budyń - 12640 przepisów (strona:363/843)

Babka keksowa na białkach 197

białek ( z 6-7 jajek) 1,5 szklanki cukru 2,5 szklanki mąki 250 g margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia kilka kropel olejku waniliowego mieszanka keksowa pół opakowania budyniu malinowego łyżka kakao           Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Margarynę rozpuścić i ostudzić. Białka ubić(...)sztywno.  Dodawać porcjami, na przemian mąkę i rozpuszczoną margarynę. Dodać olejek i bakalie. Połowę ciasta wyłożyć do foremki, przez sitko posypać cienko kakao. Pozostałe ciasto połączyć z budyniem, wyłożyć na wierzch. Piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub oblać dowolną polewą

Praktyczna pl
BUDYŃ DOMOWY CZEKOLADOWO KOKOSOWY 138

zrobienie budyniu od podstaw. 500 ml.mleka 2 żółtka 2 łyżeczki kakao 1 łyżka wiórków kokosowych  cukier waniliowy lub prawdziwa wanilia 1 łyżka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki masła ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Do garnuszka wlać 1 szkl.mleka a  drugą wlać do miski.Do pierwszej dodać masło , kakao, wiórki kokosowe i cukier waniliowy lub wanilię.Wymieszać i postawić na mały gaz.Do drugiej(...)wlać powoli ciągle mieszając, aby nie było grudek ,zawartość z miski.Mieszać, a gdy zgęstnieje zestawić i przełożyć do pucharków .Polać ulubionym sosem lub wyłożyć łyżeczkę dżemu na środek budyniu

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
sernik pieczony korzenno-dyniowy... 178

Składniki: jajka 6 sztuk "L", cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, twaróg sernikowy 1 kg wiaderko, budyń waniliowy 1 opakowanie + 3 łyżki kaszy manny, dynia duszona 1 szklanka, olej rzepakowy 4 łyżki, herbatniki korzenne - ile potrzeba wszystkie składniki temperatura pokojowa = w misie robota utrzeć do białości jajka, cukier, cukier wanilinowy z 5 minut na najwyższych obrotach dynię zetrzeć(...)łyżkę, startą dynię 1 szklankę i dusić do odparowania wody mieszając, wystudzić, można dodać dynię pieczoną ale ta wersja jest szybsza do jajek dać ser z wiaderka, wsypać budyń, kaszę manną, wystudzoną dynię, olej wszystkie składniki na średnich obrotach połączyć forma 30x24 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć herbatniki, wyłożyć masę serową, do masy powkładać w pionie herbatniki

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik dyniowy z kremem szpinakowym 199

miłośnicy szpinaku będą zachwyceni. Polecam Składniki: ciasto: 200 g dyni 600 g jogurtu naturalnego greckiego 3 jajka 1/2 szkl cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 op. budyni jasnych w proszku krem: 200 ml śmietanki 30% schłodzonej 125 g mascarpone 1/2 szkl cukru pudru 10 kostek (brykietów) zamrożonego szpinaku dekoracja: 4 kostki czekolady mlecznej tortownica o śred(...)Przygotowanie: Dzień wcześniej wyjmujemy szpinak z zamrażalnika i rozmrażamy go na cedzaku. Dynię ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do miski przekładamy jogurt, dodajemy cukier puder, jajka, budynie i proszek do pieczenia oraz dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy startą dynię i delikatnie mieszamy razem. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy sernik

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Wegański pasztet z soczewicy – przepis krok po kroku 148

ciało ”, z której dowiecie się, jak przeprowadzić nie tylko detoks ciała, ale również umysłu, a w konsekwencji całego życia. A jeśli po obiedzie macie ochotę na deser, polecam domowy budyń Domowy budyń bez glutenu i laktozy – przepis krok po kroku Artykuł Wegański pasztet z soczewicy – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi

Okiem Blondynki by McBlondi
Sernik gotowany z kokosem i białą czekoladą 338

słodyczy. Forma 24x24 cm 1 kg twarogu z wiaderka 1 łyżka esencji waniliowej 5 jajek 200 g margaryny 0,5 szklanki cukru kokosowego 100 g białej czekolady 80 g budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki mleka 0,5 szklanki wiórek kokosowych 280 g herbatników maślanych ½ puszki kajmaku W garnku rozpuszczamy margarynę. Dodajemy twaróg z wiaderka, esencję waniliową(...)jajka, cukier kokosowy i kawałki białej czekolady. Gotujemy na wolnym ogniu, często mieszamy aby masa nam się nie przypaliła. Budyń śmietankowy oraz mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w mleku. Przelewamy do masy serowej. Mieszamy i dalej gotujemy na wolnym ogniu. Gotujemy tak długo aż masa zgęstnieje. Na końcu wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie wykładamy

VioletoweKucharzenie
Mini ptysie z kruszonką i kremem waniliowym 176

gładką pastę za pomocą blendera. Kolejno wlej ją energicznym ruchem, szybko mieszając zawartość garnka. Rondel wstaw z powrotem na ogień i gotuj, cały czas mieszając aż powstanie gęsty budyń. Gotowy krem zdejmij z ognia, garnek przykryj folią spożywczą i odstaw do całkowitego wystudzenia. Masło ubij na puch za pomocą miksera, następnie dodawaj łyżka po łyżce gotowy budyń, aż powstanie gęsta

Food Square
Sernik mleczno czekoladowy 208

Masa serowa: 1 kg półtłustego twarogu w kostce 6 jaj ¾ szklanki cukru 1 torebka cukru ze skórką pomarańczową Dr.Oetker 1/2 szklanki mleka 3,2% 2 łyżki miękkiego masła 1 budyń śmietankowy Czekoladowy mus: 400 ml śmietany kremówki 30% 1 ½ tabliczki gorzkiej czekolady 1 łyżka cukru pudru Ciemne kakao do oprószenia Przygotowanie: Ciasto kruche: Wszystkie składniki suche mieszamy w misce(...)wyrównać spód i docisnąć do blaszki. Odłożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Masa serowa: Twaróg przełożyć do miski, dodać jajka, wlać mleko, wsypać cukry oraz budyń i wszystko razem zmiksować blenderem aż masa będzie jednolita i bez grudek. Nagrzać piekarnik do 180*c. Gotową  masę serową wylać na kruchy spód, wierzch sernika przykryć folią aluminiową, włożyc

Wanilia i Kardamon
Karpatka 141

samo. Upieczone i wystudzone ciasto przekładamy dowolnym kremem. Karpatka Ja użyłam kremu do karpatki z proszku, na której było napisane wykonanie. Ale robiłam już też krem do karpatki na budyniu waniliowym lub śmietankowym. Zawsze trzeba ugotować budyń wg przepisy na opakowaniu i zmiksować z 200g masła lub margaryny. Ja zawsze używam masła do mas, wydają mi się smaczniejsze. Nie ważne

Pomysłowa kuchnia
MINI PĄCZKI z ciasta francuskiego 459

ciasta. Pomysł, który Wam dzisiaj przedstawiam może przekona Was do robienia pączków? Do nadzienia użyłam truskawkowej marmolady, jednak możesz zdecydować jakiego nadzienia użyjesz – może to być na przykład budyń, albo krem czekoladowy, Zapraszam // Składniki (12 sztuk): 1 opakowanie ciasta francuskiego ulubiona marmolada lub inne nadzienie (krem czekoladowy, budyń itp.) Dodatkowo: cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwiń

Via Gusto
Ciasto Lambada 172

cukrem na jasną i puszystą masę. Dodajemy pozostały sok i obie mąki. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę żółtkową wlewamy do gotującego się soku intensywnie mieszając. Tak przygotowany budyń odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło utrzeć na puch. Stopniowo, łyżka po łyżce, dodawać wystudzony budyń pomarańczowy i miksować do uzyskania puszystego kremu. Krem przełożyć na biszkopt. Galaretka: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie

Dziś Ja gotuje
Karpatka z musem z jabłek i nutą cynamonu 148

Połowę mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym, drugą połowę wymieszać z mąkami i żółtkami. Po zagotowaniu mleka z cukrami dodać mleko wymieszane z mąkami i żółtkami, ugotować jak budyń, a następnie wystudzić. Masło utrzeć i stopniowo dodawać wcześniej ugotowany budyń cały czas miksując do momentu uzyskania konsystencji kremu. 3.  Mus z jabłek Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić

Szalona Kuchnia Eweliny
Gruszkowy rarytas 149

świeżych gruszek, masy śmietanowej i klasycznego biszkoptu ciasto to doskonała propozycja dla fanów owoców sezonowych podanych w postaci chłodnego deseru. Składniki: Biszkopt : 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka budyniu śmietankowego 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa gruszkowa: 2kg dojrzałych gruszek 3 galaretki o smaku gruszkowym 2 łyżki żelatyny Masa śmietanowa(...)cukrowe Wykonanie: 1.  Biszkopt Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, dodać cukier i ponownie ubić na sztywno. Następnie dodać żółtka, mąkę wymieszane z proszkiem do pieczenia i budyniem. Ciasto przełożyć do formy o wymiarach 24 cm x 24 cm. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut. 2.  Masa gruszkowa Gruszki obrać, wydrążyć gniazda nasienne

Szalona Kuchnia Eweliny
Babeczki z kremem mandarynkowym 146

kruche babeczki z kremem mandarynkowym. A do dekoracji oczywiście mandarynki:) i winogrona. Ciasto: 200g zimnego masła 400g mąki 2 jajka L 6 łyżek cukru szczypta soli Krem: 1 opakowanie budyniu waniliowego 300 ml mleka 70g masła 5 łyżek cukru  skórka obrarta z 3 mandarynek 100 ml śmietanki 30%  Dekoracja: 7 mandarynek gałązka winogron 1. Masło kroimy na kawałki(...)ciasto. Odrywamy po kawałku ciasta, wyklejamy nim małe foremki na tartaletki. Nakłuwamy widelcem, pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut, do delikatnego zezłocenia. 2. Przygotowujemy krem: budyń gotujemy w 300 ml mleka. Studzimy, miksujemy z miękkim masłem, cukrem, skórką mandarynkową i śmietanką do powstania puszystego kremu. 3. Krem wykładamy na tartaletki, na wierzch układamy mandarynki i winogron

Szefowa kuchni
Brzoskwiniowy budyń jaglany 124

Kasza jaglana ma doprawdy całe spektrum zastosowań. Uwielbiam ją w sałatce, jako dodatek do obiadu lub właśnie w formie kremu lub budyniu. Przemycona do diety w taki sposób nawet nie zostanie zauważona przez potencjalnego niejadka lub osobę, która kategorycznie kaszy jaglanej jeść nie ma w planach. A taka kasza jaglana do doskonałe źródło białka, węglowodanów i składników mineralnych. Jest lekkostrawna(...)była sypka ale najlepiej żeby nie była breją bo trudno będzie ją zmiksować. Ugotowaną kaszę wystudź a następnie zmiksuj z jogurtem, brzoskwiniami, syropem i miodem na gładki mus. Gotowy budyń jaglany udekoruj granatem, brzoskwinią, jogurtem oraz pistacjami. Zjedz od razu lub schłodź w lodówce.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja