Składniki: sok jabłko-mięta Hortex 500 ml, sok jabłko-truskawka-mięta Hortex 500 ml, budyń śmietankowy 2 opakowania, mąka ziemniaczana 2 łyżeczki, biszkopty okrągłe 300 gram, śmietana 30% 330 ml, cukier puder 2 łyżki, śmietanfix 1 opakowanie, sok z buraka 1/4 szklanki, starta czekolada mleczna 100 gram wysoka blaszka 25x18 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie rozsypać warstwę biszkoptów(...)soku jabłko-mięta wlać do garnka i zagotować, w reszcie soku wymieszać budyń z 1 łyżeczką mąki ziemniaczanej i wlać do soku, mieszając zagęścić, wylać od razu na biszkopty i na wierzch powciskać biszkopty, schować do lodówki do stężenia następnie tak samo zrobić z sokiem jabłko-truskawka-mięta i też na wierzch powciskać biszkopty, schować do lodówki z wyciśniętego soku
W Mojej Kuchni Lubiękuchni i może ktoś z Was, kto jej nienawidzi, jednak się przekona! Składniki (16 muffinek): 2 szklanki startej dyni na dużych oczkach 1,5 szklanki mąki pszennej Budyń waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 4 łyżki miodu 3 jaja 0,5 szklanki mleka 3/4 szklanki oleju cynamon Przygotowanie: 1) Mąkę przesiewam z proszkiem, budyniem oraz
Pause Gotowanie!monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe
lady-och-mistrzyni.blogspot.comciasto: mąka pszenna 40 dag, cukier puder 15 dag, amoniak 1,5 łyżeczki, żółtka 4 szt, margaryna 20 dag, śmietana 18% 2-3 łyżki, masa: mleko 500 ml, budyń waniliowy 1 opakowanie, cukier 4-5 łyżek, masło 200 g, piana: białka 4 szt, cukier puder 1 szklanka, mąka ziemniaczana 1 łyżka, dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki 8 łyżek, orzechy włoskie(...)szklanki mleka nastawiamy na palnik. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy i cukier. Gdy mleko zacznie wrzeć, stopniowo wlewamy mleko z proszkiem i intensywnie mieszamy, aby nie powstały grudki. Budyń gotujemy przez ok 3 min. Następnie dodajemy masło i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Krem odstawiamy do lekkiego ostygnięcia, następnie wylewamy na ciasto i przykrywamy drugą częścią. Ciacho odstawiamy w zimne
kulinarne odsłony patizagotowujemy z cukrem i ziarenkami wanilii. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy żółtka oraz obie mąki i wlewamy do gotującego się mleka. Cały czas podgrzewamy i mieszamy, aż powstanie gęsty budyń. Gotowy zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Serek miksujemy i dodajemy do niego stopniowo wystudzony budyń. wykonanie: Jeden naleśnik smarujemy powidłem lub dżemem zwijamy w rulon, tniemy
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: białka jajek 10 szt "L", woda mocno zimna 8 łyżek, cukier puder 1,5 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, ocet 3 łyżeczki, budyń śmietankowy 2 opakowania, truskawki mrożone lub świeże 1/2 kg, cukier puder 1 łyżka odmrożone lub świeże białka umieścić w misie robota kuchennego (białka zawsze ubijam o temperaturze pokojowej), końcówką do ubijania ubijać białka na sztywno(...)zacznie tworzyć się piana małymi porcjami w trakcie ubijania dodawać: zimną wodę, cukier puder, ocet oraz cukier wanilinowy przed końcem ubijania piany dodać porcjami budynie i na małych obrotach wmieszać w pianę nie za długo forma 25x25 cm wyłożona papierem do pieczenia, pianę delikatnie przełożyć do formy (po ubiciu piana powinna być od razu włożona do piekarnika), piekarnik nagrzany
W Mojej Kuchni Lubięlekkie i delikatne, do niedzielnej kawki będzie w sam raz :) Zapraszam :) Składniki : 750 g sera białego półtłustego 1 kopiasta szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy z cukrem Winiary 5 jajek 2 kopiaste łyżki miękkiego masła 2 serki waniliowe homogenizowane Danone 1 długi wagonik kakaowych herbatników 500 g malin mrożonych 3 łyżki cukru 2 galaretki(...)wymiarach 26/37 cm Wykonanie : Do misy blendera pokruszyć ser, następnie dodać, cukier, masło, cukier waniliowy i żółtka, wszystko utrzeć na gładki krem, następnie wyłożyć do miski.Dodać,serek waniliowy, budyń i wymieszać łyżką. Białka ubić na sztywną pianę i dodawać partiami do sera, mieszać delikatnie łyżką. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia a spód w herbatnikami. Na herbatniki delikatnie wyłożyć
Sama słodycz i szczypta chiliciasto: mąka pszenna 40 dag, cukier puder 15 dag, amoniak 1,5 łyżeczki, żółtka 4 szt, margaryna 20 dag, śmietana 18% 2-3 łyżki, masa: mleko 500 ml, budyń waniliowy 1 opakowanie, cukier 4-5 łyżek, masło 200 g, piana: białka 4 szt, cukier puder 1 szklanka, mąka ziemniaczana 1 łyżka, dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki 8 łyżek, orzechy włoskie(...)szklanki mleka nastawiamy na palnik. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy i cukier. Gdy mleko zacznie wrzeć, stopniowo wlewamy mleko z proszkiem i intensywnie mieszamy, aby nie powstały grudki. Budyń gotujemy przez ok 3 min. Następnie dodajemy masło i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Krem odstawiamy do lekkiego ostygnięcia, następnie wylewamy na ciasto i przykrywamy drugą częścią. Ciacho odstawiamy w zimne
kulinarne odsłony patiUpieczony biszkopt przełożyć na kratkę kuchenną i wystudzić. Masa : żółtka, cukier i obie mąki wymieszać ze szklanką mleka. Pozostałe mleko zagotować i wlać mieszankę budyniową. Ugotowany budyń przykryć folią i odstawić do przestudzenia. Miękkie masło utrzeć na puch i stopniowo dodawać budyń. Na końcu dodać nutellę i dokładnie wymieszać. Napar : kawę połączyć z rumem. Ostudzony biszkopt przełożyć do formy wyłożonej
Pieguskowa Kuchniałyżek ajerkoniaku 2 opakowania krakersów WYKONANIE: W połowie mleka roztrzepać żółtka, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną. Drugą połowę mleka zagotować z cukrem i cukrem pudrem. Z całości ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć stopniowo dodając budyń na końcu kokos i ajerkoniak. Na przemian przekładamy: krakersy-masa-krakersy-masa-krakersy-masa. Wstawiamy do lodówki. MASA ŚMIETANOWA: 600g śmietany
Dziś Ja gotujewłoskich 100g wiórek kokosowych 100g rodzynek 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 5 żółtek 1 duża puszka brzoskwiń 350ml wody ⅓ szklanki cukru kryształu 2 opakowania budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki pszennej 250g masła (82% tłuszczu) Dodatkowo: ½ szklanki mocnej kawy 2 opakowania delicji brzoskwiniowych lub pomarańczowych Brzoskwinie z puszki pokrojone w paseczki 2 galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe(...)dodajemy cukier. Gotujemy. W pozostałych 150ml wody mieszamy żółtka, proszki budyniowe oraz mąkę. Gdy nie będzie grudek wlewamy na gotujący się syrop i energicznie mieszamy przez kilkanaście sekund. Wierzch budyniu przykrywamy folią spożywczą i wynosimy do chłodu, by całkowicie wystygł. Wtedy ucieramy masło i dodajemy go po łyżce cały czas miksując na wolnych obrotach. Przełożenie: Biszkopt- ⅓ kremu- delicje moczone
Kuchnia w czekoladziemleka, co kto lubi. Dodam, że połączenia ser białego z wiórkami kokosowymi jest wspaniałe. Zapraszam :) Składniki: Ser: 25 dag sera białego półtłustego 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy 1 jajka 4 kopiaste łyżki wiórków kokosowych Ciasto: 2 jajka półtorej szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki krupczatki pół szklanki cukru 2 cukry waniliowe 100 ml oleju(...)naturalnego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: 1. Masa serowa: Do miski wbijamy jajko, dodajemy oba cukry, dodajemy ser i miksujemy blenderem ręcznym na gładką masę, następnie wsypujemy budyń i chwilę miksujemy, na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. 2. Ciasto: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę, następnie wlewamy olej i chwilę
Izabelawkuchniszklanka cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1,20kg półtłustego sera 180g masła 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 budyń waniliowy 4 żółtka 2 całe jajka 2,5 szklanki mleka Beza: 6 białek 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka octu jabłkowego Polewa: 100g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka Wykonanie(...)wyłożoną papierem do pieczenia i wysmarowaną masłem. 2. Masa serowa: Całe jajka i żółtka utrzeć z cukrami, dodać masło i dalej ucierać. Następnie dodać mleko, budyń oraz ser partiami, cały czas ucierając, aby masa serowa stała się gładka. 3. Beza: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ponownie ubić na sztywno, dodać ocet i całość dokładnie wymieszać
Szalona Kuchnia Ewelinymielonych orzechów laskowych (orzechy mieliłam w młynku do kawy ) 100 g mielonych pistacji ( te kupiłam gotowe ) Masa serowa 1 kg twarogu z wiaderka 100 g cukru brązowego 2 opakowania budyniu czekoladowego bez cukru 4 jaja 100 g gorzkiej czekolady (posiekanej bardzo drobno bądź zblendowanej na gruby piasek) Polewa 2 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżki brązowego cukru 1,5 łyżki masła(...)masy używam lekko wilgotnych dłoni. Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ,około 25 minut. Wyjmij z piekarnika i od razu przygotuj ser. Czekoladę posiekaj na drobniutko. Odstaw. Ser, budyń w proszku, cukier, jaja, wszystko razem zmiksuj tylko do połączenia się składników. Na końcu wsyp czekoladę i już szpatułką dokładnie wymieszaj. Masę serową możesz wylać na podpieczony spód, który może
Z Kuchni Do Kuchnimieszamy aż nie będzie widocznych grudek. Na gotujące się mleko kokosowe wlewamy mieszankę z mleka i mąki i stale mieszając gotujemy przez około 2-3 minuty, do uzyskania gęstego budyniu. Studzimy. Na rozgrzanej suchej patelni prażymy płatki migdałowe, po chwili dodajemy kokos i prażymy dalej. Gdy się zezłocą przekładamy na talerz lub do miseczki. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo(...)dodajemy zimny budyń i ucieramy dalej. Na samym końcu dodajemy uprażone płatki migdałowe i wiórki kokosowe, mieszamy łyżką. Na dnie keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia, rozkładamy pierwszą warstwę krakersów, przykrywamy częścią kremu. Postępujemy podobnie aż do wyczerpania się składników. Wierzch smarujemy ostatnią warstwą kremu, posypujemy wiórkami kokosowymi. Schładzamy w lodówce
Smaki Na Talerzu