łyżki kakao 1 cukier wanilinowy 6 łyżek wody 4 jajka 1,5 szklanki maki 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa 1/2 kg mielonego sera 1/3 kostki masła 1 budyń waniliowy 1 łyżeczka soku z cytryny 1 szklanka cukru pudru 2 jajka polewa 1 czekolada mleczna 2 łyżki mleka Wykonanie: Margarynę,cukier, cukier wanilinowy, kakao oraz wodę zagotowujemy w rondlu(...)żółtka wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Łyżką drewnianą wyrabiamy dokładnie ciasto, na koniec dodajemy ubite białka. Mikserem ucieramy żółtka z cukrem pudrem. Nie przerywając miksowania dodajemy ser, budyń, sok z cytryny. Pod koniec miksowania dodajemy ubite białka delikatnie mieszając masę serową. Ciasto rozkładamy na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto układamy kupkami masę serową nie wygładzając. Ciasto
kgwjanczewoupiekłam z połowy porcji. Blaszka 30x25 Składniki: 1kg twarogu trzykrotnie zmielonego 400g (2 opakowania) serka homogenizowanego waniliowego 12 żółtek 150g cukru pudru 180g mąki pszennej tortowej 1 opakowanie (70g) budyniu waniliowego 120g masła 12 białek 150g cukru W rondelku rozpuszczamy masło, odstawiamy do wystudzenia. Żółtka ubijamy, stopniowo dodając cukier puder, gdy konsystencją będą przypominały ubitą śmietanę dodajemy twaróg oraz serki(...)homogenizowane. Przesiewamy mąkę oraz budyń, partiami dodajemy do masy serowej. Ostatni wlewamy rozpuszczony tłuszcz i miksujemy około 3 minut. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy partiami cukier i miksujemy aż całkowicie się rozpuści. Białka dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy za pomocą szpatułki. Dno foremki wykładamy papierem do pieczenia (boki zostają bez papieru), wlewamy ciasto i delikatnie uderzamy foremką
Gotowanie i blogowaniebiałego sera z wiaderka 125 g margaryny 1 i 1/2 łyżki kaszy manny błyskawicznej (u mnie Młyny Stoisław ) + do obsypania blaszki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka budyniu waniliowego (proszek) 5 jajek klasy M szczypta soli *składniki powinny mieć temperaturę pokojową Przygotowanie: Do jednej miski wbijamy żółtka, do drugiej białka. Do żółtek dodajemy pokrojoną margarynę i cukier. Całość dokładnie miksujemy. Następnie(...)powoli dodajemy ser, powoli miksując. Na koniec dodajemy kaszę manną i budyń waniliowy, krótko miksujemy. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Pianę z białek dodajemy do masy serowej, krótko miksujemy na małych obrotach. Masę przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną tortownicy. Sernik wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy około 45 minut, po tym czasie
Słodkie okruszkicoś smacznego, efektywnego i niewymagającego ten przepis będzie idealny! składniki: beza: 1 szkl białek 300 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej łyżka octu szczypta soli krem: 500 ml mleka budyń śmietankowy 1 łyżka cukru 100 g masła ponadto: dżem dyniowo-gruszkowy Białka ubić z solą, pod koniec dodając partiami cukier. Do gładkiej, lśniącej masy dodać mąkę i ocet, delikatnie wymieszać(...)piekarniku rozgrzanym do 160 stopni. Gotową bezę wyjąć z piekarnika, lekko przestudzić, odwrócić do góry "nogami", delikatnie odkleić papier. Spód ciasta posmarować dżemem. W 1/2 szkl mleka rozpuścić budyń. Pozostałe mleko z cukrem zagotować, na wrzące wlać masę budyniową, gotować do zgęstnienia. Zdjąć z ognia, dodać pokrojone w kawałki masło, mieszać aż tłuszcz się rozpuści. Gotowy krem od razu wyłożyć
6niebopieniędzy na składniki. Składniki: 60 dag (3 szklanki) mąki 35 dag (1,5 szklanki) cukru 5 jaj 25 dag margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżka kakao 1 kg jabłek Sposób przygotowania: Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z margaryną i 5 żółtkami. Dodać 0,5 szklanki cukru i wyrobić kruche(...)zamrażarki. Jabłka obrać i zetrzeć na dużych oczkach i wyłożyć na ciasto. Ubić pianę z 5 białek na sztywno, ciągle ubijając dodać kolejno szklankę cukru i 1 opakowanie budyniu waniliowego, po czym sztywną pianę wyłożyć na jabłka. Zmrożone ciasto zetrzeć na tarce z dużymi oczkami bezpośrednio na pianę z białek. Jabłecznik piec 45-50 min w gorącym piekarniku. Jabłka można
Z notatnikabędziecie sięgać po ten przepis:) Składniki: ciasto: 1 kg sera na sernik 2 całe jajka 6 żółtek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego 3 szklanki mleka 2 budynie waniliowe przyprawa do sernika 1/2 szklanki rodzynek masa kajmakowa do smacznej ozdoby (opcjonalnie, może być polewa czekoladowa) beza: 6 białek 4 łyżki cukru Przygotowanie: Dwa jajka i 6 żółtek utrzyj(...)cukrem, następnie dodawaj stopniowo budyń (proszek), ser, olej, mleko i rodzynki. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wlej tam masę. Piekarnik nagrzej do temp. 200C i piecz na środkowej półce bez termoobiegu przez 50 minut. W razie czego sprawdź metodą na patyczek czy sernik jest gotowy. Patyczek powinien być bardziej suchy niż wilgotny. Teraz przygotuj bezę: ubij na pianę
Zasmakuj Kuchnimonte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher
lady-och-mistrzyni.blogspot.comNajlepszy czekoladowy budyń jaglany jaki jadłam. W dwóch wersjach - jeden bardziej wykwintny, drugi - po dodaniu porcji białka, może być jako danie potreningowe. A więc do dzieła :) Składniki: - porcja kaszy jaglanej ugotowanej wg tego przepisu - 50g gorzkiej czekolady dobrej jakości lub 2 czubate łyżki dobrego kakao - 2-3 łyżki syropy z daktyli lub erytrotylu - 250 ml mleka kokosowego I wersja(...)rozpuszczenia. Następnie dodać mleko kokosowe i słodzik. Zmiksować do uzyskania gładkiej masy. II wersja: Do ciepłej kaszy dodać mleko, słodzik i kakao. Zmiksować do uzyskania gładkiej masy. Jaglany budyń można jeść na ciepło lub schłodzić i podawać jak pudding. Smacznego
CookYourselfszklanki mąki 2 łyżki kakao margaryna 5 żółtek 3 i pół łyżki cukru 2 i pół łyżeczki proszku do pieczenia MASA 1 kg sera białego 2 budynie śmietankowe margaryna 3 jajka 3/4 szklanki cukru DODATKOWO puszka brzoskwiń 5 białek pół szklanki cukru Wszystkie składniki na ciasto wykładamy na stolnicę i zagniatamy dosyć wolne ciasto. Ser mielimy. Utrzeć margarynę dodać cukier(...)oraz budynie. Dokładnie zmiksować, wbić jajka. Utrzeć. 2/3 ciasta wyłożyć na spód brytfanny. Pozostałość ciasta włożyć do lodówki. Na ciasto wykładamy połowę masy serowej, na masie układamy brzoskwinie, przykrywamy drugą częścią masy serowej. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy pół szklanki cukru. Wykładamy na masę serową, na białka ścieramy na tarce resztę ciasta czekoladowego. Ciasto włożyć do piekarnika i piec
Gotuję Testujękostki margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy 2 jajka MASA SEROWA 1 kg sera białego 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 2 budynie śmietankowe 4 żółtka 1 jajko 1 puszka ananasów Dole CIASTO: Do miski dajemy margarynę, obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz przesiane przez sito, cukier i cukier wanilinowy. Delikatnie(...)wałkujemy i kładziemy na blachę. MASA SEROWA: Na początku mielimy ser, najlepiej 2 razy. Żółtka oraz jajko łączymy z cukrem i ucieramy, następnie dodajemy zmielony ser, olej, mleko oraz budynie, wszystko dokładnie miksujemy i wykładamy na ciasto. Na wyrównany ser nakładamy ananasy wyciągnięte z puszki i pokrojonych w mniejsze kawałki i lekko dociskamy. Następnie wkładamy do piekarnika na około
Gotuję Testujęłyżka cukru 2 szklanki i 2 łyżki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 i 1/2 łyżki kakao 3 łyżki mleka 2 duże jabłka KREM 3 szklanki mleka 2 budynie waniliowe z cukrem 1 kostka margaryny POLEWA pół margaryny 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki wody CIASTO: Jajka utrzeć z cukrem, ciągle ucierając dodać mąkę zmieszaną z proszkiem(...)wyłożyć ciasto ciemne. Na cieście układać jabłka pokrojone w ósemki, włożyć do piekarnika na około 40 min. w 180st. KREM: Większą część mleka zagotować, w mniejszej ilości mleka rozpuścić budynie i zalać na gotujące mleko, mieszać, aż zgęstnieje. Odstawić do wystudzenia. Margarynę utrzeć na puch dokładać po łyżce zimnego kremu, aż do wykończenia. Na zimny upieczony placek wyłożyć gotowy krem
Gotuję Testujęnagłówek strony) tzn że z moją twórczością nie jest źle. :) Masa serowa. 0,5 kg twarogu półtłustego szklanka śmietany 18% 3 jajka cukier według uznania 2 łyżki manny łyżka budyniu łyżka soku z cytryny łyżka skórki -//- -//- Masa makowa masa makowa HELIO 2 jabłka 3 jajka garść żurawiny Oraz paczka okrągłych biszkoptów 3 kostki gorzkiej czekolady łyżka(...)następnie dodajemy: śmietanę, sok i skórkę z cytryny (zastąpią aromat). Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka z cukrem ucieramy do białości, dodajemy do sera razem z manną i budyniem. Cukier to indywidualna sprawa i trzeba go dać według własnego smaku. Należy jednak pamiętać, że masa jest słodka i biszkopty także. Na koniec partiami dodajemy pianę, wykładamy
Dieta moja pasjatylko kolokwialnie mówi się...nie bo nie. Moja zupa niby mleczna, ale nie do końca. litr mleka szklanka jagód 2 goździki szczypta soli cukier brzozowy do smaku 2 łyżki budyniu waniliowego 200 g makaronu wstążki Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. Trzy czwarte mleka zagotowujemy z goździkami, w reszcie rozprowadzamy budyń. Zagęszczamy proszkiem gotujące się mleko i gasimy palnik
Dieta moja pasjapyszne małe serniczki, na markizowym spodzie oraz posypane z wierzchu pokruszonymi ciasteczkami, pychotka !!! SKŁADNIKI na 12 sztuk Serniczki 400g twarogu, ¼ szkl. cukru, 1 łyżka budyniu waniliowego, 1 jajko, 2 łyżki wiórek kokosowych, ½ szkl. śmietany 18% Krem: 200 ml śmietany kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka żelatyny Dodatkowo: 2 opakowania markiz blacky WYKONANIE Serniczki: Twaróg mielimy, mieszamy(...)jajkiem, cukrem, wiórkami i śmietaną oraz budyniem. Do foremek na muffinki wkładamy papilotki, w każdej układamy po 1 ciastku, zalewamy masą serową do pełna. Pieczemy ok 25-30 min w 160 stopniach. Studzimy. Krem: W ¼ szkl. wrzątku rozrabiamy żelatynę. Śmietankę ubijamy z cukrem, dodajemy wystudzoną żelatynę, przekładamy do szprycy, dekorujemy serniczki. Kilka ciastek odkładamy, resztę kruszymy. Pokruszonymi ciastkami posypujemy wierzch
słodki bratekpiec przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Masa serowa: 1.20 kg sera białego tłustego szklanka cukru pudru (moje szklanki maja po 250 ml) 2 budynie śmietankowe szklanka mleka 0,5 szklanki oleju łyżka prawdziwego cukru waniliowego bądź opakowanie kupnego (ok. 16 gram) 4 żółtka 2 całe jaja łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie(...)zmielić dwukrotnie w maszynce. Białka ubić z cukrem pudrem na sztywno. Dodawać po kolei do sera pianę z białek, olej, cukier waniliowy, żółtka i rozpuszczone w mleku budynie. Dokładnie wymieszać mikserem na średnich obrotach. Masę serową wylać na podpieczony spód. Piec w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Kokosowa chmurka: piana: 4 białka 4 łyżki cukru pudru
Krakowskie smaki Ani