budyń - 12640 przepisów (strona:355/843)

Ciasto kakaowe z pianką i borówkami 124

pudru -5 żółtek (białka odkładamy do pianki) -2 łyżki śmietany kwaśnej 12 lub 18% -1,5 łyżki kakao PIANKA -5 białek -0,5 szklanki cukru -1 cukier waniliowy -1 budyń śmietankowy bez cukru 40g -1 łyżka mąki ziemniaczanej -100ml oleju rzepakowego DODATKOWO -około 300g borówek -cukier puder do posypania ciasta Blaszkę o wymiarach 25x25cm wykładamy papierem do pieczenia(...)wałkujemy i wykładamy nią dno blaszki. Drugą wsadzamy do lodówki. PIANKA Białka ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo cukier-miksujemy aż powstanie błyszcząca sztywna masa. Następnie dodajemy cukier waniliowy, budyń, mąkę ziemniaczaną i olej i miksujemy na najniższych obrotach do połączenia. Piankę wykładamy na ciasto,  następnie całość posypujemy borówkami,  i na borówki dajemy ciasto z lodówki, możemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tarta z frużeliną wiśniową, bezą i kremem budyniowym! To jest HIT lata! 152

piecze inaczej, gazowy zawsze troszkę dłużej niż elektryczny.  Upieczony spód tarty wyjmij z piekarnika i wystudź. Beza: - 7 białek  - 9 łyżek cukru - cukier waniliowy - 2 czubate łyżki budyniu waniliowego Białka ubij na sztywno z dodatkiem soli. Dodaj cukier i ubij na sztywno, wprowadź proszek budyniowy, wymieszaj. Blaszkę tą samą, w której piekłaś /piekłeś ciasto wyłóż papierem. Wyłóż(...)bezę i piecz godzinę w temp. 150 stopni C. Po upieczeniu bezy wyjmij ją z blaszki i wystudź. Krem budyniowy: - 400 ml mleka - 2 jajka - 80 g masła - 1 budyń waniliowy z cukrem Do blaszki przełóż z powrotem ciasto kruche z papierem (fajnie jak ma się dwie takie same blaszki wtedy nie trzeba przekładać, tylko można równocześnie robić

SMYKWKUCHNI
Sernik kokosowy z mango 147

łyżki cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 żółtko Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 puszka śmietanki kokosowej 5 jaj 2 budynie śmietankowe bez cukru Krem: 1 szklanka śmietany kremówki 30-36% 2 łyżki mascarpone 1 łyżka cukru pudru ½ świeżego mango Wiórki kokosowe do posypania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Spód: Do miski wsypać mąkę(...)średnicy 24/24 cm   wyrównać. Schłodzić w lodówce na czas przygotowania masy serowej. Masa serowa: Zmielony twaróg umieścić w misie miksera, wbić jajka, dodać śmietankę z puszki, wsypać budynie oraz cukry, całość krótko zmiksować tylko do połączenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 180*c. Masę serową wylać na zimny kruchy spód, wierzch przykryć folią aluminiową. Piec 1 godzinę, na 15 minut

Wanilia i Kardamon
sernik ze śliwkami 159

większej). Ja ciasto podpiekam w 190 st. C na lekko rumiano. składniki na masę serową: ok. 600 g śliwek 1500 g sera, zmielonego 6 jajek 350 g cukru 1 budyń waniliowy 1 kopiata łyżka mąki ziemniaczanej 200 g masła lub margaryny w temperaturze pokojowej 125 ml śmietany opcjonalnie: 1 łyżka ekstraktu cytrynowego wykonanie: Ze śliwek usuwamy pestki i kroimy(...)kostkę. Masło miksujemy z cukrem. Dodajemy jajka i chwilkę miksujemy. Dodajemy ser, miksujemy do połączenia się składników. Następnie dodajemy śmietanę, budyń mąkę oraz opcjonalnie ekstrakt. Miksujemy. Na podpieczony spód wykładamy parę łyżek masy serowej. Układamy równomiernie pokrojone w kostkę śliwki i wykładamy pozostałą masę serową. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 30-35 min. Następnie wykładamy równomiernie piankę

Domowy Smak Jedzenia
Deser jeżynowy 73

jeżynowego i cały czas miksuj na małych obrotach. Gdy dodasz już cały przecier, postaw garnek na małym ogniu. Podgrzewaj i mieszaj często "rózgą", aż z masy zrobi się gęsty budyń. Doprowadź do zagotowania i zdejmij z ognia. Odstaw do całkowitego wystudzenia. Śmietanę przełóż do misy miksera. Miksuj ją na średnich obrotach przez 2,5 minuty. Zmniejsz obroty na najniższe(...)dodawaj po łyżce zimnego budyniu jeżynowego (za każdym razem miksuj krótko i dodawaj kolejną łyżkę). Gdy masa będzie jednolita wyporcjuj krem do małych pucharków. Schłodź w lodówce. Udekoruj jeżynami przed podaniem

Delicious Place
Fit serniczki waniliowe z czekoladą 101

około 15 minut. Jednak serniki tak mają, że i tak zawsze trochę opadną, ale i tak są pyszne ;)   Składniki (12 sztuk): 250 g chudego sera twarogowego pół opakowania budyniu waniliowego bez cukru, 150 g jogurtu naturalnego, 2 jajka szczypta mielonej wanilii, 2 łyżki miodu lub ksylitolu ok. 40 g gorzkiej czekolady do dekoracji Wykonanie: Żółtka oddzielić od białek. Twaróg(...)zblendować z jogurtem, miodem, budyniem oraz żółtkami. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Delikatnie połączyć obie masy i przelać do foremek na muffinki.  Piec w piekarniku nagrzanym do 160ºC przez ok. 35-40 min. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie polać po serniczkach. Smacznego

Healthy food explorer
Mini fit serniczki na kakaowym spodzie z kruszonką 181

zimnego masła 1 jajko 1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej 3 łyżki kakao 3 łyżki ksylitolu Masa serowa: 400 g twarogu sernikowego (polecam Wieluń. Mój Ulubiony) 1 jajko 1 opakowanie budyniu waniliowego 1/2 szklanki ksylitolu Wykonanie: Masa serowa : Twaróg przełożyć do miski, wsypać budyń oraz ksylitoli miksować przez chwilę. Następnie dodać jajko i jeszcze przez chwilę miksować, do dokładnego połączenia się

Healthy food explorer
Mini fit serniczki na daktylowym spodzie 218

namoczenia 80 g wiórków kokosowych Masa serowa: 200 g chudego twarogu 200 g twarożku Wieluń. Mój Ulubiony 1 jajko 1/3 szklanki ksylitolu szczypta mielonej wanili (opcjonalnie) 1/2 opakowania budyniu waniliowego Wykonanie: Spód:  Daktyle zalać gorącą wodą (do przykrycia) i zostawić do namoczenia na około 1 godzinę. Następnie lekko odsączyć, przełożyć do blendera i zmiksować z wiórkami kokosowymi na gładką(...)odrywać kawałki masy i wylepiać nimi spód foremek na muffinki. Masa serowa : Do miski przełożyć oba twarogi, wbić jajko, dodać ksylitol i zmiksować do połączenia się składników. Następnie dodać budyń oraz wanilię i delikatnie zmiksować lub wymieszać. Przygotowaną masę wykładać na daktylowy spód. Piec w 170ºC przez około 25-30 minut (pod koniec pilnować, żeby wierzch zbytnio się nie przypiekł

Healthy food explorer
Puszysty sernik z brzoskwiniami 93

łyżki cukru pudru - 250 g masła - 5 żółtek - szczypta soli masa serowa - 600 g twarogu podwójnie zmielonego - 70 g miękkiego masła - 1/2 szklanki cukru pudru - 2 jajka - 1 budyń waniliowy piana - 5 białek - 3/4 szklanki cukru oraz - 1 kg brzoskwiń, sparzonych, obranych ze skórki i pokrojonych w kostkę. Przygotowanie: Na początek zabieramy się za zrobienie ciasta. Wszystkie składniki na ciasto(...)wkładamy do lodówki. Gdy ciasto gotowe zabieramy się za przygotowanie masy serowej. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę i stopniowo dodajemy jajka, twaróg oraz budyń. Całość dokładnie mieszamy i wylewamy na wcześniej przygotowany spód. Pianę z białek ubijamy na sztywno, stopniowo wsypujemy cukier i miksujemy, aż cukier się rozpuści. Na ser wykładamy przygotowane brzoskwinie

Zainspirowana w kuchni
naleśniki z frużeliną wiśniową 115

składniki na naleśniki: 200-250 g mąki 40 g budyniu waniliowego 1 jajko 250 ml mleka 250 ml wody gazowanej 1 łyżeczka cukru 1 szczypta soli ok. 3 łyżki roztopionego masła lub innego tłuszczu wykonanie: Mleko, wodę, jajko i cukier mieszamy. Następnie dodajemy sól, mąkę oraz budyń i dokładnie mieszamy aby nie było grudek. Gotowe ciasto odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto kokosowe z porzeczką 88

www.przyslijprzepis.pl od użytkownika: Jaga85 . Dziękuję za przepis :) Składniki: Ciasto: mąka pszenna 3 szklanki, cukier puder 3/4 szklanki, żółtka 5 szt, margaryna lub masło 250 g, kakao 2 łyżki, budyń czekoladowy 1 szt, śmietana 1 łyżka, soda 0,5 łyżeczki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, Masa kokosowa: białka 5 szt, cukier 1 i 1/4 szklanki, budyń śmietankowy 1 szt, mąka ziemniaczana

kulinarne odsłony pati
Ciasto makowe z malinami i kremem/Makowa Panienka 178

szkl mąki pszennej -0,5 szkl suchego maku -8 łyżek oleju -8 łyżek wody -3/4 szkl cukru -2 łyżeczki proszku do pieczenia KREM -1 litr mleka -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -1 cukier waniliowy -2 łyżki maki pszennej -3 żółtka -250g masła lub margaryny DODATKOWO -500g malin -1 galaretka malinowa -pół łyżki żelatyny(...)temp 180 stopni do suchego patyczka.  Studzimy i kroimy na dwa spody.  KREM Z 1 litra mleka odlewamy szklankę, resztę zagotowujemy.  Do szklanki mleka dodajemy 2 budynie, cukier, 3 żółtka, cukier waniliowy i mąkę i wszystko miksujemy na gładką masę.  Wylewamy ją na gotujace się mleko i mieszamy do zgęstnienia. Studzimy. Masło ucieramy na puch

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
TARTA CZEKOLADOWA Z BANANAMI 125

szklanki mąki 200 g twardego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-1,5 szklanki cukru pudru (w zależności kto jakie słodkie lubi) 100 ml oleju 5 jajek 2 budynie czekoladowe bez cukru 2 banany ok. 50 g gorzkiej czekolady szczypta soli 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu 1 łyżeczka kakao Wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. Do miski wsypujemy przesianą(...)Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach lub drobno siekamy. Białka ubijamy na sztywną pianę razem z szczyptą soli i 1/2 - 1 szklanką cukru pudru. Ciągle mieszając dodajemy sypkie budynie, a następnie wlewamy cienką strużką olej. Masę wykładamy na podpieczony spód i układamy na niej plasterki bananów. Na wierzch sypiemy startą gorzką czekoladę. Przykrywamy paskami ciasta, tak aby powstała kratka

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Malinowy Przysmak 224

pieczenia 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego (niekoniecznie) 250g schłodzonego masła 5 żółtek Piana budyniowa: 5 białek 120g cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego (niekoniecznie) 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 1/2 szklanki oleju (użyłam rzepakowego) około 550g malin (ja część malin zastąpiłam borówkami) Dodatkowo: cukier puder do posypania Ciasto: 1. Do mąki dodać proszek do pieczenia(...)ubić ( patrz FILM ). Następnie po łyżce dodawać cukier puder. Dodać cukier wanilinowy i miksować, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. 6. Do piany z białek dodać dwa budynie i dokładnie wymieszać. Następnie w 3 partiach dodać olej, po każdym dodaniu wymieszać szpatułką, aż składniki się połączą. 7. Gotową pianę wyłożyć na podpieczony spód i wyrównać. Na wierzchu gęsto poukładać

Mała Cukierenka