budyń - 12640 przepisów (strona:346/843)

Budyń jaglany a’la Snickers 114

jaglaną i można go dowolnie modyfikować według naszych zachcianek. Dziś proponuję go Wam w wersji o smaku Snickersa z gorzką czekoladą, karmelem z daktyli i orzeszkami ziemnymi.   Artykuł Budyń jaglany a’la Snickers pochodzi z serwisu Fit Food Brunetki

Fit Food Brunetki
SERNIK Z ORZECHOWYMI KULKAMI 140

łyżki kaszy manny SER: 1,30 kg sera w kostce kubek jogurtu greckiego (400 g) 1 szklanka cukru (radzę dać więcej) 6 całych jajek 0,5 szklanki oleju 1 budyń śmietankowy sok z połowy cytryny KREM: 0,5 kostki masła w temp. pokojowej 0,5 puszki masy krówkowej (200 g) w temp. pokojowej ORAZ: kakao do dekoracji suszona żurawina WYKONANIE(...)kuleczki i układamy w odstępach. Chowamy do lodówki. SER: Ser mielimy 3 razy, dodajemy jogurt lub tak jak ja ser razem z jogurtem naturalnym blendujemy na gładko. Dodajemy budyń, olej, sok z cytryny i miksujemy. Jajka ubijamy z cukrem na białą i puszystą masę dodajemy w 3 partiach do sera i miksujemy na małych obrotach. Ser wylewamy najpierw między kulki

Pani na deser
„Adwokatek„ bez pieczenia 483

cukrem oraz cukrem waniliowym. Do reszty mleka dodajemy żołtka, wsypujemy mąkę pszenną i ziemniaczaną miksujemy mikserem do jednolitej konsystencji. Mieszankę wlewamy na wrzące mleko, energicznie mieszamy i gotujemy gesty budyń. Ugotowany zestawiamy z ognia do wystudzenia.  W czasie studzenia kilka razy przemieszać aby nie powstał kożuch. Miękkie masło o temperaturze pokojowej ucieramy na gęsty puch, cały czas miksując dodajemy(...)łyżce zimnego budyniu i miksujemy do połączenia składników, na sam koniec wlewamy na dwie tury schłodzony likier jajeczny i energicznie miksujemy aż masa się połączy. Tak przygotowanym kremem podzielonym na 4 części przekładamy herbatniki ułożone w formie wyłożonej pergaminem,   tak aby były dwie warstwy ciemnych i jasnych na samej górze smarujemy resztą kremu   i posypujemy   wiórkami

Wanilia i Kardamon
Tarta cytrynowa z bezą 187

wysypać fasolki obciążające ciasto. Podpiec w temp. 180 stopni ok. 15 minut. Po tym czasie usunąć fasolki i papier i piec jeszcze 20-25 min. Wystudzić. . Składniki na budyń cytrynowy: • 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej • 100 g cukru • skórka otarta z 2 cytryn • 125 ml soku z cytryny (z 2-3 cytryn) • sok z 1 niedużej pomarańczy • 85 g masła(...)białka • 200 g cukru pudru • 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywno. Następnie stopniowo dodawać cukier puder. Na koniec mąka ziemniaczana. Bezę wyłożyć na całkowicie zimny budyń i piec 20 minut w 180 stopniach. Beza powinna wyjść krucha zewnątrz i i piankowa w środku. Wystudzić i kroić

KUCHNIA POLSKA
Kremowy sernik z truskawkową pianką na kolorowym cieście-sernik wiosenny 206

łyżek oleju -3 łyżeczki kiślu truskawkowego -1,5 łyżeczki kakao MASA SEROWA GOTOWANA -1 kg  sera z wiaderka -4 jajka -1  szkl cukru -200ml mleka -2 budynie śmietankowe po 40g  -200g masła MASA SEROWA TRUSKAWKOWA -500ml śmietanki 30%  -3/4 szkl cukru pudru -400g truskawek (u mnie mrożone) -1 galaretka truskawkowa(...)garnka dajemy masło i cukier-stawiamy na ogniu-rozpuszczamy, mieszamy. Następnie zmniejszamy ogień i dodajemy jajka-mieszamy dokładnie. Dodajemy ser z wiaderka-mieszamy. W osobnej misce mieszamy mleko z budyniami,wlewamy je do masy serowej i zwiększamy ogień. Mieszamy do zgęstnienia najlepiej trzepaczką. Masę odkładamy na 10 minut, następnie wylewamy ją na ciasto. Odkładamy do ostudzenia i lekkiego stężenia. PIANKA

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
PÓŁKRUCHE CIASTO KAKAOWE Z OWOCAMI 155

twardego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-1,5 szklanki cukru pudru (w zależności kto jakie słodkie lubi) 2 łyżki kakao 100 ml oleju 5 jajek 2 budynie śmietankowe z białą czekoladą (lub zwykłe śmietankowe) 300 g owoców szczypta soli Wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao, 1/2 szklanki cukru pudru, żółtka(...)stopni i pieczemy 15 min. Ostawiamy do ostygnięcia. Białka ubijamy na sztywną pianę razem z szczyptą soli i 1/2 - 1 szklanką cukru pudru. Ciągle mieszając dodajemy sypkie budynie, a następnie wlewamy cienką strużką olej. Masę wykładamy na podpieczony spód i układamy na niej owoce. Na wierzch ścieramy na tarce o dużych oczkach pozostałą część ciasta. Pieczemy w temp. 180 stopni

Kuchnia MagdaLeny
TARTA CZEKOLADOWA Z BANANAMI 98

szklanki mąki 200 g twardego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-1,5 szklanki cukru pudru (w zależności kto jakie słodkie lubi) 100 ml oleju 5 jajek 2 budynie czekoladowe bez cukru 2 banany ok. 50 g gorzkiej czekolady szczypta soli 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu 1 łyżeczka kakao Wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. Do miski wsypujemy przesianą(...)Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach lub drobno siekamy. Białka ubijamy na sztywną pianę razem z szczyptą soli i 1/2 - 1 szklanką cukru pudru. Ciągle mieszając dodajemy sypkie budynie, a następnie wlewamy cienką strużką olej. Masę wykładamy na podpieczony spód i układamy na niej plasterki bananów. Na wierzch sypiemy startą gorzką czekoladę. Przykrywamy paskami ciasta, tak aby powstała kratka

Kuchnia MagdaLeny
Babka biało - żółta 116

wiórki, zamieszać i ciasto wlać do formy. Ciasto żółte przygotować w tej samej misce. Ciasto żółte : - 25 g masła, - 50 g cukru, - 4 żółtka, - 100 g mąki, - 1 mały budyń waniliowy, - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ( w oryginale były czubate ), - 2 łyżki mleka. W misce utrzeć masło z cukrem, dodać żółtka i przesianą mąkę z budyniem i proszkiem. Dolać

Przepisy Mikołaja
Torcik rabarbarowy 91

cukrowych ( melasy ), - 20 ml nalewki wiśniowej, - 2-3 łyżki śmietany ( dałem jogurt ), - 180 g mąki, - łyżeczka proszku do pieczenia. Polewa : - 3 białka, - 2 łyżki syropu z buraków cukrowych, - łyżka budyniu ( dałem czekoladowy ), - 3 - 4 łyżki wiórków lub mielonych orzechów. Wykonanie : Masło, żółtka i syrop utrzeć na puszystą masę. Miksując dolać nalewkę i jogurt. Mąkę z proszkiem przesiać i delikatnie wymieszać(...)masą jajeczną. Ciasto wylać do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Białka ubić z melasą. Następnie wmieszać wiórki i budyń. Rozsmarować na cieście. Na wierzchu ułożyć obrany i pokrojony rabarbar. Piec w nagrzanym do 175 stopni piekarniku przez około 40 - 50 minut. Po upieczeniu i przestudzeniu posypać cukrem pudrem

Przepisy Mikołaja
Zapiekanka ryżowo - twarogowa z jabłkami 117

kolacji lub deseru. Owoce też można dowolnie zamieniać. Podpierałem się przepisem z forum cincin Składniki : - 200 g ryżu, - 250 g twarogu, - 2 jajka, - 3 łyżki cukru waniliowego, - 2 łyżki budyniu waniliowego, - 5 jabłek, - cynamon. Wykonanie : Ryż ugotować w wodzie lub mleku do miękkości. Utrzeć żółtka z cukrem i twarogiem. Jeśli ktoś lubi bardziej słodko proponuję dać więcej cukru. Dodać budyń

Przepisy Mikołaja
Ciasto bounty 126

pieczenia 40 g kakao 100 ml oleju rzepakowego lub słonecznikowego NASĄCZENIE 110 -120 ml wody 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki cukru pudru KREM 3 szklanki mleka budyń waniliowy 100 g cukru 16 g cukru waniliowego 300 g wiórków kokosowych 200 g masła POLEWA 150 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 200 ml śmietanki kremówki 30% WYKONANIE CIASTO(...)ogień i cały czas mieszając, gotuj masę ok 10 minut, do czasu aż zgęstnieje. Do masy dodaj pokrojone masło, cały czas gotuj na wolnym ogniu. W pozostałym mleku rozpuść budyń i dodaj go do gotującej się masy kokosowej. Mieszaj, aż masa znów się zagotuje. Uważaj, aby się nie przypaliła. Po zagotowaniu zostaw na wolnym ogniu jeszcze ok. 1 minutę

365 dni dookoła kuchni
Sernikowa zebra na bazie mascarpone 162

roboty ale warto :) Składniki na blaszkę 22cm  Spód: - 210g ciastek owsianych - 30g masła Masa serowa, składniki w temperaturze pokojowej: - 500g serka mascarpone - 200g śmietanki 30% - 2 jajka - 1 budyń waniliowy - pół szklanki cukru pudru lub jak ktoś woli więcej (do smaku) - łyżeczka cukru z wanilią - 100ml przetartych malin Mus malinowy: - 300ml przetartych malin - 150ml jogurtu naturalnego - 1 galaretka malinowa(...)blendujemy, masło rozpuszczamy i mieszamy z ciastkami, ma powstać konsystencja mokrego piasku, wykładamy do blaszki i formujemy spód, wstawiamy do lodówki. Śmietankę mieszamy z jajkami, dodajemy serek, mieszamy, dodajemy budyń, cukier, cukier z wanilią i mieszamy do połączenia składników. Dzielimy masę na dwie części, waniliowa trochę większa bo do drugiej części dodajemy przetarte maliny i mieszamy, wylewamy na blaszkę

Wypieki Rene
sernik z czerwoną porzeczką w galaretce 124

wiosnę.  *foremka 25*34 cm Składniki: paczka biszkoptów z kakaowym środkiem 1 kilogram sera na sernik z wiaderka 5 jajek szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 opakowanie budyniu śmietankowego 500 ml czerwonej porzeczki w kompocie (może być z puszki) galaretka truskawkowa Foremkę do pieczenia wyścielić papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty.  Jajka podzielić na białka i żółtka(...)Białka ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser, olej, budynie. Na końcu delikatnie wmieszać pianę. Wyłożyć na biszkopty. Piec w 170*C około 45 minut. Wystudzić.  Kompot porzeczkowy wlać do garnka, zagotować, zdjąć z ognia. Wsypać galaretkę i wymieszać. Odstawić. Kiedy zacznie tężęć wylać na sernik i wstawić do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik jak puch z pastą orzechową na herbatnikowym spodzie 122

dobrego sera z wiaderka np : President  500 ml śmietany kremówki 30 % + 1 łyżka cukru 6 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 50 g miękkiego masła 2 budynie waniliowe 1 łyżka kopiasta mąki ziemniaczanej 1 kopiasta łyżka pasty orzechowej RadixBis   1 wagonik herbatników petit burre Cukry Nyskie   2 galaretki truskawkowe + 700 ml przegotowanej wody blaszka tradycyjna duża(...)kosteczkę. Żółtka ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i masłem na gładki krem.Białka i śmietanę ubijamy na sztywno. Do miski przekładamy ser z wiaderka,pastę orzechową, dodajemy masę żółtkową, budynie    i mąkę ziemniaczaną  mieszamy tak aby nie było grudek. Następnie dodajemy partiami pianę z białek i ubitą śmietanę delikatnie mieszając łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia

Sama słodycz i szczypta chili
RAFAELLO NA KRAKERSACH 178

szklanki cukru i cukrem waniliowym. Dodajemy 1 szklankę mleka oraz mąki dokładnie mieszamy aby nie było grudek. Pozostałe mleko gotujemy z pozostałym cukrem. Wlewamy wymieszaną masę i gotujemy budyń,często mieszamy aby nam się nie przypalił, studzimy. Masło ucieramy i porcjami dodajemy wystudzony budyń. Na koniec wrzucamy wiórki, dokładnie mieszamy. Prostokątną formę 35x25 wykładamy papierem, na dnie układamy warstwę krakersów

Mała w garnku miesza