STYROPIAN - CIASTO Z WIÓRKÓW KOKOSOWYCH
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
STYROPIAN - CIASTO Z WIÓRKÓW KOKOSOWYCH
Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 5 żółtek 1 szklanka cukru 1 margaryna 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa kokosowa: 5 białek 1/2 szklanki cukru 3 opakowania kwaśnej gęstej śmietany (po 330g; 18 procent) 20 dkg wiórków kokosowych budyń waniliowy ( można pominąć) Przygotowanie ciasta: Ciasto wyrobić jak na kruszonkę. Wysypać na blachę więcej niż połowę. Resztą posypać wierzch ciasta. Wykonanie masy kokosowej: Białka ubić z 1/2 szklanki cukru. Dodać śmietanę, wiórki kokosowe i budyń.Wszystk...
Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci AntoninyAutor
Babcia Antonina
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, kokosowe, budyń, ciasta z masa, ciasto kokosowe, ciasto z białek
Inne przepisy z Przepisy kulinarne babci Antoniny
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję