budyń - 12640 przepisów (strona:400/843)

Caryca z brzoskwiniami 286

szklanki mleka wsypujemy obie mąki i dodajemy żółtka. Dokładnie mieszamy. Pozostałe mleko gotujemy z cukrem i wanilią. Na wrzące wlewamy mieszankę. Gotujemy przez chwilę. 5. Gęsty budyń wylewamy na talerz aby przestygł. Miękkie masło ucieramy. Stopniowo dodajemy zimny budyń. 6. Ciasto kroimy na dwie części. Jedną smarujemy połową kremu. Układamy biszkopty a na nich pokrojone w kostkę brzoskwinie. 7. Obie

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Ciasto Z Kaszy Manny Z Brzoskwiniami 175

dobrze ;) Składniki na tortownicę 18 cm Na ciasto: 150 gr mąki pszennej 1 całe jajko 4 łyżki cukru 60 gr masła 1 łyżka śmietany 18 lub 12 % Masa: 1 budyń śmietankowy bez cukru ( może być tez waniliowy ) 400 ml mleka 5 łyżek kaszy manny 4 łyżki cukru około 170 ml śmietany 18 % 1 całe jajko 4 połówki brzoskwiń(...)minut. 2. 300 ml mleka gotujemy razem z cukrem natomiast w 100 ml mieszamy proszek budyniowy. Do gotującego się mleka dodajemy najpierw kasze mannę mieszamy, a następnie dodajemy budyń i gotujemy do zgęstnienia. Odstawiamy do przestygnięcia (aby nie utworzył się kożuch, na wierzchu masy kładziemy folie spożywczą tak aby dotykała masy) 3. W tym czasie wałkujemy i wyklejamy blaszkę ciastem

Gotowanie...to proste !
Tort serowo-truskawkowy 121

kruchych ciasteczek (maślane, kokosowe) ¼ kostki miękkiego masła Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego (u mnie „Mój ulubiony” z Wielunia) 500 g mascarpone 1 szklanka brązowego, nierafinowanego cukru 1 budyń śmietankowy bez cukru 5 jajek Wszystkie składniki na masę serową powinny mieć temperaturę pokojową. do posmarowania części serowej: 150 g gęstej śmietany 12% Masa truskawkowa: 450-500 g świeżych truskawek (mogą(...)Sposób przygotowania: W rondelku rozpuszczamy masło i mieszamy z pokruszonymi ciasteczkami. Masę wykładamy na dno tortownicy i mocno uklepujemy. Masa serowa: Do misy miksera wkładamy ser, mascarpone, cukier i budyń. Miksujemy na średnich obrotach przez około 2 minuty. Dodajemy po jednym jajku, miksując na małych obrotach przez około 30 sekund po każdym dodanym jajku. Masę wylewamy na spód z ciasteczek

Moja Mama Gotuje
Budyń jaglano-bananowy 87

Pomysłów na śniadanie jest wiele, ale ten, który chcemy Wam dzisiaj zaproponować jest naprawdę wyjątkowy. Połączenie królewskiej kaszy jaglanej  z bananem i mlekiem roślinnym, totalnie Was zaskoczy.  Budyń, który powstaje z tych składników jest niezwykle pożywny i dostarcza siły na cały dzień. Albo przynajmniej do drugiego śniadania! Smacznego! Budyń jaglano-bananowy Składniki: 300 g ugotowanej kaszy jaglanej

Moja Mama Gotuje
Serniczek z budyniem i nasionami chia 114

propozycja na lekki i bardzo smaczny serniczek, który zniknie w zaledwie kilka minut. Idealny do popołudniowej herbaty. Składniki: 2 (800g) opakowania serka naturalnego homogenizowanego  1 jajo 1 paczka budyniu waniliowego 5 łyżek erytrolu lub ksylitolu 2 łyżki nasion chia aromat waniliowy Sposób przygotowania: Jajo ucieramy z erytrolem na puszystą masę. Następnie dodajemy serek, budyń, nasiona chia i aromat. Wszystko

Truskawkowa Fiesta
Gniazda bezowe z cytrynowym kremem i bananami 157

cukru Szczypta soli 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny Opcjonalnie czerwony barwnik Krem: ½ litra śmietany kremówki 25 dag sera mascarpone 3 łyżki  domowego budyniu cytrynowego Lemon curd 2-3  łyżki cukru pudru 3 banany Jak wykonać ?  Bezy: Piekarnik nagrzewamy do 180*c. Białka jaj o temperaturze pokojowej ubijamy na sztywną puszystą pianę ze szczyptą(...)całkowitego wystudzenia. Bezy mają być twarde a w środku z delikatną pianką. Krem: Schłodzoną kremówkę ubijamy z serkiem mascarpone na sztywny krem, dodajemy pod koniec cukier puder oraz cytrynowy budyń lemon curd, miksujemy tylko do połączenia.  Dekorujemy kremem gniazdka podajemy od razu z pokrojonymi bananami. Uwaga: Banany wciskamy krem dopiero przed podaniem, gdyż szybko ciemnieją. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Orzechowiec 1301

upiec. Krem budyniowy:  Obie mąki wymieszać ze szklanką mleka. Resztę mleka zagotować z cukrami. Do gotującego mleka wlać rozmieszane w mleku mąki, dobrze mieszać aż powstanie gęsty budyń. Wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, dodawać po łyżce budyniu i nadal ucierać. Połowę masy wyłożyć na jeden placek, przykryć drugim plackiem i wyłożyć pozostały krem. Przykryć plackiem z orzechami. Schłodzić

talerz przyjemności
aksamitny sernik gotowany z aronią śliwkową.. 169

Składniki: masło lub margaryna 250 gram, jajka 5 sztuk, cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, twaróg 1 kg/wiaderko, budyń śmietankowy 2 opakowania, mleko 1 szklanka, kasza manna 2 łyżki, herbatniki 300 gram, aronia śliwkowa dżem 250 ml, mąka ziemniaczana 1 łyżka masę sernikową trzeba szybko nakładać do formy bo szybko gęstnieje, dżem dodać jaki się lubi = dżem z aronii(...)garnka, wsypać mąkę ziemniaczaną i wymieszać, mieszając zagotować do zagęstnienia masło roztopić w garnku z cukrem, cukrem wanilinowym do masła włożyć twaróg z wiaderka, wbić jajka, wsypać kaszkę manną budynie wymieszać z mlekiem i wlać do masy, blenderem wszystko miksować do zagotowania i zagęstnienia masy forma 30x15 wyłożona papierem do pieczenia, na dnie rozłożyc herbatniki, wylac połowę sernika, na wierzch

W Mojej Kuchni Lubię
Krem ananasowy z musem z mango 158

jogurtem naturalnym oraz żółtkami i mąką ziemniaczaną. Resztę nektaru  podgrzewamy w garnku. Kiedy sok zacznie wrzeć wlewamy do niego mieszankę z żółtkami i gotujemy mieszając aż powstanie budyń. Zdejmujemy z ognia i do budyniu dodajemy łyżkę masła oraz posiekaną białą czekoladę. Wszystko mieszamy do momentu rozpuszczenia się w masie czekolady i masła. Krem studzimy. mus z mango: Mango obieramy

Bon appetit mon amie
Adwokatowe pączki na krupczatce 143

żółtek 3 łyżki cukru 60ml oleju rzepakowego szczypta soli  3 łyżki spirytusu   Krem adwokatowy: 3/4 szklanki mleka, ok 200ml 3/4 szklanki adwokatu 3 łyżeczki cukru 1 budyń waniliowy bez cukru   Dodatkowo: 1 tabliczka białej czekolady 100ml mleka 3 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych 4 kostki smalcu ½ szklanki oleju 1 surowy ziemniak Sposób przygotowania: 1. Przygotowujemy zaczyn: ciepłe mleko(...)kilka kawałków obranego ziemniaka (zapobiega przypalaniu pączków). Smażymy po kilka minut z obu stron i odsączamy na papierowym ręczniku.  2. Krem: Mleko podgrzewamy z cukrem. Adwokat łączymy z budyniem w proszku i wlewamy na gotujące mleko. Mieszamy i studzimy pokrywając wierzch folią spożywczą tuż przy kremie (co zapobiegnie wysychaniu). Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z 100ml mleka

Kuchnia w czekoladzie
ciasto "toffifee" bez pieczenia 379

paczki krakersów  2 duże paczki herbatników maślanych puszka masy krówkowej o smaku orzechowym 5 łyżek solonego masła orzechowego z kawałkami orzechów 5 łyżek kremu typu Nutella 2 opakowania budyniu waniliowego 750 ml mleka + pół szklanki do nasączenia ciastek łyżka cukru 125 g masła 3 łyżki  orzechów laskowych wiórki czekoladowe i pralinki Toffifee do dekoracji Orzechy bardzo drobno(...)pozostałej szklance mleka rozrobić proszek budyniowy i cukier. Wlać na gotujące się mleko i ugotować na gęsto, zmniejszyć ogień i dodać masło. Cały czas mieszając gotować aż masło i budyń się połączą. Przestudzić, żeby nie było zbyt gorące i wylać na krakersy, od razu przykryć warstwą herbatników. odstawić, żeby wystygło. Na herbatnikach rozsmarować masło orzechowe. Krakersy maczać w mleku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Waniliowe oponki 282

smażylam po raz pierwszy. Bardzo szybkie przygotowanie mnie przekonało, że to właśnie one zagoszczą u mnie w domku :) Składniki : 80 g masła 1/2 szklanki cukru torebka cukru waniliowego torebka budyniu waniliowego 2 jajka 4 łyżki śmietany 18% 3 szklanki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 kostki smalcu Sposób przygotowania Mąkę przesiać i połączyć z proszkiem(...)pieczenia. Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym oraz budyniem. Dodać jajka, śmietanę i stopniowo wsypać mąkę. Ciasto zagniotl mi mikser ;) Rozwałkować placek grubości 0,5 cm, wykrawać szklanką oponkę a środek z kieliszka. Gdy smalec się rozgrzeje smażymy wszystkie oponki, ja także kółeczka wydrążone przez kieliszek smażylam :), ok.2-3 minut. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Miodownik królewski. 236

ziemniaczanej    1/2 szklanki mąki tortowej   2 łyżki ciepłej przegotowanej wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 łyżka oleju Masa budyniowa : 1 l mleka   3 budynie czekoladowe Winiary   2 łyżki mąki    1 cukier waniliowy   2 łyżki cukru 3 łyżki masła   1 słoiczek powideł śliwkowych ja użyłam firmy ORZECH Polewa : 2 tabliczki(...)wszystko wymieszać. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka . Masa budyniowa: Połowę mleka zagotować z masłem , w drugiej połowie rozpuścić budynie , mąkę, cukier , cukier waniliowy  i wymieszać. Wlać do gotującego mleka, gotować aż zgęstnieje. Odstawić do przestygnięcia. Czekoladę rozpuścić ze śmietanką w kąpieli wodnej. Każdy balat ciasta delikatnie nasączyć herbatą

Sama słodycz i szczypta chili
Raffaello na herbatnikach 222

szklanka adwokatu Wykonanie: W 1/2 szklanki mleka roztrzepujemy żółtka, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną. Dwie szklanki mleka zagotowujemy z cukrem, dodajemy rozprowadzoną mąkę z żółtkami i gotujemy z tego budyń. Masło ucieramy, dodajemy po jednej łyżce przestudzonego budyniu. Następnie dodajemy .  kokos i adwokat i delikatnie mieszamy łyżką. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia ciasta, na nim rozkładamy 1 paczkę herbatników

Gorący kąsek
CIASTO CHAŁWOWO - CZEKOLADOWE 129

masła kieliszek spirytusu  Żółtka dokładnie utrzeć z 1/4 szklanki mleka i z mąką ziemniaczaną. Pozostałe mleko zagotować,na gotujące wlać masę jajeczną,mieszać aż zrobi się budyń. wystudzić. Masło o temperaturze pokojowej utrzeć z chałwą, dodawać wystudzony budyń oraz spirytus.   Masa czekoladowa:   3 jajka 2 łyżki cukru 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 200 g masła

Niespełnione zdolności kulinarne