej ucieramy.  Po jednej łyżce do masy jajecznej dodajemy twaróg. Ucieramy przez kolejne(...)Następnie wsypujemy budynie, proszek do pieczenia. W oddzielnym naczyniu białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do naszej masy delikatnie mieszając łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 60 min w tem. 180 st. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i nie wyjmujemy ciasta. Pozostaje w nim jeszcze przez około

Pan i Pani Smith w kuchni
Poduszkowiec. 137

pieczenia 2 łyżki kakao 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 50 g. czekolady gorzkiej Masa serowa: 500 g. twarogu sernikowego 1/2 szklanki cukru 2 pełne łyżeczki cukru waniliowego 1 budyń waniliowy 2 jajka 2 łyżki oleju Wykonanie: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Odstawić do przestudzenia. Jajka ubić z cukrem na puszysta masę. Miksując po woli wlewać olej, mleko i roztopiona(...)Jeśli macie zwykły twaróg to trzeba go trzykrotnie zmielić w maszynce. Ja nie chciałam brudzić maszynki więc z lenistwa zblendowałam blenderem ręcznym. Do miski z serem dodać żółtka, cukier, budyń i olej. Zmiksować do połączenia składników. Na koniec dodać pianę ubitą z białek. Wymieszać łyżką. Gotową masę przełożyć do rękawa cukierniczego. Na ciemnym cieście zrobić kratkę z sera. Trochę

Agusiowe smakołyki
SERNIK 195

pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 18% 2 żółtka Sernik: 1,5 kg białego sera (najlepiej trzykrotnie zmielonego) 1,5 szklanki cukru cukier waniliowy 2 budynie waniliowe 2 jajka bakalie PRZYGOTOWANIE: Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier, sól i masło. Posiekać aż masło będzie w drobnych kawałkach. Dodać żółtka, oraz śmietanę zagnieść i wyrobić(...)ciastem wyłożyć spód blachy. Sernik: Białka (2 z sernika i dwa z ciasta) ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z cukrem oraz cukrem waniliowym. Do sera dodać masę jajeczną, budyń i bakalie wymieszać, na końcu dodać sztywną pianę z białek i wszystkie składniki delikatnie w połączyć. Na ciasto wylać masę serową na wierzchu ułożyć kratkę z pasków ciast. Sernik piec

RAROSSA
Ciasto Hit 126

temp. 180 stopni. Studzimy. Składniki na masę: 700 ml mleka 200 g cukru 1 margaryna 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 jajka 250 ml śmietany 18 % tłuszczu 2 łyżki budyniu waniliowego Jaja miksujemy ze śmietaną, cukrem, budyniem i mąką. Mleko zagotowujemy z margaryną. Do gotującego się mleka wlewamy masę jajeczną i chwilę gotujemy, cały czas mieszając, aż zgęstnieje.  Kakaowe blaty

Domowe ciasta
Ciasto 3bit 174

uzyskania sztywnej bezy. Dodajemy żółtka, miksujemy. Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem i dokładnie i delikatnie mieszamy. Pieczemy 30 minut w temp 175 stopni. Studzimy. Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe 8 łyżek cukru 2 szklanki mleka Z podanych składników gotujemy budyń. Lekko studzimy. Domowa masa kajmakowa: 500 ml mleka 400 g cukru 100 g masła Cukier gotujemy z mlekiem na bardzo

Domowe ciasta
Sernik Szachownica 132

równych pasów. Składniki na sernik: 1 kg sera białego dwukrotnie zmielonego 1 kostka masła 4 jaja 1 – 1 1/3 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka budyniu waniliowego sok z 1/2 cytryny Masło  ucieramy z pudrem i żółtkami. Dodajemy ser, mąkę, budyń i sok z cytryny. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z resztą składników

Domowe ciasta
Sernik z rosą i kawą 129

masę serową: 1 1/12 kg sera białego dwukrotnie zmielonego 5 żółtek 2 jaja 1 szklanka oleju skórka otarta z 1 cytryny ½ szklanki śmietany 2 szklanki cukru pudru 2 budynie śmietankowe cukier waniliowy Ser mieszamy z budyniem. Żółtka i jaja miksujemy z pudrem, dodajemy ser i stopniowo: olej, śmietanę, skórkę i cukier waniliowy miksując na gładką masę. Dodatkowo: 2 czubate łyżki

Domowe ciasta
Sernik Ambrozja 148

serowa: 1 kg sera białego zmielonego 1,5 szklanki cukru cukier waniliowy 1/2 kostki masła 1/2 szklanki mleka 2 żółtka 1 jajo 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 czubate łyżki budyniu waniliowego Do dużego garnka wkładamy ser, jajo, żółtka, cukier- mieszając rozpuszczamy całość. Dodajemy masło. Rozpuszczamy. Na końcu do gotującej się masy wlewamy roztwór 4 łyżeczek mąki ziemniaczanej z 2. łyżkami(...)budyniu rozrobionymi w 1/2 szklanki mleka. Gotujemy do zgęstnienia. Lekko studzimy (ale masa ma być lekko ciepła). WYKONANIE: ciasto z masą orzechową 1/2 masy serowej ciasto z masą porzeczkową+ 1/2 masy serowej ciasto kruche bez dodatków polewa Smacznego

Domowe ciasta
Czekoladowy Seromakowiec 141

orzechy i skórkę pomarańczową, Smażymy ok. 2 minuty, cały czas mieszając. Dodajemy mielone herbatniki i mieszamy. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Składniki na masę serową: 6 białek szklanka cukru 3 budynie waniliowe bez cukru 3 śmietany 18% ( po 400 g każda) Białka miksujemy na sztywno. Pod koniec wsypujemy cukier. Miksujemy na sztywną bezę. Dodajemy budynie waniliowe. Miksujemy chwilę na najniższych obrotach

Domowe ciasta
Ciasto Kostka Kawowo-Kajmakowa 140

pół szklanki mleka 15 dag masła Żółtka miksujemy z cukrami. Dodajemy obie mąki i znów miksujemy, dolewając pół szklanki mleka. Resztę mleka gotujemy i zalewamy masą jajeczną. Gotujemy budyń. Studzimy. Masło ubijamy na puch, stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Miksujemy na kremową masę. Dodatkowo: opakowanie okrągłych biszkoptów poncz : ½ szklanki gorącej wody + 3 łyżki cukru+  2 łyżki mocnej kawy rozpuszczalnej

Domowe ciasta
Ciasto kawowo- serowe z truskawkami 130

minut w temperaturze 180 stopni. Składniki na nasączenie: 3-4 łyżki kawy rozpuszczalnej+ 300 ml gorącej wody+ 4 łyżki cukru Masa serowa: 6 białek 300 g cukru 3 budynie waniliowe bez cukru 3 śmietany 18% ( po 400 g każda) Białka miksujemy na sztywno. Pod koniec wsypujemy cukier. Miksujemy na sztywną bezę. Dodajemy budynie waniliowe. Miksujemy chwilę na najniższych obrotach

Domowe ciasta
Sernik z makiem i brzoskwinią 192

masę serową: 1 1/12 kg sera białego dwukrotnie zmielonego 5 żółtek 2 jaja 1 szklanka oleju skórka otarta z 1 cytryny ½ szklanki śmietany 2 szklanki cukru pudru 2 budynie śmietankowe cukier waniliowy Ser mieszamy z budyniem. Żółtka i jaja miksujemy z pudrem, dodajemy ser i stopniowo: olej, śmietanę, skórkę i cukier waniliowy miksując na gładką masę. Dodatkowo: brzoskwinie z puszki

Domowe ciasta
Sernik pod pierzynką w kratkę 135

godzinę do lodówki. Składniki na sernik: 1 ½   kg sera białego dwukrotnie zmielonego 8 jaj 300-400 g szklanki cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka budyniu waniliowego sok z 1/2 cytryny Żółtka  ucieramy z pudrem. Dodajemy ser, mąkę, budyń i sok z cytryny. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z resztą składników. Dodatkowo: cukier puder

Domowe ciasta
Czekoladowy budyń jaglany 103

Czekoladowy budyń jaglany to super deser, który szykujesz z kaszy jaglanej oraz mleka i czekolady gorzkiej oraz kakao. Jest przepyszny i bardzo prosty do zrobienia. Zapraszam gorąco, bo warto spróbować.  - kremowy i pyszny budyń bez glutenu - super na śniadanie lub na deser - bardzo zdrowy i lubiany przez dzieci

AniaGotuje.pl