budyń - 12640 przepisów (strona:341/843)

Czekoladowe gofry mojej Mamy 84

Dzisiaj chciałabym Wam polecić pyszne gofry na budyniu i jogurcie śmietankowym oraz mące kokosowej. Ten dość nietypowy przepis powinien przypaść do gustu smakoszom wszelkiego rodzaju gofrów. Smacznego!!! Składniki: 6 jajek 1 szklanka cukru brązowego 2 łyżki cukru brązowego z cynamonem lub cynamon 220 g jogurtu śmietankowego (maluta – dostępny w polo markecie) ½ litra mleka 3,2% 1 budyń czekoladowy 2 szklanki

Przepisy Babci
Sernik Izaura 430

wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto.  Masa serowa: 600 g kg mielonego twarogu (użyłam twarogu z Olesna) 3 jajka 75 g miękkiego lub stopionego masła  1 budyń waniliowy  ¾  szklanki cukru (można dać trochę mniej) szczypta soli Przygotowanie: Twaróg miksujemy na gładką masę (lub przepuszczamy przez maszynkę).  Masło ucieramy z żółtkami i cukrem, dodajemy(...)budyń waniliowy. Miksujemy.  Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli i dodajemy do masy serowej. Delikatnie łączymy.  Masę serową nakładamy dużą łyżką kupkami na ciasto.  Tortownicę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, bez termoobiegu) i pieczemy ok. 50 minut.  Po upieczeniu, ciasto zostawiamy w piekarniku na ok. pół godziny. Następnie

bistro mama
Tartaletki z masą budyniową i świeżymi owocami 145

Połowę mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym, drugą połowę wymieszać z mąkami i żółtkami. Po zagotowaniu mleka z cukrami dodać mleko wymieszane z mąkami i żółtkami, ugotować jak budyń, a następnie wystudzić. Masło utrzeć i stopniowo cały czas miksując dodawać budyń do momentu uzyskania konsystencji kremu. 4. Gotowe tartaletki napełnić masą budyniową, polać frużeliną, ułożyć truskawki i borówki

Szalona Kuchnia Eweliny
CIASTO CHAŁWOWE BEZ PIECZENIA 86

wlewać do niego mieszankę mleka, mąki i żółtek, jednocześnie cały czas  mieszając. Mieszać na małym ogniu aż do zagotowania, tak aby nie było grudek.  Po zagotowaniu gotowy budyń odstawić z ognia, przelać do czystej miski i całkowicie ostudzić.   Miękkie masło ubijać przez ok. 3 minuty aż się napuszy, następnie stopniowo, w krótkich odstępach czasu, dodawać budyń

Calzonella.com
Ciasto ze śliwkami i budyniową pianką 86

mąki pszennej, tortowej 5 żółtek 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru szczypta soli Składniki na piankę budyniową: 5 białek 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru 3 łyżki oleju Dodatkowo: Forma o wym. 25×35 cm śliwki – około 1/5 kg 2 łyżki tartej bułki Wykonanie Mąkę wraz z proszkiem(...)Zapobiegnie to wsiąkaniu soków w ciasto. Układamy połówki śliwek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec zmniejszamy obroty miksera i dalej ubijając, dosypujemy po łyżce cukru, budyniu, a na końcu wlewamy małym strumieniem olej. Wykładamy na śliwki i na wierzch ścieramy pozostałą część ciasta. Można dodać najpierw piankę a dopiero na niej umieścić owoce. Ciasto pieczemy

Kasia i jej kobiecy świat
Paris Brest 165

masła 0,5 łyżeczki cukru duża szczypta soli 2 duże jajka 75 g mąki Składniki na krem: 1 szklanka mleka 2 żółtka 3 łyżki cukru 2 kopiaste łyżki budyniu (proszku na budyń), ok 30 g 150 g masła Pralina orzechowa (pokażę jak zrobić ją od podstaw z orzechów laskowych) Karmelizowane orzechy laskowe: (na pralinę orzechową + do ozdoby) 100 g orzechów

Ciastkozercy
Ciasto Łaciatek czyli piernik z serem 118

pieczenia 2,5 szklanki mąki pszennej Na sernik: 0,5 kg sera na sernik 100 g masła 3 małe jajka (klasy M) 0,5 szklanki cukru trzcinowego 2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) Przygotowanie: Przygotowujemy ciasto: Spód formy na ciasto (u mnie kwadratowa 24×24, może być też duża tortownica) wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą(...)rozpuszczamy i studzimy. Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i dokładnie miksujemy (na puszystą masę). Następnie dodajemy przestudzone rozpuszczone masło, krótko miksujemy. Kolejno dodajemy biały ser i 2 łyżki budyniu (proszek), powoli miksujemy do połączenia. Warstwę serową nakładamy na piernikową – łyżka po łyżce, tworząc łaty. Ciasto Łaciatek, czyli nasz piernik z serem wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom

Słodkie okruszki
Szarlotka z pianką 125

pszennej 1/3 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 1 łyżka cukru waniliowego 2-3 łyżki soku z cytryny 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru (40g) Pianka bezowa: 5 białek szczypta soli 1 i 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej cukier puder do posypania ciasta       *** Mąkę(...)formujemy kulę, zawijamy ją w folię i wkładamy do lodówki na około 20 minut *** *** Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy sok z cytryny, budyń (sam proszek), mieszamy i odstawiamy *** *** Wyjmujemy ciasto z lodówki, odrywamy 2/3, a resztę wkładamy ponownie do chłodziarki. Ciastem wykładamy dno blaszki do pieczenia ( użyłam foremki o wymiarach

Blog z Apetytem
Najlepszy sernik z borówkami 193

dnie za pomocą np. dna szklanki. Wstawić do lodówki na 30 minut. masa serowa: 750g twarogu śmietankowego 150ml śmietanki 1 szklanka cukru 4 jajka  1 limonka 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru 200g borówek amerykańskich Składniki na wyjąć z lodówki ok 2 godziny przed pieczeniem. Borówki umyć i osuszyć na papierowym ręczniku.  Oddzielić żółtka od białek. Twaróg przetrzeć(...)przez sito, dodać cukier, śmietankę, żółtka, zmiksować. Z limonki zetrzeć skórkę i wycisnąć sok, dodać do masy serowej. Wsypać budyń i ponownie zmiksować.  Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z masą serową najlepiej w 3 turach, za każdym razem ostrożnie i delikatnie mieszając. Połowę masy przelać na ciasteczkowy spód, wyłożyć połowę borówek. Następnie przelać resztę masy, wyrównać

Obiad gotowy
KOSTKA WIŚNIOWA BEZ PIECZENIA 171

trzeba stać godzinami w kuchni. Wygląda i smakuje wyśmienicie. Warto je zrobić :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM. 22/25 CM: KREM 1: 1,5 szklanki mleka  6 łyżek cukru budyń waniliowy lub śmietankowy 15 dag miękkiego masła KREM 2: mleczko zagęszczone niesłodzone 500 g galaretka wiśniowa łyżka żelatyny ORAZ: ok. połowy słoika dżemu wiśniowego (użyłam Łowicz) 2 duże opakowania herbatników(...)brzegi wykładamy folią lub papierem do pieczenia. Układamy pierwszą warstwą herbatników, smarujemy dżemem i przykrywamy drugą warstwą herbatników. KREM 1: Szklankę mleka gotujemy z cukrem, w połowie szklanki mieszamy budyń. Wlewamy na mleko i gotujemy. Cały czas mieszamy. Odstawiamy na chwilę a następnie dodajemy po kawałku masła i miksujemy do jego wyczerpania. Wylewamy na herbatniki, wyrównujemy i przykrywamy trzecią warstwą

Pani na deser
NIESAMOWICIE KRUCHE CIASTECZKA BUDYNIOWE 250

Źródło (a raczej jedno ze źródeł, bo przepis znajdziemy na wielu blogach) przepisu:  tutaj Składniki  na sporą ilość niedużych ciastek:   220g mąki pszennej 2 op. budyniu śmietankowego (40g) bez cukru 100g cukru pudru 230 g miękkiego masła skórka otarta z 1 sparzonej cytryny Wykonanie: Miksujemy miękkie masło i cukier puder, aż masa zmieni kolor na jasny. Następnie(...)dodajemy mąkę wymieszaną z budyniem w proszku i skórką cytrynową. Miksujemy kilka minut, aż składniki dokładnie się połączą. Przykrywamy kawałkiem folii i wstawiamy do schłodzenia do lodówki na ok. godzinę. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Blat posypujemy mąką, wykładamy ciasto i wałkujemy (najlepiej między 2 kawałkami folii spożywczej) na grubość około 3-4mm. Przy pomocy foremki lub szklanki

Walijskie Pichcenie
Babeczki z morelami 130

Puszyste, wilgotne, słodkie babeczki ze słonecznymi morelami. Składniki: szklanka mąki, łyżka budyniu waniliowego, łyżeczka proszku do pieczenia, 1/3 szklanki oleju, 1/2 szklanki mleka, 1/3 szklanki cukru, 2 jajka, szczypta soli, 5 moreli Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę wraz ze szczyptą soli. W jednej misce mieszamy suche składniki czyli mąkę budyń proszek do pieczenia oraz cukier

Lena Gotuje
Tort Rasta Serce 152

najdłuższym miejscu       Składnik na przełożenie: nasączenie: szklanka przegotowanej wody + 4 łyżeczki cukru+ sok z połówki cytryny słoik dżemu morelowego Krem czekoladowy: 2 łyżki mąki pszennej budyń czekoladowy ½ l mleka ¾ szklanki cukru 250 g masła roślinnego Z proszku budyniowego, mąki i cukru gotujemy budyń. Studzimy. Masło ucieramy na puszystą masę, dodając po łyżce ostudzonego do uzyskania gładkiej masy

Domowe ciasta
Ciasto Coca-Cola (z galaretką) 417

Coca Coli 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietanowy: 500 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru do smaku Polewa budyniowa: 1 op. budyniu czekoladowego bez cukru 400 ml Coca Coli 3-4 łyżki cukru Dodatkowo: 3 op. galaretki o smku Cola Jajka ubijamy wraz z cukrem na jasną i puszystą masę. Obroty miksera

Smaki Na Talerzu