budyń - 12640 przepisów (strona:397/843)

Delikatny bakaliowy sernik 227

czekoladową krówką  lub małe orzechowe mazurki . Składniki: (na foremkę 20×20 cm lub małą tortownicę) 50 g masła 3 jajka M 1/2 szklanki cukru 2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 4 łyżki mieszanki keksowej Helio 1 opakowanie serka naturalnego 400 g* szczypta soli cukier puder do oprószenia sernika i dowolne ozdoby *ja użyłam najprostszego serka Vitello z biedronki(...)Białka ubijamy ze szczyptą soli. Żółtka miksujemy dokładnie z masłem, dodajemy cukier dalej miksując. Następnie dodajemy powoli nasz serek naturalny miksując na mniejszych obrotach. Na koniec dodajemy 2 łyżki budyniu (proszek), krótko miksujemy. Odkładamy mikser. Do naszej masy serowej dodajemy ubite białka, mieszamy je delikatnie z masą. Na koniec dodajemy 4 łyżki mieszanki keksowej, znów delikatnie mieszamy. Masę przelewamy

Słodkie okruszki
Babka czekoladowo-rumowa 164

babka czekoladowo-rumowa. Z alkoholowym posmakiem i kawałkami czekolady. Pyszna. Polecam :) P.S. Jeszcze lepiej będzie smakować, jak polejecie ją polewą czekoladową:)   Składniki: 1 i 1/3 szklanki mąki 1 budyń czekoladowy 4 jajka 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny 3/4 tabliczki czekolady deserowej 2 łyżki kakao 1/4 szklanki rumu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Czekoladę drobno siekamy. Masło ucieramy(...)cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku. Nie przerywając mieszania wsypujemy mąkę wymieszaną z budyniem, kakao i proszkiem do pieczenia. Wlewamy rum. Całość dokładnie miksujemy. Na końcu wsypujemy posiekaną czekoladę i mieszamy delikatnie łyżką. Gotowe ciasto przekładamy do formy z kominkiem wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny

My simple kitchen
puszysty, malinowy sernik w polewie z białej czekolady 176

masa serowa: - 1 kg dobrej jakości sera z wiaderka (u mnie President ) - 1 i 3/4 szklanki cukru pudru - 5 jajek - 200 ml śmietanki 30% - cukier wanilinowy - 1,5 opakowania budyniu śmietankowego - 450 g malin (poza sezonem mogą być mrożone, ale trzeba je wcześniej rozmrozić) polewa z białej czekolady: - 100 g białej czekolady - łyżka masła - 50 ml śmietanki 30% Spód tortownicy(...)przez chwilę (śmietana nie musi być ubita, powinna jedynie połączyć się z jajkami i cukrem). Następnie dodajemy twaróg i maliny, łączymy z pozostałymi składnikami. Na koniec w misce lądują budynie śmietankowe, mieszamy je z masą serową tak, aby nie było grudek. Całość wylewamy na podpieczony spód. Ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy 1h 10 min w 180 stopniach, Środek sernika

Cook&Love
Sernik Złota Rosa 126

masła / margaryny 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera białego (dwu- trzykrotnie zmielonego) 4 jajka 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 2 cukry waniliowe Pianka: 4 białka 1/2 szklanki cukru Sposób wykonania: 1. Składniki na ciasto zagnieść, wyłożyć na blaszkę i nakłuć widelcem. 2. Ser ukręcić z cukrem(...)dodając stopniowo jajka, potem mleko, budyń olej i cukry waniliowe. Masę wyłożyć na wcześniej przygotowany spód. 3. Piec ok 60 minut w temperaturze 170 st.C. 4. Ubić białka z cukrem, wyłożyć na ser i całość zapiekać jeszcze 10-15 minut. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Sernik z chałwą 153

przepyszny, spróbujcie bo warto, od święta i bez okazji, polecam !!!  herbatniki 1 kg sera białego ( mielony) 15 dag masła 15 dag cukru pudru 7 jajek (L) 2 budynie waniliowe 15 dag chałwy waniliowej 15 dag chałwy czekoladowej masa krówkowa ozdoby cukiernicze Na blaszkę wyłożoną papierem (23x28), wykładam herbatniki.  Masło ucieram z cukrem i żółtkami. Do utartych dodaję porcjami(...)nadal ucieram. Mąkę i budynie przesiewam i dodaję do masy serowej. Całość ucieram. Osobno ubijam białka ze szczyptą soli, na sztywno. Dodaję na koniec do sera, mieszam już łyżką.  Połowę ciasta wykładam na herbatniki. Chałwę kroję na mniejsze kawałki, układam na masie serowej, przykrywam resztą sera.  Sernik piekę godzinę w 180 st. C Po upieczeniu lekko studzę

Takie tam pichcenie
Ciasto Elf 160

łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju łyżeczka przyprawy korzennej do piernika   Na zieloną masę: 1l zielonego soku Kubuś 3 opakowania budyniu śmietankowego   Na masę śmietanową: 1 galaretka cytrynowa 400ml śmietanki kremówki 30% 1-2 opakowania ciastek typu delicje   Dodatkowo: 2 czerwone galaretki   Wykonanie:   Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek(...)wystudzeniu wyjmujemy z formy, zdejmujemy papier i ponownie wkładamy do formy.   Zielona masa: z 1 litra soku odlewamy 1,5 szklanki. Resztę zagotowujemy. W odlanym soku rozpuszczamy budynie. Wlewamy na gotujący się sok, zmniejszamy ogień i gotujemy 2 minutki ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Gorącą masę wylewamy na biszkopt, rozprowadzamy równo łyżką (najlepiej moczyć ja w wodzie). Odstawiamy

Smak mojej kuchni
Tort z wkładką kokosową 201

minut w 180 st.C. 3. Zrobić krem: 1/2 litra mleka zagotować, żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę i resztę mleka, wlać na gotujące się mleko i energicznie mieszać, aż budyń zgęstnieje. Pozostawić do wystudzenia. 4. Miękkie masło utrzeć, stopniowo dodawać wystudzony budyń. 1/3 gotowego kremu przełożyć do osobnego naczynia, dodać krem typu nutella i wymieszać. 5. Przełożyć tort: 1 blat

Kuchnia domowa Ani
Sernik z bananami i kokosem 196

Masa serowo-bananowa: 1 kg twarogu sernikowego (z wiaderka) 300 g cukru pudru 7 jajek 4 dojrzałe banany 100 g masła 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1 kopiasta łyżka budyniu śmietankowego 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 5 białek 3/4 szklanki cukru 4 łyżki wiórków kokosowych rodzynki 100 g czekolady mlecznej lub deserowej(wg upodobań(...)Połowę ciasta rozwałkować, wykleić blaszkę (25x36) wyłożoną papierem do pieczenia. Drugą część ciasta umieścić w lodówce. Masło z cukrem zmiksować na puch dodając po jednym żółtku. Dodać mąkę ziemniaczaną, budyń, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy, a następnie ser. Ucierać do uzyskania gładkiej masy. Banany zgnieść widelcem i dodać do masy serowej, Ponownie zmiksować. Na końcu dodać pianę z białek

Praktyczna pl
Sernik z grysikiem i owocami 140

masła 150 cukru pudru + łyżka do posypania na wierzchu opakowanie cukru wanilinowego 250 g twarogu (taki jak używacie do serników) 250 g kwaśnej śmietany 100 g grysiku 2 opakowanie budyniu waniliowego 250 g malin (lub innych owoców) My użyliśmy świeże owoce, ale równie dobrze mogą być mrożone. Przygotowanie: Rozdzielamy żółtka od białek i ubijamy białka na sztywną pianę. Masło, cukier(...)puder i cukier wanilinowy dokładnie miksujemy, aż otrzymamy jednolitą masę. Dodajemy do tego twaróg, śmietanę, grysik i budynie, całość znowu dokładnie miksujemy. Do powstałej masy dodajemy ubite białka i owoce, delikatnie mieszamy, aby wszystko się ładnie połączyło. Całość wylewamy na posmarowaną masłem formę. W naszym przypadku było to naczynie żaroodporne 28×20 cm. Pieczemy w temperaturze

KasiaiKrzysiu.pl
Ciasto MAKOWA PANIENKA 175

laskowych (ja wykorzystałam tarte orzechy, które zmieliłam w młynku do kawy) szczypta soli krem 2 szklanki mleka (500 ml) 4 żółtka 125 g drobnego cukru do wypieków 1 budyń o smaku śmietankowym (40 g proszku) 3/4 kostki masła (150 g) 4 łyżeczki cukru waniliowego dodatkowo 1/2 słoiczka dżemu z owoców leśnych do nasączenia sok z 2 cytryn + tyle samo(...)szklanki gorącego mleka i wymieszać. Do pozostałego mleka w rondelku, wlać masę żółtkową i całość dokładnie ze sobą połączyć. Gotować dosłownie 1-2 minuty, aż do zgęstnienia budynku (budyń należy cały czas mieszać, aby nic nie przywarło do dna rondelka!). Przygotowany krem ostudzić. Na sam koniec przygotować poncz do nasączenia ciasta i wiórki kokosowe do dekoracji . Wycisnąć sok z cytryny

Ugotować
Drożdżówki z serem tęsknotą emigranta. 110

miękkiego masła   Przepis na nadzienie 400g sera twarogowego ( ja użyłam quarka i polskiego twarogu półtłustego) 4 łyżki miękkiego masła 1 łyżka budyniu waniliowego  1 łyżeczka pasty waniliowej lub cukru waniliowego, lub esencji cukier puder do smaku(tak jak lubicie, bardziej słodkie lub mniej) otarta skórka z cytryny  (jak lubicie(...)mile widziane) masło utrzeć z cukrem i żółtkami  dodać twaróg, skórkę, rodzynki, wanilie i na koniec dodałam łyżkę budyniu. Zrobiłam kilka takich dużych prostokątnych dla dużego M... mniejszy woli mniejsze, okrągłe. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut do zrumienienia. Można przed pieczeniem

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Śmietankowa babka budyniowa z szafranem 149

wilgotna. Jeśli nie używaliście szafranu w kuchni, może zrobicie z ciekawości :) Składniki: 0,1 g nitek szafranu (polecam Skworcu ) 30 ml gorącej wody 220 g mąki pszennej 2 budynie śmietankowe bez cukru 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 czubate łyżeczki cukru waniliowego 4 jajka szczypta soli 200 g cukru 160 g śmietany 18% 40 g oleju(...)następujący sposób: Oddzielamy białka od żółtek. Białka wbijamy do dużej miski, w której wykonamy całe ciasto. Do białek dodajemy szczyptę soli. W innej misce dokładnie mieszamy: mąkę, budynie, proszek do pieczenia, cukier waniliowy. Odmierzamy cukier. W niedużej misce łączymy produkty mokre: śmietanę, olej, amaretto, wodę z szafranem. Nie mieszamy. Wykonanie ciasta: Białka ubijamy mikserem na sztywno. Do ubitych białek

Smak mojego domu
Babka marmurkowa 123

już nie to..Oryginał możecie zobaczyć   tutaj  i zrobić takie ciacho, oczywiście z proszkiem do pieczenia. 4 jajka 1 i 1/4 szkl. mąki pszennej 1 budyń waniliowy 1 cukier waniliowy 3/4 szkl. cukru pudru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 250 g miękkiej margaryny 1/4 szkl. mleka 1/3 szkl. jagód [ u mnie jagody mrożone i suszona żurawina Helio(...)Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli i połowy ilości cukru. Margarynę utrzeć z resztą cukru oraz cukrem waniliowym, dodawać po 1 żółtku, następnie: mąkę, proszek do pieczenia, budyń, mleko. Na końcu dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części, do 1 dodać kakao. Blaszkę wyłożyć papierem i wykładać na przemian jasne i ciemne ciasto

Moje domowe kucharzenie
pyszny pieczony sernik z suszonymi morelami na biszkoptach... 146

Składniki: morele suszone 20 dag, jajka 10 sztuka "L", cukier 1 szklanka, twaróg 1 kg/wiaderko, serek twarogowy śmietankowy 50 dag, budyń waniliowy 2 opakowania, kasza manna 4 łyżki, olejek pomarańczowy 4 krople, olej rzepakowy 4 łyżki, biszkopty okrągłe 200 gram, lukier biały - w opisie, skórka pomarańczowa kandyzowana 100 gram składniki temperatura pokojowa = suszone miękkie morele rozdrobnić w rozdrabniaczu, jeśli(...)twarde to wymoczyć je w letniej wodzie 30 minut żółtka, cukier utrzeć do białości mikserem na dużych obrotach do masy dodać twaróg z wiaderka, twaróg śmietankowy, budynie, kaszę manną, olej, olejek pomarańczowy i połączyć składniki dodać zmiksowane morele i mikserem połączyć składniki, białka ubić na sztywno, dodać do masy serowej i teraz tylko łyżką delikatnie połączyć składniki duża forma była

W Mojej Kuchni Lubię