Składniki: 250g ciasteczek czekoladowych np. Łakotek 5 łyżek mocnej herbaty 1 łyżka miodu 800g tłustego sera twarogowego 250g serka mascarpone 4 łyżki śmietanki kremówki 2 duże banany 1 budyń toffi 5 jajek 300g masy kajmakowej 4-5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka olejku pomarańczowego skórka otarta z 1 pomarańczy 2 łyżeczki cynamonu 1/2 tabliczki białej czekolady 1 łyżeczka masła(...)łyżki mleka Wykonanie: Twaróg zmielić, zmiksować z serkiem mascarpone, śmietanką, dodawać po jajku i miksować. Wsypać budyń i ponownie zmiksować. Masę serową podzielić na 2 części. Do jednej dodać 2/3 ilości kajmaku, resztę pozostawić na dekorację wierzchu.Do drugiej dodać cukier puder, olejek pomarańczowy, otartą skórkę. Tortownicę (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia. W blenderze zmielić ciasteczka na piasek, dodać miód
Raj dla PodniebieniaNiech ich zaczaruje!”. Życzę, aby zaczarował i Was! Składniki: 850g twarogu półtłustego 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka śmietany kremówki 4 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 1 budyń waniliowy sok z 1/2 cytryny 4-5 łyżek amaretto polewa 2 łyżki masła 1 łyżka mleka 1 łyżeczka cukru pudru 1-2 łyżki kakao Wykonanie: masa : zmielony twaróg zmiksować(...)cukrem, mascarpone, śmietanką, wbijać po jajku. Następnie dodać budyń, sok z cytryny i amaretto. Masę przełożyć do małej tortownicy (22cm) wyłożonej papierem do pieczenia, posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec 60-70min w 170C. Studzić w uchylonym piekarniku. Polewa : w garnuszku stopić masło, dodać mleko, cukier i kakao, wymieszać na gładką masę. Polać przestudzony już sernik. Artykuł Sernik
Raj dla Podniebieniagotowanej dyni 1 pomarańcza + skórka starta 50ml mleka 50ml śmietanki kremowej 100g oleju kokosowego 2 jajka 250g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy 1 czekolada karmelowa firmy Wedel 1/2 łyżeczki karadamonu garść płatków migdałowych Wykonanie Dynię upiec lub ugotować, przestudzić, pozbawić skórki i pokroić na kawałki. Z pomarańczy zetrzeć skórkę i wycisnąć(...)Jajka krótko ubić na za pomocą trzepaczki, połączyć z sokiem z pomarańczy, mlekiem, śmietanką i olejem kokosowym. W misie wymieszać mąkę, budyń, kardamon, cukier i proszek. Składniki mokre połączyć z suchymi za pomocą drewnianej łyżki. Na samym końcu dodać otartą skórke pomarańczową i dynię. Całośc lekko wymieszać. Piec jako ciasto w formie keksowej lub w papilotkach na muffinki przez
Raj dla Podniebieniacukru 2 łyżki kakao łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę serową : 90 dag twarożku kanapkowo- sernikowego Wieluń- Mój Ulubiony 6 jaj 20 dag cukru 20 dag masła 1 budyń czekoladowy 1 łyżka kakao kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie ciasta : Miękkie masło połączyć z mąką i proszkiem do pieczenia, dodać roztrzepane jajka, kakao, szczyptę soli Dokładnie połączyć składniki Wylepić(...)temp. 180-190*C Przygotowanie masy serowej : Masło utrzeć z cukrem na gładką masę, dodawać po jednym jajku i ciągle ucierać Dokładać ser i ucierać, wsypać budyń, mąkę ziemniaczaną i kakao - utrzeć dokładnie Na wysmarowaną blaszkę wyłożyć masę piernikową i podpiec, potem wylać masę serową i upiec całość w temp. 170-180 *C ok. 1 godz. Po ostudzeniu udekoruj polewą
Proste Potrawymasła lub margaryny 300 g twarogu sernikowego z wiaderka 100 g twarogu półtłustego z kostki 1 łyżka ekstraktu waniliowego 2 jajka 60 g drobnego cukru 2 łyżki budyniu waniliowego Kilka łyżek konfitury borówkowej Masło lub margarynę rozpuszczamy. Biszkopciki blendujemy na drobny pył. Łączymy z masłem. Biszkoptowym pyłem wykładamy dna silikonowych foremek. Do miski przekładamy twaróg z wiaderka i twaróg(...)kostki. Wsypujemy cukier i wbijamy jajka. Wlewamy ekstrakt waniliowy. Wszystko mieszamy na wolnych obrotach do połączenia się składników. Na końcu wsypujemy budyń i ponownie mieszamy. Gotową masę przelewamy do foremek. Pieczemy w nagrzanym do 150*C (bez termo obiegu) piekarniku przez 35 minut. Studzimy przy otwartych drzwiczkach. Następnie wierzch dekorujemy konfiturą borówkowa i chłodzimy w lodówce
VioletoweKucharzenieziemniaczaną i cały czas miksujemy. Następnie wlewamy 100 ml wrzącego wcześniej zagotowanego mleka (z tych 500). Tak zmiksowane żółtka wlewamy do pozostałego mleka, stawiamy na gaz i gotujemy budyń. Po zagotowaniu zdejmujemy z gazu, nakrywamy folią spożywczą i w temperaturze pokojowej zostawiamy do wystudzenia. Kostkę do pieczenia Kasia ubijamy mikserem razem z chałwą, następnie stopniowo dodajemy wcześniej ugotowany(...)przestudzony budyń. Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 30 g kostki Kasia 30 g mleka Wszystko roztapiamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Dzięki temu, że do czekolady dodamy tłuszcz i mleko polewa nie będzie twarda. Przełożenie ciasta: Ciasto ciemne – połowa masy – ciasto kokosowe – druga połowa masy – ciasto ciemne – polewa – kokos
kruche babeczkiGotową masę wykładamy na podpieczony spód. składniki na masę serową: 1500 g sera, trzykrotnie zmielonego 8 jajek (białka oddzielone od żółtek) 300 g cukru 200 g masła, miękkiego 1 budyń waniliowy 1 szczypta soli dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń wykonanie: Brzoskwinie kroimy w kostkę. Masło ucieramy z cukrem na puch, dodajemy stopniowo żółtka, a następnie budyń i ser. Wszystko dokładnie miksujemy
Domowy Smak Jedzeniababkę o średnicy u góry 20 cm lub forma keksowa 20 cm x 11 cm) 4 jajka (L) 180 g cukru 100 g mąki pszennej typ 450 120 g budyniu śmietankowego (3 opakowania) 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 100 ml majonezu (6 łyżek) 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki ekstraktu cytrynowego Lukier: 5 łyżek cukru(...)Przygotowanie: Mikserem utrzeć jajka z cukrem do białości i całkowitego rozpuszczenia się cukru, ma powstać puszysta masa. Miksując na niskich obrotach, powoli dodawać przesianą mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia. Następnie dodać majonez, sok z cytryny i ekstrakt cytrynowy, wymieszać tylko do połączenia się składników. Ciasto przelać do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką foremki, ma zajmować
Kuchcik gotujelitra mleka odlewamy 3/4 szklanki pozostałość zagotowujemy z cukrem, do odlanej części mleka wbijamy jajko dodajemy mąki i miksujemy na gładko, wlewamy do gotującego się mleka i gotujemy budyń. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch dodając kilka kropel aromatu cytrynowego oraz stopniowo cały czas miksując po łyżce zimnego budyniu aż powstanie puszysty krem. Wierzch: Płatki migdałowe uprażyć
Wanilia i Kardamonmleka wymieszać ze szklanką mąki, tak by nie pozostały grudki. Do gotującego się mleka wlać mleko wymieszane z mąką, zmniejszyć płytę grzewczą do minimum i ciągle mieszając ugotować budyń. Odstawić do wystudzenia. W misce utrzeć kostkę do pieczenia Kasia na gładką masę, kolejno dodawać stopniowo przestudzony budyń, tak by wszystko się dobrze połączyło. Krem budyniowy podzielić na 2 części
Zrób to smaczniejogurtu greckiego 8 jajek 2 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 3 budynie waniliowe 1 szklanka oleju 200 g herbatników kakaowych Sposób wykonania: Żółtka oddzielić od białek, wsypać 1 szklankę cukru i cukier waniliowy i utrzeć na puszystą masę. Następnie dodać(...)jogurty, wlać olej i wsypać budynie, zmiksować na wolnych obrotach. Z białek ubić pianę, dosypać drugą szklankę cukru i dodać do masy jogurtowej. Delikatni wymieszać. Blachę o wymiarach 20x30cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie blachy wyłożyć herbatniki. Na herbatniki wylać masę jogurtową. Ciasto piec w piekarniku nagrzałam do temperatury 180 stopni przez około 1 godzinę. Po upieczeniu
Cukiernia Pychotkicukrem z wanilią. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy jajka, mąkę orkiszową oraz mąkę ziemniaczaną. Rozmieszane składniki wlewamy do gotującego się mleka. Cały czas gotujemy i mieszamy, aż powstanie gęsty budyń, a następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch i dodajemy do niego stopniowo wystudzony budyń. wykonanie ciasta: Na dno blaszki wkładamy blat kruchego ciasta
Domowy Smak Jedzeniażółtek 250g masła lub margaryny szczypta soli 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru Sernik: 1 kg potrójnie zmielonego białego sera 2 jajka 2 białka 2 budynie śmietankowe 1 szklanka cukru kryształu 1 kostka masła Piana: 5 białek szczypta soli 1 szklanka cukru kryształu Dodatkowo: 1 duża puszka brzoskwiń Sposób przygotowania: Składniki na ciasto posiekać i zagnieść, odłożyć(...)lodówki, a 1/3 do zamrażarki. Zmielony ser łączymy mikserem z miękkim masłem, cukrem, sproszkowanymi budyniami oraz jajkami. Dwa białka ubijamy ze szczyptą soli i delikatnie, łyżką mieszamy z masą serową. 2/3 schłodzonego ciasta wylepiamy spód i boki formy. Nakłuwamy widelcem, wylewamy masę serową. Układamy pokrojone drobno brzoskwinie, na wierzch dajemy pianę ubitą z 5 białek ze szczyptą soli i szklanką
Kuchnia w czekoladzieroztopionego i ostudzonego masła 3 żółtka 1/2 szkl cukru szczypta soli parę kropel esencji waniliowej Pianka: 3 białka 1/2 szkl cukru 3 łyżki oleju 1 budyń waniliowy bez cukru (40 gr) Kruszonka: 60 gr masła 4-5 łyżek mąki pszennej 3 łyżki cukru (razem z cukrem waniliowym) oraz około 600 gr rabarbaru + 2 łyżki mąki do obtoczenia go + 1 łyżka(...)pieczenia i tak na czas przygotowania pianki odstawiamy do lekkiego podrośnięcia ( na około 15 minut ) 6. Białka miksujemy na sztywno pod koniec dodają cukier aby je utrwalić, następnie wsypujemy budyń i dodajemy olej, całość delikatnie mieszamy do połączenia składników. 7. Na ciasto wykładamy najpierw odsączony z soku i obsypany mąką rabarbar, następnie na to wykładamy piankę, a na piankę wykładamy
Gotowanie...to proste !