budyń - 12640 przepisów (strona:371/843)

Sernik. 189

folię aluminiową i włożyć na godzinę do lodówki. Składniki na masę serową: 1 kg sera ( użyłam ser w wiaderku President) 7 jajek 1 szklanka cukru 1/2 kostki masła 1 budyń waniliowy szczypta soli Masło roztopić w rondelku. Żółtka ubić z cukrem, dodać ser. Zmiksować. Następnie wsypać budyń i wlać roztopione masło. Wszystko razem zmiksować. Białka ubić na sztywno ze szczyptą

Agusiowe smakołyki
Świąteczny sernik z suszonymi śliwkami 146

tłuszczem. Ciastem wyłożyć dno tortownicy. Masa serowa 1 kg białego sera 6 dużych jajek 3/4 kostki masła 25 dag cukru pudru łyżka mąki krupczatki szczypta proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy olejek pomarańczowy Ser zemleć 3 razy. Utrzeć masło z cukrem, nie przerywając ucierania stopniowo dodawać po jednym żółtku. Następnie stopniowo dodawać zmielony ser. Masa powinna być puszysta i jednolita(...)koniec ucierania stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz budyniem a także olejek pomarańczowy. W oddzielnej misce ubić pianę z białek, następnie połączyć ją z masą serową, wszystko razem delikatnie wymieszać. Gotową masę wyłożyć na spód w tortownicy. Sernik wstawić do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piec godzinę.  Wierzch sernika 3 - 4 łyżki masy kajmakowej

Kuchenne aromaty
Cynamonowe babeczki choinki 144

proszku do pieczenia 5 łyżek ksylitolu/cukru kokosowego/cukru trzcinowego lub 2 łyżki stewii Garść pokruszonych orzechów  1 jajko 350ml mleka roślinnego lub bez laktozy 1 łyżeczka cynamonu Krem: 1 budyń jaglany lub zwykły 50 g masła 3 łyżki cukru pudru lub 2 łyżki stewi w proszku Zielony (lub spirulina, matcha lub sok ze szpinaku) Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy. Przekładamy(...)silikonowych foremek na muffiny i pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach. Masło w temp. pokojowej ucieramy z cukrem pudrem/stewią na puszystą masę. Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy i dodajemy do masy wraz z barwnikiem. Miksujemy na krem. Chłodzimy ok. 20 min w lodówce. Dekorujemy babeczki. Dodatkowo możemy posypać wiórkami kokosowymi, śnieżynkami, suszonymi owocami

Czarnawisienka
Kremówka 148

23x38 cm około 30-40 minut w temp. 180 stopni. Krem: W pół szklance mleka rozrabiamy żółtka, mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną, pozostałe mleko zagotowujemy, jak zakipi wlewamy powstały budyń, mieszamy na ogniu aż masa zgęstnieje i odstawiamy do wystudzenia. Margarynę ucieramy, stopniowo dodajemy zimny budyń. Na jeden placek wykładamy krem przekładamy drugim plackiem. Kremówkę posypujemy cukrem pudrem

Kuchnia u Bietki
3 - bit wersja inna inna niż wszystkie 219

roboty!!! Oryginalna wersja przepisu na 3-bit nie zawiera nutelli i krem budyniowy jest nieco inaczej przygotowywany. (Masę budyniową ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę i partiami dodawać ostudzony budyń). Ta wersja jest jednak znacznie szybsza - a mi właśnie zależało na tym by zyskać na czasie. Dodatek nutelli może i zwiększa kaloryczność, ale smak jest jeszcze lepszy.  * u mnie(...)Bonitki" z Biedronki, mają naprawdę maślany smak ** zamiast gotowego proszku można przygotować zwykły budyń z cukrem - 4 łyżki, należy użyć jednak mniej mleka niż jest to podane na opakowaniu, zamiast 500 ml, zastosować 400 ml, dalej postępować jak w przepisie *** można zastosować osełkę Mi przygotowanie całości zajęło około 1 godz., głównie z powodu konieczności przeczekania by masa budyniowa ni była

My sweet a life
Pychotka (pani Walewska) 154

mleko zmiksować z żółtkami oraz jajkiem, dodać mąki i zmiksować na gładką masę. Wlać do gotującego się mleka i cały czas mieszając, gotować do powstania gęstej masy.  Powstały budyń zdjąć z palnika, przykryć folią spożywczą (tak by dotykała wierzchu masy) u wystudzić. Masło o temperaturze pokojowej utrzeć na puch. Cały czas ucierając, dodawać po łyżce wystudzonego budyniu. W razie

My sweet a life
Barbórkowe 138

Pozostałą szklankę mleka, wymieszać dokładnie z żółtkami, jajkiem, przesianymi mąkami i kakao. Wlać do gotującego się mleka i gotować (cały czas mieszając) do powstania gęstej, gładkiej masy (powstanie gęsty budyń czekoladowy). Zdjąć z palnika, przykryć folią spożywczą i odłożyć do całkowitego wystudzenia. Masło, o temperaturze pokojowej, utrzeć na puszystą masę. Cały czas ucierając, dodawać po łyżce wystudzonego budyniu, a następnie

My sweet a life
Capuccino 164

cukrami. Pozostałą szklankę mleka (zimnego) wymieszać z proszkiem cappuccino, żółtkami i mąką. Powstałą masę wlać na gotujące się mleko i gotować, cały czas mieszając, do uzyskania gęstej masy. (Powstanie budyń cappuccino). Wierz przykryć folią spożywczą i odłożyć do całkowitego wystudzenia.  Masło utrzeć na puszystą masę i cały czas ucierając, dodawać po łyżce budyniu cappuccino.  Gotową masę przełożyć

My sweet a life
Torcik Cappuccino 199

cukrami. Pozostałą szklankę mleka (zimnego) wymieszać z proszkiem cappuccino, żółtkami i mąką. Powstałą mieszankę wlać na gotujące się mleko i gotować, cały czas mieszając, do uzyskania gęstej masy. (Powstanie budyń cappuccino). Wierz przykryć folią spożywczą i odłożyć do całkowitego wystudzenia.  Masło utrzeć na puszystą masę i cały czas ucierając, dodawać po łyżce budyniu cappuccino.  Krem śmietanowy: Mocno schłodzoną

My sweet a life
Przepisy na zdrowsze słodycze 178

słodycze! Korzystajcie i podawajcie dalej! Kule z bananem i suszonymi śliwkami Kulki mocy z masłem orzechowym, chia i płatkami owsianymi Mus czekoladowy z awokado Mus czekoladowy z aquafaby Czekoladowy budyń z kaszy manny Czekoladowy budyń z kaszy manny z bakaliami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Ciasto owsiane Pieczona owsianka z czekoladą Pieczona owsianka pomarańczowa Pieczona owsianka z gruszką

Moja smaczna kuchnia
PODUSZKOWIEC / CIASTO PODUSZECZKI / SERNIK NA KAKAOWYM SPODZIE 398

pieczenia – 1 łyżeczka * olej – 125 ml * kakao – 2 lyzki * woda – 125 ml MASA SEROWA: * ser 3 x mielony ( może być z wiaderka ) – 500 g * budyń waniliowy – 1 op * cukier – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy wodę, olej – cały czas miksujemy. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao(...)mieszamy wylewamy na blachę wyłożoną paierem do pieczenia i delikatnie wysmarowaną olejem. Ser miksujemy z cukrem odraz budyniem, wkładamy do worka cukierniczego. Na ciast kakaowe wyciskamy cienkie paski tworząc kratę. Pieczemy ok. 40 minut / 180C. Smacznego

Ostra na Słodko
Miodowy sernik z masłem orzechowym, czyli wyjątkowe ciasto na wyjątkową okazję 205

Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie przesypać herbatniki z masłem orzechowym, ubić i wyrównać za pomocą łyżki Masa serowa: 3 jajka 75g miodu 500g twarogu mielonego 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 350ml mleka aromat waniliowy Jajka ubić z miodem. Stopniowo dodawać twaróg stale mieszając. Budyń rozmieszać z mlekiem w osobnym naczyniu i stopniowo dodawać do masy serowej

peanutbuttermonster
Seromakowiec z brzoskwiniami i galaretką 672

jajka 4 łyżki kaszy manny olejek migdałowy 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia na masę serową: 700g sera sernikowego 6 jaj 150 g masła 1 szkl.cukru pudru 1 budyń śmietankowy 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli dodatkowo: 2 galaretki pomarańczowe  puszka brzoskwiń Przygotowanie: Zaczynamy od zagniecenia ciasta z podanych składników,rozwałkowujemy  na prostokątnej blaszce,nakłuwamy widelcem. Masę makową(...)mannę,proszek do pieczenia,kilka kropli olejku migdałowego.Wykładamy masę na ciasto w blaszce. Przygotowujemy masę serową-miksujemy cukier z żółtkami i masłem,dodajemy po łyżce ser,na koniec budyń z proszkiem.Ubijamy białka ze szczyptą soli i mieszamy z masą serową. Wykładamy ją na masę makową i pieczemy w 180 stopniach ok 60 min. Studzimy  ciasto. Galaretki rozpuszczamy

Swojskie jedzonko
Sernikobrownie 186

schłodzone. Składniki na masę serową: 500 g sera (ja użyłam drobno mielonego twarogu w kostce) 2 jajka 0,5 szklanki cukru 100 ml oleju 0,5 cytryny 1 opakowanie budyniu aromat waniliowy Składniki na brownie: 100 g gorzkiej czekolady (im większa zawartość kakao tym lepiej) 100 g masła 3 jajka 0,5 szklanki cukru 50 g mąki 2 łyżki kakao(...)blenderze. Ocieramy skórkę z cytryny i wyciskamy sok z połowy. Do rozmieszanego sera dodajemy wszystkie pozostałe składniki: jajka, cukier, olej, aromat waniliowy, skórkę i sok z cytryny i budyń. Mieszamy na najniższych obrotach miksera, masa powinna być jednolita i dobrze wymieszana, ale nie należy jej za bardzo napowietrzać (tzn. długo miksować na wysokich obrotach miksera). Gotową masę serową odstawiamy

Ciastkozercy
piernik przekładany masą budyniową oraz powidłem 275

cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy żółtka, mąkę orkiszową lub pszenną oraz ziemniaczaną i wlewamy do gotującego się mleka. Całość chwilę gotujemy, cały czas mieszając, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy. Do masła stopniowo dodajemy wystudzony budyń i miksujemy na gładki krem. wykonanie piernika: Na pierwszy blat rozsmarowujemy powidła śliwkowe. Przykrywamy drugim blatem

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania