budyń - 12640 przepisów (strona:360/843)

Beza z kremem cytrynowym 171

mąką, wlewając cienkim strumieniem zagotowany sok cytrynowy.  Wszystko raz jeszcze przelać do rondelka i podgrzewać na małym ogniu, do stężenia. Na koniec dodać mało i połączyć składniki. Cytrynowy budyń odstawić do zupełnego ostygnięcia. 4.  Zimny budyń cytrynowy zmiksować z serkiem mascarpone. Wgłębienie w bezie wypełnić kremem cytrynowym. Udekorować dowolnymi owcami - ja użyłam mrożonych malin, oraz listkami mięty. Smacznego

kolorowotorcikowo
Waniliowe babeczki do koszyczka 219

tylko) polecam Wam właśnie Stelle. U mnie sprawdzone w 100% A teraz czas na przepis. Produkty Stella idealne do świątecznych wypieków Składniki: 1 większe jajko 2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) bez cukru 3 łyżki oleju 2 łyżki naturalnego jogurtu (temperatura pokojowa) 3 łyżki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 5 łyżek mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 łyżek mąki pszennej(...)Stella lukier lub polewa czekoladowa do ozdobienia babeczek Składniki: Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). W jednej misce mieszamy suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, budyń i cukier waniliowy z prawdziwą wanilią. W drugiej misce mieszamy składniki mokre: jogurt naturalny, olej, mleko i jajko. Następnie do suchych składników wlewamy mokre. Mieszamy składniki łyżką, tylko do połączenia

Słodkie okruszki
Sernik waniliowo-czekoladowy / Vanilla chocolate cheesecake 176

cytryny 100 g czekolady mlecznej 4 jajka 175 g masła 200 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 750 g mielonego twarogu na sernik 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 opakowanie budyniu waniliowego 4 łyżki kakao 2 łyżki kawy rozpuszczalnej Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. Natłuść tortownicę o średnicy 21-23 cm, Rozpuść czekoladę w mikrofalówce przez około(...)sekund i porządnie wymieszaj. Zmiksuj masło z cukrem do białości, po czym dodaj cukier waniliowy, jajka, skórkę i sok z cytryny, ser, mąkę ziemniaczaną i budyń i zmiksuj do uzyskania jednolitej masy. Odłóż 1/3 masy serowej i wymieszaj z rozpuszczoną czekoladą i kawą. Z masy odłóż 4 łyżki do dekoracji. Wylej ciemną masę do tortownicy, na nią wyłóż jasną masę

karmelowy
Sernik z likierem jajecznym 145

170g mąki pszennej 3 łyżki cukru 1 żółtko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1kg białego sera (trzykrotnie mielonego) 150g masła 5 jajek 170g cukru pudru 4 łyżki budyniu śmietankowego 1 szklanka likieru jajecznego Polewa: 300ml likieru jajecznego 3 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanka wody 3 łyżki startej białej czekolady Wykonanie: 1. Spód: Masło pokroić w kostkę, przełożyć do miski(...)oddzielić od żółtek. Masło utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać żółtka, następnie partiami dodać ser cały czas ucierając aby masa serowa stała się puszysta i gładka. Pod koniec ucierania dodać budyń, likier jajeczny i ubitą na sztywno pianę z białek. Całość dokładnie wymieszać. 3. Masę serowa wylać na podpieczony spód, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około

Szalona Kuchnia Eweliny
Napoleonka ze słonym karmelem 216

dużej paczki herbatników (ok. 250 g) 0,5 puszki masy kajmakowej (ok. 200 g) sól 5 szklanek mleka 250 g margaryny 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 budyń waniliowy 4 żółtka   Do garnka wlewamy 4 szklanki mleka, dodajemy cukier, margarynę i gotujemy na małym ogniu. Od czasu do czasu mieszamy, aby nie przypalić masy. W miseczce mieszamy(...)sobą resztę mleka, żółtka, budyń i mąkę. Można pomóc sobie blenderem, aby uzyskać gładką strukturę. Formę wykładamy folią aluminiową lub spożywczą i układamy warstwę krakersów. Smarujemy je dość dokładnie cienką warstwą kajmaku i solimy. Ilość soli zależy od naszych indywidualnych preferencji oraz smaku krakersów.  Kiedy zawartość garnka zacznie wrzeć wlewamy do niego budyniową mieszankę i energicznie mieszamy, do zgęstnienia

Kuchnia od dwojga
Pieczone kulki gryczane 120

wachlarz możliwości jakie dają. Można potraktować je najprościej jako dodatek do obiadu. Ale najlepsze jest to ile zaskakujących i oryginalnych dań można z nich wyczarować. Gulasze, wege kotlety, ciasta, budynie, pasty… to tylko początek wyliczanki. Na pewno pojawi się tutaj mnóstwo przepisów bazujący na kaszach, zarówno w wersji wytrawnej jak i na słodko, ponieważ kasze sprawdzają się doskonale jako baza(...)wersjach - wytrawnej jako baza gulaszów, pasztetów wegetariańskich czy kotletów. Zdecydowanie częściej jednak w wersji słodkiej, na śniadanie zamiast klasycznej owsianki z owocami, jako składnik zdrowych ciast, baza do domowego budyniu czy pożywny dodatek do koktajlu. Nie ona będzie jednak dziś bohaterem. Dziś mam dla Was ciekawy pomysł na kaszę gryczaną. Na pewno polubicie ten przepis za ilość potrzebnych składników. Podejrzewam

HealthyCreations
Kakaowo-waniliowy torcik bez cukru 114

mąki orkiszowej pełnoziarnistej Łyżka gorzkiego kakao Odrobina sody Woda z daktyli KREM 220g twarożku typu włoskiego 4 łyżki jogurtu naturalnego Pół szklanki suszonych daktyli   + woda do namoczenia Łyżka budyniu waniliowego bez cukru CIASTO Daktyle moczyć we wrzątku przez około godzinę Czerwoną fasolę dokładnie wypłukać, daktyle odcedzić z wody Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. W razie potrzeby dodać wody(...)małą foremkę 16cm Piec 50-60 minut w 180 stopniach Zostawić do ostygnięcia KREM Daktyle moczyć we wrzątku przez około godzinę, następnie odcedzić Twarożek zblendować z daktylami, jogurtem oraz budyniem Jeśli konsystencja będzie zbyt zbita dodać wodę, w której moczyły się daktyle Kiedy ciasto ostygnie odciąć ostrożnie górę. Przełożyć kremem, zostawić też trochę kremu na posmarowanie góry ciasta

HealthyCreations
Śmietankowy sernik z musem truskawkowym 146

mąki pszennej 70g cukru pudru 1 jajko 1/3 łyżeczki  proszku do pieczenia szczypta soli Masa serowa: 1kg białego sera (trzykrotnie mielonego) 250g mascarpone 4 jajka 140g cukru 35g budyniu śmietankowego 60g mleka w proszku 200ml mleka 9ml aromatu śmietankowego Mus truskawkowy: 500g truskawek 2 łyżki cukru 125ml wody 1 galaretka truskawkowa 1 łyżeczka żelatyny Dekoracja: kilka truskawek Wykonanie(...)około 15-25 minut. 2. Masa serowa: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie stopniowo dodawać ser mascarpone i biały ser z wiaderka. Pod koniec ucierania dodać mleko, budyń, mleko w proszku i aromat śmietankowy. Całość dokładnie wymieszać i wylać na wcześniej podpieczony spód. Piec w piekarniku nagrzanym  do 180 stopni przez około 60-65 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Babka jogurtowa 732

jagurt sprawia, że nie wysycha tak szybko. Piekłam ją w niedużej foremce o średnicy 23 cm z cienkim kominem po środku. Składniki: 3 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 budyń waniliowy 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka jogurtu naturalnego 1/2 szklanka oleju Jajka, najlepiej w temperaturze pokojowej, ubijamy na jasną puszystą pianę(...)cukrem i cukrem waniliowym. Mieszamy razem mąkę, budyń waniliowy i proszek do pieczenia. Przesiewamy i odstawiamy. Do ubitej piany dodajemy olej i jogurt. Mieszamy szpatułką do połączenia składników. Do masy dodajemy w kilku partiach przesianą mąkę. Mieszamy delikatnie szpatułką. Przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą lub kaszką manną. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez

Ciastkozercy
Ciasto-śmietankowo-malinowe 314

smakuje! Składniki na kwadratową formę 24/24 cm 2 duże wiejskie jajka 125 g masła 82% 20 dag mąki tortowej 15 dag cukru 10 dag kwaśnej śmietany 18% 1 torebka budyniu śmietankowego bez cukru 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 15 -20 dag malin mrożonych lub świeżych Cukier puder do oprószenia Wykonanie ciasta: Gwarancją udanego wypieku są składniki, przed pieczeniem muszą mieć(...)miksujemy na puszysto, wbijamy   jajko, cały czas miksujemy, drugie dodajemy gdy pierwsze się połączy z masą, miksujemy na puszysto. Dodajemy śmietankę na przemian wsypujemy mąkę wymieszaną z budyniem śmietankowym oraz proszkiem do pieczenia, całość zmiksować do uzyskania jednolitej gęstej konsystencji. Formę wykładamy papierem do pieczenia (samo dno) boków nie natłuszczamy, wykładamy ciasto, wygładzamy szpatułką, posypujemy mrożonymi malinami (bez rozmrażania

Wanilia i Kardamon
Ciastka francuskie z twarogiem i brzoskwiniami 155

dosłownie 5 minut. W szybki sposób możemy cieszyć się czymś słodkim do kawy. 1 arkusz ciasta francuskiego (300 g) 250 g półtłustego twarogu 3 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki budyniu śmietankowego 1 jajko 3 połówki brzoskwiń z puszki Ciasto francuskie dzielimy na 6 kwadratów. Twaróg miksujemy z cukrem, całym jajkiem i budyniem śmietankowym. Masę rozsmarowujemy na każdym kwadracie, zostawiamy wolny

VioletoweKucharzenie
Mazurek serowy z mango 141

łyżki cukru trzcinowego 2 dkg drozdży 1 łyżka masła 1/2 szklanki mleka letniego masa serowa: 30 dkg sera twarogowego 3 łyżki jogurtu greckiego 200 ml śmietany kremówki 1/2 opakowania budyniu śmietankowego 1 mango 1/2 szklanki cukru pudru dekoracja: kilka migdałów 2 suszone morele czekolada gorzka 1 śliwka suszona Ciasto drożdżowe: Do miski przekładam drożdże, dodaję letnie mleko kilka łyżek(...)miski, dodaję jogurt, puder, śmietanę, pokrojone mango, kawałek zostawiłam do dekoracji. Całość miksuję blenderem. Ser można zmielić, ale taka małą ilości zrobimy to też blenderem. Do masy dodaję jajka, budyń i chwilę mieszam mikserem. Masę wylewam na spód drożdżowy i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni góra dół na 20-25 minut aż się zrumieni. Dekoracje z ciasta obserwuje

wesoła kuchnia
KARPATKA + FILMIK 153

Masa - cześć mleka wlewamy do garnka, wsypujemy cukier i ogrzewamy, w drugiej części mleka mieszamy mąki i wlewamy do garnka, mieszamy masę aż się zagotuje i powstanie gęsty budyń. Rozkładamy go na dwa talerze i studzimy.  Robotem ucieramy margarynę ( temperatura pokojowa ) partiami dodajemy budyń i ucieramy aż wszystkie składniki się połączą, dosypujemy cukru pudru do smaku i wlewamy olejek

Kulinarne Fantazje Marioli
Kruche babeczki z serem i borówkami-mini serniczki-pyszne 241

250ml) -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 jajko -200g masła lub margaryny -2 łyżki śmietany kwaśnej 12 lub 18% NADZIENIE SEROWE -750 sera białego półtłustego -3 jajka -1 budyń śmietankowy bez cukru 40g -150g masła lub margaryny -3/4 szkl cukru -1 łyżka cukru waniliowego LUKIER -sok z połowy cytryny -cukier puder DODATKOWO -trochę mrożonych borówek Z podanych(...)temp  pokojowej ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym oraz z żółtkami (białka odkładamy do piany) Do powstałej masy dodajemy stopniowo zmielony ser. Wszystko ucieramy na gładką masę. Dodajemy budyń (proszek) i miksujemy. (jeśli masa jest bardzo gęsta-często zależy to od sera, to dodajemy trochę mleka).Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej. Całość delikatnie mieszamy. Masą

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku

Proponowane wyszukiwania