budyń - 12640 przepisów (strona:355/843)

Ciasto kokosowe z porzeczką 91

www.przyslijprzepis.pl od użytkownika: Jaga85 . Dziękuję za przepis :) Składniki: Ciasto: mąka pszenna 3 szklanki, cukier puder 3/4 szklanki, żółtka 5 szt, margaryna lub masło 250 g, kakao 2 łyżki, budyń czekoladowy 1 szt, śmietana 1 łyżka, soda 0,5 łyżeczki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, Masa kokosowa: białka 5 szt, cukier 1 i 1/4 szklanki, budyń śmietankowy 1 szt, mąka ziemniaczana

kulinarne odsłony pati
Ciasto makowe z malinami i kremem/Makowa Panienka 187

szkl mąki pszennej -0,5 szkl suchego maku -8 łyżek oleju -8 łyżek wody -3/4 szkl cukru -2 łyżeczki proszku do pieczenia KREM -1 litr mleka -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -1 cukier waniliowy -2 łyżki maki pszennej -3 żółtka -250g masła lub margaryny DODATKOWO -500g malin -1 galaretka malinowa -pół łyżki żelatyny(...)temp 180 stopni do suchego patyczka.  Studzimy i kroimy na dwa spody.  KREM Z 1 litra mleka odlewamy szklankę, resztę zagotowujemy.  Do szklanki mleka dodajemy 2 budynie, cukier, 3 żółtka, cukier waniliowy i mąkę i wszystko miksujemy na gładką masę.  Wylewamy ją na gotujace się mleko i mieszamy do zgęstnienia. Studzimy. Masło ucieramy na puch

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
TARTA CZEKOLADOWA Z BANANAMI 136

szklanki mąki 200 g twardego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-1,5 szklanki cukru pudru (w zależności kto jakie słodkie lubi) 100 ml oleju 5 jajek 2 budynie czekoladowe bez cukru 2 banany ok. 50 g gorzkiej czekolady szczypta soli 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu 1 łyżeczka kakao Wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. Do miski wsypujemy przesianą(...)Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach lub drobno siekamy. Białka ubijamy na sztywną pianę razem z szczyptą soli i 1/2 - 1 szklanką cukru pudru. Ciągle mieszając dodajemy sypkie budynie, a następnie wlewamy cienką strużką olej. Masę wykładamy na podpieczony spód i układamy na niej plasterki bananów. Na wierzch sypiemy startą gorzką czekoladę. Przykrywamy paskami ciasta, tak aby powstała kratka

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Malinowy Przysmak 242

pieczenia 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego (niekoniecznie) 250g schłodzonego masła 5 żółtek Piana budyniowa: 5 białek 120g cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego (niekoniecznie) 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 1/2 szklanki oleju (użyłam rzepakowego) około 550g malin (ja część malin zastąpiłam borówkami) Dodatkowo: cukier puder do posypania Ciasto: 1. Do mąki dodać proszek do pieczenia(...)ubić ( patrz FILM ). Następnie po łyżce dodawać cukier puder. Dodać cukier wanilinowy i miksować, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. 6. Do piany z białek dodać dwa budynie i dokładnie wymieszać. Następnie w 3 partiach dodać olej, po każdym dodaniu wymieszać szpatułką, aż składniki się połączą. 7. Gotową pianę wyłożyć na podpieczony spód i wyrównać. Na wierzchu gęsto poukładać

Mała Cukierenka
Ciasto jogurtowe z papierówkami 326

bardzo dobrze ubite. Zachęcam do pieczenia! Składniki na formę o wymiarach 20 cm x 30 cm: 3 szklanki mąki pszennej (360 g) 1 szklanka zwykłego cukru (200 g) 1 budyń o smaku śmietankowym (40 g - proszek!) 1 szklanka oleju (220 g) 2 małe jogurty naturalne (360 g) 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 8 papierówek cukier puder(...)Następnie do ubitych jajek dodać (stopniowo!) olej i jogurt naturalny. Za pomocą miksera składniki połączyć ze sobą. Na sam koniec dodać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i budyniem (najlepiej 2 partiami) i całość delikatnie wymieszać. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Wylać ciasto. Wyrównać i poukładać połówki papierówek (papierówki należy pozbawić gniazd nasiennych, obrać, przekroić na pół i delikatnie

Ugotować
DROŻDŻÓWKI Z JAGODAMI I SEREM 128

mąki 2 jajka 1/4 szkl. oleju szczypta soli Kruszonka: 4 łyżki masła, 4 łyżki cukru, 3 łyżki mąki, 2 łyżki wiórek kokosowych Nadzienie: jagody, 200 g twarogu, 1 łyżka budyniu waniliowego, cukier do smaku, 2 łyżki śmietany Dodatkowo: 1 jajko(...)rozkłóconym jajkiem. Z reszty ciasta robimy wałeczki, układamy na każdym kółku. Odstawiamy na 20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W palcach zagniatamy składniki na kruszonkę. Ser mieszamy z budyniem i śmietaną, dosładzamy do smaku. Serem nadziewamy bułeczki,posypujemy jagodami i kruszonką. Wierzch ciasta smarujemy żółtkiem, posypujemy kruszonką. Pieczemy ok. 15-18 minut w 180 stopniach

słodki bratek
Tarta czekoladowo wiśniowa 179

cytryny 2 łyżeczki maki ziemniaczanej 2 łyżeczki żelatyny masa serowa: 400 g sera twarogowego półtłustego 150 g jogurtu greckiego 100 ml śmietany kremówki 2 czubate łyżki kakao 1/2 budyniu śmietankowego 1 łyżka cukru waniliowego 2 jajka 1/2 szklanki cukru pudru dekoracja: polewa czekoladowa frużelina, wiśnie świeże Frużelina: Wiśnie przekładam do garnka, dodaję cukier, sok z cytryny i gotuję na wolnym(...)ciasto i formuję boki. Piekarnik nagrzewam do temperatury 200 stopni góra dół i piekę 20 minut aż się zrumieni. Masa serowa: Ser mielę maszynką, przekładam do miski, dodaję jajka, budyń, śmietanę, jogurt, cukier waniliowy, puder, kakao i mieszam mikserem tylko do połączenia składników. Na spód kruchy tarty wykładam frużelinę zimną, dwie łyżki odkładam do dekoracji. Na nią wylewam masę serową

wesoła kuchnia
sernik z wiśniami i kokosem 99

składniki na masę serową: 1000 g sera, zmielonego 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 100 g masła 125 ml śmietany 200-250 g cukru 1 budyń waniliowy dodatkowo: 2 słoiczki wiśni z syropu (odsączonych z syropu) wykonanie: Margarynę miksujemy z cukrem, dodajemy stopniowo żółtka. Następnie dodajemy ser, śmietanę oraz budyń i miksujemy do połączenia się składników. W osobnym naczyniu ubijamy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z borówkami 191

wyszedł mi cienki serniczek. Możecie użyć mniejszej blaszki lub podwoić ilość składników. Składniki: 250 g mascarpone 250 g ricotty 2 czubate łyżki cukru pudru 2 jajka 1 op. jasnego budyniu 200 g borówek oraz: tortownica o śred. 26 cm Przygotowanie: Borówki myjemy i osuszamy. Do miski przekładamy mascarpone i ricottę oraz wsypujemy cukier i mieszamy trzepaczką. Dodajemy jajka i budyń

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Budyniowe naleśniki. 142

bardzo cieniutkie i nie chłoną tłuszczu. Polecam podać z ulubionymi dodatkami. U mnie z konfiturą morelową domowej roboty. Zachęcam serdecznie do przygotowania takich naleśników :) Składniki: Ciasto: 3 jajka 2 budynie waniliowe ( bez cukru i po 40 g każdy ) 2 łyżki cukru trzcinowego 12 lekko kopiastych łyżek mąki tortowej 400 ml zimnego mleka 50 ml wody gazowanej 1 cukier waniliowy szczypta(...)soli szczypta proszku do pieczenia Dodatkowo: olej do smażenia Wykonanie: 1. Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy aż ciasto będzie jednolite i bez grudek. Budynie dodajemy w proszku. Ciasto wychodzi dość rzadkie i takie ma być. Następnie ciasto odstawiamy na około 30 minut żeby odpoczęło. 2. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cieniutkie naleśniki

Izabelawkuchni
Ciasto drożdżowe z serem, jagodami i kruszonką 118

masła 150g mąki pszennej 100 g domowego cukru waniliowego Masa serowa: 250 g sera białego 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% 3 łyżki cukru  łyżeczka ekstraktu waniliowego jajko budyń waniliowy 1,5 szkl jagód/borówek Ciasto: Do większej miski wsypuję suche składniki, mieszam. Masło rozpuszczam w mleku. Ciepłe masło i mleko oraz jajko dodaję do suchych składników, mieszam(...)zagniatam i wykładam do formy. Przykrywam i odstawiam na ok 30 minut. Masa serowa: Ser, śmietanę, jajko, ekstrakt i cukier dokładnie rozdrabniam widelcem aby nie było grudek. Dodaję budyń, mieszam. Jagody opłukuję na sicie i dokładnie osuszam. Kruszonka: składniki rozcieram w palcach. Na wyrośnięte w foremce ciasto nakładam masę serową, posypuję borówkami i kruszonką. Wstawiam do piekarnika nagrzanego

Smakołyki Asi
Sernik "Zebra" 152

razem jest to sernik  w paski. Składniki: 1 kg twarogu sernikowego w wiaderku  250g margaryny "Kasia" 4 jajka 200g cukru 1 op. cukru wanilinowego 1 op. budyniu wanilinowego w proszku 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka Jajka ubijamy z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodajemy ser, miękką margarynę i budyń. Dokładnie mieszamy. Masę dzielimy w proporcji

Pyszności Słodkości
Budyniowiec ze śmietankową pianką 224

pieczenia 1 łyżka kakao  Masa budyniowa: 3,5 szkl. mleka 3 żółtka 1 op. cukru wanilinowego 200g margaryny Kasi 3/4 szkl. cukru 0,5 szkl. mąki pszennej 1 budyń śmietankowy bez cukru (40g) Pianka: 0,5 l śmietany 30% 1,5 łyżki żelatyny 0,5 szkl. gorącej wody 2 łyżki cukru pudru Ciasto: Jajka ucieramy z cukrem do momentu(...)Gotujemy na małym ogniu aż do całkowitego rozpuszczenia się margaryny. Pozostałe składniki miksujemy w połowie szklanki mleka i wlewamy na gotujące się mleko z margaryną. Mieszamy do uzyskania gładkiego budyniu. Zdejmujemy z ognia i od razy wykładamy na ciasto.  Wyrównujemy i studzimy. Pianka: Ubijamy śmietanę i dodajemy cukier puder. Żelatynę rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody. Studzimy i dodajemy

Pyszności Słodkości
Ciasto Bounty 133

suchego patyczka ( czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika ).  Ostudzony biszkopt przekroić na pół.  Krem 3 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru 1 budyń waniliowy 200 g. masła 200 g. wiórek kokosowych Do garnka wlać 2 i 1/2 szkl. mleka, zagotować. Dodać cukier, mieszać do rozpuszczenia. Wsypać wiórki i gotować na małym ogniu ok. 5 min. Dodać(...)miękkie masło. Mieszać do rozpuszczenia. W reszcie mleka rozpuścić budyń i wlać do masy kokosowej. Gotować mieszając, aż masa zgęstnieje. Ostudzić. Na połowę blatu biszkoptowego wylać masę kokosową. Przykryć drugą częścią blatu.  Wstawić do lodówki.  Polewa czekolada mleczna 100 g. czekolada gorzka 85% 50 g.  masło 1 czubata łyżka wiórki kokosowe do obsypania W rondelku rozpuścić masło

Kuchnia Paulettes
Kokosowa panna cotta z musem limonkowym 140

ubitej masy wlewamy ciepły sok z limonki, cały czas mieszamy, aby masa żółtkowa się nie ścięła. Całość wstawiamy ponownie na gaz i gotujemy mieszając, aż nabierze konsystencji budyniu. Kiedy masa zgęstnieje dodajemy masło, mieszamy do rozpuszczania, a następnie studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, a potem łączymy ją z całkowicie ostudzonym budyniem limonkowym.  uwaga: Krem będzie miał jasno żółty kolor

Bon appetit mon amie