Składniki: morele suszone 20 dag, jajka 10 sztuka "L", cukier 1 szklanka, twaróg 1 kg/wiaderko, serek twarogowy śmietankowy 50 dag, budyń waniliowy 2 opakowania, kasza manna 4 łyżki, olejek pomarańczowy 4 krople, olej rzepakowy 4 łyżki, biszkopty okrągłe 200 gram, lukier biały - w opisie, skórka pomarańczowa kandyzowana 100 gram składniki temperatura pokojowa = suszone miękkie morele rozdrobnić w rozdrabniaczu, jeśli(...)twarde to wymoczyć je w letniej wodzie 30 minut żółtka, cukier utrzeć do białości mikserem na dużych obrotach do masy dodać twaróg z wiaderka, twaróg śmietankowy, budynie, kaszę manną, olej, olejek pomarańczowy i połączyć składniki dodać zmiksowane morele i mikserem połączyć składniki, białka ubić na sztywno, dodać do masy serowej i teraz tylko łyżką delikatnie połączyć składniki duża forma była
W Mojej Kuchni Lubięużywać chudego. PS jeśli chcecie całkowicie fit serniczki - pomińcie cukier i zastąpcie go innym słodzikiem :) Składniki 500 g twarogu 3 jajka pół szklanki cukru łyżka cukru z wanilią łyżka budyniu śmietankowego ulubione bakalie - ok. 1/2 szklanki; u mnie migdały, rodzynki namoczone w rumie i skórka pomarańczowa wiórki kokosowe, płatki migdałowe do posypania Jajka ubić z cukrem, cukrem waniliowym. Dodać twaróg(...)zmiksować. Dodać budyń i jeszcze raz krótko zmiksować. Dodać bakalie i wymieszać łyżką. Przełożyć do foremek jak na muffinki (można użyć silikonowych lub papilotek). Posypać wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałowymi z wierzchu. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez
Słodkie inspiracjeinna świetnie tutaj pasuje. Składniki: 2 szklanki mąki pół szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka pasty waniliowej dowolna czekolada 1 łyżka budyniu waniliowego pół szklanki oleju szklanka mleka Wykonanie: Przesianą mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wymieszać. W mleku rozmieszać budyń i dodać do pozostałych mokrych składników(olej, jajko, pasta
Pysznie & Pięknieszybko. Składniki: 2 jajka 1 -1,5 kg jabłek 0,5 kostki dobrej margaryny / masła 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1 budyń waniliowy 0,5 kg mąki Polewa: cukier puder + letnia woda cynamon Wykonanie: Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z suchym budyniem w proszku. Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Dzielimy
W Moim Magicznym Domukominem 5 jajek 1 szklanka cukru kryształu 1/2 szklanki chłodnej wody 3/4 szklanki oleju 2 szklanki maki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 3 łyżki budyniu waniliowego cukier puder do posypania ciasta przepis W misce ubijamy jajka z cukrem na jasną puszystą masę. Do masy jajecznej wlewamy wodę oraz olej, wsypujemy przesianą mąkę i proszek(...)pieczenia, całość ponownie miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto dzielimy na dwie równe części, do jednej dodajemy kakao, do drugiej budyń i ponownie dokładnie mieszamy. Do posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy na babkę wlewamy po dwie łyżki ciemnego ciasta, a na nie nakładamy 2 łyżki jasnego ciasta. Czynność tę powtarzamy, aż do wyczerpania składników. Ciasto nakładamy cały czas
Smakowite Daniakakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 pełne łyżki mąki tortowej Sernik: 300g puree z batatów 350g sera białego chudego 1 banan 3 jajka 3 łyżki cukru pudru 1 budyń śmietankowy Sposób przygotowania: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Przed przystąpieniem do pracy nad ciastem, należy obrać batat o wadze ok 400g, pokroić w kostkę(...)biały. Ser można również przecisnąć przez praskę, ale wtedy po upieczeniu będą widoczne jego grudki. Cały czas ucierając dodajemy po jednym jajku, rozgniecionego widelcem banana, cukier puder oraz budyń w proszku. Masę serową przekładamy na przygotowany wcześniej spód brownie. Wyrównujemy i pieczemy przez ok godzinę w 160st C. Po ok 40 minutach wierzch ciasta można delikatnie przykryć folią aluminiową
Kuchnia w czekoladzietłustego (nie z wiaderka) - 500 g serka mascarpone - 200 g masła - 1 i 1/3 szklanki drobnego cukru do wypieków - 2 łyżki cukru z wanilią - 5 jaj + 2 żółtka - 4 budynie śmietankowe bez cukru - 180 ml zimnego mleka (do rozpuszczenia proszku budyniowego) - 1 laska wanilii - esencja migdałowa Dodatkowo: - 21 szt. batonów mini rolls Polewa czekoladowa: - 102 g czekolady deserowej (75% kakao(...)bardzo dokładanie, aby nie było grudek i cały czas mieszając, wlewamy do gorącej masy serowej. Gdy masa zgęstnieje i zaczną się tworzyć bąble na jej powierzchni (jak podczas gotowania budyniu) gotujemy jeszcze chwilę i garnek zestawiamy z kuchenki. Czekamy, aż lekko przestygnie (zbyt gorąca spowoduje rozpuszczenie czekolady na mini rollsach). Połowę masy wykładamy na półkruchy spód w formie. Wyrównujemy powierzchnię
mojewypiekiinietylkonaleśnikami, placuszkami, jako dodatek do gofrów, deserów, a nawet pieczywa. Spróbujcie. Dziś polecam Wam połączenie z waniliowymi naleśnikami Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżki budyniu waniliowego (proszek) 1 szklanka mleka (u mnie 2%) 1 szklanka wody gazowanej 2 jajka masło bananowe Eterno opcjonalnie: sos czekoladowy Przygotowanie: Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko i wstępnie mieszamy rózgą(...)kuchenną. Następnie dodajemy mąkę z 2 płaskimi łyżkami budyniu waniliowego (proszek), i wodą gazowaną. Całość dokładnie mieszamy rózgą, aż uzyskamy jednolitą masę. Naleśniki smażymy na patelni z niewielką ilością oleju (ma tylko natłuścić powierzchnię). Wylewamy porcję ciasta i rozprowadzamy ją po całej patelni. Naleśniki powinny być w miarę cienkie. smażymy z obu stron. Każdy naleśnik smarujemy masłem bananowym, składamy
Słodkie okruszkipuder 10 dag, masło lub margaryna 15 dag, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, skórka cytryny 1/4 łyżeczki, masa serowa: ser biały 120 dag, jajka 5 szt, cukier 1 szklanka, budyń waniliowy 1 opakowanie, olejek waniliowy 1 łyżka, mleko pół szklanki, olej 0,5 szklanki, kajmak 6 łyżek, dodatkowo: kajmak do posmarowania ciasta ok. 1 puszka, orzechy włoskie do posypania ciasta(...)biały mielimy 2 razy. W przepisie użyłam swojskiego serka, ale można również użyć sera z wiaderka. Jajka rozdzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy ser, olej, mleko, budyń, olejek waniliowy, oraz kajmak i miksujemy do połączenia składników. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy do połączenia. Następnie masę wylewamy na podpieczony spód. Pieczemy
kulinarne odsłony patiłyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki gorzkiego kakao 100 ml oleju 1 kopiata łyżeczka proszku do pieczenia 700 g białego sera 1 szklanka cukru 1 cukier z wanilią 2 budynie waniliowe 1/2 szklanki mleka 4 łyżki kaszy manny CENOS 150 g margaryny 3 jajka 35g płatków migdałowych HELIO blaszka 35/25 Jajka ubijamy z cukrem i cukrem(...)Ciasto studzimy i przecinamy na pół. Migdały prażymy na suchej patelni i odstawiamy do przestygnięcia. Do garnka przekładamy ser, margarynę, cukier i cukier z wanilią. Mleko mieszamy z jajkami, budyniem i kaszą. wlewamy do masy serowej i mieszamy. Podczas gotowania masę zblendowałam dzięki temu była gładziutka bez żadnych grudek.Masę gotujemy na małym ogniu tak długo aż zgęstnieje oczywiście ciągle
Sama słodycz i szczypta chilitakże mąki owsianej lub żytniej pełnoziarnistej. Dodatki można dostosować do własnych upodobań. Składniki: 2 jajka 1 łyżka mąki orkiszowej kropelka aromatu waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka budyniu waniliowego gruszka, kiwi, orzechy Rozgrzać gofrownicę. Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i zmiksować. Wmieszać mąkę i budyń. Dodać także proszek i aromat. Wymieszać bardzo delikatnie. Gofrownicę posmarować olejem
Chocolate Muffin Blogpyszny sernik pieczony z owocami i galaretką: tortownica o średnicy 20 cm Składniki: 250 g sera risotta 400 ml śmietanki 30% 1 jajko 1/2 szklanki cukru pudru 60 g budyniu śmietankowego z cukrem 1 łyżka mąki ziemniaczanej poziomki i borówki (mogą być mrożone) 1 opakowanie różowej galaretki o smaku ananasa i granatu 100 ml ubitej śmietanki 30% z 1 łyżką(...)cukru pudru Przygotowanie sernika pieczonego z owocami i galaretką: Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Całe jajko ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy ser risotta, budyń i mąkę ziemniaczaną i miksujemy. Na końcu dodajemy śmietankę 30% i wszystko razem ubijamy, masa serowa będzie płynna, ale tak ma być. Wylewamy masę serową do tortownicy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękakao gorzkie 2 łyżki cynamon 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki Masa: białka 3 sztuki erytrol 4 łyżki miód prawdziwy, naturalny z pasieki bez dodatku cukrów 1 łyżka budyń toffi 1 opakowanie olej rzepakowy 3 łyżki jogurt naturalny gęsty lub grecki 3 łyżki Dodatkowo: orzechy laskowe lub włoskie 1 garść ~~METODA~~ Spód: W misie robota z hakiem umieścić wszystkie(...)ciasto równomiernie rozłożyć łyżkę zanurzać w wodzie. Masa: Białka ubić, pod koniec ubijania, gdy masa zacznie robić się sztywna dodać erytrol i miód, dalej ubijając. Następnie wsypać budyń. Dodać olej i jogurt, zmiksować na niskich obrotach tylko do połączenia się składników. Masę przelać na spód tarty. Z pozostałego ciasta odrywać strzępki i układać na piankowej masie. Między luki wsadzić
Kuchnia Paulettesjogurcie. Jej strukturę urozmaiciłam, dodając siekane migdały. Dzięki jogurtowi, jest wilgotna i długo zachowuje delikatność. Idealna na Wielkanoc i dzień powszedni. Składniki: 200 g mąki pszennej 2 budynie waniliowe bez cukru 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżeczka cukru waniliowego 50 g siekanych migdałów blanszowanych (polecam bakalie Skworcu ) 4 jajka szczypta soli 200 g cukru(...)miseczek w następujący sposób: Oddzielamy białka od żółtek. Białka wbijamy do dużej miski, w której wykonamy całe ciasto. Do białek dodajemy szczyptę soli. W niewielkiej misce mieszamy: mąkę, budynie, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, posiekane migdały. Całość dokładnie mieszamy. Odmierzamy cukier. W niedużej misce łączymy jogurt, olej, olejek zapachowy. Nie trzeba ich mieszać. Wykonanie ciasta: Białka ubijamy mikserem na sztywno
Smak mojego domubiszkopty okrągłe 6 sztuk, marcepan 200 gram SERNIK: margaryna 250 gram, cukier 3/4 szklanki, mleko 350 gram/zagęszczone, twaróg 1 kg/wiaderko, jajka 4 sztuki "L", kasza manna 4 łyżki, budyń waniliowy 2 opakowania, biszkopty okrągłe 200 gram, polewa czekoladowa - w opisie do rozdrabniacza włożyć biszkopty, kawałki marcepana i wszystko zmiksować na drobną kruszonkę w teflonowym garnku (nie przypali się masa(...)serowa w trakcie gotowania) z cukrem stopić margarynę z cukrem, wlać mleko zagęszczone włożyć ser z wiaderka, wbić całe jajka wsypać kaszę manną z budyniami i mikserem miksować doprowadzając do zagotowania na dużym ogniu tortownice 18 i 16 cm, na dnie rozłożyć biszkopty, na biszkopty wyłożyć gorącą masę serową, wyrównać wierzch czekolada gorzka 200 gram, śmietana gęsta 18% 5 łyżek
W Mojej Kuchni Lubię