budyń - 12640 przepisów (strona:369/843)

Karpatka 116

samo. Upieczone i wystudzone ciasto przekładamy dowolnym kremem. Karpatka Ja użyłam kremu do karpatki z proszku, na której było napisane wykonanie. Ale robiłam już też krem do karpatki na budyniu waniliowym lub śmietankowym. Zawsze trzeba ugotować budyń wg przepisy na opakowaniu i zmiksować z 200g masła lub margaryny. Ja zawsze używam masła do mas, wydają mi się smaczniejsze. Nie ważne

Pomysłowa kuchnia
MINI PĄCZKI z ciasta francuskiego 431

ciasta. Pomysł, który Wam dzisiaj przedstawiam może przekona Was do robienia pączków? Do nadzienia użyłam truskawkowej marmolady, jednak możesz zdecydować jakiego nadzienia użyjesz – może to być na przykład budyń, albo krem czekoladowy, Zapraszam // Składniki (12 sztuk): 1 opakowanie ciasta francuskiego ulubiona marmolada lub inne nadzienie (krem czekoladowy, budyń itp.) Dodatkowo: cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwiń

Via Gusto
Ciasto Lambada 148

cukrem na jasną i puszystą masę. Dodajemy pozostały sok i obie mąki. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę żółtkową wlewamy do gotującego się soku intensywnie mieszając. Tak przygotowany budyń odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło utrzeć na puch. Stopniowo, łyżka po łyżce, dodawać wystudzony budyń pomarańczowy i miksować do uzyskania puszystego kremu. Krem przełożyć na biszkopt. Galaretka: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie

Dziś Ja gotuje
Karpatka z musem z jabłek i nutą cynamonu 125

Połowę mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym, drugą połowę wymieszać z mąkami i żółtkami. Po zagotowaniu mleka z cukrami dodać mleko wymieszane z mąkami i żółtkami, ugotować jak budyń, a następnie wystudzić. Masło utrzeć i stopniowo dodawać wcześniej ugotowany budyń cały czas miksując do momentu uzyskania konsystencji kremu. 3.  Mus z jabłek Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić

Szalona Kuchnia Eweliny
Gruszkowy rarytas 123

świeżych gruszek, masy śmietanowej i klasycznego biszkoptu ciasto to doskonała propozycja dla fanów owoców sezonowych podanych w postaci chłodnego deseru. Składniki: Biszkopt : 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka budyniu śmietankowego 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa gruszkowa: 2kg dojrzałych gruszek 3 galaretki o smaku gruszkowym 2 łyżki żelatyny Masa śmietanowa(...)cukrowe Wykonanie: 1.  Biszkopt Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, dodać cukier i ponownie ubić na sztywno. Następnie dodać żółtka, mąkę wymieszane z proszkiem do pieczenia i budyniem. Ciasto przełożyć do formy o wymiarach 24 cm x 24 cm. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut. 2.  Masa gruszkowa Gruszki obrać, wydrążyć gniazda nasienne

Szalona Kuchnia Eweliny
Babeczki z kremem mandarynkowym 130

kruche babeczki z kremem mandarynkowym. A do dekoracji oczywiście mandarynki:) i winogrona. Ciasto: 200g zimnego masła 400g mąki 2 jajka L 6 łyżek cukru szczypta soli Krem: 1 opakowanie budyniu waniliowego 300 ml mleka 70g masła 5 łyżek cukru  skórka obrarta z 3 mandarynek 100 ml śmietanki 30%  Dekoracja: 7 mandarynek gałązka winogron 1. Masło kroimy na kawałki(...)ciasto. Odrywamy po kawałku ciasta, wyklejamy nim małe foremki na tartaletki. Nakłuwamy widelcem, pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut, do delikatnego zezłocenia. 2. Przygotowujemy krem: budyń gotujemy w 300 ml mleka. Studzimy, miksujemy z miękkim masłem, cukrem, skórką mandarynkową i śmietanką do powstania puszystego kremu. 3. Krem wykładamy na tartaletki, na wierzch układamy mandarynki i winogron

Szefowa kuchni
Brzoskwiniowy budyń jaglany 101

Kasza jaglana ma doprawdy całe spektrum zastosowań. Uwielbiam ją w sałatce, jako dodatek do obiadu lub właśnie w formie kremu lub budyniu. Przemycona do diety w taki sposób nawet nie zostanie zauważona przez potencjalnego niejadka lub osobę, która kategorycznie kaszy jaglanej jeść nie ma w planach. A taka kasza jaglana do doskonałe źródło białka, węglowodanów i składników mineralnych. Jest lekkostrawna(...)była sypka ale najlepiej żeby nie była breją bo trudno będzie ją zmiksować. Ugotowaną kaszę wystudź a następnie zmiksuj z jogurtem, brzoskwiniami, syropem i miodem na gładki mus. Gotowy budyń jaglany udekoruj granatem, brzoskwinią, jogurtem oraz pistacjami. Zjedz od razu lub schłodź w lodówce.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Ciasto marchewkowe z musem brzoskwiniowym 186

marchewki Krem: 500g śmietany 30% 250g mascarpone 4 łyżki cukru pudru Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki cytrynowe 1/2  szklanki wody Polewa: 250ml soku marchewkowo-brzoskwiniowego 1 budyń śmietankowy Dodatkowo: marchewki z cukru Wykonanie: 1.  Ciasto marchewkowe Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na sztywno, dodać olej, wcześniej przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą(...)zblendować do postaci musu i wsypać galaretki. Całość dokładnie wymieszać do momentu rozpuszczenia galaretek (nie gotować). Pozostawić do wystudzenia. 4.  Polewa Połowę soku zagotować, a w drugiej rozrobić budyń, wlać na gotujący się sok i dokładnie wymieszać. Zdjąć z ognia i chwilkę studzić. 5.  Wykończenie Na pierwszy blat ciasta marchewkowego wyłożyć pierwszą część kremu, następnie wlać połowę musu

Szalona Kuchnia Eweliny
Karpatka z musem z kiwi 165

mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym, drugą połowę wymieszać z mąkami i żółtkami. Po zagotowaniu mleka z cukrami dodać mleko wymieszane z mąkami i żółtkami i ugotować jak budyń, a następnie wystudzić. Masło utrzeć i stopniowo dodawać budyń cały czas miksując  do momentu uzyskania konsystencji kremu. (kilka łyżek kremu odłożyć  do dekoracji wierzchu ciasta

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto orzechowe z wkładką bakaliową 142

temp. 180 stopni. 6. Odlewamy szklankę mleka i rozpuszczamy w nim obie maki i żółtka, a pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Jak zakipi to wlewamy powstały budyń i chwilę jeszcze gotujemy, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Ucieramy margarynę i łączymy z zimnym budyniem. Odkładamy troszeczkę kremu do posmarowania wierzchu pozostały krem dzielimy na dwie części

Kuchnia u Bietki
Wysokobiałkowy serniczek z musem truskawkowym 128

letnie wspomnienia. Musicie koniecznie wypróbować!  Składniki: 1 kg twarogu sernikowego 400 g jogurtu greckiego  1 szklanka ksylitolu  2 miarki odżywki białkowej o smaku waniliowym 2 op. budyniu waniliowego  3 białka jaja kurzego  1 łyżka oleju kokosowego  W jednej misce mieszamy ze sobą t waróg sernikowy, jogurt grecki, ksylitol, olej kokosowy, odżywkę białkową(...)opakowania budyniu waniliowego . Miksujemy całość przez ok. 1-2 minuty na małych obrotach.  Do białek (w oddzielnej misce) wsypujemy szczyptę soli i ubijamy do uzyskania sztywnej piany.  Stopniowo, łyżka po łyżce, delikatnie mieszając, dodajemy ją do masy sernikowej. Powinna być bardzo puszysta i lekka.  Formę do ciasta delikatnie natłuszczamy olejem roślinnym i posypujemy płatkami jaglanymi (lub ryżowymi

Kuchnia Ellie
Sernik na kruchym spodzie z brzoskwiniami 101

mąką pszenna 400 g śmietana 12% 5 łyżek proszek do pieczenia 1.1/2 łyżeczki Masa serowa: jaja 8 szt cukier 1.1/2 szklanki masło 250 g mleko 1 szklanka budyń śmietankowy 3 szt twaróg półtłusty 2 kg Dodatkowo: brzoskwinie z puszki     Wykonanie:  Do misy wsypujemy mąkę,dodajemy cukier,żółtka,posiekane drobno masło,śmietanę i proszek do pieczenia.Zagniatamy(...)dnie tylko boki omijamy. Ciasto podpiekamy w piekarniku 20 minut w 170 stopniach. Twaróg mielimy dwukrotnie dodajemy do niego ubite jaja z cukrem,rozpuszczone masło. Mieszamy, w mleku rozpuszczamy budyń i dodajemy do sera. Przekładamy na podpieczony spód. Brzoskwinie z puszki odsączamy i kroimy je w półksiężyce i układamy na twarożku.Wkładamy do pieca na dolny poziom piekarnika i pieczemy

Różowa kuchnia
Sernik gotowany na migdałowo-makowym spodzie z kakaowymi pingwinkami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, bez pieczenia) 134

śmietance kokosowej a nie na maśle jak w większości tego typu przepisów. Nieskromnie pisząc wyszło pysznie choć zauważyłyśmy, że na świeżo następnego dnia konsystencja sernika bardziej przypominała zwarty budyń jednak dwa dni później ciasto zyskało na bardziej sernikowej strukturze. Także sami oceńcie jaką wersję wolicie i czy zjecie sernik od razu czy poczekacie dwa dni 😁      Składniki(...)czasie masę (my robiłyśmy to mikserem na najniższych obrotach). Gdy masa zacznie bulgotać należy zmniejszyć ogień oraz zwiększyć obroty miksera i wlać rozcieńczoną skrobię. Masą powinna szybko zgęstną jak budyń. Należy szybko ją przełożyć na spód, wyrównać i umieścić ponownie w lodówce na całą noc a najlepiej na dzień i noc. Następnie oddzielić boki sernika od tortownicy i zdjąć obręcz

Candy Pandas
Racuchy budyniowe, z jabłkami... I o dobrych chęciach. 142

chęciami piekło jest wybrukowane... :) Przepis z bloga  Magazyn Kuchenny . Składniki: (na 12 sztuk) 1 opakowanie (7 g) drożdży instant 250ml mleka, ciepłego 250g mąki 1 paczka (40 g) budyniu śmietankowego 2 łyżki cukru szczypta soli 2 jajka 3 średnie jabłka olej do smażenia do posypania:  cukier puder i cynamon, według uznania Drożdże rozpuść w ciepłym mleku. Mąkę wsyp(...)razem z budyniem, do sporej miski. Dodaj cukier i sól. Mieszaj, powoli dolewając mleko. Dodaj jajka i wymieszaj całość na jedolitą masę. Nakryj ściereczką lub folią i odstaw w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia, na około godzinę (ciasto powinno podwoić objętość). Jabłka obierz i pokrój na półplasterki. Wmieszaj w wyrośnięte ciasto i odstaw jeszcze na 20 minut. Na patelni rozgrzej solidną

Lejdi of the house
Sernik waniliowy na herbatnikach. Lekki i delikatny. 398

przy tym bardzo smaczny. Polecam :) Składniki * na blachę 35x25cm * - 1 kg białego sera mielonego - 5 jajek - 3/4 szklanki cukru pudru - 1/2 szklanki oleju - 1/2 szklanki mleka - 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem - 1 łyzka mąki ziemniaczanej - kilka kropli aromatu waniliowego * szklanka 250 ml Dodatkowo - Masło do wysmarowania blaszki i papier do pieczenia  - paczka herbatników Wykonanie Żółtka oddzielam od białek(...)żółtek dodaję cukier i ubijam do puszystości. Następnie dodaję ser i cały czas miksując dodaje budyń, mąkę ziemniaczaną olej, mleko i aromat, na koniec dodaję ubitą pianę z białek i całość delikatnie mieszam. Blachę smaruję masłem i wykładam papierem do pieczenia. Na  papier układam warstwę herbatników, na herbatniki wykładam równomiernie masę serową. Blaszkę z sernikiem wkładam do nagrzanego piekarnika

Kuchnia z widokiem na ogród