sera na sernik o smaku morelowym 2 jajka rozmiar L 5 żółtek szklanka cukru trzcinowego 1/2 szklanki oleju rzepakowego 3 szklanki mleka 3,2% 3 budynie śmietankowe opakowanie żurawiny 2 opakowania gotowej polewy mlecznej kilka łyżek dżemu z jagód 3 łyżki mielonych orzechów włoskich beza: 5 białek 2 opakowania cukru wanilinowego Przygotowanie: Dwa jajka(...)żółtek utrzyj z cukrem, następnie dodawaj stopniowo budyń (proszek), ser, olej, mleko i żurawinę. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wlej tam masę. Piekarnik nagrzej do temp. 200C i piecz na środkowej półce bez termoobiegu przez 50 minut. Teraz przygotuj bezę: ubij na pianę 5 białek, dodaj cukier wanilinowy, chwilę jeszcze miksuj. Rozsmaruj na cieście i piecz jeszcze
Zasmakuj Kuchnipieczenia Sernik: 1½ kg półtłustego sera twarogowego, trzykrotnie zmielonego 5 jajek 2 białka 200 g masła 1 i 1/3 szklanki cukru kryształu 1 duże opakowanie cukru wanilinowego ½ opakowania budyniu śmietankowego Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodajemy kawałki masła, żółtka, śmietanę i kakao. Wszystko siekamy i zagniatamy. Dzielimy na dwie nierówne części. Schładzamy(...)180st C piekarniku przez ok 10 minut. 2. Masa serowa: Miękkie masło ucieramy z cukrami, a następnie dodajemy po jednym żółtku. Do masy dodajemy trzykrotnie zmielony twaróg oraz ½ opakowania budyniu. Wszystkie białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodajemy je do masy serowej. Delikatnie mieszamy i wykładamy na podpieczony spód kakaowy. 3. Pozostałą część ciasta ścieramy na wierzch
Kuchnia w czekoladzieesencję waniliową. Wsypujemy cukier, gotujemy. W osobnej misce mieszamy resztę mleka, żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Gdy mleko wrze masę wlewamy do garnka i energicznie mieszamy do powstania gęstego budyniu. Studzimy. Masło lub margarynę ucieramy mikserem na puszysta masę. Dodajemy przestudzony budyń i miksujemy do powstania gładkiego kremu. Gotowy krem przekładamy do blaszki. Przykrywamy go ostatnią warstwą herbatników . Śmietanę ubijamy
VioletoweKucharzenieposypać z wierzchu cukrem pudrem. Ja tego nie robiłam. Z podanych składników wychodzi 6 sztuk. Składniki: 2 jajka kilka kropel esencji waniliowej 30 gramów mąki pszennej 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywną pianę Dodać kilka kropel esencji waniliowej i żółtka - nieustannie miksując Następnie dodać(...)mąkę, proszek do pieczenia i opakowanie budyniu waniliowego. Całość wymieszać Piecyk nagrzać na 180 st. C Ciasto przełożyć do foremek na babeczki Piec ok. 30 minut Smacznego
Szczęśliwa kuchniasmaku (u mnie bez alkoholu) W 1/2 szklanki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną 2 szklanki mleka zagotować z cukrem, dodać rozprowadzoną mąkę z żółtkami i ugotować z budyń Masło utrzeć, dodając po 1 łyżce przestudzonego budyniu Na końcu dodać kokos i adwokat lub spirytus Na desce położyć papier do pieczenia... ... na nim rozłożyć jedną paczkę herbatników (100 gramów
Szczęśliwa kuchniałyżeczka proszku do pieczenia 125 ml oleju 125 ml wody 4 łyżeczki kakao Składniki na masę serową: 100 gramów cukru 500 gramów serka z wiaderka waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego Żółtka ubić z 90 gramami cukru, olejem i wodą Białka ubić z pozostałymi 90 gramami cukru Mąkę, proszek, kakao mieszamy i dodajemy do zmieszanych mas Przelać na blachę wyłożoną(...)papierem lub wysmarowaną margaryną i wyspaną mąką Nagrzewamy piecyk na 180 stopni Ser miksujemy z budyniem i cukrem Masę przekładamy do woreczka, odcinamy delikatnie czubek i wyciskamy masę na ciasto tworząc kratę Pieczemy 40 minut Delektujemy się :) W myśl akcji
Szczęśliwa kuchniazrób " Płeć męska ech no to zrobiłam mu te "coś" Składniki: mąka pszenna 3 szklanki masło 200 g ksylitol szklanka proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka Dodatkowo: budyń truskawkowy 2 szt mleko 800 ml truskawki, poziomki,jagody 500 g ( mam pomrożone ) galaretka cytrynowa (300 ml wrzątku) galaretka wiśniowa (300 ml wrzątku) Wykonanie: Na stolnice silikonową wsypuję przesianą mąkę,cukier(...)piekarnika do 180 stopni i piekę je w 160 lub 170 stopniach góra i dół grzałka jakieś 7-10 minut. Zdejmuje z foremek i zostawiam do ostudzenia.Teraz gotuję budyń i takim prosto z garnka zalewam tarteletki tak do połowy.Kładę owoce i zalewam tężejącą galaretką. To cała filozofia tego deseru
Różowa kuchniapracy lub do odpoczynku przy ulubionej książce i szklance dobrej herbaty. Składniki: (na 12 sztuk) 1/3 szklanki suszonych jagód Goji Look Food 1/2 szklanki cukru trzcinowego 2 łyżeczki budyniu waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 1/3 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego EXTRA VIRGIN BIO Look Food 1 jajko M Przygotowanie: Jagody Goji(...)wkładamy do misy blendera z nożami i lekko rozdrabniany. Do jednej miski wsypujemy cukier, mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia oraz rozdrobnione wcześniej jagody Goji. Mieszamy łyżką – mi pomaga moja mała pomocnica W drugiej misce mieszamy rozpuszczony olej kokosowy, mleko i jedno jajko. Do suchych składników wlewamy mokre, całość mieszamy łyżką do połączenia. Masę przekładamy do wyłożonej papilotkami
Słodkie okruszkiciasto: 3 szklanki mąki tortowej 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 żółtek 2 łyżki kakao masa serowa: 1 kg serka z wiaderka 2 budynie śmietankowe bez cukru 1 szklanka cukru 1/2 kostki margaryny 6 białek Ciasto wyrobić ręką i 2/3 jego części rozkruszyć na blaszce o wymiarach około 25x35 cm. Białka ubić(...)sztywno, następnie powoli dodać 1/2 szkl. cukru, na końcu dodać budynie i lekko wymieszać. Ser zmiksować z 1/2 kostki rozpuszczonej margaryny oraz z 1/2 szklanki cukru, następnie powoli dodawać białka i delikatnie mieszać. Gotową masę wyłożyć na ciasto, równomiernie rozprowadzić i na to wysypać resztę kakaowego ciasta. Piec 45 minut w 170 stopniach
Jadło i czytadłomigdałowych Szklankę mleka zagotowujemy. Pozostałe mleko, kremówkę, żółtka, cukry i obie mąki miksujemy. Mieszankę wlewamy do gotującego się mleka. Doprowadzamy do wrzenia, dobrze mieszając, by nie powstały grudki. Ugotowany budyń przykrywamy i odstawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Na koniec dodajemy sok z cytryny, a następnie rum. Krótko
Moje-pitraszeniewszystkich, aby humory nam dopisywały przygotowałam coś pysznego i wiedziałam, że musi to być coś czekoladowego! Ale również coś, co będzie ciepłe, smaczne i pożywne. Dlatego przygotowałam domowy budyń na mleku kokosowym z dodatkiem laski wanilii, jaj i pożywnego oleju kokosowego z dużą ilością płatków czekoladowych. Śniadanie bardzo aromatyczne, treściwe, dostarczające sporą dawkę energii w postaci węglowodanów złożonych(...)białka. Sprawdźcie przepis poniżej sami ;-) Dzień Zdrowego Śniadania! SKŁADNIKI: - Mlekołaki Lubella Choco Muszelki po 3-4 łyżki na porcję Budyń kokosowo-waniliowy: - 500 ml mleka kokosowego - 200 ml wody - 2 jaja ekologiczne - 1/2 laski wanilii - 2 łyżki brązowego cukru - 2 łyżeczki oleju kokosowego - 2 łyżki mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej Mleko, olejem, cukrem i ziarenkami wanilii zagrzej
SMYKWKUCHNIświątecznej kawy. A ponieważ święta tuż tuż, aranżacja już w takim klimacie :) Sernik: 1 kg sera z wiaderka 300 g cukru pudru 120 g stopionego masła 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki krupczatki 6 jajek 250 g pierniczków w czekoladzie Polewa czekoladowa: 4 łyżki cukru 2 łyżki mleka 3 łyżki kakao 1/4 kostki palmy 1 łyżeczka żelatyny Sernik: Składniki(...)sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puch. Nadal ucierając dodawać stopniowo ser. Dodać ostudzone stopione mało, budyń i krupczatkę, wymieszać. Ubić pianę z białek z dodatkiem szczypty soli i wymieszać z masą serową. Tortownicę (24cm) posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wlać połowę masy serowej, ułożyć pierniczki i zalać resztą masy. Piekarnik nagrzać
Smakołyki AsiSkładniki: jajka 6 sztuk "L", cukier 1 szklanka, aromat cytrynowy 5 kropli, twaróg zmielony 1 kg/wiaderko, śmietana gęsta 250 ml, budyń śmietankowy 2 opakowania, kasza manna 1 łyżka, biszkopty okrągłe 150 gram, pianki marshmallow 100 gram składniki temperatura pokojowa = do misy robota wbić jajka, wsypać cukier, dodać aromat cytrynowy i z 5 minut na dużych obrotach ucierać do białości, dodać(...)twaróg z wiaderka, śmietanę, wsypać budynie, kaszkę manną i połączyć składniki, długo nie ucierać forma podłużna 29x15,5 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie rozsypać biszkopty, przelać 3/4 masy serowej do sernika powkładać pianki wciskając w masę wyłożyć na wierzch resztę masy serowej, wyrównać, stuknąć kilka razy formą o blat stołu aby odpowietrzyć sernik piekarnik elektryczny, grzanie góra
W Mojej Kuchni LubięTort makowy z masą i owocami BISZKOPT 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka sypkiego maku MASA 2 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 1 kostka margaryny 5-6 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego DODATKI 1 opakowanie migdałów owoce do dekoracji BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodać żółtka(...)margaryny. Wymieszane składniki z mlekiem przelać do gotującego się mleka i mieszać do zagotowania się. Kiedy zgęstnieje odstawić do ostudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po trochu letniego budyniu. Zmiksować. Masą przełożyć ciasta. Na wierzch ciasta wyłożyć trochę masy, uprażone migdały i dowolne owoce. Wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę
Gotuję TestujęZasmakowałam ostatnio w domowych budyniach. Ich zaletą jest to, że można je sobie tak skomponować by nie zawierały składników, których mój organizm nie toleruje czyli laktozy i glutenu. Tym razem postawiłam na egzotyczne smaki : kokosowy i ananasowy. Budyń przygotowałam na bazie mleka kokosowego domowej produkcji ale może też być takie z puszki. Domowe jest mniej tłuste i ja zdecydowanie takie
Wiem co jem