Drożdżowe ślimaczki z jagodami

Drożdżowe ślimaczki z jagodami

Drożdżowe ślimaczki z jagodami

Ślimaczki te upiekłam  ponad 3 tygodnie temu i nawet nie wiem,  czy jagody są jeszcze w sprzedaży. Jeśli nie , to  można je zastapić  owocami mrożonymi.  Kiedyś upiekłam takie bułeczki  z mrożonymi porzeczkami i też były pyszne. Składniki : / 12 szt/ 450 g mąki pszennej   25 g  świeżych drożdży 100 g cukru /trzcinowy/ 1 jajko 1 żółtko ok. 200 g mleka 1/4 łyżeczki soli 70 g roztopionego masła 1 łyżeczka cukru z wanilią nadzienie: 150 g serka waniliowego 2 łyżki budyniu ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zakamarki mojej kuchni

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.