budyń - 12640 przepisów (strona:411/843)

Puszysty sernik z żurawiną, czekoladą i dżemem jagodowym 191

sera na sernik o smaku morelowym 2 jajka rozmiar L 5 żółtek szklanka cukru trzcinowego 1/2 szklanki oleju rzepakowego 3 szklanki mleka 3,2% 3 budynie śmietankowe opakowanie żurawiny 2 opakowania gotowej polewy mlecznej kilka łyżek dżemu z jagód 3 łyżki mielonych orzechów włoskich beza: 5 białek 2 opakowania cukru wanilinowego Przygotowanie: Dwa jajka(...)żółtek utrzyj z cukrem, następnie dodawaj stopniowo budyń (proszek), ser, olej, mleko i żurawinę. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wlej tam masę. Piekarnik nagrzej do temp. 200C i piecz na środkowej półce bez termoobiegu przez 50 minut. Teraz przygotuj bezę: ubij na pianę 5 białek, dodaj cukier wanilinowy, chwilę jeszcze miksuj. Rozsmaruj na cieście i piecz jeszcze

Zasmakuj Kuchni
Sernik królewski 357

pieczenia Sernik: 1½ kg półtłustego sera twarogowego, trzykrotnie zmielonego 5 jajek 2 białka 200 g masła 1 i 1/3 szklanki cukru kryształu 1 duże opakowanie cukru wanilinowego ½ opakowania budyniu śmietankowego Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodajemy kawałki masła, żółtka, śmietanę i kakao. Wszystko siekamy i zagniatamy. Dzielimy na dwie nierówne części. Schładzamy(...)180st C piekarniku przez ok 10 minut. 2. Masa serowa: Miękkie masło ucieramy z cukrami, a następnie dodajemy po jednym żółtku. Do masy dodajemy trzykrotnie zmielony twaróg oraz ½ opakowania budyniu. Wszystkie białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodajemy je do masy serowej. Delikatnie mieszamy i wykładamy na podpieczony spód kakaowy. 3. Pozostałą część ciasta ścieramy na wierzch

Kuchnia w czekoladzie
3 bit z kremem cappuccino 380

esencję waniliową. Wsypujemy cukier, gotujemy. W osobnej misce mieszamy resztę mleka, żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Gdy mleko wrze masę wlewamy do garnka i energicznie mieszamy do powstania gęstego budyniu. Studzimy. Masło lub margarynę ucieramy mikserem na puszysta masę. Dodajemy przestudzony budyń i miksujemy do powstania gładkiego kremu. Gotowy krem przekładamy do blaszki. Przykrywamy go ostatnią warstwą herbatników . Śmietanę ubijamy

VioletoweKucharzenie
Bardzo zwykłe babeczki 146

posypać z wierzchu cukrem pudrem. Ja tego nie robiłam. Z podanych składników wychodzi 6 sztuk. Składniki: 2 jajka  kilka kropel esencji waniliowej 30 gramów mąki pszennej 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywną pianę Dodać kilka kropel esencji waniliowej i żółtka - nieustannie miksując Następnie dodać(...)mąkę, proszek do pieczenia i opakowanie budyniu waniliowego. Całość wymieszać Piecyk nagrzać na 180 st. C Ciasto przełożyć do foremek na babeczki Piec ok. 30 minut Smacznego

Szczęśliwa kuchnia
Rafaello Siostry Anastazji 178

smaku (u mnie bez alkoholu) W 1/2 szklanki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną 2 szklanki mleka zagotować z cukrem, dodać rozprowadzoną mąkę z żółtkami i ugotować z budyń Masło utrzeć, dodając po 1 łyżce przestudzonego budyniu Na końcu dodać kokos i adwokat lub spirytus Na desce położyć papier do pieczenia... ... na nim rozłożyć jedną paczkę herbatników (100 gramów

Szczęśliwa kuchnia
Poduszkowiec 173

łyżeczka proszku do pieczenia 125 ml oleju 125 ml wody 4 łyżeczki kakao Składniki na masę serową: 100 gramów cukru 500 gramów serka z wiaderka waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego Żółtka ubić z 90 gramami cukru, olejem i wodą Białka ubić z pozostałymi 90 gramami cukru Mąkę, proszek, kakao mieszamy i dodajemy do zmieszanych  mas Przelać na blachę wyłożoną(...)papierem lub wysmarowaną margaryną i wyspaną mąką Nagrzewamy piecyk na 180 stopni Ser miksujemy z budyniem i cukrem  Masę przekładamy do woreczka, odcinamy delikatnie czubek i wyciskamy masę na ciasto tworząc kratę Pieczemy 40 minut Delektujemy się :) W myśl akcji

Szczęśliwa kuchnia
Tartaletki z niespodzianką w środku 127

zrób " Płeć męska ech no to zrobiłam mu te "coś" Składniki: mąka pszenna 3 szklanki masło 200 g ksylitol szklanka proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka Dodatkowo: budyń truskawkowy 2 szt mleko 800 ml truskawki, poziomki,jagody 500 g ( mam pomrożone ) galaretka cytrynowa (300 ml wrzątku) galaretka wiśniowa (300 ml wrzątku)   Wykonanie: Na stolnice silikonową wsypuję przesianą mąkę,cukier(...)piekarnika do 180 stopni i piekę je w 160 lub 170 stopniach góra i dół grzałka  jakieś 7-10 minut. Zdejmuje z foremek i zostawiam do ostudzenia.Teraz gotuję budyń i takim prosto z garnka zalewam tarteletki tak do połowy.Kładę owoce i zalewam tężejącą galaretką. To cała filozofia tego deseru

Różowa kuchnia
Babeczki z jagodami Goji (na oleju kokosowym) 130

pracy lub do odpoczynku przy ulubionej książce i szklance dobrej herbaty. Składniki: (na 12 sztuk) 1/3 szklanki suszonych jagód Goji Look Food 1/2 szklanki cukru trzcinowego 2 łyżeczki budyniu waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 1/3 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego EXTRA VIRGIN BIO Look Food 1 jajko M Przygotowanie: Jagody Goji(...)wkładamy do misy blendera z nożami i lekko rozdrabniany. Do jednej miski wsypujemy cukier, mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia oraz rozdrobnione wcześniej jagody Goji. Mieszamy łyżką – mi pomaga moja mała pomocnica W drugiej misce mieszamy rozpuszczony olej kokosowy, mleko i jedno jajko. Do suchych składników wlewamy mokre, całość mieszamy łyżką do połączenia. Masę przekładamy do wyłożonej papilotkami

Słodkie okruszki
Sernik murzynek 182

ciasto: 3 szklanki mąki tortowej 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 żółtek  2 łyżki kakao masa serowa: 1 kg serka z wiaderka 2 budynie śmietankowe bez cukru 1 szklanka cukru 1/2 kostki margaryny 6 białek Ciasto wyrobić ręką i 2/3 jego części rozkruszyć na blaszce o wymiarach około 25x35 cm.   Białka ubić(...)sztywno, następnie powoli dodać 1/2 szkl. cukru,  na końcu dodać budynie i lekko wymieszać.   Ser zmiksować z 1/2 kostki rozpuszczonej margaryny oraz z 1/2 szklanki cukru, następnie powoli dodawać białka i delikatnie mieszać. Gotową masę wyłożyć na ciasto, równomiernie rozprowadzić i na to wysypać resztę kakaowego ciasta. Piec 45 minut w 170 stopniach

Jadło i czytadło
Tort Malakoff - bez pieczenia. 144

migdałowych Szklankę mleka zagotowujemy. Pozostałe mleko, kremówkę, żółtka, cukry i obie mąki miksujemy. Mieszankę wlewamy do gotującego się mleka. Doprowadzamy do wrzenia, dobrze mieszając, by nie powstały grudki. Ugotowany budyń przykrywamy i odstawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Na koniec dodajemy sok z cytryny, a następnie rum. Krótko

Moje-pitraszenie
Domowy kokosowy budyń z czekoladowymi płatkami. Lubella obala śniadaniowe wymówki! 171

wszystkich, aby humory nam dopisywały przygotowałam coś pysznego i wiedziałam, że musi to być coś czekoladowego! Ale również coś, co będzie ciepłe, smaczne i pożywne.  Dlatego przygotowałam domowy budyń na mleku kokosowym z dodatkiem laski wanilii, jaj i pożywnego oleju kokosowego z dużą ilością płatków czekoladowych.  Śniadanie bardzo aromatyczne, treściwe, dostarczające sporą dawkę energii w postaci węglowodanów złożonych(...)białka.  Sprawdźcie przepis poniżej sami ;-) Dzień Zdrowego Śniadania! SKŁADNIKI: - Mlekołaki Lubella Choco Muszelki po 3-4 łyżki na porcję Budyń kokosowo-waniliowy: - 500 ml mleka kokosowego - 200 ml wody - 2 jaja ekologiczne - 1/2 laski wanilii - 2 łyżki brązowego cukru - 2 łyżeczki oleju kokosowego - 2 łyżki mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej Mleko, olejem, cukrem i ziarenkami wanilii zagrzej

SMYKWKUCHNI
Sernik z pierniczkami 168

świątecznej kawy. A ponieważ święta tuż tuż, aranżacja już w takim klimacie :)  Sernik: 1 kg sera z wiaderka 300 g cukru pudru 120 g stopionego masła 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki krupczatki 6 jajek 250 g pierniczków w czekoladzie Polewa czekoladowa: 4 łyżki cukru 2 łyżki mleka 3 łyżki kakao 1/4 kostki palmy 1 łyżeczka żelatyny Sernik: Składniki(...)sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puch. Nadal ucierając dodawać stopniowo ser. Dodać ostudzone stopione mało, budyń i krupczatkę, wymieszać. Ubić pianę z białek z dodatkiem szczypty soli i wymieszać z masą serową. Tortownicę (24cm) posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wlać połowę masy serowej, ułożyć pierniczki i zalać resztą masy. Piekarnik nagrzać

Smakołyki Asi
pyszny sernik pieczony z piankami na biszkoptach... 156

Składniki: jajka 6 sztuk "L", cukier 1 szklanka, aromat cytrynowy 5 kropli, twaróg zmielony 1 kg/wiaderko, śmietana gęsta 250 ml, budyń śmietankowy 2 opakowania, kasza manna 1 łyżka, biszkopty okrągłe 150 gram, pianki marshmallow 100 gram składniki temperatura pokojowa = do misy robota wbić jajka, wsypać cukier, dodać aromat cytrynowy i z 5 minut na dużych obrotach ucierać do białości, dodać(...)twaróg z wiaderka, śmietanę, wsypać budynie, kaszkę manną i połączyć składniki, długo nie ucierać forma podłużna 29x15,5 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie rozsypać biszkopty, przelać 3/4 masy serowej do sernika powkładać pianki wciskając w masę wyłożyć na wierzch resztę masy serowej, wyrównać, stuknąć kilka razy formą o blat stołu aby odpowietrzyć sernik piekarnik elektryczny, grzanie góra

W Mojej Kuchni Lubię
Tort makowy z masą i owocami 176

Tort makowy z masą i owocami BISZKOPT 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka sypkiego maku MASA 2 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 1 kostka margaryny 5-6 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego DODATKI 1 opakowanie migdałów owoce do dekoracji BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodać żółtka(...)margaryny. Wymieszane składniki z mlekiem przelać do gotującego się mleka i mieszać do zagotowania się. Kiedy zgęstnieje odstawić do ostudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po trochu letniego budyniu. Zmiksować. Masą przełożyć ciasta. Na wierzch ciasta wyłożyć trochę masy, uprażone migdały i dowolne owoce. Wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę

Gotuję Testuję
Budyń „Pina colada” (bez laktozy i glutenu) 108

Zasmakowałam ostatnio w domowych budyniach. Ich zaletą jest to, że można je sobie tak skomponować by nie zawierały składników, których mój organizm nie toleruje czyli laktozy i glutenu. Tym razem postawiłam na egzotyczne smaki : kokosowy i ananasowy. Budyń przygotowałam na bazie mleka kokosowego domowej produkcji ale może też być takie z puszki. Domowe jest mniej tłuste i ja zdecydowanie takie

Wiem co jem