podwieczorek. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki tortowej 25 dag masła lub margaryny 1 jajko pół szklanki śmietany 12 % Nadzienie: 25 dag sera białego półtłustego 1 duże jajko 1 budyń waniliowy cukier do smaku 1 cukier waniliowy 1 szklanka świeżych malin Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy cukier puder do posypania ciastek Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto(...)formujemy kulę i wkładamy do lodówki na co najmniej 60 minut. 2. Nadzienie: Ser biały, cukier waniliowy, budyń w proszku, jajko i cukier do smaku miksujemy przez kilka minut blenderem, następnie wkładamy do lodówki do schłodzenia, po tym czasie dodajemy wcześniej umyte i osuszone maliny i delikatnie mieszamy. 3. Formowanie i pieczenie: Następnie schłodzone ciasto wałkujemy na posypanej mąką
Izabelawkuchniwcześniej tłuszczem i posypaną kaszką manną). Piec ok 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ostudzony przekroić na pół. Spód skropić wiśniówką. Składniki na masę budyniową: 1 budyń śmietankowy 1/2 l mleka 1-2 łyżeczki cukru 1/3 kostki masła Wykonanie: Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Przestudzić. Zmiksować z masłem na gładką masę. Wylać na pierwszą część biszkoptu
Trufelkowospełniły się wszystkie Wasze marzenia! :) A teraz zapraszam na kawałek krówkowego ciasta. Składniki: 2 opakowania słonych krakersów - duże 1 szkl mąki 1 jajko 4 szkl mleka 1 budyń śmietankowy 1 kostka masła 3 łyżeczki cukru 1/2 l śmietany kremówki 2 śmietanofixy 2 opakowania płatków migdałowych (u mnie 140 g razem) 3/4 puszki masy kajmakowej Wykonanie: 1 szklankę mleka zmiksować(...)jajkiem, mąką i budyniem. Pozostałe mleko zagotować z masłem i cukrem. Kiedy masło się rozpuści zdjąć z palnika i dodać zmiksowaną masę. Gotować na małym ogniu, ciągle mieszając. Na koniec można jeszcze raz zmiksować masę. Na blachę wyłożyć pierwszą warstwę krakersów, posmarować je masą kajmakową, znowu krakersy, masa budyniowa i znów krakersy, masa kajmakowa i krakersy. Na koniec ubić
Trufelkowodaktyli + 120 ml gorącej wody 2 łyżki kakao Składniki na masę: 100 g soczewicy czerwonej 100 g kaszy jaglanej 400 ml mleczka kokosowego 80% 500 ml gorącej wody 1 budyń + 150 ml syropu z moreli lub brzoskwiń 50 g kokosu 5 łyżek cukru kilka kropel soku z cytryny Dodatkowo: morele lub brzoskwinie w syropie kokos cukier gorzka czekolada lub polewa(...)gorącą wodą. Całość gotuj na małym ogniu co jakiś czas mieszając. Kiedy soczewica i kasza będą miękkie, czyli po około 15 minutach zblenduj je na gładki krem. Następnie dodaj budyń rozmieszany w syropie z moreli lub brzoskwiń. Krem mieszaj do momentu zagotowania. Następnie zdejmij z ognia i dodaj kokos, cukier oraz sok z cytryny. Całość wymieszaj. Połowę lekko ostudzonego kremu
Via Gustołyżeczka proszku do pieczenia 125 g masła (schłodzonego) lub margaryny Kasi 3 żółtka Masa serowa: 500 g mielonego białego sera 125 g masła (miękkiego) 1/2 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy (bez cukru) 1 całe jajko Beza: 3 białka 1/3 szklanki cukru pudru (do bezy) Dodatkowo: puszka brzoskwiń w syropie (400 g) cukier puder do posypania Zagnieść kruche ciasto: mąkę(...)dobrze odcedzić z syropu. Każdą połówkę pokroić na 4-6 części. Ser włożyć do miski, dodać miękkie, rozdrobnione masło i połączyć zwykłym mikserem na jednolitą masę, dodać cukier oraz budyń i zmiksować razem. Dodać jajko i znów krótko zmiksować. W czystej misce ubić pozostałe ze spodu 3 białka na sztywną pianę, następnie wciąż ubijając dodawać po łyżce cukier puder. Ubijać
Świat Ciastanieco pracochłonny to jednak dość prosty w przygotowaniu. Polecam Składniki: ciasto: 250 g herbatników 500 g twarogu w kostce 2 jajka 3/4 szkl cukru 150 g masła 3 op. budyniu waniliowego 3/4 szkl mleka 330 ml śmietanki 30% 1 op. bitej śmietany w proszku 50 g migdałów w płatkach galaretka: 750 g ciemnych winogron 0,5 szkl cukru 3 łyżki(...)wsypujemy cukier i dodajemy twaróg. Wstawiamy na gaz i zagotowujemy ( na małym gazie). W tym czasie proszki budyniowe mieszamy razem z mlekiem. Gdy masa twarogowa zacznie się gotować wlewamy budynie wymieszane z mlekiem. Gotujemy przez chwilę ciągle mieszając aż zgęstnieje i odstawiamy do przestudzenia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie blaszki układamy warstwę herbatników. Na ciastka wykładamy przestudzoną masę
słodkie i nie tylko historie kulinarneszklanki cukru 1 cukier waniliowy 200 ml ciepłego mleka 2 jajka 80 g oleju 25 g drożdży 7 łyżek sera z wiaderka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki budyniu waniliowego 1 jajko 1 cukier waniliowy 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki wody Wykonanie : Do miski przesiewamy mąkę następnie dodajemy cukier, cukier waniliowy, kruszymy drożdże i zalewamy ciepłym mlekiem, delikatnie mieszamy(...)dużo. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia, musi podwoić swoją objętość. Dobrze wyrośnięte ciasto to udany i pulchny wypiek. Ser ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym budynie i jajkiem. Gdy ciasto wyrośnie przekładamy je na podsypaną mąką stolnicę delikatnie rozwałkowujemy na około 1 cm wykrawamy po dw krążki, na jednym kładziemy kopiastą łyżeczkę sera i przykrywamy drugim krążkiem dobrze
Sama słodycz i szczypta chilimasła 1/4 szklanki cukru masa serowa: 90 dkg sera twarogowego 2 i 1/2 szklanki malin 2/3 szklanki śmietany kremówki 2/3 szklanki cukru 4 jajka wielkość M 1 budyń śmietankowy sos malinowy: 1i 1/2 szklanka malin 2 łyżki galaretki malinowej dekoracja: maliny mięta Do miski przesiewam mąkę, dodaję sól, żółtko, masło zimne, cukier i kroję nożem. Ciasto zagniatam rękoma bardzo(...)minut Masa serowa: Dwie szklanki malin miksuję blenderem i przecieram przez sitko, żeby pozbyć się pestek. Ser miele dwukrotnie i przekładam do miski. Dodaję do niego śmietanę, cukier, budyń, jajka i łączę mikserem ale krótko tylko do połączenia składników. Odkładam 1/4 masy serowej. Do pozostałej dodaję sos malinowy z przetartych malin i łączę mikserem.Na wystudzony spód ciasta wylewam masę serową
wesoła kuchniadajcie znać w komentarzach :) Uciekam do spania, Dobranoc Kochani :) Składniki na keksówkę 28x10cm: ½ kg sera białego 250g serka mascarpone 3 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki słodkiej 30% śmietanki 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 50g roztopionego, przestudzonego masła ¼ szklanki mleka Dodatkowo: Ok 12 śliwek węgierek Cukier puder Kruche ciasto: Ok 100g mąki 50g masła 2 łyżeczki śmietany 2 łyżeczki cukru(...)pudru Sposób przygotowania: Składniki na kruche ciasto zagniatamy, przekładamy do zamrażarki i chłodzimy przez ok 20 minut. Sernik- Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy ser oraz serek mascarpone, śmietankę i budyń rozmieszany wraz z mąką ziemniaczaną w mleku. Do masy serowej dodajemy masło, mieszamy i przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy wydrylowane połówki śliwek skórką do spodu
Kuchnia w czekoladziepieczenia 2 łyżeczek cukru waniliowego pół szklanki cukru 6 żółtek 250 g margaryny Do wykonania masy jogurtowej: 6 białek szczypty soli szklanki cukru 3 dużych kubków jogurtu greckiego 2 budynie waniliowe (80 g) dowolnych owoców pokrojonych w kostkę (np. brzoskwiń, mogą być z puszki) Jeśli ciasto kruche robisz pierwszy raz może wydawać Ci się że „mokrych” składników jest(...)około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W międzyczasie ubij białka ze szczyptą soli, po czym dodaj do nich cukier i ubijaj dalej na gładką bezę. Wsyp budyń i wszystko zmiksuj. Teraz powoli dodawaj jogurt delikatnie mieszając łyżką oraz pokrojone drobno owoce. Wylej masę na wystudzone podpieczone ciasto a z jego surowej reszty zrób „robaczki” ścierając
Arbuziakicukrem.Resztę mleka wymieszać z mąkami,dodać do gotującego się mleka i energicznie mieszając gotować aż masa zgęstnieję.Zestawić z ognia i przykryć folią spożywczą tak aby dotykała budyniu. Odstawić do wystudzenia.Miękką margarynę utrzeć i stopniowo dodawać budyń aż powstanie krem. Upieczone ciasto pokroić na kromki o grubości 1 cm,układać na przemian,przekładając kremem.Wierzch posmarować pozostałym kremem
Anielskie wypiekiżółtka 3 łyżki cukru 1 szklanka mleka 25 dag masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3-4 łyżki kawy cappuccino waniliowej Żółtka,mąkę dobrze roztrzepać z cukrem - ugotować budyń na mleku. Masło utrzeć,dodać przestudzony budyń,na końcu suchą kawę cappuccino. Gotową masę podzielić na 2 części. Masa 2: 1/2 l śmietany kremówki 2 śmietany "Śnieżka" 1 szklanka
Niespełnione zdolności kulinarneminutach wyłączyć piekarnik i zostawić w nim masę. Im cieplejsze miejsce, tym szybciej nasz chleb będzie wyrastał. Masy nie należy miksować na gładko, tylko do momentu uzyskania konsystencji grudkowatego budyniu. Jak zmiksujesz masę na gładko to może się to skończyć zakalcem. Chleb najlepiej przygotować przez weekend i polecam od razu zrobić podwójną porcję, bo znika w zastraszającym tempie :) Byłam przekonana(...)jeśli jest taka potrzeba, mieszam drewnianą łyżką i odstawiam w ciepłe miejsce na około 12 godzin. 8 Zawartość obu słoików przekładam do miski i miksuję do uzyskania konsystencji grudkowatego budyniu. 9 Dodaję siemię lniane zmielone i w ziarenkach oraz pozostałe nasiona, pestki i dokładnie mieszam. 10 Do wyłożonej papierem formy do pieczenia przekładam masę. Zawijam formę w ściereczkę i odstawiam
Book of spellsszklanki, proszek do pieczenia 3 płaskie łyżeczki, jajka 6 sztuk "M" SERNIK: twaróg 1 kg/chudy, jajka 10 sztuk "M", cukier 3/4 szklanki, aromat pomarańczowy 1 łyżeczka, margaryna 100 gram, budyń waniliowy 1 opakowanie, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, miechunka 100 gram/złote owoce Bakalland opakowanie do garnuszka włożyć margarynę, kakao, cukier, cukier wanilinowy, wodę i po zagotowaniu na małym ogniu(...)masę dodać ubitą pianę na sztywno do ciasta i na małych obrotach mikserem wmieszać w ciasto do zmielonego twarogu dodać miękką margarynę, żółtka, cukier, aromat pomarańczowy, proszek do pieczenia, budyń i mikserem wszystko utrzeć z 3 minuty wsypać opakowanie miechunki "złote owoce" Bakalland dodać ubitą na sztywno pianę z białek i na małych obrotach mikserem wmieszać w sernik forma 29x24
W Mojej Kuchni Lubięroztopionego Masa serowa: 450-500g gotowego sera na sernik 250g serka mascarpone 300g kwaśnej śmietany 12% lub 18% 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 1 budyń waniliowy lub cytrynowy bez cukru 2 płaskie łyżki mąki pszennej skórka starta z 1 cytryny sok wyciśnięty z 2 cytryn 3 jajka 200g borówek Masa borówkowa: 2 łyżki cukru(...)23cm wyłożonej papierem do pieczenia (wyłożyłam tylko dno). Wyrównać i wstawić do lodówki lub zamrażalnika na czas dalszych przygotowań. Masa serowa: 2. Do miski przełożyć oba sery, oba cukry, budyń, mąkę, skórkę z cytryny, wymieszać mikserem na średnicy obrotach. Dodać śmietanę i krótko wymieszać. 3. Następnie do masy serowej dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia
Mała Cukierenka