ręką. Przedstawiam wam przepis ciasto, które "robi się samo". Składniki: 1 jajo 3 łyżki mleka (0,5%) 3 łyżki oleju kokosowego 3 płaskie łyżki mąki 1 łyżka cukru 1 budyń (40g) ½ łyżeczki proszku do pieczenia Jajo, mleko, olej i cukier umieszczamy w miseczce i roztrzepujemy rózgą. Gdy masa będzie już jednolita dodajemy budyń, dokładnie mieszamy i wsypujemy partiami mąkę
Słodki Zakątekspirytus do smaku Ponadto: mini herbatniki z czekoladą W ½ szkl mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. 2 szkl mleka zagotować z cukrem, dodać rozprowadzoną mąkę z żółtkami. Ugotować budyń.Wystudzić. Masło utrzeć, dodać budyń. Na końcu dodać kokos i adwokat. Herbatniki wyłożyć w blaszce, na nie nałożyć masę (mają być 4 warstwy herbatników). Na wierzch wyłożyć krem i posypać
Słodki Zakątekzawrót głowy! Składniki na biszkopt: 5 jaj ¾ szklanka mąki pszennej ½ szklanka cukru, 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę: 3 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy ½ szklanka cukru 20-25 dag wiórek kokosowych 1 kostka masła Ponadto: 1 czekolada deserowa ½ czekolady mlecznej 4 łyżki mleka Biszkopt : Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, ubić. Dodać(...)Masa : Cukier i 2½ szklanki mleka zagotować. Następnie dodać wiórki kokosowe i gotować nadal na średnim ogniu przez około 20 min. Do gotującej się masy kokosowej dodać masło. Budyń rozprowadzić w ½ szklanki mleka i dodać do gotującej się masy kokosowej. Wszystko dokładnie wymieszać i zostawić do wystygnięcia. Polewa : Roztopić czekoladę wraz z mlekiem na parze. Biszkopt przekroić na 2 części
Słodki ZakątekSkładniki: jajka 7 sztuk, cukier 1 szklanka, sok z cytryny 2 łyżeczki, ser z wiaderka 1 kg, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, biszkopty okrągłe 200 gram opakowanie, czekolada gorzka 200 gram, śmietana gęsta 2 łyżki, wiórki kokosowe - ile potrzeba składniki temperatura pokojowa = żółtka, cukier, sok z cytryny w robocie utrzeć do białości z 4 minuty(...)najwyższych obrotach dodać ser z wiaderka, wsypać budyń, kaszę manną i połączyć składniki na średnich obrotach dodać na sztywno ubitą pianę, łyżką delikatnie wmieszać w sernik, pianę zawsze ubijam z jajek o temperaturze pokojowej forma z papierem do pieczenia 30x15 cm, na dnie ułożyć biszkopty, wyłożyć masę serową, z trzy razy puknąć formę o blat stołu aby odpowietrzyć masę pozostałe
W Mojej Kuchni Lubięłyżki cukru 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 kostki margaryny Ser: 1 kg sera z wiaderka 6 żółtek 1 cukier waniliowy (16 g) 3 budynie waniliowe lub śmietankowe po 40g każdy 2/3 szklanki oleju rzepakowego (w oryginale 3/4 szklanki) 1 i 1/2 szklanki mleka Piana do sera: 10 białek 1 i 1/3 szklanki cukru Dodatkowo: można(...)Trochę się lepi, więc polecam oprószyć ręce mąką pszenną - ułatwi nam to wylepienie blaszki. 2. Zrobić masę serową: żółtka utrzeć z cukrem waniliowym, po czym dodawać partiami ser, następnie budynie (proszek), olej i mleko. Dokładnie wszystko zmiksować. 3. W osobnym wysokim naczyniu ubić na sztywno białka ze szczyptą soli. Następnie dodać cukier i miksować do momentu, aż cukier się rozpuści
Kuchnia domowa Anirodzynek. Składniki: 1 kg twaróg półtłusty klinek Łowicz 200 g miękkiego masła 1 szkl cukru 2 łyżki cukru waniliowego 7 jajek M 150 ml zimnej kremówki 30% 1 budyń waniliowy (proszek) skórka z 1 pomarańczy 150 g rodzynek 2 łyżki cukru woda 1 łyżka mąki pszennej Lukier: sok z pół cytryny 4-5 łyżek cukru pudru* Przygotowanie: Wszystkie składniki(...)sztywno. Kremówkę ubić na sztywno. Miękkie masło, żółtka i cukry utrzeć na puszystą masę. Do utartego masła miksując na najwolniejszych obrotach miksera dodawać porcjami twaróg, skórkę pomarańczową i budyń w proszku. Po zmiksowaniu na jednolitą masę dodawać porcjami ubitą kremówkę a następnie pianę z białek. Na sam koniec wsypać rodzynki i delikatnie wymieszać. Masę przelać do wysmarowanej tortownicy o średnicy
Ala piecze i gotujeSkładniki: margaryna 250 gram, twaróg śmietankowy tłusty 1 kg, jajka 5 sztuk "L", cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mleko 2 szklanki, budyń waniliowy 2 opakowania, herbatniki 200 gram, kakao 3 łyżki, czekolada z orzechami 100 gram, posypka kolorowa - ile potrzeba twaróg śmietankowy w misce blenderem zmiksować (jeśli mamy twaróg o zwartej masie to trzeba zmielić w maszynce(...)tego twarogu nie trzeba jest miękki) razem z cukrami, jajkami, nie trzeba mielić margarynę stopić w garnku (najlepiej pasuje garnek teflonowy, nie przypala), dodać twaróg i mieszać do zagotowania budynie wymieszać z mlekiem i wlać do twarogu, mieszać do zagęszczenia i zagotowania masy forma keksowa 30x15 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć herbatniki, wyłożyć połowę masy serowej, nakryć
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: masa makowa 1 puszka, jajka 2 sztuki, kasza manna 5 łyżek, aromat rumowy 1 łyżka, jajka 5 sztuk, cukier 1 szklanka, ser z wiaderka 1 kg, budyń waniliowy 2 opakowania, biszkopty - ile potrzeba, czekolada biała z chrupkami kokosowymi 125 gram, śmietana gęsta 2 łyżki masę makową z puszki wyłożyć do miski i mikserem utrzeć z żółtkami, kaszą manną, aromatem(...)rumowym z białek ubić sztywną pianę i łyżką wmieszać delikatnie w masę makową żółtka, cukier utrzeć do białości, dodać ser z wiaderka, budynie, połączyć mikserem składniki, dodać ubitą na sztywno pianę i łyżka wmieszać w sernik forma 30x15 cm wyłożona paierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty, wyłożyć masę serową, wyłożyć masę makową, piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie
W Mojej Kuchni Lubięczubata łyżka masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego 1/2 szklanki cukru 5 żółtek (jajka rozmiar L) 3 łyżki oleju 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 0,5 litra mleka 2% Warstwa z kropelkami: 5 białek (jajka rozmiar L) 1/2 szklanki cukru Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Wyłożyć(...)krotnie jeżeli wolisz kremową konsystencję). 3. Żółtka utrzeć z cukrem. 4. Kruche ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st. C. 5. Do utartych żółtek dodać olej, budyń i stopniowo twaróg oraz mleko. Bardzo rzadką masę wylać na kruche ciasto. Ponownie wstawić do piekarnika (najlepiej opcja pieczenia od dołu). 6. Białka ubić na sztywną pianę. Na koniec dodać cukier, krótko
A Ty Smakuj MnieSkładniki: jajka 4 sztuki "L", cukier 1 szklanka, aromat wanilinowy 1/2 butelki, twaróg śmietankowy tłusty 70 dag, budyń waniliowy 1 opakowanie, olej rzepakowy 1/4 szklanki, biszkopty - ile potrzeba, czekolada biała 100 gram, posypka - ile potrzeba twaróg zamrożony (kupiłam za połowę ceny gdyż termin się kończył, na sernik idealnie pasuje) dobrze odmrozić na durszlaku w misce utrzeć do białości jajka, cukier(...)aromat wanilinowy, dodać ser śmietankowy (jeśli twaróg jest zbity to trzeba zmielić w maszynce do mięsa), wsypać budyń, wlać 1/4 szklanki oleju i mikserem wszystko dobrze połączyć forma 20x15 z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty, wylać sernik, piec w nagrzanym piekarniku na 180C około 60 minut, zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia białą czekoladę stopić
W Mojej Kuchni Lubięłyżeczki proszku do pieczenia na masę serową: 1 kg sera na sernik (z wiaderka) 1 puszka mleczka kokosowego (około 400 g) 5 jajek 1/2 szklanki oleju 3 opakowania budyniu śmietankowego szklanka cukru 100 g drobnych wiórek kokosowych na galaretkę: 1 puszka pulpy z marakui 1 opakowania galaretki pomarańczowej Przygotować biszkopt: białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno. Nadal ubijając(...)przygotować masę serową: białka jaj ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, następnie dodać mleczko kokosowe i ubijać chwilę (masa będzie rzadka). Dodać ser,kokos, wlać olej i wsypać budynie. Krótko zmiksować do połączenia składników. Kiedy biszkopt będzie już w miarę zapieczony wylać na niego masę serową. Wstawić ponownie do piekarnika i piec około godziny w 170*C. Po upieczeniu
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniabiałe) 50 g gorzkiej czekolady 80 g masła Masa serowa 1 kg sera trzykrotnie zmielonego bądź dobrej jakości ser w wiaderku 170 g cukru kryształ 45 g mąki ziemniaczanej / budyń śmietankowy o tej samej wadze 4 jajka 250 ml ajerkoniaku ja użyłam zwykłego 200 ml śmietanki kremówki 30% nie ubitej Dodatkowo: płatki białej czekolady do dekoracji / bądź polewa(...)wyłożonej papierem do pieczenia, nieco ugniatając do dna. Na najniższych obrotach miksera do połączenia się tylko składników miksujemy: Ser razem z cukrem, następnie dodajemy śmietankę , mąkę ziemniaczaną bądź budyń w zależności co wybierzemy, po jednym jajku i na sam koniec wlewamy ajerkoniak, miksujemy do połączenia się składników i wszystko wylewamy na nasz spód. Pieczemy ser w temp
W Moim Magicznym Domu