mleka i miksujemy na gładki mus. Wykładamy do misek. Dodajemy po kilka truskawek. Figi oraz banana dzielimy na pół i rozkładamy do miseczek. Polewamy wszystko syropem daktylowym. Smacznego Artykuł Budyń jaglany z owocami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEwersję wybierzecie już zależy od Was. Oba przepisy są proste, bez używania miksera. Polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM: 24/22 CM SUCHE: 2 szklanki mąki pszennej 1 budyń czekoladowy (40 g) lub 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli 1-2 łyżki kakao 3/4 szklanki cukru ew. cukier waniliowy MOKRE(...)świeże (ok. 30-50 dag) Dałam maliny. WYKONANIE: Piekarnik nagrzewamy na 200 st. C ustawienie góra dół. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. SUCHE: Do 1 miski przesiewamy mąkę, budyń, kakao, sodę, proszek. Dodajemy cukier, sól i dobrze mieszamy. MOKRE: Do 2 miski wbijamy jajka, wlewamy jogurt i olej, mieszamy. W dwóch partiach dosypujemy suche składniki i mieszamy
Pani na deserbiałka pozostałe z ciasta kruchego 2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 1 i 1/2 szklanki cukru ( dałam 1 szklankę + 1/3 szklanki do białek) cukier waniliowy mały 2 budynie waniliowe ( proszek) Sposób przygotowania: Ciasto kruche Mąkę przesiewamy, dodajemy pokrojone masło i siekamy. Następnie cukier puder, żółtka i proszek do pieczenia sypiemy i ponownie siekamy. Gdy powstanie nam kruszonka, zlepiamy całość(...)się upiecze wyjmujemy z piekarnika. Masa serowa Składniki powinny mieć temp. pokojową. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie po kolei dodajemy ser, budynie, olej i na sam koniec wlewamy mleko. Wszystkie mieszamy, konsystencja masy serowej jest bardzo rzadka, ale taka ma być :) Ubijamy pianę w sumie z 9 białek z dodatkiem cukru na sztywno
Różne smaki w kuchniżółtek 250g masła lub margaryny 0,5 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego Składniki na masę śmietanową: 1000g gęstej śmietany 18% 6 białek 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru – po 40g szczypta soli 30 – 40dkg truskawek *** Przygotowujemy ciasto: mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukry, szczyptę soli i wbijamy żółtka. Margarynę(...)sztywną pianę. Następnie stopniowo dodajemy cukier i ubijamy wszystko tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści, a piana zrobi się lśniąca i gładka. Następnie do masy dodajemy dwa budynie (sam proszek) i wszystko miksujemy *** *** Następnie do masy dodajemy śmietanę i całość delikatnie mieszamy łyżką *** *** Masę przelewamy na ciasto. Na wierzchu układamy połówki truskawek – przecięciem do góry *** *** Na wierzch ścieramy
Blog z Apetytemserowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 1 szklanka cukru 15 dag masła lub margaryny 5 jajek 1 cukier waniliowy 3 kopiaste łyżki kakao 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Krem śmietankowy: 330 ml śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku 1-2 łyżki kakao 2 kopiaste łyżki żelatyny(...)kruchych okrągłych ciasteczek w czekoladzie Wykonanie: 1. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser, dokładnie ucieramy. Na koniec dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Blaszkę o wymiarach około 24 cm x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia, następnie dno blaszki
Izabelawkuchnimąki pszennej - 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej - 5 jajek - 150 g cukru - 130 g masła - 450 g margaryny - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 kg mielonego twarogu - 2 budynie śmietankowe - 1 szklanka cukru pudru - 250 g rodzynek - 100 g gorzkiej czekolady - 1 galaretka truskawkowa - 5 łyżek śmietany 18% Przygotowanie: Na stolnicy łączymy 600 g mąki, 250 g margaryny(...)jajkami oraz szklanką cukru pudru. 200 g margaryny rozpuszczamy i do gorącego tłuszczu dodajemy przygotowana wcześniej masę serową. Całość dokładnie mieszamy a na koniec dodajemy rodzynki oraz budynie śmietankowe. Ponownie dokładnie mieszamy i podgrzewamy, aż masa serowa zacznie gęstnieć. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Czekoladę wraz ze 130 g masła rozpuszczamy w kąpieli wodnej a następnie
Zainspirowana w kuchnicukru 1,5 szklanki mąki 3 łyżki kakao 4 jajka 1 łyżeczka sody na masę serową: 1 kg sera na sernik z wiaderka 5 jajek 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy 2 łyżki kaszy manny 1/3 szklanki oleju 2 łyżki suchego maku mały słoiczek żurawiny (gęstej) na polewę: 125 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki(...)sodą i połączyć. Białka ubić na pianę i delikatnie wmieszać do ciasta. Przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia. Przygotować masę serową: jajka ubić z cukrem, dodać ser, budyń, kasze mannę, olej i mak. Krótko zmiksować. Wyłożyć na ciasto. na wierzchu łyżeczkami położyć porcje żurawiny. Wstawić od piekarnika nagrzanego do 160*C z termoobiegiem, piec około godziny. Wystudzić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniagarnka, dolewamy wodę (tak, aby łącznie mieć 3 szklanki wody, wsypujemy skrobię ziemniaczaną i dokładnie mieszamy. Zagotowujemy cały czas mieszając trzepaczką, żeby zapobiec utworzeniu się grudek. Gdy uzyskamy konsystencję budyniu, zestawiamy garnek z ognia i do jeszcze ciepłej zawartości wrzucamy rabarbar. Całość dokładnie mieszamy. W tym czasie spód powinien być upieczony. Wykładamy na niego rabarbar „w budyniu
Lamarida.plpyszności. Biszkopt: jaja 5 szt mąka tortowa 7 łyżek cukier 2 łyżki kakao 2 łyżki Masa 1 wiórka kokosowe 200 g mleko 500 ml cukier 2 łyżki budyń śmietankowy 1 szt (40 g) margaryna 125 g Masa 2 krówka, kajmak mała puszka ( smak jaki chcecie) margaryna 3 łyżki orzechy jakie lubicie 300 g odrobinka soli Wykonanie: Ubijamy jaja(...)wsypujemy cukier i dodajemy kokos.Gotujemy na małym ogniu ( kokos nam tak jakby nabrzmiewa , tak ma być). Teraz dodajemy margarynę. Kiedy margaryna nam się rozpuści dodajemy resztę mleka z rozmieszanym budyniem. Mieszamy do momentu kiedy składniki nam się połączą. Jeszcze ciepłe przekładamy na nasączony biszkopt i przykrywamy drugim biszkoptem. Krówkę przekładamy do garnka i dodajemy margarynę .Rozpuszczamy do połączenia. Jeszcze gorące
Różowa kuchniagofry. Jeżeli przygotowaliście Państwo potrawę z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. 4 jajka 400 g serka wiejskiego 300 g mąki pszennej 1 budyń śmietankowy cukier według własnego smaku 2 łyżki oleju 1/2 szklanki mleka olej do smażenia Jajka zmiksować z serkiem i cukrem, a następnie dodać mleko, olej, mąkę i budyń śmietankowy.Wszystko zmiksować
O kuchni z uczuciemcukier wanilinowy firmy GALEO 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA WKŁADKĘ Z JABŁEK: 7-8 szt jabłek 1 łyżeczka cynamonu 1-2 łyżki soku z cytryny 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki kartoflanej SKŁADNIKI NA PIANĘ: 4 białka 10 łyżek cukru 2 łyżki mąki kartoflanej WYKONANIE: 1. Wszystkie składniki na ciasto włożyć do miski, dokładnie wyrobić, owinąć(...)Foremkę z ciastem włożyć do piecyka na około 15 min do temp 180*. 4. W trakcie podpiekania spodu ciasta, zetrzeć jabłka na grubych oczkach skropić cytryną, dodać cynamon, budyń, mąkę kartoflaną, dokładnie wymieszać. 5. Gdy ciasto już dochodzi, ubić białka z cukrem na sam koniec dodać mąkę kartoflaną. (pamiętajcie by dobrze ubić białka) 6. Ciasto wyciągnąć z piekarnika, nałożyć odciśnięte
Dziś Ja gotujekrótkim czasie można wyczarować z nich pyszne deserki z dodatkiem ulubionych owoców a także dodawać je do koktajli lub przetworów. Na blogu znajdziecie min warstwowy deser , owsianka z chia , budyń z brzoskwiniami a także dżem morelowy . Składniki: 1,5 szkl mleka 50 ml soku z pomarańczy 5 łyżek nasion chia 2-3 łyżki syrop z agawy(...)dokładnie wymieszać i odstawić na około 3-4 godziny by nasiona napęczniały. W tym czasie gdy nasiona pęcznieją należy je 3-4 razy przemieszać. Po tym czasie rozkładamy powstały budyń równomiernie do szklanych naczyń lub szklanek i na wierzch dajemy warstwę wiśni deserowych
Ala piecze i gotujeskładniki: 1000 g sera białego, zmielonego 200 g cukru 15 g cukru z wanilią 4 jajka 100 g masła, miękkiego 1 budyń waniliowy 3 łyżki mleka 3 łyżki kakao wykonanie: Masło miksujemy z cukrem kryształem i cukrem z wanilią. Dodajemy jajka a następnie ser oraz budyń, miksujemy do połączenia się składników. Masę serową dzielimy na dwie części. Do 1/3 części
Domowy Smak Jedzeniamleka i cukier. W osobnym naczyniu zmiksować dokładnie 1 szkl mleka z obydwiema mąkami, sokiem z cytryny i ekstraktem. Na gotujące się mleko wlać rozrobione składniki i ugotować gęsty budyń. Po ugotowaniu przykryć folią (zapobiega tworzeniu się kożucha) i wystudzić. Masło utrzeć dokładnie i do utartego powoli dodawać budyń nie przerywając miksowania. Utrzeć na gładki krem. Teraz przystępujemy do połączenia
KUCHNIA POLSKASkładniki na masę serową: 500 g mielonego sera (ja użyłam twarogu z wiaderka), a jeśli używacie sera w kostce, to trzeba go zmielić co najmniej 3-krotnie 1 opakowanie budyniu waniliowego 100 g cukru zwykłego 1 opakowanie cukru wanilinowego (16g) Ciasto Poduszkowiec – Wykonanie: Jajka ubić wraz ze zwykłym cukrem na puszystą masę. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Do masy(...)składników. Kolejno dodać mąkę pszenną tortową, proszek do pieczenia i kakao – mieszać krótko mikserem na najniższych obrotach. Przelać ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Twaróg zmiksować z budyniem, cukrem zwykłym i wanilinowym. Przełożyć masę do rękawa cukierniczego lub woreczka z uciętym rogiem, a następnie wycisnąć ją na masie kakaowej robiąc ‘kratkę”. Piec ciasto w piekarniku rozgrzanym
Kulinarne Przeboje