BUDYŃ JAGLANY

BUDYŃ JAGLANY

BUDYŃ JAGLANY

Przepis na : deser

50 g kaszy jaglanej (4-5 płaskich łyżek) 230 g mleka 2% (1 szklanka) 100 ml wody 6 g prawdziwego miodu (1 łyżeczka) Polewa: 1 łyżeczka kakao, odrobina mleka, ewentualnie pół łyżeczki miodu Kaszę przelać gorącą i zimną wodą na zmianę (aby utracić posmak goryczki). Zagotować wodę z mlekiem, wsypać kaszę. Gotować około 15 min, aż większość płynu się wchłonie i kasz będzie miękka. Zblendować jeszcze ciepłe. Na samym końcu dodać miód. Wymieszać składniki polewy i ozdobić budyń! SMACZNEGO ! Wartość energetyczna*:... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Vroblewska-fitlife

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.