budyń - 12640 przepisów (strona:409/843)

Sernik Z Jogurtów Greckich 1848

Jest przepyszny, chociaż taki oszukany sernik to go uwielbiam i kochać nigdy nie przestanę ;) Składniki na formę 23x23 cm 2 jogurty greckie po 400 ml 5 jajek 2 budynie waniliowe bez cukru 3/4 szkl cukru + 1 łyżka cukru waniliowego paczka okrągłych biszkoptów 1/2 szkl oleju rzepakowego Polewa Czekoladową 100 gr czekolady deserowej 130 ml śmietanki 30 % 1. Oddzielamy żółtka(...)białek. Z białek ubijamy sztywną pianę, która utrwalamy cukrem. 2. Tymi samymi ubijakami ( od miksera - nie musimy myć ) ubijamy żółtka. 3. Do ubitych żółtek dodajemy olej, jogurty i budynie. Mieszamy wszystko na najwolniejszych obrotach. 4. Na sam koniec dodajemy ubita pianę. Dno foremki wykładamy biszkoptami i wylewamy na nią masę. Pieczemy w 180 stopniach przez około

Gotowanie...to proste !
Sernik podwójnie wiśniowy 122

wiśnie z cukrem gotowane na sos spód: 160 g ciastek czekoladowych 60 g masła ciasto: 750 g sera półtłustego 4 jajka 2/3 szklanki cukru drobnego 1 budyń śmietankowy 1 i 1/2 szklanki śmietany 30 % 1 łyżeczka skórki pomarańczowej kandyzowanej 1/2 cytryny 30 dkg wiśni sos wiśniowy: 2 szklanki wydrylowanych wiśni 1 łyżka cukru brązowego 1 łyżka soku z cytryny(...)pieczenia. Na spodzie formy ugniatam szklanką masę ciasteczkową. Wstawiam do lodówki na 30 minut. Ser mielę dwa razy, przekładam do miski. Dodaję jajka, sok z cytryny, śmietanę kremówkę, cukier, budyń, skórkę z pomarańczy i miksuję ale nie za długo,  do połączenia składników i uzyskania gładkiej masy. Zbyt długie miksowanie napowietrza sernik. Masę wylewam na spód z ciastek, i układam

wesoła kuchnia
Tarta serowa z gruszką i żurawiną 139

łyżeczka skórki pomarańczowej tartej kandyzowanej 1 łyżka cukru pudru 150 g masła zimnego 2 łyżki zimnej wody ser: 350 g sera twarogowego 125 ml śmietany kremówki 2 łyżki budyniu śmietankowego 1 łyżeczka skórki pomarańczowej tartej kandyzowanej 90 g cukru pudru 4 gruszki 4 łyżki żurawiny świeżej cytryna beza: 2 białka 100 g cukier kryształ 1 łyżka płaska mąki ziemniaczanej(...)piekę 15-20 minut aż się zrumieni. Ser mielę, zrobiłam to za pomocą blendera bo potrzebujemy małą ilość sera. Przekładam do miski, dodaję jajka, skórkę pomarańczową, cukier puder, budyń, śmietanę kremówkę i miksuję całość ale nie za długo tylko to połączenia się składników około minuty. Spód tarty wystudzony zalewam masą serową. Gruszki obieram i kroję na pół, wydrążam nasiona. Skrapiam

wesoła kuchnia
kruche z owocami 154

łyżki cukru pudru 200 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżki lodowatej wody jak ciasto będzie za suche Piana 5białek 1 szkl. (200g)drobnego cukru 1 budyń bez cukru (40gr.) dowolne owoce,dżem,powidła -u mnie banan i dżem jagodowy Wykonanie Pokrojone na kawałki zimne masło połączyć z mąką przesianą z proszkiem i cukrem pudrem. Dodać żółtka(...)dużych oczkach pierwszy -większy kawałek ciasta,ugnieść delikatnie łyżka ,lub ręką . Wyłożyć owoce dowolne ,lub dżem .Ubić ze szczyptą soli ciałka na sztywno,powoli dodając cukier ,na końcu proszek budyniu.,przykryć ubitą piana .Na wierzch starkować pozostałą część ciasta.. Wstawić do piekarnika i piec około 40 minut (do złotego koloru). Smacznego

w mojej kuchni
Sernik Wiedeński Siostry Anastazji 7640

przepisu wychodzi niemal idealny i z pewnością zadowoli niejedno podniebienie. Klasyczny Sernik Siostry Anastazji - Składniki: 1 kg tłustego twarogu 300 g cukr u 8 jajek 2 00 g masła budyń waniliowy cukier puder do posypania wierzchu (opcjonalnie ) Klasyczny Sernik Siostry Anastazji - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny być w temperatur ze pokojow ej . S er mielimy przynajmniej dw ukrotnie . Masło wraz(...)cukrem i żółtkami u cieramy na puszy stą masę . Następnie stopniowo dodajemy ser i budyń w proszku cały czas ucierają c. Białka ubijamy na sztywn o, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy . Formę (ok. 20x28cm) smarujemy margaryną ( zarówno boki, jak i spód ), dno wykładamy papierem do pieczenia . W ylewamy masę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 1 75 stopni

Słodka Strona
Sernik wiedeński z rodzynkami 152

sernik wiedeński z rodzynkami Drukuj przepis Porcji: 20 Czas gotowania: 2 godziny Składniki 800 g białego sera 6 jajek 250 g cukru 200 g masła 100 ml słodkiej śmietanki budyń śmietankowy w proszku 1 cukier wanilinowy 100 g rodzynek szczypta soli masło do wysmarowania tortownicy bułka tarta do posypania tortownicy Przepis 1 Ser mielimy 3 razy przez maszynkę, aby jego(...)żółtek. Ubijamy białka ze szczyptą soli na puszystą pianę. 3 Do naczynia władamy cukier, miękkie masło i żółtka. Miksujemy do powstania jednolitej konsystencji. 4 Następnie dodajemy śmietankę, ser, budyń, cukier wanilinowy. 5 Do rozrobionej masy dodajemy delikatnie rodzynki oraz ubite białka. 6 W czasie łączenia masy z białkami należy robić to bardzo delikatnie i powoli, aby zachować odpowiednią strukturę masy

Kuchnia Bazylii
Sernik cappuccino z żurawiną 170

jajko Szczypta proszku do pieczenia Masa serowa: 500 g tłustego zmielonego twarogu 16 g cukru waniliowego (1 opakowanie) 0,5 szklanki cukru pudru 1 łyżka cappuccino orzechowego 1 łyżka budyniu śmietankowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka ¼ szklanki śmietany 30% 4 łyżki suszonej żurawiny 250 g konfitury żurawinowej Spód: Wszystkie składniki szybko zagniatamy. Musimy uzyskać gładkie ciasto. Formujemy kulę(...)czasie ciastem wylepiamy dno tortownicy o średnicy 20 cm. Masa serowa: Do misy miksera wkładamy twaróg. Dodajemy cukier puder i cukier waniliowy. Miksujemy na średnich obrotach. Dosypujemy mąkę ziemniaczaną, budyń i cappuccino. Następnie kolejno wbijamy jajka. Na końcu wlewamy śmietankę. Wyłączamy mikser, wsypujemy suszoną żurawinę i mieszamy łyzką. Gotową masę wylewamy na spód. Sernik pieczemy w nagrzanym

VioletoweKucharzenie
Zakręcone serniczki pełnoziarniste 132

poprzedniego dnia przechowany w lodówce. Serniczki polałam stopioną czekoladą, posypałam borówkami - smakowały wybornie! Zakręcone serniczki pełnoziarniste 150 g  Pełne Ziarno Świdry Lubella 500 g twarożku zmielonego 1 budyń śmietankow 2 duże jaja cukier wg uznania (u mnie 2 płaskie łyżki) pół szklanki rodzynków 100 g czekolady deserowej 2 łyżki mleka borówki i listki mięty do dekoracji masło do wysmarowania(...)foremek Ugotuj makaron al'dente wg przepisu na opakowaniu. Jaja ubij z cukrem, dodaj budyń i twarożek - wymieszaj dokładnie. Dodaj rodzynki - wymieszaj. Małe foremki lub jedną większą wysmaruj grubo masłem i wyłóż je makaronem dolepiając do ścianek. Środek wypełnij masą serową. Postaraj się, by makaron nie wystwał ponad masę. zapiekaj w piekarniku 25- 45 minut w zależności od wielkości serniczków

Gotuj Sam!
Ciasto z masą budyniową i czekoladową 168

magiczny czas.   Ciasto z masą budyniową i czekoladową CIASTO: 6 białek 15 dag cukru 10 dag orzechów 2 łyżki oleju 5 dag mąki MASA: 6 żółtek 3 budynie waniliowe 1 tabliczka czekolady 3.5 szklanki mleka 1 szklanka cukru (po pół szklanki na masę) 1,5 kostki margaryny spirytus do smaku Ciasto: białka ubić, następnie dodać cukier i nadal ubijać(...)łyżką. Masę na ciasto przełożyć do brytfanny i piec ok. 30 minut w 180 st. Wyjąć i ostudzić. Masa: 2,5 szklanki mleka zagotować, w szklance wymieszać żółtka i budynie. Wlać do gotującego się mleka. Wymieszać aż do zagotowania. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać czekoladę i wymieszać, aż się roztopi. Obie masy odstawić do ostudzenia. Połowę porcji

Gotuję Testuję
Buchty z powidłami śliwkowymi i jagodami. Pieczone pączki 140

włożyć do miseczki wysmarowanej lekko olejem, przykryć i zostawić do wyrośnięcia – reszta jak wyżej Sos – mleko z cukrem i cukrem waniliowym zagotować( trochę odlać do rozmieszania budyniu), proszek budyniowy rozmieszać z odrobiną mleka. Do gotującego się mleka wlać rozmieszany budyń i zagotować. Konsystencja sosu powinna być lekko lejąca. Odstawić do ostudzenia, ale można też podawać sos na ciepło

Kuchnia Pokoleń
SERNIK KRÓLEWSKI KAJMAKOWY 109

szkl. mąki, 1/3 szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, 2 łyżki śmietany Masa serowa: 3/5 kostki masła, 750 g twarogu, 6 jajek, ¾ szkl. cukru, 1 budyń waniliowy, 200 g kajmaku WYKONANIE Ciasto: składniki na ciasto szybko zagniatamy. 1/3 ciasta wkładamy do zamrażalki. Resztą ciasta wykładamy spód tortownicy o śr. 26 cm. Masa serowa: Żółtka ucieramy(...)cukrem i masłem, dodajemy zmielony twaróg, oraz budyń. Na końcu dodajemy pianę ubitą z białek. Masę dzielimy na 2 części, do 1 dodajemy kajmak, mieszamy. Na ciasto wylewamy jasną masę serową, następnie ciemną i jasną. Na wierzch ścieramy na tarce o grubych oczkach resztę ciasta. Pieczemy 1 godz.w 170 stopniach. Studzimy w uchylonym piekarniku

słodki bratek
Sernik z brzoskwiniami i bezową chmurką 247

serową: 1 kg sera na sernik 2/3 szklanki cukru 4 łyżki śmietany 18% ( razem będzie to opakowanie 200g) 4 żółtka 1 jajko ½ łyżki oleju 2 szklanki mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego ¾ dużej puszki brzoskwiń (820g) Na bezową chmurkę: 4 białka* 3 łyżki cukru (najlepiej drobny cukier do wypieków) 3 łyżki wiórków kokosowych *razem będzie potrzeba 6 jajek Składniki(...)końcówką "hak" i wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto można również wyrobić ręcznie. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, a na nim rozprowadzamy ciasto. Mleko (na zimno) mieszamy z opakowaniem budyniu. Do dużej miski dodajemy wszystkie składniki masy serowej za wyjątkiem mleka. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy mleko i mieszamy szpatułką. Całość wylewamy na ciasto. Masa będzie bardzo płynna. Brzoskwinie kroimy

Kolizje Smaków
SERNIK Z JOGURTU GRECKIEGO Z OWOCAMI LIGHT ( BEZ CUKRU) 208

zdrowe, kaloryczne i tłuste, czym dowodem jest właśnie ten sernik.  Przygotowanie go zajmuje dosłownie chwilę.  Składniki na tortownicę o średnicy 18 cm: jogurt grecki 500 gram budyń malinowy (bez cukru) 1 opakowanie jaja 3 szt. mąka kukurydziana 3 łyżki maliny mrożone 1 garść herbatniki pełnoziarniste 6- 7 szt. aromat waniliowy kilka kropel sok z cytryny 2 łyżki owoce(...)maliny, jeżyny, jagody, borówki, truskawki, porzeczki czerwone) Sposób przygotowania: 1. W misie miksera umieścic jogurt, jaja, budyń, mąkę, sok z cytryny i aromat.  Zmiksować do połączenia się składników.  2. Dodać maliny mrożone. Wymieszać szpatułką.  3. W formie ułożyć herbatniki. Wylać masę jogurtową.  4. W naczynie żaroodporne wlać wodę. Wstawić do piekarnika. Nagrzać piekarnik do 160 stopni

Kuchnia Paulettes
Kruche ciasto waniliowe z pianką malinową i owocami 77

waniliowy 1 łyżeczka cukier waniliowy 1 opakowanie masło typu KASIA (zimne) 250 gram proszek do pieczenia 1 łyżeczka Pianka: białka 5 szt. cukier puder 1/2 szkl. olej 1/2 szkl. budyń malinowy bez cukru 2 opakowania Dodatkowo: maliny 400 gram truskawki kilkanaście szt. cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: 1. Mąkę wymieszać z cukrami i proszkiem do pieczenia. Dodać(...)Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na 15 min.  3. Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać strużką olej i budynie dalej miksując.  Na upieczony i ostygnięty spód ciasta wyłożyć masę piankową. Na piankę umyte i osuszone owoce (truskawki pokroić na mniejsze części). 4. Drugą

Kuchnia Paulettes
CIASTO PIERNIKOWE PRZEKŁADANE SERNIKIEM GOTOWANYM 320

łyżka cynamon 1 łyżeczka anyż mielony 1/2 łyżeczki PONCZ: rum 1 kieliszek woda przygotowania lub mineralna 3 łyżki MASA SEROWA: twaróg 1 kg dwukrotnie zmielony cukier 3/4 szkl. budyń waniliowy 1 op ( bez cukru ) mleko 1/3 szkl. żółtka z 4 jaj białka z 4 jaj masło 200 gram ekstrakt waniliowy 1/2 łyżeczki DODATKOWO: kakao do oprószenia METODA: 1.  MASA(...)osobnej misce białka ubić na sztywną pianę. 2.  Stopniowo dodawać do masy serowej białka, delikatnie mieszając szpatułką. Przelewamy do dużego garnka i mieszamy, gotując na małym ogniu. Budyń rozrabiamy w mleku. Dodajemy ekstrakt i wlewamy do masy serowej. Mieszamy, aż masa zgęstnieje i powstaną pęcherzyki, wtedy odstawiamy z gazu.  3.  CIASTO:  Jaja ucieramy z cukrem

Kuchnia Paulettes