budyń - 12640 przepisów (strona:401/843)

Domowe drożdżówki (serduszka z serem) 154

monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
orzeźwiające soki w deserze z bitą śmietaną... 158

Składniki: sok jabłko-mięta Hortex 500 ml, sok jabłko-truskawka-mięta Hortex 500 ml, budyń śmietankowy 2 opakowania, mąka ziemniaczana 2 łyżeczki, biszkopty okragłe 300 gram, śmietana 30% 330 ml, cukier puder 2 łyżki, śmietan fix 1 opakowanie, sok z buraka 1/4 szklanki, starta czekolada mleczna 100 gram wysoka blaszka 25x18 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie rozsypać warstwę(...)biszkoptów 400 ml soku jabłko-mięta wlać do garnka i zagotować, w reszcie soku wymieszać budyń z 1 łyżeczką mąki ziemniaczanej i wlać do soku, mieszając zagęścić, wylać od razu na biszkopty i na wierzch powciskać biszkopty, schować do lodówki do stężenia następnie tak samo zrobić z sokiem jabłko-truskawka-mięta i też na wierzch powciskać biszkopty, schować do lodówki

W Mojej Kuchni Lubię
Pleśniak z dżemem i orzechami 310

żółtka i białka osobno) 1 kostka zimnego masła (200 g) 1 łyżka cukru z wanilią (ewentualnie wanilinowego) 2 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie śmietankowe bez cukru (proszek) 3/4 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich (lub laskowych) 1 słoik kwaskowego dżemu (u mnie czarny bez) szczypta soli listonic_type='fooddrink';listonic_theme(...)małą kulę ciasta – ścieramy ją na tarce jarzynowej. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Dodajmy stopniowo, powoli 3/4 szklanki drobnego cukru – cały czas miksując. Na końcu wmiksowujemy dwa budynie. Wyjmujemy tortownicę z lodówki. Na kruchym cieście rozsmarowujemy cały słoik dżemu. Posypujemy posiekanymi orzechami. Wykładamy pianę z białek i wyrównujemy. Na wierzchu równomiernie rozkładamy ciasto starte na tarce. Wkładamy

Poezja smaku
Sernik na kakowym spodzie 188

płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 750 g sera twarogowego z wiaderka 5 jajek 100 g masła 200 g cukru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 budyń waniliowy b/c na 0,5l mleka 100 ml kremówki 30% Polewa: 100 ml kremówki 30% 100 g masła 80 g cukru kokosowego płatki migdałów Przygotowanie: Kruche ciasto:  Wszystkie składniki umieścić(...)boki wykleić ciastem. Tortownicę włożyć do lodówki i w między czasie przygotować masę serową. Masa serowa: Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na puch. Miksując dodawać stopniowo ser, budyń w proszku, letnie rozpuszczone masło i na końcu wlać kremówkę. Miksować do momentu połączenia się składników.  Wyjąć tortownicę, dno nakłuć widelcem, wylać masę serową i włożyć do nagrzanego piekarnika

Ala piecze i gotuje
Puszysty sernik 212

sernik dzięki dobrze ubitej pianie sprawia wrażenie puszystego i wysokiego. Nie należy do zbitych serników, lecz wprost przeciwnie :) Spróbujcie :) Składniki: 1 kg sera sernikowego 5 łyżek mąki pszennej budyń śmietankowy lub waniliowy 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 5 jajek (w temperaturze pokojowej) szczypta soli  łyżeczka aromatu waniliowego 200g  maślanych herbatników 150g roztopionego masła 3-4  duże(...)dodajemy do nich roztopione masło oraz miód. i dokładnie mieszamy. Przygotowana wcześniej okrągła formę, wykładamy papierem do pieczenia. Masę ciasteczkową uklepujemy na dnie formy, równe rozprowadzając. Ser, mąkę i budyń miksujemy na niskich obrotach w wysokiej misce. Stopniowo dodajemy cukier oraz aromat ciągle mieszając. Po połączeniu wszystkich składników stopniowo wbijamy żółtka, oddzielając je od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli

ChilliJemy
ROLADA Z MUSEM CZEKOLADOWO NUGATOWYM I KREMEM BRZOSKWINIOWYM 144

Biszkopt: jaja 4 sztuki mąka pszenna 4 łyżki mąka ziemniaczana 4 łyżki proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki cukier puder 8 łyżek  Krem brzoskwiniowy: brzoskwinie w puszce 1 puszka budyń śmietankowy 1 opakowanie sok z cytryny 2-3 łyżki cukier 1 łyżeczka Mus czekoladowo nugatowy: wafelki o smaku nugatowym Lusette  2 opakowania czekolada mleczna 200 gram śmietana kremówka(...)Pergamin delikatnie ściągnąć. Zwinąć ciasno roladę wzdłuż krótszego boku wraz ze ściereczką. Odstawić do ostygnięcia.  Krem brzoskwiniowy: Brzoskwinie wraz z syropem miksujemy blenderem na mus. Do musu dodać budyń, cukier, sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Przelać do garnuszka i wstawić na gaz. Gotować na małym ogniu, aż krem zacznie gęstnieć. Ciepły krem wylać na zimny odwinięty biszkopt. Pozostawić

Kuchnia Paulettes
Rogaliki z waniliowym serkiem 147

szklanki cukru 20g drożdży 1 jajko  2 żółtka 70g masła 1 łyżeczka esencji waniliowej 1 łyżka oleju nadzienie: 300g twarogu śmietankowego 1 białko 3 łyżki cukru 1 łyżka budyniu waniliowego ziarenka z połowy laski wanilii do posmarowania: 1 białko do posypania: cukier perlisty Drożdże rozetrzeć z łyżka cukru, wymieszać z pół szklanki ciepłego mleka i łyżeczką mąki, odstawić(...)posmarować olejem, przykryć folią i wstawić do lodówki na kilka godzin albo na noc do wyrośnięcia. Przygotować nadzienie: twaróg rozetrzeć z cukrem i białkiem, wymieszać z ziarenkami wanilii oraz budyniem. Ciasto wyjąć z lodówki, pozostawić do ocieplenia na 2 godziny. Ciasto wyłożyć na stolnicę, podzielić na 3 części. Każdą część rozwałkować na kształt koła o grubości 1cm, pokroić

Obiad gotowy
Tapioka z jagodami 168

literek alfabetu i pływało w pomarańczowym sosie o smaku słodko-kwaśnym. Na opakowaniu była chyba lalka Barbie czy coś równie nie na temat. Moją ulubioną puszką był jednak deserowy budyń z tapioki. Tapioka była bardzo słodka, miała przezroczyste, ciasno upakowane w puszce ziarenka i pachniała syntetyczną wanilią. To chyba dlatego do dziś tak lubię żywność z puszek. Na szczęście inne(...)smaki kuchni brytyjskiej się u mnie nie przyjęły. Budyń z tapioki musi pachnieć wanilią, ale dziś dodaję do niej więcej owoców. Ponieważ w czasie wycieczki na bazar Bakalarska kupiłam dużo słoików jagód w cukrze, to podaję ją z borówkami, ale spokojnie może być dżem jagodowy. Tapiokę w kulkach kupicie w każdym w sklepie azjatyckim, w sklepie typu kuchnie świata

Ugotowane pozamiatane
Biedronka 144

cukier utrzeć do   białości. Dodać 50 ml mleka, mąkę, wanilię i zmiksować. Pozostałą część mleka zagotować. Na wrzące mleko wlać masę jajeczną i gotować, mieszając często, jak budyń, do zgęstnienia. Gotowy krem przykryć folią spożywczą i wystudzić. Masło przełożyć do miski i utrzeć do otrzymania kremowej konsystencji. Dodawać budyń, łyżka po łyżce, miksując po każdym dodaniu. Dodatkowo

kulinarnyswiatdomi
Prinsesstarta - tort księżniczki 156

masy. Dodać 100 ml  wrzącego mleka, zmiksować. Zahartowaną masę jajeczną wlać do reszty zagotowanego mleka, dobrze wymieszać, do połączenia. Postawić na palnik i zagotować, często mieszając, aż budyń zgęstnieje. Zdjąć z ognia i dodać masło, wymieszać do jego roztopienia. Gotowy krem przykryć folią spożywczą, wystudzić. Krem śmietankowy: 675 ml śmietanki kremówki 36% 125 g mascarpone 3 łyżki cukru(...)temu dżem nie będzie wypływał na zewnątrz tortu). Przykryć cienką warstwą bitej śmietany. Na niej ułożyć kolejny blat biszkoptowy i  lekko go naponczować. Posmarować pozostałą częścią budyniu, na wierzch wyłożyć krem śmietanowy tworząc kopułę, pozostawiając około 1 cm wolnego miejsca od brzegów tortu. Na kopułę nałożyć środkową część biszkoptu i delikatnie przycisnąć, by biszkopt dobrze przylegał

kulinarnyswiatdomi
Menu Motto, czyli jak wygląda kuchnia spod ręki Master Chefa 147

bezy z mango, marakują i wasabi, bo po spróbowaniu byłem w siódmym niebie. Inne propozycje warte uwagi to między innymi: soczysta pierś z kaczki z szarymi kluskami, dorsz z budyniem z białych warzyw, gulaszowa z gęsich żołądków, czy siekany tatar. Wegetarianie również znajdą tutaj kilka propozycji dla siebie: czeka na nich m.in. kalafior pieczony w papilocie, pierogi z dynią(...)Amuse bouche: golonka z kalerosse, ziemniakiem i crème fraîche. Pierożki z ogonem wołowym, karmelizowanymi szalotkami i emulsją szczypiorkową. Gulaszowa z gęsich żołądków, leśne grzyby i crème fraîche. Dorsz z budyniem z białych warzyw, chips z kindziuka i marchewki. Pierś z kaczki z szarymi kluskami, czerwoną kapustą i marynowaną gruszką. Stek Tomahawk z antrykotu z kością. Stek Tomahawk z antrykotu

Food Square
Ciasto 3 bit 102

Zagotować 1/2 litra mleka wraz z cukrem i masłem. Resztę mleka zmiksować z jajkami i mąkami. na gotujące się mleko wlać mieszankę z jajek i maki i ugotować budyń. Trzeba dokładnie i energicznie mieszać, aby budyń nie miał grudek i nie przypalił się. Gotować kilka minut. blachę wyłożyć folią aluminiową, a na spód wyłożyć pierwszą warstwę herbatników. na nie wyłożyć

Państwo Wojtczuk gotują
Sernik dwukolorowy 102

Składniki: Ciasto: 30 dag mąki, 15 dag margaryny, 1/2 szklanki cukru, 1 łyżka śmietany, 2 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Masa: 1 kg mielonego białego sera, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 250 ml śmietany kremówki (30% lub 36%), po 1 łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej, 1 cukier waniliowy, 1/2 szklanki cukru, 3 jajka, sok z cytryny (dałam około 3 łyżek(...)margaryną. Dodać żółtka i  śmietanę i wyrobić ciasto, włożyć do lodówki na minimum 1 godzinę. Masa: Żółtka oddzielić od białek. Dodać do twarogu, wsypać cukier, cukier waniliowy, budyń waniliowy i obie mąki. Dokładnie wymieszać. Ubić pianę z białek (łącznie z tymi 2 co pozostały nam z ciasta). Osobno ubić schłodzoną kremówkę. Do utartej masy serowej dodać ubita śmietanę, wymieszać

Państwo Wojtczuk gotują
Princessa z karmelem 184

masę: 2 szklanki mleka 6 żółtek 300g śmietany kremówki 30% 100g cukru łyżka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 220g masła Z mleka, żółtek, śmietany, cukru i mąki gotujemy budyń. Przykrywamy folią spożywczą i studzimy. Masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Dodatkowo: 1 op. podłużnych biszkoptów, puszka masy krówkowej GOSTYŃ 3 wafle Princessa kokosowa Na blat

Mam apetyt na ...
sernik z jabłkami 186

masła 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18% 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia  na masę serową: 1 kg sera na sernik z wiaderka 2 opakowania budyniu waniliowego 6 jajek  3 białka 125 ml oleju 1 szklanka cukru pudru dodatkowo: słoik (750 g) prażonych jabłek z cynamonem Składniki ciasta zagnieść. Ciasto podzielić na dwie nierówne części, każdą(...)wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować masę serową. Białka oddzielić od żółtek i ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na białą puszystą masę. Następnie dodać ser, budynie i olej. Krótko zmiksować. Na końcu delikatnie wmieszać pianę z białek. Większą część ciasta wyjąć z lodówki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach na dno foremki wyścielonej wysoko papierem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia