zupełnie niewyczuwalne. Idealny do kawy :) 500 g sera białego 3 średniej wielkości ugotowane ziemniaki 100 g masła 5 jajek 2/3 szkl cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 budyń śmietankowy 240 g serka homogenizowanego waniliowego sok z połowy cytryny szczypta soli 1/2 szkl rodzynek Ser zmielić z ziemniakami dwa razy. Masło rozpuścić. Żółtka utrzeć z połową cukru do białości. Nadal(...)miksując, dodawać stopniowo zmielony ser i ziemniaki, masło, budyń i serek homogenizowany. Białka ubić ze szczyptą soli i pozostałym cukrem na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać z masą serową. Na koniec wsypać rodzynki. Blaszkę 21x21 cm posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wylać ciasto. Sernik piec ok 60 minut w temperaturze 180 stopni. Sernik jest gotowy jeśli jego wierzch jest ścięty
Smakołyki AsiSkładniki: jajka 8 sztuk "M", cukier 3/4 szklanki, skórka starta 2 cytryny, cukier wanilinowy 1 opakowanie, jogurt 4 opakowania "zobacz Mlekovita Polski Jogurt naturalny bez laktozy 350 g" , budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 4 łyżki, wiórki kokosowe 1 szklanka, herbatniki - ile potrzeba lukier kokosowy: cukier puder 3/4 szklanki, wiórki kokosowe 2 łyżki, mleko - ile potrzeba SKŁADNIKI TEMPERATURA POKOJOWA(...)starta skórka z cytryny, cukier, cukier wanilinowy utrzeć mikserem do białości na kogel-mogel do masy dodać jogurty "zobacz Mlekovita Polski Jogurt naturalny bez laktozy 350 g" , kaszę manną, budyń, wiórki kokosowe i dokładnie mikserem połączyć składniki białka mocno ubite na sztywną pianę dodać do masy i łyżką delikatnie połączyć składniki użyłam okrągłe z wysuwanym dnem 2 formy
W Mojej Kuchni Lubięświąteczny stół, jak i jako weekendowe ciacho. Koniecznie wypróbujcie ten przepis. Naprawdę warto! Sernik zielone jabłuszko Składniki: Sernik: 1 kg zmielonego twarogu 12 jajek 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy (bez cukru) 30 g cukru wanilinowego (jedno duże opakowanie) Masa adwokatowa: 1/2 szklanki cukru pudru 200 g masła (w temperaturze pokojowej) 250 ml adwokatu Marmolada jabłkowa: 1,5 kg jabłek(...)Zaczynamy od sernika. Rozdzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do sztywnej piany dodajemy połowę cukru i ubijamy do jego rozpuszczenia. Zmielony twaróg rozcieramy, dodajemy budyń w proszku, połowę cukru, cukier wanilinowy, żółtka i dokładnie ucieramy. Następnie do masy serowej dodajemy stopniowo pianę, dokładnie mieszając. Sernik wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika i pieczemy około 60 minut
PatiGotujebardzo szybko i jest przepyszny. Polecam. Składniki potrzebne do przygotowania sernika pod kokosem: 50 dag sera twarogowego (ja użyłam półtłusty), 1 szklanka i 3 łyżki cukru pudru, 1 budyń waniliowy bez cukru (mały), 12 dag + 4 łyżki masła, 4 jajka, szczypta soli, 100g wiórek kokosowych. Sposób przygotowania sernika pod kokosem: W rondelku roztapiam 12 dag masła i lekko(...)sztywno ze szczyptą soli. Twaróg, roztopione masło, żółtka i szklankę cukru pudru blenderuję do uzyskania jednolitej gładkiej masy (dzięki użyciu blendera nie trzeba mielić sera). Dodaję budyń i mieszam, następnie dodaję połowę piany z białek i mieszam łyżką, dodaję pozostałe białka i mieszam bardzo delikatnie. Przekładam masę serową do wysmarowanej masłem tortownicy
Gotuj Się Kto Możesernika nigdy nie odmówię. Dzisiaj proponuje Wam wersję w jabłku :) Składniki: 6 jabłek garść pokruszonych płatków śniadaniowych lub herbatników 4 serki kanapkowe 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1 budyń do kremów i ciast WINARY smak waniliowy żurawina suszona cukier puder Z jabłek ścinami wieczko i wydrążamy środek. Owijamy jabłka w folię aluminiową. Serki wymieszać z żółtkami i cukrem. Dodajemy budyń
Kuchnia w oparachmleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym, drugą połowę wymieszać z mąkami i żółtkami. Po zagotowaniu mleka z cukrami dodać mleko wymieszane z mąkami i żółtkami i ugotować jak budyń a następnie wystudzić. Masło utrzeć i stopniowo dodawać budyń cały czas miksując do momentu uzyskania konsystencji kremu. (kilka łyżek kremu odłożyć do dekoracji wierzchu ciasta). 3. Mus z truskawek: Rozmrożone
Szalona Kuchnia Ewelinymąka tortowa - 150 g mąka krupczatka - 50 g proszek do pieczenie 2,5 łyżeczki sól - 1 szczypta budyń śmietankowy - 2 op margaryna - 200 g cukier - 1 szkl jajka - 7 szt olej - 50 ml wiórki czekoladowe - 80 g gotowa polewa czekoladowa Mąkę pszenną i krupczatkę przesiać z proszkiem i szczyptą soli, dodać proszek budyniowy i wymieszać. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka(...)powoli ucierając cały czas. Białka ubić na sztywną piane i połączyć z masą żółtkowo-maślanąza pomocą drewnianej łyżki, teraz stopniowo wsypujemy obie mąki wymieszane z proszkiem i solą oraz budyniem w proszku, delikatnie mieszamy łyżka. Na koniec wsypujemy wiórki czekoladowe i znów delikatnie mieszamy. Przelewamy do foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175stC
Camilla w kuchnikrólewski Składniki: ciasto 2,5 szklanki mąki 200 g masła 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa 1 kg twarogu 450 ml mleka 2 budynie 1 szklanka oleju 6 jajek 1,5 szklanki cukru dodatkowo cukier puder Wykonanie: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, szczyptę soli, jajka i posiekane masło. Zagnieść ciasto, podzielić(...)pieczenia. Spód nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 190°C i podpiec przez 15 minut. Twaróg zmielić dwukrotnie. Twaróg utrzeć z cukrem i jajkami. Wsypać budyń, wymieszać. Następnie stopniowo dodawać mleko, a na sam koniec wlać olej. Na podpieczony spód wlać masę, wyrównać. Na wieżch wyłożyć resztę ciasta. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego
magiczna kuchnia Kasiłyżeczka proszku do pieczenia 125 ml oleju 125 ml wody 100 g cukru 4 płaskie łyżki ciemnego kakao 500 g sera twarogowego lub pół wiaderka gotowego sera 1 budyń śmietankowy Przygotowanie: Jajka ubijamy z cukrem na pulchną masę. Powolutku , stale ubijając dolewamy partiami olej i wodę. Mąkę mieszamy z kakao i proszkiem do pieczenia.Dodajemy po łyżce do masy jajecznej(...)stale mieszając mikserem na najniższych obrotach. Przelewamy do blachy wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką, lub wyłożonej papierem do pieczenia. Ser mieszamy z budyniem i cukrem do połączenia się składników. Masę serową przekładamy do woreczka, w którym obcięliśmy róg i wyciskamy na ciasto, tak aby masa serowa utworzyła kratkę. Moja kratka wyszła nierówno ale to nie problem, liczy się smak
Kasia i jej kobiecy światblaszkę 26cm (nie mam typowej formy do babek) wszystko powinno mieć temperaturę pokojową - 100g miękkiego masła - 175g śmietany 18% - 270g mąki pszennej - 20 g mąki ziemniaczanej - budyń waniliowy (40g) - 4 duże jajka - laska wanilii (może być olejek waniliowy) - 2 małe łyżeczki proszku do pieczenia Polewa czekoladowa: - 100ml śmietanki 30% - 50g gorzkiej czekolady Sposób wykonania: Piekarnik(...)mąką. Masło ucieramy z cukrem na białą masę, dodajemy po jednym jajku i nadal ucieramy ale tylko do połączenia składników żeby nie za długo, stopniowo dodajemy mąki połączone z budyniem i proszkiem do pieczenia, krótko mieszamy, dodajemy wanilię i śmietanę, mieszamy łyżką. Wykładamy ciasto do foremki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 50 minut (do suchego patyczka). Śmietankę podgrzewamy, dodajemy
Wypieki Renelodówce przez około 1 godzinę. Po tym czasie dno blaszki (23x35cm) wyłożyć papierem do pieczenia i następnie wyłożyć ciasto. Masa serowa 1 kg twarogu śmietanowego 7 jajek 1 budyń śmietankowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki cukru 70 g roztopionego masła Ser skręcić przez maszynkę lub przecisnąć przez praskę i utrzeć go z cukrem dodając stopniowo(...)jednym żółtku stale ucierając. Wsypać budyń, mąkę ziemniaczaną i wlać roztopione masło. Wszystko razem zmiksować. Pianę z białek ubić na sztywno i połączyć z masą serową delikatnie mieszając . Gotową masę wlać na blaszkę z ciastem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 1h Ja piekłam 50 minut . Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik do wystudzenia
O kuchni z uczuciemjednolitą masę i dajemy do zamrażarki, ale wcześniej ciasto podzielić sobie na 2 części ser biały 1,2o kg sera białego zmielonego 5 żółtek 1 szklanka cukru kryształu 1 budyń śmietankowy sok z 1 cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 puszka brzoskwiń przygotowanie wcześniej ubijamy białka z 1 szklanką cukru na sztywno i odkładamy Teraz ucieramy biały ser dodajemy(...)żóltka oraz budyń i sok z cytryny a na końcu proszek do pieczenia, potem dajemy pianę i mieszamy już łyżką i dajemy pokrojone brzoskwinie i mieszamy kolejność 1 połowę ciasta zetrzeć i nałożyć biały ser z brzoskwiniami a na to ścieramy 2 połowę ciasta i pieczemy w piekarniku 180 stopni sernik jest niezawodny bo zawsze się udaje piekłam go już
Moje Wyrobyminut pieczenia Składniki na foremkę 16cm CZĘŚĆ BANANOWA Duży dojrzały banan 2 jajka 100g jogurtu naturalnego 40g mąki owsianej (zmielone płatki owsiane) 70g mąki pszennej pełnoziarnistej Pół opakowania budyniu waniliowego bez cukru 100ml mleka Pół szklanki namoczonych suszonych daktyli Pół łyżeczki sody CZĘŚĆ SERNIKOWA 350g twarogu (u mnie President naturalny bez dodatku cukru) 100g mascarpone Kilka namoczonych suszonych daktyli (ilość(...)dostosować w zależności jak słodkie serniki lubicie) Pół opakowania budyniu waniliowego bez cukru POLEWA MALINOWA Garść malin 2 łyżki mascarpone Łyżeczka miodu CZĘŚĆ BANANOWA Banana zblendować z jajkami, jogurtem i daktylami Dodać pozostałe składniki i wymieszać dokładnie CZĘŚĆ SERNIKOWA Wszystkie składniki zblendować do uzyskania gładkiej masy Około 2/3 masy bananowej wylać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia Na masę
HealthyCreationsPolecam do wypróbowania. składniki na około 12 kokosanek 50 g masła 1/2 szklanki cukru kryształu 200 g wiórków kokosowych 2 białka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki budyniu przepis Masło rozpuszczamy w garnku na małym ogniu. Do rozpuszczonego masła wsypujemy cukier kryształ, wiórki kokosowe i wszystko bardzo dokładnie mieszamy. Masę zdejmujemy z ognia i studzimy. Białka przekładamy(...)miski i ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i budyń. Do ubitej piany z białek dodajemy wystudzoną masę kokosową i całość bardzo delikatnie mieszamy łyżką. Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, nakładamy łyżką małe porcje masy i formujemy ciastka nadając im pożądany kaształt, pamiętając o zachowaniu odstępów. Ciasteczka pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym
Smakowite Daniawersję kryzysową- na wypadek, gdyby zabrakło jajek. Bez nich ciasto też się uda! *keksówka 35 cm Składniki: 2 szklanki mleka 2 i 2/3 szklanki maki pszennej 1/3 szklanki budyniu ( 2 opakowania) 1/2 szklanki oleju 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej 3 duże łyżki dżemu na polewę: 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru pudru(...)łyżki kakao łyżka wrzątku Mleko, olej i dżem wymieszać. Dodać przesianą mąkę wymieszaną z budyniami i resztę składników. Wszystko wymieszać za pomocą rózgi lub drewnianej łyżki. Przelać do foremki wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 50 minut, do suchego patyczka. Polewa: masło, cukier puder i kakao zagotować. Na końcu dodać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia