budyń - 12640 przepisów (strona:410/843)

sernik z kajmakiem i suszoną śliwką 146

Sernik wychodzi wysoki. Pieczemy w 180 st. C przez ok 15 min. składniki na masę serową: 1000 g białego sera 100 g masła, miękkiego 150 g cukru pudru 1 budyń waniliowy 5 jajek (osobno białka i żółtka) 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią wykonanie: Ser mielimy trzykrotnie. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem oraz z cukrem z wanilią. Dodajemy stopniowo(...)żółtak, cały czas ucierając. Dodajemy stopniowo zmielony ser, miksujemy. Dodajemy budyń i miksujemy do połączenia się z masą. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno białka i stopniowo dodajemy je do masy serowej, mieszamy przy pomocy np. szpatułki. Gotową masę przekładamy na upieczony spód. Całość pieczemy w 160 st. C przez ok. 60 – 90 min. Po tym czasie pozostawiamy sernik

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z kulkami czekoladowymi siostry Anieli. 240

żółtka 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg chudego białego sera 200 g masła 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 6 jajek 2 budynie waniliowe Winiary 10 dag rodzynek 1 lukier czekoladowy Dr. Oetkera blaszka o wymiarach 32/25 Wykonanie : W misce ucieramy 2 żółtka z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i masłem na krem, następnie(...)ucieramy z masłem, cukrem i cukrem waniliowym na krem. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Utarte żółtka z masłem dodajemy do sera i mieszamy mikserem , następnie wsypujemy budynie i mieszamy. Porcjami dodajemy do masy serowej ubite białka i delikatnie mieszamy łyżką na końcu dodajemy rodzynki i jeszcze raz mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, z czekoladowego ciasta odcinamy

Sama słodycz i szczypta chili
Sprawdź główną nagrodę w konkursie 200

łyżeczki soli Składniki na masę serową: 500 g sera na sernik 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki domowej skórki pomarańczowej 1 laska wanilii 50 g orzechów laskowych 1 opakowanie budyniu waniliowego Rozpuszczamy masło i odstawiamy do przestudzenia, oddzielamy żółtka od białek (białka przydadzą się np. na beziki lub pavlovę). Cukier wsypujemy do naczynia miksującego (wbudowana waga pokaże nam, czy mamy(...)możemy przygotować masę serową. Przekrawamy na pół laskę wanilii i wyskrobujemy z niej ziarenka, orzechy kroimy na mniejsze kawałki. Do masy serowej dodajemy cukier, skórkę pomarańczową, orzechy, ziarenka wanilii, budyń w proszku i dokładnie mieszamy. Wyrośnięte ciasto przekładamy na blat posypany mąką. Rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm, nakładamy masę serową i zwijamy w roladę. Roladę tniemy na kawałki

Ciastkozercy
ORZECHOWIEC NA MIODOWYM CIEŚCIE 1320

pieczemy 20 min w 180 stopniach. Ciasta bez orzechów pieczemy 15 min, studzimy, po wystudzeniu nasączamy herbatą. Krem gotowany: W ½ szkl. rozrabiamy mąki. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem, dodajemy budyń i zagotowujemy. Do gorącego budyniu dodajemy cukry waniliowe oraz masło i margarynę, miksujemy do połączenia składników. Gorącą masą przekładamy nasączone blaty ciasta, na wierzchu układamy ciasto z orzechami. Ciasto najlepiej

słodki bratek
Zimowe mini torciki 148

łyżki cukru pudru  1 szklanka cukru  1/2 szklanki orzechów brazylijskich i arachidowych***  2 łyżki octu spirytusowego  1 łyżeczka żelatyny  2 łyżki wody  2 łyżeczki proszku do pieczenia*  1 duży budyń śmietankowy Delecta**  1 łyżeczka przyprawy korzennej  mąka, tyle aby dopełnić szklankę * może być proszek do pieczenia piernika, wtedy nie dajemy przyprawy korzennej ** na 3/4 l mleka - polecamy z tej firmy(...)octem, wodą i proszkiem do pieczenia. Robimy to w dość wysokim naczyniu, bo mieszanina będzie zwiększała swoją objętość. Powoli dolewamy masę żółtkową do białek ciągle miksując. Do szklanki wsypujemy budyń, przyprawę korzenną i dopełniamy mąką, mieszamy. Do powstałej masy białkowo - zółtkowej stopniowo dodajemy sypkie składniki. Mieszamy najlepiej drewnianą łyżką, starając się napowietrzać ciasto. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem

Kuchnia od dwojga
Sernik królewski 146

folię spożywczą i włożyć do zamrażarki na 2-3 godziny.  masa twarogowa: 1 kg twarogu 500 ml śmietanki 30% 8 jajek 1,5 szkl. cukru pudru 2 budynie śmietankowe na 3/4 l aromat migdałowy Twaróg zmielić dwukrotnie. Żółtka utrzeć z cukrem,dodawać stopniowo twaróg i ucierać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę,delikatnie wymieszać z budyniem. Śmietankę

Kolorowa kuchnia Elki
Mocno czekoladowy tort z bezą 163

mleka zagotować razem z cukrem. Do pozostałego mleka dodać żółtka i skrobię ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać i dodać do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Gotować, aż budyń zgęstnieje. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Masło utrzeć mikserem na puszystą masę i nie przerywając miksowania stopniowo dodawać do niego zimny budyń. Dodać kakao, dokładnie zmiksować całość na gładką masę. Masę

gutfut
Placuszki z budyniem 161

Jeśli jesteście fanami placków na słodko to mam dla Was świetny przepis na placuszki z budyniem. Ja, gdy ich spróbowałam po prostu przepadłam. Delikatne, puchate, aż chce się ich więcej i więcej i to bez żadnych dodatków, bo same w sobie są tak pyszne. Fajne jest w nich również to, że na zimno są tak samo dobre jak na ciepło(...)szkole. Spróbujcie ;) Składniki na ok. 30 placuszków: (Inspiracja: " Babka w formie ") 1 jajko 3/4 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju 1 szklanka mąki 1 opakowanie (40 g) śmietankowego budyniu w proszku  1/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody   Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Patelnię, najlepiej teflonową mocno rozgrzać i nakładać łyżką porcje

Simply Food
Waniliowy sernik z ganache z białą czekoladą 133

smaku! Spód: 4 batony princeska kokosowa po 36g 60 g masła Masa serowa: 600 g tłustego twarogu 0,5 szklanki cukru trzcinowego 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka budyniu waniliowego 3 jajka ¼ szklanki śmietany 30% 1,5 łyżki ekstraktu waniliowego Ziarenka z ½ laski wanilii Ganache z białą czekoladą: 400 ml śmietany 30% 100 g białej czekolady 30 g masła(...)masłem, wykładamy dno tortownicy o średnicy 22 cm. Wstawiamy do lodówki. Masa serowa: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180*C (funkcja góra-dół).Twaróg miksujemy z cukrem, mąką ziemniaczaną i budyniem. Kolejno wbijamy po jednym jajku. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Na końcu wlewamy śmietankę, ekstrakt waniliowy i ziarenka wyłuskane z połowy laski wanilii. Gładką masę serową wylewamy na przygotowany spód

VioletoweKucharzenie
Ciasto ,,niebo w gębie’’ 157

stężenia. 3)  Z mleka odlewamy szklankę, rozrabiamy w nim obydwie mąki, pozostałe zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlewamy mleka z mąką i gotujemy budyń, odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Masło przekładamy do miski, ucieramy do białości, ucierając dodajemy stopniowo po łyżce zimnego budyniu. 3/4 kremu wykładamy na masie jabłkowej, przykrywamy biszkoptem, pozostały krem rozsmarowujemy

Bajeczna Kuchnia
Sernik aksamitny z kajmakową polewą 115

łyżki masła Ser • 1 kg sera zmielonego na sernik, najlepiej Piątnica • 8 jajek • 1 szklanka cukru pudru • 250 g masła • 1 szklanka śmietany 18% – 250 g • 1 budyń waniliowy • 1 łyżka mąki ziemniaczanej Polewa • 1 puszka masy kajmakowej gotowej • kilka łyżek orzechów włoskich Wykonanie: • Herbatniki pokruszyć w miseczce, dodać roztopione masło. • Masa nie może być zbyt mokra(...)bokach. • Masło utrzeć z cukrem, dodać ser i wbijać po jednym jajku co 30 sekund każde, cały czas ucierając • Zmiksować na jednolitą masę, dodać śmietanę. budyń i mąkę ziemniaczaną. • Zmiksować jak najkrócej tylko do połączenia składników. • Masę serową wylać na masę herbatnikową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st.C

To co kocham
Sernik z piernikami i polewą śmietanowo-cynamonową 112

upiec. Naprawdę warto! Składniki: • 1 opakowanie okrągłych pierniczków – użyłam 7 sztuk Gingerbrot (Fine Food) • 1 kg sera mielonego • 6 jajek • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego • 1 budyń wanilinowy • 1 cukier wanilinowy Polewa śmietanowa • 1 opakowanie śmietany 18% 400g • 5 łyżek lsyropu cynamonowego – użyłam Rioba • 1 płaska łyżeczka mielonego cynamonu • 1 łyżka kakao do posypania Wykonanie: • Ser przełożyć(...)wolnych obrotach. • Wbijać po jednym jajku, ciśgle mieszając. Dodawać nastepne jajka co 30 sekund, aż poprzednie wymiesza się z masą serową. • Na koniec dodać budyń, masa serowa jest dość rzadka. • Wyłożyć okrągłą tortownicę (26 cm średnicy) papierem do pieczenia, wysmarować masłem. Piekarnik nagrzać do 240 st.C. • 3/4 masy serowej wylać do tortownicy, rozłożyć

To co kocham
Sernik z czekoladą Piegusek 87

spód z gotowych ciastek owsianych z czekoladą i kropelki czekolady zatopione w serze. Składniki: • 1 kg mielonego białego sera – używam Piątnicy • 5 jajek • 1 budyń waniliowy • 1 cukier waniliowy • 1 szklanka cukru • 200 g drobnych groszków czekoladowych, dostępne jako posypka Spód • 250 g herbatników owsianych Digestive z czekoladą • 1 łyżka kakao • 2 łyżki masła(...)Masa ma być rozsypująca się. • Wyłożyć herbatniki na dno tortownicy, ugnieść dokładnie ręką. • Ser wrzucić do misy miksera i rozmieszać na wolnych obrotach z budyniem. • Dodawać po trochu cukier, nastepnie po jednym jajku. Miksować z każdym jajkiem po ok. 30 sekund • Gotową masę serową wymieszać z czekoladkami i wylać

To co kocham