masła / margaryny 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera białego (dwu- trzykrotnie zmielonego) 4 jajka 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 2 cukry waniliowe Pianka: 4 białka 1/2 szklanki cukru Sposób wykonania: 1. Składniki na ciasto zagnieść, wyłożyć na blaszkę i nakłuć widelcem. 2. Ser ukręcić z cukrem(...)dodając stopniowo jajka, potem mleko, budyń olej i cukry waniliowe. Masę wyłożyć na wcześniej przygotowany spód. 3. Piec ok 60 minut w temperaturze 170 st.C. 4. Ubić białka z cukrem, wyłożyć na ser i całość zapiekać jeszcze 10-15 minut. Smacznego
Kuchnia domowa Aniprzepyszny, spróbujcie bo warto, od święta i bez okazji, polecam !!! herbatniki 1 kg sera białego ( mielony) 15 dag masła 15 dag cukru pudru 7 jajek (L) 2 budynie waniliowe 15 dag chałwy waniliowej 15 dag chałwy czekoladowej masa krówkowa ozdoby cukiernicze Na blaszkę wyłożoną papierem (23x28), wykładam herbatniki. Masło ucieram z cukrem i żółtkami. Do utartych dodaję porcjami(...)nadal ucieram. Mąkę i budynie przesiewam i dodaję do masy serowej. Całość ucieram. Osobno ubijam białka ze szczyptą soli, na sztywno. Dodaję na koniec do sera, mieszam już łyżką. Połowę ciasta wykładam na herbatniki. Chałwę kroję na mniejsze kawałki, układam na masie serowej, przykrywam resztą sera. Sernik piekę godzinę w 180 st. C Po upieczeniu lekko studzę
Takie tam pichceniełyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju łyżeczka przyprawy korzennej do piernika Na zieloną masę: 1l zielonego soku Kubuś 3 opakowania budyniu śmietankowego Na masę śmietanową: 1 galaretka cytrynowa 400ml śmietanki kremówki 30% 1-2 opakowania ciastek typu delicje Dodatkowo: 2 czerwone galaretki Wykonanie: Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek(...)wystudzeniu wyjmujemy z formy, zdejmujemy papier i ponownie wkładamy do formy. Zielona masa: z 1 litra soku odlewamy 1,5 szklanki. Resztę zagotowujemy. W odlanym soku rozpuszczamy budynie. Wlewamy na gotujący się sok, zmniejszamy ogień i gotujemy 2 minutki ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Gorącą masę wylewamy na biszkopt, rozprowadzamy równo łyżką (najlepiej moczyć ja w wodzie). Odstawiamy
Smak mojej kuchniminut w 180 st.C. 3. Zrobić krem: 1/2 litra mleka zagotować, żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę i resztę mleka, wlać na gotujące się mleko i energicznie mieszać, aż budyń zgęstnieje. Pozostawić do wystudzenia. 4. Miękkie masło utrzeć, stopniowo dodawać wystudzony budyń. 1/3 gotowego kremu przełożyć do osobnego naczynia, dodać krem typu nutella i wymieszać. 5. Przełożyć tort: 1 blat
Kuchnia domowa AniMasa serowo-bananowa: 1 kg twarogu sernikowego (z wiaderka) 300 g cukru pudru 7 jajek 4 dojrzałe banany 100 g masła 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1 kopiasta łyżka budyniu śmietankowego 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 5 białek 3/4 szklanki cukru 4 łyżki wiórków kokosowych rodzynki 100 g czekolady mlecznej lub deserowej(wg upodobań(...)Połowę ciasta rozwałkować, wykleić blaszkę (25x36) wyłożoną papierem do pieczenia. Drugą część ciasta umieścić w lodówce. Masło z cukrem zmiksować na puch dodając po jednym żółtku. Dodać mąkę ziemniaczaną, budyń, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy, a następnie ser. Ucierać do uzyskania gładkiej masy. Banany zgnieść widelcem i dodać do masy serowej, Ponownie zmiksować. Na końcu dodać pianę z białek
Praktyczna plmasła 150 cukru pudru + łyżka do posypania na wierzchu opakowanie cukru wanilinowego 250 g twarogu (taki jak używacie do serników) 250 g kwaśnej śmietany 100 g grysiku 2 opakowanie budyniu waniliowego 250 g malin (lub innych owoców) My użyliśmy świeże owoce, ale równie dobrze mogą być mrożone. Przygotowanie: Rozdzielamy żółtka od białek i ubijamy białka na sztywną pianę. Masło, cukier(...)puder i cukier wanilinowy dokładnie miksujemy, aż otrzymamy jednolitą masę. Dodajemy do tego twaróg, śmietanę, grysik i budynie, całość znowu dokładnie miksujemy. Do powstałej masy dodajemy ubite białka i owoce, delikatnie mieszamy, aby wszystko się ładnie połączyło. Całość wylewamy na posmarowaną masłem formę. W naszym przypadku było to naczynie żaroodporne 28×20 cm. Pieczemy w temperaturze
KasiaiKrzysiu.pllaskowych (ja wykorzystałam tarte orzechy, które zmieliłam w młynku do kawy) szczypta soli krem 2 szklanki mleka (500 ml) 4 żółtka 125 g drobnego cukru do wypieków 1 budyń o smaku śmietankowym (40 g proszku) 3/4 kostki masła (150 g) 4 łyżeczki cukru waniliowego dodatkowo 1/2 słoiczka dżemu z owoców leśnych do nasączenia sok z 2 cytryn + tyle samo(...)szklanki gorącego mleka i wymieszać. Do pozostałego mleka w rondelku, wlać masę żółtkową i całość dokładnie ze sobą połączyć. Gotować dosłownie 1-2 minuty, aż do zgęstnienia budynku (budyń należy cały czas mieszać, aby nic nie przywarło do dna rondelka!). Przygotowany krem ostudzić. Na sam koniec przygotować poncz do nasączenia ciasta i wiórki kokosowe do dekoracji . Wycisnąć sok z cytryny
Ugotowaćmiękkiego masła Przepis na nadzienie 400g sera twarogowego ( ja użyłam quarka i polskiego twarogu półtłustego) 4 łyżki miękkiego masła 1 łyżka budyniu waniliowego 1 łyżeczka pasty waniliowej lub cukru waniliowego, lub esencji cukier puder do smaku(tak jak lubicie, bardziej słodkie lub mniej) otarta skórka z cytryny (jak lubicie(...)mile widziane) masło utrzeć z cukrem i żółtkami dodać twaróg, skórkę, rodzynki, wanilie i na koniec dodałam łyżkę budyniu. Zrobiłam kilka takich dużych prostokątnych dla dużego M... mniejszy woli mniejsze, okrągłe. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut do zrumienienia. Można przed pieczeniem
Piekarz-Kucharz-Garkotłukwilgotna. Jeśli nie używaliście szafranu w kuchni, może zrobicie z ciekawości :) Składniki: 0,1 g nitek szafranu (polecam Skworcu ) 30 ml gorącej wody 220 g mąki pszennej 2 budynie śmietankowe bez cukru 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 czubate łyżeczki cukru waniliowego 4 jajka szczypta soli 200 g cukru 160 g śmietany 18% 40 g oleju(...)następujący sposób: Oddzielamy białka od żółtek. Białka wbijamy do dużej miski, w której wykonamy całe ciasto. Do białek dodajemy szczyptę soli. W innej misce dokładnie mieszamy: mąkę, budynie, proszek do pieczenia, cukier waniliowy. Odmierzamy cukier. W niedużej misce łączymy produkty mokre: śmietanę, olej, amaretto, wodę z szafranem. Nie mieszamy. Wykonanie ciasta: Białka ubijamy mikserem na sztywno. Do ubitych białek
Smak mojego domujuż nie to..Oryginał możecie zobaczyć tutaj i zrobić takie ciacho, oczywiście z proszkiem do pieczenia. 4 jajka 1 i 1/4 szkl. mąki pszennej 1 budyń waniliowy 1 cukier waniliowy 3/4 szkl. cukru pudru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 250 g miękkiej margaryny 1/4 szkl. mleka 1/3 szkl. jagód [ u mnie jagody mrożone i suszona żurawina Helio(...)Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli i połowy ilości cukru. Margarynę utrzeć z resztą cukru oraz cukrem waniliowym, dodawać po 1 żółtku, następnie: mąkę, proszek do pieczenia, budyń, mleko. Na końcu dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części, do 1 dodać kakao. Blaszkę wyłożyć papierem i wykładać na przemian jasne i ciemne ciasto
Moje domowe kucharzenieSkładniki: morele suszone 20 dag, jajka 10 sztuka "L", cukier 1 szklanka, twaróg 1 kg/wiaderko, serek twarogowy śmietankowy 50 dag, budyń waniliowy 2 opakowania, kasza manna 4 łyżki, olejek pomarańczowy 4 krople, olej rzepakowy 4 łyżki, biszkopty okrągłe 200 gram, lukier biały - w opisie, skórka pomarańczowa kandyzowana 100 gram składniki temperatura pokojowa = suszone miękkie morele rozdrobnić w rozdrabniaczu, jeśli(...)twarde to wymoczyć je w letniej wodzie 30 minut żółtka, cukier utrzeć do białości mikserem na dużych obrotach do masy dodać twaróg z wiaderka, twaróg śmietankowy, budynie, kaszę manną, olej, olejek pomarańczowy i połączyć składniki dodać zmiksowane morele i mikserem połączyć składniki, białka ubić na sztywno, dodać do masy serowej i teraz tylko łyżką delikatnie połączyć składniki duża forma była
W Mojej Kuchni Lubięużywać chudego. PS jeśli chcecie całkowicie fit serniczki - pomińcie cukier i zastąpcie go innym słodzikiem :) Składniki 500 g twarogu 3 jajka pół szklanki cukru łyżka cukru z wanilią łyżka budyniu śmietankowego ulubione bakalie - ok. 1/2 szklanki; u mnie migdały, rodzynki namoczone w rumie i skórka pomarańczowa wiórki kokosowe, płatki migdałowe do posypania Jajka ubić z cukrem, cukrem waniliowym. Dodać twaróg(...)zmiksować. Dodać budyń i jeszcze raz krótko zmiksować. Dodać bakalie i wymieszać łyżką. Przełożyć do foremek jak na muffinki (można użyć silikonowych lub papilotek). Posypać wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałowymi z wierzchu. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez
Słodkie inspiracjeinna świetnie tutaj pasuje. Składniki: 2 szklanki mąki pół szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka pasty waniliowej dowolna czekolada 1 łyżka budyniu waniliowego pół szklanki oleju szklanka mleka Wykonanie: Przesianą mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wymieszać. W mleku rozmieszać budyń i dodać do pozostałych mokrych składników(olej, jajko, pasta
Pysznie & Pięknieszybko. Składniki: 2 jajka 1 -1,5 kg jabłek 0,5 kostki dobrej margaryny / masła 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1 budyń waniliowy 0,5 kg mąki Polewa: cukier puder + letnia woda cynamon Wykonanie: Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z suchym budyniem w proszku. Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Dzielimy
W Moim Magicznym Domu