budyń - 12640 przepisów (strona:403/843)

Tarta z jagodami 211

dałam pół na pół z pełnoziarnistą) 1 łyżka cukru pudru 1 żółtko 1 łyżka kwaśniej śmietany nadzienie: 300ml jogurtu greckiego 1 duże jajo 3 łyżki cukru 2 płaskie łyżki budyniu waniliowego 1 szklanka jagód Mąkę przesiać z cukrem pudrem, masło posiekać z mąką, dodać żółtko, śmietanę i szybko zagnieść ciasto, owinąć folią i włożyć od lodówki na godzinę. Ciasto rozwałkować(...)Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 10 minut w temp. 190stC, zdjąć papier z kulkami i piec jeszcze ok 12 minut w temp. 180stC. Jogurt wymieszać z cukrem, jajkiem i budyniem, wylać na podpieczony spód tarty, wyłożyć jagody. Tartę piec ok. 25 minut w temp. 170stC, (aż masa jogurtowa się zetnie). Smacznego! *z pozostałego ciasta wykroiłam kwiatki, upiekłam je i udekorowałam

Obiad gotowy
Sernik amaretto z wiśniami 165

piekarnika i podpiec ok 10 minut w temp. 170stC. Ostudzić. Masa serowa: 900g serka śmietankowego (u mnie o zawartości tłuszczu 24%) 3 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżki budyniu śmietankowego 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego 2 łyżki likieru amaretto 50g ciasteczek amaretti Jajka zmiksować z cukrem (nie ubijać), dodać serek, budyń, ekstrakt oraz likier, zmiksować krótko na gładką masę. Na ciasteczkowy

Obiad gotowy
Sernik kokosowy 590

ugnieść. Masa serowa: 400g twarogu półtłustego lub tłustego 150g serka mascarpone 2 duże jajka 3/4 szklanki zagęszczonego mleka słodzonego  100ml śmietanki kokosowej (lub zwykłej, kremówki 30%) 2 łyżki budyniu śmietankowego 50g wiórków kokosowych   Twaróg przetrzeć prze sito lub zemleć dwukrotnie. Do twarogu dodać mascarpone, śmietankę kokosową, mleko zagęszczone, jajka, budyń oraz wiórki, zmiksować krótko na gładką masę

Obiad gotowy
Tort Ambasador 231

mąka się rozpuści (można też zblendować lub zmiksować). Resztę mleka (2,5 szklanki) zagotowujemy z cukrem. Wlewamy masę na gotujące się mleko, jednoczenie intensywnie mieszając – aż powstanie gęsty budyń (powinien się zagotować). Odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Masło (o temperaturze pokojowej) ucieramy na puch. Dodajemy po 1 łyżce zimnego budyniu – ciągle miksując, aż do wykończenia. Dno tortownicy

Poezja smaku
piernik staropolski z marcepanowym nadzieniem 139

cukru 100 g masła 1 jajko W 1/2 szklanki mleka rozpuści obie mąki i żółtka. Pozostałe mleko z cukrem zagotować, na wrzące wlać mieszankę mąk. Ugotować gęsty budyń, wystudzić. Masło utrzeć na puch, stopniowo dodając po łyżce budyniu. Pierwszy blat ciasta posmarować cienką warstwą dżemu, następnie wyłożyć krem budyniowy, przykryć drugim blatem ciasta. Kaszę wymieszać

6niebo
Japoński makowiec. 130

oczywiście dziś go już nie upieczecie ale może w najbliższych dniach?! Polecam! Składniki; 50 dag  suchego maku 30 dag cukru 25 dag masła 9 jajek 70 dag jabłek budyń śmietankowy 1 opakowanie 15 dag bakalii (orzechy włoskie, rodzynki, skorka z pomarańczy) 1 flakonik olejku arakowego 10 łyżek kaszy manny 2 łyżeczki proszku do pieczenia   polewa; tabliczka mlecznej czekolady(...)razem z bakaliami. Masło ucieramy z cukrem i żółtkami na puszystą masę. Białka ubijamy na sztywną pianę. Jabłka obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Do masy maślanej dodajemy mak, budyń w proszku, olejek arakowy, proszek do pieczenia i  kasze manne, jabłka starte i wszystko ze sobą mieszamy. Na samym końcu dodajemy ubitą pianę, delikatnie mieszamy i przekładamy na blaszkę

Radość kipiąca uśmiechem.
sernik "banan w czekoladzie" 159

czekoladowej polewy. To musi być pyszne! *foremka 24*24 cm Składniki: na sernik: 20 herbatników kakaowych 1 kg sera na sernik z wiaderka  5 łyżek kakao 1 opakowanie budyniu czekoladowego  6 jajek 1/2 szklanki oleju 1 szklanka cukru  na wierzch: 6 bananów 1 opakowanie żółtej galaretki 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady deserowej 100 ml śmietanki(...)boki blaszki do pieczenia wyścielić papierem. Na spodzie ułożyć herbatniki. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Żółtka utrzeć z cukrem na biało. Dodać ser, kakao, olej i budyń. Zmiksować. Na końcu delikatnie domieszać pianę z białek. Przelać do foremki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170* i piec około 50 minut. Na upieczony sernik położyć całe banany i piec

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Budyń ryżowy z owocami - wegański i bezglutenowy :) 130

Budynie wykonane z kaszy jaglanej to jedne z moich ulubionych. Tym razem postawiłam na całkowitą dla mnie nowość, a mianowicie budyń ryżowy. Wykonany z produktów bezglutenowych i wegańskich. Ma mocno kleistą, półgęstą konsystencję. Urozmaiceniem są chrupiące owoce liofilizowane , które znajdziesz zarówno w środku tej kremowej masy jak i na zewnątrz. Efekt końcowy wyszedł bardzo zadowalający i z pewnością ponowie

Zdrowie na języku :P
CIASTO ORZECHOWA FANTAZJA 472

Odlewamy 1 szklankę mleka. Resztę zagotowujemy z cukrem, cukrem waniliowym. Do odłożonej szklanki mleka dodajemy żółtka, mąkę ziemniaczaną, dokładnie mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka. Ugotować z tego budyń. Odstawić do wystygnięcia. Margarynę utrzeć na puch, następnie dodajemy po jeden łyżce wystudzonego budyniu.  Miksujemy na puszystą masę. polewa: Wszystkie składniki przełożyć do rondelka i zagotować. Przełożenie ciasta

Prosto i Smacznie z Anetą
MIODOWNIK Z ORZECHAMI 166

szklanki mleka wsypać kaszę mannę, wymieszać. Pozostałe mleko wymieszać z cukrem i zagotować, dolewać mleko wymieszane z kaszą manną ciągle mieszając i przez kilka minut gotować do powstania budyniu, zdjąć z ognia, schłodzić. Miękkie masło utrzeć mikserem, dodawać stopniowo budyń z kaszy manny i miksować do uzyskania jednolitej masy. Gotową masę włożyć do lodówki na kilka godzin. Sposób przygotowania masy

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Ciasto kakaowo-śmietankowe. Oszukany sernik 159

wyłożonej papierem do pieczenia, blaszka o o wymiarach 25 x 30 cm. Składniki na masę śmietankową: 2 op. 330 g kwaśnej śmietany 18 % 3 białka 1/2 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Mieszamy w misce śmietanę z budyniem, oraz mąką ziemniaczaną. Białka ubijamy ze szczyptą soli, stopniowo dodajemy cukier i ubijamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik Rosa 237

Rozwałkować na stolnicy lekko podsypanej mąką 3. Delikatnie przełożyć do natłuszczonej blaszki SKŁADNIKI- MASA SEROWA + PIANKA: - 1kg twarogu półtłustego (na wagę- nie z wiaderka!) - 250g cukru - 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego - ok. 650ml mleka (3 pełne szklanki) - 1/2 szklanki oleju - 5 jajek (białka oddzielone od żółtek) - 100g cukru pudru - szczypta soli WYKONANIE: 1. Ser zmielić dwukrotnie na gładką(...)masę, przełożyć do miski 2. Dodać żółtka, cukier, zmiksować 3. Cały czas miksując, dodać budyń, wlać powoli mleko i olej 4. Płynną masę wylać na ciasto 5. Piec ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni 6. Pod koniec pieczenia ubić białka na sztywno wraz ze szczyptą soli, w trakcie ubijania stopniowo dodawać cukier puder 7. Wyjąć ciasto, wyłożyć

Aromatyczne Podróże
Zebra przekładana śmietaną 99

lubią zjeść coś słodkiego na ząb , mam nadzieje że to ciasto także znajdzie swoich fanów . Składniki  2 szklanki mąki ( typ 405 ) 4 jajka  szklanka cukru  1 budyń  cukier waniliowy  2 łyżeczki proszku do pieczenia  1 szklanka mleka  2 łyżki kakao  300 ml śmietany 30 %  olejek śmietankowy  4 łyżki cukru pudru(...)żółtek , z białek ucieram puszystą piane , do żółtek dodaję cukier , oraz cukier waniliowy i ucieram na białą puszystą masę , następnie do ubitych żółtek dodaje mleko , mąkę , proszek do pieczenia , budyń i dokładnie mikserem mieszam , kiedy masa jest dobrze wymieszana , to dodaję ubite białka i delikatnie łyżką mieszam tak aby nie stracić puszystości .  Kiedy ciasto mamy gotowe , dzielę na dwie

Mój Smak
Kruche ciasteczka "Kotki" 127

Kruche ciasteczka dla wielbicieli kotów. Składniki: 250 g masła  100 g cukru pudru 250 g mąki tortowej 4 0 g budyniu waniliowego 3 ły ż ki mąki ziemniaczanej Masło o temperaturze pokojowej ucieramy  z cukrem pudrem na puszystą masę.  Stopniowo dodajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i budyń (proszek).  Dokładnie mieszamy, aby składniki połączyły się. Ciasto schładzamy

Pyszności Słodkości
Puszysty sernik z rodzynkami 185

składniki 1 kg sera na sernik – polecam ser Włoszczowa – ciasto zawsze się uda 5 jajek szklanka cukru 200g masła łyżeczka cukru waniliowego łyżeczka proszku do pieczenia 2 budynie waniliowe szklanka rodzynek Helio polewa czekoladowa Helio płatki migdałów Helio do posypania ciasta skórka z cytryny Puszysty sernik z rodzynkami – przygotowanie (tortownica 26 cm) Żółtka oddzielamy od białek(...)następnie żółtka ubijamy z cukrem w misce nad gorącą wodą na gładki krem. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem z żółtek ucieramy z masłem i kolejno dodajemy budyń, proszek do pieczenia, startą skórkę z cytryny. Jak uzyskamy gładką masę, stopniowo dodajemy ser i ucieramy do połączenia się wszystkich składników. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy je do masy serowej i bardzo delikatnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!