budyń - 12640 przepisów (strona:378/843)

Budyń czekoladowy. 132

Dziś miałam ochotę na budyń, ale nie taki z proszku tylko domowy. Zrobiłam czekoladowy. Nie ma przy nim zbyt wiele pracy, a smakuje o niebo lepiej niż ten z paczki. Składniki: 2 szklanki mleka (500 ml.) 1 żółtko 2 łyżki cukru 1 łyżka maki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 50 g. czekolady gorzkiej Wykonanie: W 1/2 szklanki mleka rozbełtać żółtko(...)połamaną na kostki. Cały czas mieszać żeby czekolada się rozpuściła. Kiedy mleko z czekoladą zacznie się gotować, wlać zawartość szklanki, cały czas mieszając. Gotować chwilę żeby masa zgęstniała. Gotowy budyń przelać do miseczek lub pucharków, opłukanych zimna wodą. Dekorację zrobiłam z płatków migdałów

Agusiowe smakołyki
Wiśniowa pychotka 220

szklanki cukru     1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia     szczypta soli Masa wiśniowa: 1l soku wiśniowego (z kartonu) 3 budynie śmietankowe 3 łyżki cukru Pianka wiśniowa: 2 śnieżki mleko 2 galaretki wiśniowe Dodatkowo: 2 paczki delicji wiśniowych czekolada Sposób przygotowania: Starannie oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy w misce ze szczyptą soli. Po trochu dodajemy(...)formy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni C aż ciasto lekko zarumienieje a patyczek włożony do ciasta będzie suchy. Studzimy Na soku wiśniowym ugotować budyń z dodatkiem cukru. Jeszcze gorący wylać na biszkopt. Na masie wiśniowej ułożyć delicje (jeszcze gdy masa jest ciepła). Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody. Śnieżki ubić wg przepisu na opakowaniu

Cukiernia Pychotki
Ciasto jabłkowe z cynamonem 164

Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 200 g masła 3/4  szklanki cukru 4 jajka L 300 g mąki tortowej 60 g budyniu waniliowego bez cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 ml mleka 4 jabłka dodatkowo po upieczeniu: 30 g roztopionego masła i cukier cynamonowy do posypania (1/4 szklanki  cukru(...)wymieszana z 1,5 łyżeczki cynamonu) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.  Mąkę przesiać z budyniem i z proszkiem do pieczenia, odstawić. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na grubsze plasterki. Masło z cukrem utrzeć do powstania jasnej i puszystej masy. Stopniowo dodawać jajka, jedno po drugim, ucierając po każdym dodaniu. Dodać mąkę, wymieszać

kulinarnyswiatdomi
Najlepsze SernikoBrownie 215

cukru 125 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli cukier waniliowy Masa Sernikowa: 600 g tłustego twarogu ok. 150-200 g cukru 6 jajek 100 g masła cukier waniliowy budyń waniliowy cukier puder do posypania SernikoBrownie - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło i czekoladę rozpuszczamy kąpieli wodnej - studzimy. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie(...)mąkę i sól - mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Masa Sernikowa: Ser mielimy przynajmniej dwukrotnie. Masło wraz z cukrem i żółtkami ucieramy na puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy ser i budyń w proszku cały czas ucierając. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Formę (ok. 20x30cm) smarujemy margaryną (zarówno boki, jak i spód), dno wykładamy papierem

Słodka Strona
SZARLOTKA Z PIGWĄ 129

Korzystając z jesiennego sezonu na jabłka, nie mogło zabraknąć na stole aromatycznej szarlotki :) Słodkie jabłka i kwaśna pigwa, połączone budyniem śmietankowym na kruchym cieście opruszone cukrem pudrem....  SKŁADNIKI (ciasto kruche) 500 g mąki krupczatki 200 g zimnego masła 120 g cukru 10 g cukru waniliowego 2 jajka 1/ 2 łyżeczki proszku do pieczenia  Składniki miksujemy na jednolitą masę(...)łyżki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego W drugim garnku również rozpuszczamy masło i dolewamy 100 ml wody, następnie wrzucamy pokrojoną pigwę i dodajemy cukier. Gotujemy na wolnym ogniu. Budynie rozrabiamy w 350 ml wody, następnie wlewamy do miękkiej pigwy, chwilę gotujemy ciągle mieszając. Zdejmujemy z ognia i łączymy z jabłkami. Wyjmujemy blachę z ciastem i nakłuwamy je za pomocą widelca

Marcepanowa kuchnia
Babka kawowa z serem 154

użyciu rozpuścić ponownie w kąpieli wodnej. Zapraszam :) Składniki : 3 szklanki mąki tortowej typ 550 1 szklanka cukru  4 jajka 1 cukier waniliowy 2 lyżki kawy rozpuszczalnej  1 budyń czekoladowy Winiary 2 kopiaste łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki kwaśnej śmietany  1/2 szklanki oleju 600 g sera białego z wiaderka  1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy(...)polewa i dekoracja biała Helio Wykonanie : Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel, następnie dodajemy olej, śmietanę, przesiewamy mąkę z proszkiem, kawą i budyniem, delikatnie mieszamy.  Ser ucieramy z cukrem ,cukrem waniliowym, żółtkami i masłem, następnie dodajemy kaszę i ubite na sztywno białka, delikatnie mieszamy.  Formę lekko natłuszczamy olejem ( moja jest sylikonowa) wlewamy połowę

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto szachownica z kremem budyniowym. 166

pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem od czasu do czasu mieszamy, by cukier się rozpuścił. Kiedy mleko zacznie się gotować wlewamy mączną mieszankę i gotujemy do chwili, aż uzyskamy gęsty budyń, który przykrywamy folią spożywczą i studzimy. W misce miksujemy masło na jasny puch a następnie porcjami (po łyżce) dodajemy zimny budyń i miksujemy na gładki krem. Każdy biszkopt dzielimy

Radość kipiąca uśmiechem.
Mini serniczki z malinami i jeżynami 159

porcji: 12 sztuk Czas Przygotowania: 15 minut + czas na pieczenie Składniki: Na serniczki: 12 okrągłych biszkoptów (mogą być wyschnięte) 250g twarogu do serników 250g serka ricotta ½ szklanki cukru 20g budyniu waniliowego (mniej więcej połowa opakowania) Jajko Dodatkowo: 300ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Owoce do ozdobienia (u nas maliny i jeżyny) Do sporej miski od miksera wrzucamy oba rodzaje(...)serów, jajko, cukier i budyń waniliowy. Całość miksujemy do otrzymania gładkiej masy. Formę do muffinek wykładamy papilotkami i układamy po jednym biszkopcie. Wykładamy masę serową do muffinek. Wkłądamy do piekarnika nagrzanego na 160 stopni na około 30 minut. Wyjmujemy i studzimy na kratce. W misce miksera umieszczamy śmietanę kremówkę i miksujemy do uzyskania bitej śmietany pod koniec dodając cukier puder

Kolizje Smaków
Sernik z serka waniliowego między kruchym ciastem czekoladowym 115

margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 żółtka Masa: 600g serka waniliowego (użyłam z wiaderka, ale może być zwykły homogenizowany) 1/2 szklanki cukru 100g margaryny 1 budyń śmietankowy/waniliowy 2 białka Opcjonalnie: polewa czekoladowa  Przygotować ciasto. Margarynę należy stopić i lekko ostudzić, a następnie wszystkie składniki dokładnie wyrobić - tak jak kruszonkę. Całość podzielić na części(...)Przygotować masę z serka. Margarynę stopić i pozostawić do ostudzenia. Serek wymieszać z cukrem, budyniem oraz przestudzoną margaryną. Na końcu do masy wmieszać białka uprzednio ubite na sztywną pianę. Formę (*) wysłać papierem do pieczenia, a na jej dno wklepać większą część ciasta. Na spód z ciasta przelać masę waniliową i na końcu umieścić pozostałe ciasto - lekko krusząc w palcach

Di gotuje
Ciasto budyniowe z pomarańczą 137

Zbliża się zima, więc zapach unoszących się świeżych pomarańczy w każdym domu będzie gościł. Postanowiłam ten owoc wykorzystać w postaci ciasta z budyniem. Smak jest bardzo słodki i delikatny. Idealne na jesienno-zimowe dni. Składniki: 2 jaja 2 łyżki ertrytolu 1 łyżka oleju 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru (40g) 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia cynamon aromat pomarńczowy pomarańcza Sposób

Truskawkowa Fiesta
SERNIK Z GRUSZKAMI - NAJLEPSZY! 152

zezłoci. masa serowa 5 żółtek 5 + 2 białka (pozostałość z ciasta kruchego) 1,25 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1,5 kg twarogu białego (zmieliłam blenderem) 3 opakowania budyniu waniliowego 1 szklanka mleka 3/4 szklanki oleju Żółtka ucieram z połową cukru i cukrem waniliowym na jasną, puszystą masę.  Drugą część cukru wykorzystuję do białek - ubijam je na sztywną(...)pianę, pod koniec dodając stopniowo cukier, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Do jajek dodaję zmielony ser, budyń waniliowy. Wlewam stopniowo olej, miksuję, po czym dodaję mleko. Miksuję. Na końcu mieszam łopatką masę serową bardzo delikatnie z ubitymi białkami. ponadto : 4 dorodne gruszki lukier do dekoracji (najlepiej królewski) Gruszki kroję w ósemki, obierając je uprzednio ze skórki. Przygotowaną masę serową

W kuchni Karmel-itki
kokosanki w czekoladzie 119

oblałam mleczną polewą i wyszło trochę jak batoniki bounty.  Składniki na około 30 sztuk: 2 białka 70 g masła 200 g wiórek kokosowych 1/2 szklanki cukru 2 łyżki budyniu śmietankowego szczypta soli 100 g mlecznej czekolady 2 łyżki mleka Masło, połowę cukru i kokos umieścić w rondelku, zagotować. Wsypać budyń, wymieszać i wystudzić. Białka ubić z pozostałym cukrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tarta z budyniem kokosowym i żurawiną 180

delektować się nimi na co dzień. Dzisiejsze ciasto debiutowało na blogu już dość dawno, a teraz będzie jego nowa odsłona, w zupełnie innej wersji.  Tarta żurawinowa z kokosowym budyniem składniki na spód: 60 g wiórek kokosowych 190 g mąki owsianej 100 g masła 5 łyżek wody 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ksylitolu  szczypta soli Składniki(...)jajecznej cały czas obijając mikserem. Następnie miksturę przelewamy do garnka w którym gotowało się mleczko, dodajemy masło, stawiamy na małym ogniu i cały czas energicznie mieszamy aż uzyskamy konsystencje budyniu. Ściągamy z ognia. Krem rozprowadzamy na tarcie. Na wierzchu układamy umytą i osuszoną żurawinę, którą posypujemy łyżką ksylitolu. Tarte pieczemy przez 20 minut w temperaturze

Przysmaki Karolki
Ciasto z masą serową s. Anastazji 127

szkl. cukru 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 1/2 szkl. cukru 6 żółtek 200 g masła 1 budyń śmietankowy 1/2 szkl. mleka   Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Następnie wlewamy ocet i krótko miksujemy. Obie mąki przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia, dodajemy stopniowo do ubitych(...)łyżki, ale można np po 1 łyżce). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 30-45 minut. Po wystudzeniu przekrawamy na 3 blaty. Budyń rozrabiamy w 1/2 szkl. mleka. Miękkie masło przekładamy do większego garnka lub rondelka. Ucieramy wraz z cukrem i żółtkami. Do masy dodajemy twaróg, chwilę miksujemy. Stawiamy na palniku i doprowadzamy do wrzenia

Smaki Na Talerzu
Sernik bez sera 463

szkl mąki 5 żółtek 1 margaryna 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 1 szkl cukru pudru Masa: 3 śmietany 18% ( 3x400ml) 5 białek 1 szkl cukru 2 budynie śmietankowe Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać śmietanę i budynie śmietankowe. Dokładnie wymieszać. Ciasto: zagnieść ciasto ze składników i podzielić na dwie części. Jedno ciasto rozwałkować i na blachę

Olga Piecze i Gotuje