budyń - 12640 przepisów (strona:385/843)

Rogaliki z Super krówką i serem. 331

roztopionego masła 2 jajka 1 cukier waniliowy 25 g drożdży 250 g białego sera 2,3 łyżki cukru lub do smaku 1 cukier waniliowy 1 jajko 1 łyżka budyniu waniliowego Krówki wegańskie Super Krówka   Przygotować zaczyn : mleko podgrzać dodać pokruszone drożdże, cukier i łyżkę mąki , wymieszać i odstawić do podrośnięcia. Do miski przesiać mąkę dodać wyrośnięty zaczyn, jajka,masło(...)wyrobić ciasto.Następnie przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia musi podwoić swoją objętość. Ser utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym,budyniem i jajkiem. Wyrośnięte ciasto przełożyć na podsypaną mąką stolnicę i jeszcze raz zagnieść. Ciasto rozwałkować dość cienko, następnie za pomocą talerzyka wyciąć koło i podzielić na 8 równych części, na na każdym trójkącie rozsmarować ser i ułożyć na nim krówkę

Sama słodycz i szczypta chili
SERNIK CZEKOLADOWY Z MALINAMI I OREOO 147

czekoladą, zapieczony na spodzie oreoo i polany czekoladą. Dodatkowo dekoruje się go maliami. Smakuje wybornie i pięknie się prezentuje. SKŁADNIKI  : 1 kg sera wiaderkowego 2 opakowania czekoladowego budyniu bez cukru 2 cukry waniliowe 3/4 szklanki cukru 3 jajka 200 ml śmietany 30 % 100 g ciemnej czekolady + 3 łyżki mleka(...)rozkładamy. Ser miksujemy z cukrami i jajkami. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem, następnie po ostudzeniu wlewamy ją do sera łącznie ze Śmietanką 30 %. Na koniec, ciągle miksując wsypujemy budynie. Ser wylewamy na ciastka, równo go rozprowadzając. Sernik pieczemy w temperaturze 150 % celcjusza przez 1 godzinę. Sernik pieczemy w niskiej temperaturze tylko dla tego aby był równy po upieczeniu

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik z brzoskwiniami 128

żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystko zagnieść 3/4 ułożyć na blaszce a resztę schłodzić w zamrażalce. Masa serowa 1 kg półtłustego sera raz zmielonego 1 jajko 1 budyń śmietankowy 0,5 szkl cukru pudru 0,5 kostki masła 1 puszka brzoskwiń Ser, jajo, budyń, cukier i masło wymieszać mikserem a następnie wylać na surowym cieście. Na to położyć posiekane

Pieguskowa Kuchnia
Metrowiec 804

waniliowym, sokiem z cytryny i mąką na jednolitą masę i wlać na pozostałe gotujące się mleko. Pogotować do zgęstnienia a następnie wystudzić. Miękkie masło utrzeć i powoli połączyć w budyniem. Przestudzone ciasta pokroić na plastry o grubości ok 1 cm. i smarować budyniem złączając na przemian kromki ciemnego i jasnego ciasta aż do wykończenia składników. Czekoladę rozpuścić z masłem

Pieguskowa Kuchnia
SERNIK ROSA 149

margaryny lub masła 2 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA TWAROGOWA 1 kg twarogu z wiaderka 2 szkl mleka 1/2 szkl oleju 3 jajka 1 budyń śmietankowy 1 szkl cukru 1 cukier waniliowy BEZA 3 białka 1/2 szkl cukru Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać zimną margaryną lub masło i posiekać nożem. Dodać resztę składników i szybko(...)zagnieść ciasto. Do twarogu dodać cukier, cukier waniliowy, jajka i wszystko zmiksować na gładką masę. Następnie dodać budyń, olej i ponownie zmiksować. Na końcu dodać mleko, wymieszać. Masa będzie bardzo rzadka ale taka właśnie ma być. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować tłuszczem i obsypać mąką. Ciastem kruchym wylepić dno tortownicy i wylać na nie masę twarogową

Pieguskowa Kuchnia
PYSZNE RAFFAELLO Z ADWOKATEM 127

masła 3-4 łyżki kawy cappuccino 1 łyżka maki ziemniaczanej WYKONANIE: W odrobinie mleka roztrzepać żółtka i mąkę ziemniaczaną. Wlać do gotującego się mleka(z cukrem). zagotować budyń i przestudzić. Masło utrzeć, dodać zimny budyń oraz kawę cappuccino. MASA nr 2 SKŁADNIKI: 0,5 l. śmietany 30% 2 śmietany śnieżka 3/4 szkl adwokata 1 duża paczka biszkoptów 2 łyżki wiórków

Dziś Ja gotuje
Ciasto Lambada 115

cukrem na jasną i puszystą masę. Dodajemy pozostały sok i obie mąki. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę żółtkową wlewamy do gotującego się soku intensywnie mieszając. Tak przygotowany budyń odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło utrzeć na puch. Stopniowo, łyżka po łyżce, dodawać wystudzony budyń pomarańczowy i miksować do uzyskania puszystego kremu. Krem przełożyć na biszkopt. Galaretka: Galarekę rozpuszczamy w wodzie

Dziś Ja gotuje
Rafaello na Krakersach 159

łyżek ajerkoniaku 2 opakowania krakersów WYKONANIE: W połowie mleka roztrzepać żółtka, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną. Drugą połowę mleka zagotować z cukrem i cukrem pudrem. Z całości ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć stopniowo dodając budyń na końcu kokos i ajerkoniak. Na przemian przekładamy: krakersy-masa-krakersy-masa-krakersy-masa. Wstawiamy do lodówki. MASA ŚMIETANOWA: 600g śmietany

Dziś Ja gotuje
Mini serniczki z owocami 181

muffinek, wyłożyłam papilotkami, a ciasto podzieliłam na 12 kulek. Kuli rozwałkowałam i wyłożyłam nimi spód muffinek.    Masa serowa: - 500 g twarogu na sernik - 250 g mascarpone - 1 budyń waniliowy - 150 g cukru - 1 cukier wanilinowy - 1 jajko - 2 łyżki soku z cytryny Do miski dodałam twaróg, mascarpone, budyń, cukier oraz sok z cytryny i zmiksowałam do połączenia składników

Receptura smaku
Lekki sernik z jagodami 159

Składniki (na 8 porcji) - 3 jajka (ok. 150 g), - pół szklanki cukru (ok. 100 g), - 1 kg twarogu, - opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (ok. 40 g), - laska wanilii, - szklanka jagód (ok. 160 g). Sposób przygotowania 1. Miksujemy jaja z cukrem. 2. Łączymy jaja z twarogiem, budyniem i ziarenkami laski wanilii. 3. Masę wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Brzoskwinowy raj 274

pszennej Połowę mleka zagotowujemy z cukrem. Żółtka ucieramy z cukrem waniliowym dodajemy maki i pozostałe mleko i mieszamy, wlewamy na gotujące się mleko i mieszając gotujemy do zgęstnienia. Ugotowany budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce budyniu i ucieramy. Mus brzoskwiniowy: 5 dużych brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa  Brzoskwinie obieramy, kroimy i zagotowujemy. Gdy zmiękną blendujemy

Cynamonowe szczęście
Malinowa panna cotta 121

Mój mąż jest wielkim miłośnikiem wszelkiego rodzaju galaretek – owocowych, żeby nie było, czy budyniów. Kompletnie oszalał na punkcie deserów w Hiszpanii, które są połączeniem właśnie budyniu z kremem. Ja jak trzeba zjem, jednak, żeby mi to nogi urwało to nie powiem Postanowiłam zrobić coś nowego. Zawsze ciasto i już widzę, że mąż po cichu się buntuje. Dlatego tym razem

Mieszam w Garnku
Dwukolorowe kruche ciasto z borówkami i waniliową pianką czyli Słodki Czwartek odc.135 167

żółtek 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 25 g kakao szczypta soli 500 g borówek lub jagód pianka: 6 białek 180 g cukru 100 g rozpuszczonego masła 120 g budyniu waniliowego bez cukru sok z połowy limonki Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia oraz masło. Ciasto siekamy nożem a następnie zagniatamy na koniec dodając sól. Ciasto dzielimy(...)studzimy. Białka ubijamy na sztywno, następnie stopniowo wsypujemy połowę cukru cały czas ubijając. Na koniec wlewamy sok z limonki a następnie zmniejszamy obroty miksera, wsypujemy resztę cukru wymieszaną z budyniem. Gdy masa będzie jednolita wlewamy masło i mieszamy przy pomocy trzepaczki. Piankę wykładamy na upieczony spód. Wsypujemy na nią równomiernie borówki a na wierzch ścieramy na grubych oczkach jasne ciasto

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tarta z agrestem i budyniem kokosowym 124

gdzieś w tej tarcie się pojawił. I co? W mojej głowie powstała tarta z agrestem (a właściwie z galaretką agrestową) i budyniem kokosowym. Podekscytowany zacząłem szperać w Internecie i szukać wskazówek i przepisów na poszczególne części mojego wypieku: na ciasto, na krem budyniowy oraz(...)owocową […] Artykuł Tarta z agrestem i budyniem kokosowym pochodzi z serwisu Vegan Taste

Vegan Taste
Bezy budyniowe 172

Propozycja na wykonanie pysznego deseru. Potrzebujemy 8 białek, szczyptę soli, mikser, 2 szklanki cukru, budyń waniliowy, łyżkę octu. Białka ubijamy ze szczypta soli, potem cały czas miksując dodajemy...  cukier, następnie budyń i na końcu ocet. -- Napełniamy papilotki do babeczek, ozdabiamy lub nie :)  Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 15 min/ 180 st.C i dopiekamy 20 min. 160 st.C

chleba naszego