budyń - 12640 przepisów (strona:399/843)

Babka Na Oleju Z Jabłkiem I Brzoskwinią 142

jajka klasy L 1 i 1/3 szkl mąki pszennej 1/2 szkl cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szkl oleju 2 czubate łyżki budyniu waniliowego  ( może być tez inny ) 1 jabłko, 2 i 1/2 brzoskwini ( u mnie połówki z puszki ) 1. Jajka miksujemy z cukrami na puszysta masę. 2. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia(...)oraz budyń. Miksujemy na najwolniejszych obrotach bądź mieszamy szpatułką/łyżką i podczas mieszania dolewamy olej. ciasto wychodzi dość gęste. 3. Na sam koniec dodajemy owoce pokrojone w kosteczkę i mieszamy całość. Wykładamy do foremki wysmarowanej masłem/margaryną i wysypanej bułką tartą bądź kaszą manna. Pieczemy w 180 stop. przez około 50-1 h do tzw. suchego patyczka (patyczek wbity

Gotowanie...to proste !
Czekoladowe pampuchy z ricottą 187

czekolady białej 1/2 szklanki mleka Krem z ricottą. W części mleka rozprowadzić mąkę pszenną i ziemniaczaną, a resztę zagotować z cukrem. Wlać mieszankę z mąki i ugotować gęsty budyń. Do gorącego budyniu wrzucić parę kostek białej czekolady i przestudzić. Zmiksować razem z ricottą uzyskując gładki krem. Zrobić zaczyn rozcierając drożdże z cukrem i 1/4 szklanki ciepłego, ale nie gorącego mleka

https:KKuchniaMniam
Piankowy deser z budyniem 197

Efektowny, pyszny deser a do tego bardzo szybki w przygotowaniu ;) Składniki (ok. 10 sztuk): 2 budynie waniliowe 800 ml śmietany kremówki 1 galaretka (o dowolnym smaku) cukier puder krem czekoladowy biszkopty Wykonanie: Galaretkę rozpuść w 1/2 szklanki gorącej wody i odstaw do wystudzenia. Przygotuj pucharki. Udekoruj brzegi kremem czekoladowym a na spodzie ułóż biszkopty. Ugotuj budyń według instrukcji na opakowaniu

Kulinarna (nie)codzienność
ciasto Góra lodowa (z mlekiem w proszku) 2288

jajek -0,5 szklanki cukru (szklanka 250ml) -5 łyżek mąki pszennej tortowej -1 łyżka kakao -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia KREM -3 szklanki mleka (szklanka 250ml) -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -2 żółtka -1 łyżka cukru waniliowego -1 płaska łyżka mąki pszennej -3/4 szklanki cukru -250g masła lub margaryny KREM II -200g masła(...)miksujemy w 0,5 szklanki mleka. Wylewamy na gotujące się mleko i mieszamy do zgęstnienia. Studzimy. Masło lub margarynę miksujemy na puch i dodajemy do niej po łyżce ostudzonego budyniu.  I krem gotowy :-) KREM II Masło lub margarynę dajemy do garnka wraz z cukrem oraz wodą-zagotowujemy-studzimy. Dodajemy 2 szklanki mleka w proszku i miksujemy. Powstałą masę dzielimy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
limonkowy gotowany sernik z galaretką na herbatnikach... 136

Składniki: herbatniki 200 gram, margaryna 250 gram, cukier 3/4 szklanki, jajka 4 sztuki "L", sok z limetki 2 łyżki, skórka z limonki 100 gram, twaróg 1 kg/wiaderko, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 1/2 szklanki, kakao 2 łyżki, galaretka wiśniowa 2 opakowania w garnku najlepiej teflonowym stopić margarynę, wsypać cukier, skórkę z limonki, wlać sok z limonki, dodać(...)wiaderka wsypać budyń, kaszkę manną i szybko mieszać do zagotowania masy forma 25x24 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie ułożyć herbatniki na herbatniki wylać 3/4 masy i wyrównać wierzch do pozostałej masy wsypać kakao i wymieszać rózgą masę kakaową rozsmarować na masie jasnej, schować do lodówki galaretki rozmieszać w 900 ml gorącej wody, wystudzić i prawie tężejącą wylać

W Mojej Kuchni Lubię
Pomysły na muffiny- 5 sprawdzonych smaków 148

pieczonej dyni, soku z jednej pomarańczy, 100 ml mleka, 2 jajka, szklankę mąki, 2 łyżki proszku do pieczenia, 150 g cukru, 100 g masła, szczypty soli, 1 budyń np. śmietankowy. Upieczoną dynię blendujemy z mlekiem i sokiem z pomarańczy. W drugiej misce łączymy składniki suche (również budyń w proszku). Po osobnym wymieszaniu składników, łączymy je i tworzymy gładką masę

WojnaNaSmaki.pl
Prosty sernik czekoladowy na kruchym spodzie 182

łyżeczka mieszanki przypraw korzennych  3 łyżki cukru pudru  szczypta soli Masa serowa: 1 kg zmielonego trzykrotnie twarogu  3 jajka  200 gram czekolady deserowej  1 budyń czekoladowy  2 łyżki kakao  1 szklanka cukru pudru  1 łyżeczka cukru waniliowego  1 łyżka mąki ziemniaczanej  Do dekoracji: 100 gram mlecznej czekolady  2 łyżki(...)wyrobieniu owijam folią i umieszczam w lodówce na 30 minut. W tym czasie w kąpieli wodnej rozpuszczam czekoladę. Studzę. Twaróg, jajka i rozpuszczoną czekoladę miksuję na gładką masę. Dodaję budyń, mąkę, cukier, kakao i całość ponownie miksuję. Formę wykładam papierem do pieczenia i wylepiam spód ciastem kruchym. Wlewam masę serową i piekę sernik w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez

Mango Papaja
Tort malinowy z paloną białą czekoladą 344

wystarczy… upiec czekoladę. Nad smakiem tego tortu każdy się rozpływa – mam nadzieję, że posmakuje i Wam. Biszkopt malinowy: 1 niepełna szklanka mąki tortowej (4/5 szklanki) 1 duży budyń malinowy bez cukru (na 3/4 l mleka; 64 g) 6 dużych jajek (L lub XL) 1 niepełna szkl. drobnego cukru do wypieków (4/5 szklanki) szczypta soli nasączenie: herbata malinowa (warto(...)malin (mogą być mrożone) świeże kwiaty lub maliny do dekoracji listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 niepełna szklanka mąki tortowej (4/5 szklanki) 1 duży budyń malinowy bez cukru (na 3/4 l mleka; 64 g) 6 dużych jajek (L lub XL) 1 niepełna szkl. drobnego cukru do wypieków (4/5 szklanki) szczypta soli nasączenie: herbata malinowa (warto wzbogacić malinówką

Poezja smaku
Naleśniki budyniowe 411

Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 3 jajka szczypta soli 3 łyżki cukru 2 łyżki oleju rzepakowego 80 g budyniu śmietankowego bez cukru 80 g mąki pszennej 400 ml mleka Jajka zmiksować z solą i cukrem. Dodać olej i mleko, wymieszać. Mąkę i budyń przesiać, dodać do masy, zmiksować

kulinarnyswiatdomi
Norweskie bułeczki skoleboller 122

ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i poczekać aż wyrosną. (około 10-15 minut) w każdej bułce zrobić kciukiem dołek na dwa palce szeroki. Wlać łyżeczką budyń i posmarować każdą bułkę roztrzepanym białkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 15 minut. Bułeczki powinny być rumiane. Masa budyniowa 250 ml mleka 2 łyżki mąki(...)żółtka 2 łyżki cukru waniliowego Żóltka utrzeć z cukrem waniliowym, dodać mąkę i wymieszać, a następnie wlać do mleka i zagotować. Gotując stale mieszać. Ugotowana masa powinna mieć konsystencję budyniu. Odstawić do lekkiego schłodzenia. Lukier  1 szklanka cukru pudru 4 łyżki mleka wiórki kokosowe Cukier puder utrzeć z mlekiem. Po wystudzeniu bułek polać je lukrem i posypać wiórkami kokosowymi

O kuchni z uczuciem
Sernik z brzoskwiniami 227

śmietany, łyżeczka proszku do pieczenia, 125 g margaryny, Masa serowa:  4 serki homogenizowane o smaku waniliowym, 125 g masła, cukier waniliowy, 3/4 szklanki cukru pudu,  1 budyń waniliowy, 4 białka, Dodatkowo: puszka brzoskwiń w syropie. Posypka kokosowa: 3/4 szklanki cukru, 1/4 kostki margaryny, 15 dag wiórek kokosowych,    Wykonanie: Przygotowanie ciasta zaczynamy od posypki kokosowej(...)ciasto: Z mąki, żółtek, śmietany, proszku do pieczenia i margaryny zagniatamy ciasto i również wkładamy do lodówki. Masę serową zaczynamy od ucierania masła z cukrem. Stopniowo dodajemy serki homogenizowane, budyń i cukier waniliowy. Na koniec dodajemy ubitą z białek pianę i mieszamy z pozostałymi składnikami za pomocą łyżki. Przygotowane ciasto wykładamy na otłuszczoną i wyłożoną papierem do pieczenia blachę

paapilotkaa
Stefanka czekoladowa bez pieczenia 1003

Ciasto stefanka czekoladowa bez pieczenia to przekładaniec z herbatników i kaszy manny, ugotowanej na mleku tak jak budyń. Smak obu mas, zarówno jasnej, jak i ciemnej, wzbogaca dodatek czekolady, odpowiednio białej i gorzkiej. Całość zwieńcza polewa powstała z połączenia obu czekolad. Stefankę przygotowuje się szybko, bez użycia piekarnika, ciasto zaskakuje smakiem i pięknie się prezentuje. Przepis można wykorzystać w formie(...)cukru - oba garnki podgrzać do rozpuszczenia się składników, następnie zagotować mleko - do gorącego mleka wsypać po 120g kaszy manny, najlepiej zrobić to w odstępie czasowym, tzn. najpierw przygotować jeden "budyń", a następnie drugi - kaszę należy wsypywać powoli, jednocześnie mieszając energicznie mleko, aby nie powstały grudki - kaszę gotować, aż zgęstnieje, zdjąć z palnika - na wyłożone w formie herbatniki nałożyć połowę ugotowanej

Smakołyki Bereniki
Caryca z brzoskwiniami 303

szklanki mleka wsypujemy obie mąki i dodajemy żółtka. Dokładnie mieszamy. Pozostałe mleko gotujemy z cukrem i wanilią. Na wrzące wlewamy mieszankę. Gotujemy przez chwilę. 5. Gęsty budyń wylewamy na talerz aby przestygł. Miękkie masło ucieramy. Stopniowo dodajemy zimny budyń. 6. Ciasto kroimy na dwie części. Jedną smarujemy połową kremu. Układamy biszkopty a na nich pokrojone w kostkę brzoskwinie. 7. Obie

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Ciasto Z Kaszy Manny Z Brzoskwiniami 178

dobrze ;) Składniki na tortownicę 18 cm Na ciasto: 150 gr mąki pszennej 1 całe jajko 4 łyżki cukru 60 gr masła 1 łyżka śmietany 18 lub 12 % Masa: 1 budyń śmietankowy bez cukru ( może być tez waniliowy ) 400 ml mleka 5 łyżek kaszy manny 4 łyżki cukru około 170 ml śmietany 18 % 1 całe jajko 4 połówki brzoskwiń(...)minut. 2. 300 ml mleka gotujemy razem z cukrem natomiast w 100 ml mieszamy proszek budyniowy. Do gotującego się mleka dodajemy najpierw kasze mannę mieszamy, a następnie dodajemy budyń i gotujemy do zgęstnienia. Odstawiamy do przestygnięcia (aby nie utworzył się kożuch, na wierzchu masy kładziemy folie spożywczą tak aby dotykała masy) 3. W tym czasie wałkujemy i wyklejamy blaszkę ciastem

Gotowanie...to proste !
Tort serowo-truskawkowy 123

kruchych ciasteczek (maślane, kokosowe) ¼ kostki miękkiego masła Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego (u mnie „Mój ulubiony” z Wielunia) 500 g mascarpone 1 szklanka brązowego, nierafinowanego cukru 1 budyń śmietankowy bez cukru 5 jajek Wszystkie składniki na masę serową powinny mieć temperaturę pokojową. do posmarowania części serowej: 150 g gęstej śmietany 12% Masa truskawkowa: 450-500 g świeżych truskawek (mogą(...)Sposób przygotowania: W rondelku rozpuszczamy masło i mieszamy z pokruszonymi ciasteczkami. Masę wykładamy na dno tortownicy i mocno uklepujemy. Masa serowa: Do misy miksera wkładamy ser, mascarpone, cukier i budyń. Miksujemy na średnich obrotach przez około 2 minuty. Dodajemy po jednym jajku, miksując na małych obrotach przez około 30 sekund po każdym dodanym jajku. Masę wylewamy na spód z ciasteczek

Moja Mama Gotuje