Przepis na : deser
50 g kaszy jaglanej (4-5 płaskich łyżek) 230 g mleka 2% (1 szklanka) 100 ml wody 6 g prawdziwego miodu (1 łyżeczka) Polewa: 1 łyżeczka kakao, odrobina mleka, ewentualnie pół łyżeczki miodu Kaszę przelać gorącą i zimną wodą na zmianę (aby utracić posmak goryczki). Zagotować wodę z mlekiem, wsypać kaszę. Gotować około 15 min, aż większość płynu się wchłonie i kasz będzie miękka. Zblendować jeszcze ciepłe. Na samym końcu dodać miód. Wymieszać składniki polewy i ozdobić budyń! SMACZNEGO ! Wartość energetyczna*:... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...