budyń - 12640 przepisów (strona:405/843)

Karpatka 138

jajku przez cały czas ucierając. Ciasto podzielić na pół i rozsmarować  na dwóch jednakowych natłuszczonych niedużych blaszkach. Piec około 40 minut w temp.180°C. Z podanych składników przygotować budyń. W połowie szklanki mleka wymieszać mąki i jajka. Resztę mleka zagotować z cukrem, wanilią. Do delikatnie gotującego się mleka dodać wymieszane mąki z jajkami i cały czas mieszać aż zgęstnieje(...)Zdjąć z ognia i wystudzić. Masło utrzeć do białości i stopniowo dodawać wystudzony budyń. Masą budyniową przełożyć dwa blaty ciasta i po wierzchu posypać cukrem pudrem. Schłodzić w lodówce. Dodaj do listy blokowanych banerów

Pysznie & Pięknie
Czekoladowa Karpatka 148

jajku przez cały czas ucierając. Ciasto podzielić na pół i rozsmarować  na dwóch jednakowych natłuszczonych niedużych blaszkach. Piec około 40 minut w temp.180°C. Z podanych składników przygotować budyń. W połowie szklanki mleka wymieszać mąki i jajka. Resztę mleka zagotować z cukrem, wanilią. Dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Do delikatnie gotującego się mleka dodać wymieszane mąki z jajkami(...)cały czas mieszać aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia i wystudzić. Masło utrzeć do białości i stopniowo dodawać wystudzony budyń. Masą budyniową przełożyć dwa blaty ciasta i po wierzchu posypać cukrem pudrem z domieszką kakao. Schłodzić w lodówce

Pysznie & Pięknie
Snikers 252

ciasta  wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić cienko ciastem. Na jedną część ciasta wylać gorącą polewę orzechową i upiec wszystkie na złoty kolor w 180°C. Ugotować budyń: w połowie szklanki mleka wymieszać składniki po czym dodać je do powoli gotującego się mleka z cukrem. Mieszać energicznie by nie utworzyły się grudki. Ostudzić. Dla tych co wolą bardziej(...)maślane kremy proponuję dodać masło, a krem będzie bardziej karpatkowy. Masło utrzeć do białości i dodawać po łyżce budyniu. Na jeden upieczony blat ciasta rozsmarować krem budyniowy. Przykryć drugim blatem, na którym rozsmarować należy kajmak. Całość przykryć blatem z polewą orzechową

Pysznie & Pięknie
Pianka jogurtowa / Sernik z jogurtów greckich na biszkoptach (pieczony) 489

inny mój wypiek: Styropian ( klik ) - podobną wersję sernika bez sera. Zapewniam, że obie są rewelacyjne. (Forma o wymiarach 26 x 30 cm) 3 jogurty greckie po 400 ml 3 budynie śmietankowe/waniliowe (bez cukru) 8 jajek 1 szklanka cukru pudru (w wersji fit mielę ksylitol; można dodać więcej) 1 szczypta soli Dodatkowo: biszkopty na spód (u mnie podłużne herbatniki biszkoptowe(...)jedna z nich powinna być na tyle duża, aby pomieściła wszystkie składniki.  W największej misce należy utrzeć żółtka z cukrem pudrem, w kolejnej połączyć jogurty z budyniami, a w ostatniej ubić (na sztywną pianę) białka z solą. Następnie masę żółtkową dokładnie połączyć z masą jogurtową i stopniowo z ubitymi białkami. Całość delikatnie wymieszać za pomocą łyżki i przelać

Di gotuje
Sernik na ciasteczkach oreo z bitą śmietaną 161

Wszystkich sernikożerców, zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. Składniki: spod: ciastka oreo 250 g, masa serowa: ser biały 1 kg, jajka 4 szt, cukier biały 1 szklanka, budyń waniliowy 3 łyżki, aromat waniliowy 2 łyżki, olej pół szklanki, mleko pół szklanki, bita śmietana: śmietanka 30% 250 ml, bita śmietana(śnieżka) 1 opakowanie, dodatkowo: czekolada(...)Jajka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy zmielony trzykrotnie ser lub gotowy ser z wiaderka. Ubijamy na niskich obrotach miksera. Dodajemy olej, mleko, aromat waniliowy oraz budyń. Miksujemy do momentu uzyskania jednolitej masy. Gotow ą  masę wylewamy do tortownicy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 min w 170 stopniach, a następnie obniżamy temperaturę piekarnika

kulinarne odsłony pati
pyszny pieczony sernik z kajmakiem krówkowym... 126

Składniki: twaróg 1 kg/wiaderko, jogurt bałkański 680 gram/2 opakowania, masa kajmakowa 1 puszka/krówka Bakalland, jajka 10 sztuk "M", cukier 3/4 szklanki, budyń śmietankowy 2 opakowania, kasza manna 3 łyżki, polewa czekoladowa - w opisie, orzechy włoskie siekane 2 szklanki twaróg wiaderko, jogurty bałkańskie, kajmak krówka, jajka wyjąć z lodówki na kilka godzin, do temperatury pokojowej użyłam jajka "M" (jeśli(...)wystarczy 6-7 sztuk), jajka z cukrem mikserem utrzeć do białości z 3 minuty na największych obrotach dodać twaróg, jogurty, kajmak, wsypać budynie z kaszą i mikserem połączyć składniki, nie za długo miksować forma 34x24 cm wyłożona papierem do pieczenia, do formy przelać masę sernikową, piekarnik elektryczny nagrzany na 170 C, grzanie góra/dół, sernik piec około

W Mojej Kuchni Lubię
seromakowiec na piernikowym biszkopcie 188

makową: puszka masy makowej 3 jajka 3 łyżki kaszy manny 1/2 szklanki rodzynek na warstwę serową: 1 kg serka sernikowego z wiaderka 3 łyżki cukru 3 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego skórka otarta z pomarańczy na polewę: 1/2 szklanki cukru pudru 125 g masła 2 łyżki kakao 2 łyżki wrzątku szklanka wiórek czekoladowych Uwaga: masa makowa, której użyłam była dość(...)około 20 minut. W tym czasie przygotować masy: makową zmiksować z jajkami i kaszą manną, wmieszać rodzynki. Jajka do masy serowej ubić z cukrem. Dodać ser, budyń i skórkę pomarańczową. Zmiksować krótko do połączenia składników. Na upieczony biszkopt wyłożyć najpierw masę makową a później serową. Wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec aż zapiecze się masa serowa

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Makowiec z masą kajmakową 206

byłam bardzo dumna z siebie jak po wyjęciu z piekarnika okazało się,  że makowiec jest naprawdę bardzo dobry. Składniki: - puszka gotowej masy makowej (około 850g) - 5 jajek - 2 budynie czekoladowe - 100g cukru brązowego - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 60 ml mleka - 1/2 szklanki wiórek kokosowych - 3 łyżki skórki pomarańczowej - 100g rodzynek - 3 łyżki płatków migdałowych - tabliczka gorzkiej czekolady - puszka masy(...)dodając brązowego cukru.  Białka ubijamy mikserem na sztywno.  Do masy z żółtek dodajemy wymieszaną w mleku mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.  Cały czas miksując dodajemy budynie i bakalie. Chwilkę wszystko razem mieszamy. Na koniec dodajemy ubite białka i łyżką łączymy wszystkie składniki. Pieczemy na blaszce (28*21) wyłożonej papierem do pieczenia w  temperaturze około

Pan i Pani Smith w kuchni
Domowe przekąski (paluszki, chipsy, krakersy) 209

monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Makowa panienka 203

niejednokrotnie ma przecież ogromne zaneczenie. Polecam:) Biszkopt makowo-kokosowy: 150 g maku 100 g wiórków kokosowych 100 g mielonych migdałów 100 g cukru 8 białek 4 żółtka Krem: 2 budynie śmietankowe 350 ml mleka UHT 180-200 ml soku cytrynowego 4 żółtka 200 g cukru 200 g miękkiego masła Dodatkowo: 100-200 g białej czekolady 2-3 łyżki oleju Białka(...)mieszankę wylewamy na gotujące się mleko i intensywnie mieszając, gotujemy przez kilka minut, do wyraźnego zgęstnienia. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na jasną masę. Do utartego dodajemy po łyżce zimny budyń i miksujemy do połączenia. Przygotowany krem wykładamy na jeden blat makowy, rozprowadzamy. Przykrywamy pozostałym blatem. Do rondelka wlewamy niewielką ilość wody, stawiamy na palniku. Na garnek z wodą wkładamy drugi

Smaki Na Talerzu
miodownik z serem gotowanym 201

czasu do czasu mieszamy. Następnie pod koniec smażenia dodajemy suchą galaretkę i dokładnie mieszamy. Ciepłą masą przekładamy placki. : składniki na masę serową: 1000 g sera białego 4 żółtka 1 budyń waniliowy 60 ml mleka 330 g cukru wykonanie: Ser mielimy. Do zmielonego sera dodajemy cukier oraz żółtka, mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez ok. 5 min. Budyń mieszamy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik na biszkoptach 161

brak.Więc zabrałam się za zrobienie sernika takiego na szybko na zwykłych biszkoptach. Składniki: biszkopty okrągłe  jaja 6 szt cukier 1 szklanka ser wiaderko mleko 1 szklanka  budyń śmietankowy 80 g masło 125 g Dodatkowo: czekolada mleczna 200 g mleko 4 łyżki czekolada biała 50 g Wykonanie: Jaja miksujemy z cukrem na puch( masa potraja swoją objętość(...)Dodaję ser z wiaderka porcjami i mieszam. Masło rozpuszczam i letnie dodaję do składników .Budynie rozpuszczam w mleku i dodaję do pozostałych składników.Formę tortową wykładam papierem do pieczenia (dno i boki). Kładę okrągłe biszkopty na dno a tam gdzie zostają luki to kruszę w te miejsca pozostałe biszkopty.Przelewam serową masę najpierw na środek biszkoptów , delikatnie by biszkopty nie pływały

Różowa kuchnia
Seromakowiec 200

cukru 100 g bakalii, np. rodzynek, orzechów 4 duże jajka masa serowa 1 kg twarogu 3/4 kostki masła (150 g) 1,5 szklanki cukru pudru 4 jajka  1 budyń o smaku śmietankowym do dekoracji cukrowe gwiazdki Na samym początku przygotować spód : mąkę posiekać z masłem. Następnie wbić jajko, dodać żółtko, śmietanę, wsypać proszek do pieczenia i cukier. Szybko wyrobić(...)małych oczkach. Białka ubić na sztywną pianę. Masło zmiksować z cukrem. Następnie stopniowo dodawać do niego żółtka i masę twarogową.   Gdy składniki połączą się ze sobą to wsypać budyń. Ponownie całość zmiksować. Na sam koniec dodać ubite białka. Całość delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na mak. Całość piec około 1 godzinę w 160ºC. (aż do zarumienienia wierzchu ciasta). Studzić

Ugotować
makowe roladki w masie serowej 185

upieczeniu tworzymy jedno ciasto pieczemy ok. 30 min. w 180 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę serową: 1000 g sera białego 4 żóltka 1 budyń waniliowy 60 ml mleka 330 g cukru wykonanie: Ser mielimy. Do zmielonego sera dodajemy cukier oraz żółtka, mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez ok. 5 min. Budyń mieszamy

Domowy Smak Jedzenia
Kremowy sernik nowojorski na owsiano-orzechowym spodzie 324

wsypujemy do tortownicy, równo rozkładamy ją na dnie i ugniatamy – np. szklanką z płaskim dnem. Rozgrzewamy piekarnik do 170⁰C. Do dużej miski przekładamy ser, wsypujemy cukier, sól i budyń waniliowy, miksujemy razem na średnich obrotach aż masa będzie całkowicie gładka. Dodajemy aromat waniliowy i pracując na małych obrotach miksera wbijamy do masy po jednym jajku. Każde kolejne dopiero(...)zmieniają się. SKŁADNIKI - MASA SEROWA 550g sera twarogowego – sera na sernik z wiaderka, serka typu Philadelphia albo Bieluch 120g drobnego białego cukru 100ml śmietany 30-36% tłuszczu 1 budyń waniliowy bez cukru (opakowanie 36-40g) 2 jajka M lub 3 jajka S 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka aromatu waniliowego SKŁADNIKI - SPÓD CIASTA 120g ciastek owsianych 35g orzechów włoskich

Karo in the Kitchen