przepis na pyszny tort o smaku kokosowym, z różą i bezą. Składniki: I. Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 4 łyżki cukru kryształu 4 łyżki mąki tortowej 1,5 łyżki budyniu waniliowego bez cukru II. Masy: 500 g serka mascarpone 5 łyżek likieru kokosowego 2 tabliczki białej czekolady 1/2 szklanki śmietany kremówki 100 g wiórków kokosowych III. Bezy (Pavlova): 5 białek(...)kwiatuszki i serduszka z lukru plastycznego Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzewamy do 180 °C. Jajka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem przez około 10 minut. Do masy przesiewamy mąkę i budyń. Całość krótko mieszamy ręką. Przelewamy do tortownicy i pieczemy ok. 35 minut. Serek mascarpone miksujemy ze śmietanką. Czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej. Lekko studzimy. Do masy dodajemy czekoladę
DominikaDolciPhiladelphia. :) Jest wspaniały, lekki i kremowy. Idealnie będzie pasował też do świeżych owoców. Składniki: I. Biszkopt: 3 jaja szczypta soli 3 łyżki cukru kryształu 3 łyżki mąki 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru II. Masa serowa: 500 g serka Philadelphia 150 g cukru pudru 1 żółtko 3 jaja 3 łyżki kremówki 3 łyżki mąki III. Dodatkowo: 2 galaretki ametystowe(...)konfitury figowej Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzewamy do 180 °C. Jajka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem przez około 10 minut. Do masy przesiewamy mąkę i budyń. Całość krótko mieszamy ręką. Przelewamy do tortownicy i pieczemy ok. 35 minut. W misce ucieramy serek Philadelphia z cukrem przez ok. 2 minuty. Dodajemy żółtko, jaja, i kremówkę. Ponownie ucieramy do połączenia składników
DominikaDolcizagnieść ciasto. Masa serowa: 1kg twarogu (ja używam w wiaderku President) 6 jajek (białka osobno) 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy olejek pomarańczowy ewentualnie waniliowy 1 torebka budyniu waniliowego (może być śmietankowy) Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodawaj po łyżce twarogu, miksuj. Następnie dodaj budyń oraz olejek. Na sam koniec dodaj ubitą pianę z białek
My World by Dagmara Rekpoprzestaniecie. spód: 170 g ciastek 2 łyżki kakao 50 g masła sernik: 75 dkg sera twarogowego półtłustego 250 ml śmietany kremówki 30 % 250 ml jogurtu greckiego 4 jajka 1 budyń 2/3 szklanki cukru pudru 1 cytryna 1 mango galaretka: 1 mango duże 1 łyżeczka czubata żelatyny 2 łyżki jogurtu greckiego 1/3 opakowania galaretki cytrynowej serca do dekoracji czekoladowe Spód: Ciastka(...)pieczenia. Wykładam masę ciasteczkową, ugniatam palcami. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni góra dół na 5 minut. Sernik: Ser miele dwa razy, przekładam do miski, dodaję jajka, cukier, budyń,jogurt, śmietanę, skórkę startą z cytryny, i sok z cytryny. Mieszam mikserem do połączenia składników, ale nie długo bo masa się napowietrzy. Mango obieram i kroje w kostkę. Na podpieczony
wesoła kuchniaSkładniki: sok jabłko-mięta Hortex 500 ml, sok jabłko-truskawka-mięta Hortex 500 ml, budyń śmietankowy 2 opakowania, mąka ziemniaczana 2 łyżeczki, biszkopty okrągłe 300 gram, śmietana 30% 330 ml, cukier puder 2 łyżki, śmietanfix 1 opakowanie, sok z buraka 1/4 szklanki, starta czekolada mleczna 100 gram wysoka blaszka 25x18 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie rozsypać warstwę biszkoptów(...)soku jabłko-mięta wlać do garnka i zagotować, w reszcie soku wymieszać budyń z 1 łyżeczką mąki ziemniaczanej i wlać do soku, mieszając zagęścić, wylać od razu na biszkopty i na wierzch powciskać biszkopty, schować do lodówki do stężenia następnie tak samo zrobić z sokiem jabłko-truskawka-mięta i też na wierzch powciskać biszkopty, schować do lodówki z wyciśniętego soku
W Mojej Kuchni Lubiękuchni i może ktoś z Was, kto jej nienawidzi, jednak się przekona! Składniki (16 muffinek): 2 szklanki startej dyni na dużych oczkach 1,5 szklanki mąki pszennej Budyń waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 4 łyżki miodu 3 jaja 0,5 szklanki mleka 3/4 szklanki oleju cynamon Przygotowanie: 1) Mąkę przesiewam z proszkiem, budyniem oraz
Pause Gotowanie!monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe
lady-och-mistrzyni.blogspot.comciasto: mąka pszenna 40 dag, cukier puder 15 dag, amoniak 1,5 łyżeczki, żółtka 4 szt, margaryna 20 dag, śmietana 18% 2-3 łyżki, masa: mleko 500 ml, budyń waniliowy 1 opakowanie, cukier 4-5 łyżek, masło 200 g, piana: białka 4 szt, cukier puder 1 szklanka, mąka ziemniaczana 1 łyżka, dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki 8 łyżek, orzechy włoskie(...)szklanki mleka nastawiamy na palnik. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy i cukier. Gdy mleko zacznie wrzeć, stopniowo wlewamy mleko z proszkiem i intensywnie mieszamy, aby nie powstały grudki. Budyń gotujemy przez ok 3 min. Następnie dodajemy masło i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Krem odstawiamy do lekkiego ostygnięcia, następnie wylewamy na ciasto i przykrywamy drugą częścią. Ciacho odstawiamy w zimne
kulinarne odsłony patizagotowujemy z cukrem i ziarenkami wanilii. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy żółtka oraz obie mąki i wlewamy do gotującego się mleka. Cały czas podgrzewamy i mieszamy, aż powstanie gęsty budyń. Gotowy zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Serek miksujemy i dodajemy do niego stopniowo wystudzony budyń. wykonanie: Jeden naleśnik smarujemy powidłem lub dżemem zwijamy w rulon, tniemy
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: białka jajek 10 szt "L", woda mocno zimna 8 łyżek, cukier puder 1,5 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, ocet 3 łyżeczki, budyń śmietankowy 2 opakowania, truskawki mrożone lub świeże 1/2 kg, cukier puder 1 łyżka odmrożone lub świeże białka umieścić w misie robota kuchennego (białka zawsze ubijam o temperaturze pokojowej), końcówką do ubijania ubijać białka na sztywno(...)zacznie tworzyć się piana małymi porcjami w trakcie ubijania dodawać: zimną wodę, cukier puder, ocet oraz cukier wanilinowy przed końcem ubijania piany dodać porcjami budynie i na małych obrotach wmieszać w pianę nie za długo forma 25x25 cm wyłożona papierem do pieczenia, pianę delikatnie przełożyć do formy (po ubiciu piana powinna być od razu włożona do piekarnika), piekarnik nagrzany
W Mojej Kuchni Lubięlekkie i delikatne, do niedzielnej kawki będzie w sam raz :) Zapraszam :) Składniki : 750 g sera białego półtłustego 1 kopiasta szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy z cukrem Winiary 5 jajek 2 kopiaste łyżki miękkiego masła 2 serki waniliowe homogenizowane Danone 1 długi wagonik kakaowych herbatników 500 g malin mrożonych 3 łyżki cukru 2 galaretki(...)wymiarach 26/37 cm Wykonanie : Do misy blendera pokruszyć ser, następnie dodać, cukier, masło, cukier waniliowy i żółtka, wszystko utrzeć na gładki krem, następnie wyłożyć do miski.Dodać,serek waniliowy, budyń i wymieszać łyżką. Białka ubić na sztywną pianę i dodawać partiami do sera, mieszać delikatnie łyżką. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia a spód w herbatnikami. Na herbatniki delikatnie wyłożyć
Sama słodycz i szczypta chiliciasto: mąka pszenna 40 dag, cukier puder 15 dag, amoniak 1,5 łyżeczki, żółtka 4 szt, margaryna 20 dag, śmietana 18% 2-3 łyżki, masa: mleko 500 ml, budyń waniliowy 1 opakowanie, cukier 4-5 łyżek, masło 200 g, piana: białka 4 szt, cukier puder 1 szklanka, mąka ziemniaczana 1 łyżka, dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki 8 łyżek, orzechy włoskie(...)szklanki mleka nastawiamy na palnik. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy i cukier. Gdy mleko zacznie wrzeć, stopniowo wlewamy mleko z proszkiem i intensywnie mieszamy, aby nie powstały grudki. Budyń gotujemy przez ok 3 min. Następnie dodajemy masło i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Krem odstawiamy do lekkiego ostygnięcia, następnie wylewamy na ciasto i przykrywamy drugą częścią. Ciacho odstawiamy w zimne
kulinarne odsłony patiUpieczony biszkopt przełożyć na kratkę kuchenną i wystudzić. Masa : żółtka, cukier i obie mąki wymieszać ze szklanką mleka. Pozostałe mleko zagotować i wlać mieszankę budyniową. Ugotowany budyń przykryć folią i odstawić do przestudzenia. Miękkie masło utrzeć na puch i stopniowo dodawać budyń. Na końcu dodać nutellę i dokładnie wymieszać. Napar : kawę połączyć z rumem. Ostudzony biszkopt przełożyć do formy wyłożonej
Pieguskowa Kuchniałyżek ajerkoniaku 2 opakowania krakersów WYKONANIE: W połowie mleka roztrzepać żółtka, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną. Drugą połowę mleka zagotować z cukrem i cukrem pudrem. Z całości ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć stopniowo dodając budyń na końcu kokos i ajerkoniak. Na przemian przekładamy: krakersy-masa-krakersy-masa-krakersy-masa. Wstawiamy do lodówki. MASA ŚMIETANOWA: 600g śmietany
Dziś Ja gotujewłoskich 100g wiórek kokosowych 100g rodzynek 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 5 żółtek 1 duża puszka brzoskwiń 350ml wody ⅓ szklanki cukru kryształu 2 opakowania budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki pszennej 250g masła (82% tłuszczu) Dodatkowo: ½ szklanki mocnej kawy 2 opakowania delicji brzoskwiniowych lub pomarańczowych Brzoskwinie z puszki pokrojone w paseczki 2 galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe(...)dodajemy cukier. Gotujemy. W pozostałych 150ml wody mieszamy żółtka, proszki budyniowe oraz mąkę. Gdy nie będzie grudek wlewamy na gotujący się syrop i energicznie mieszamy przez kilkanaście sekund. Wierzch budyniu przykrywamy folią spożywczą i wynosimy do chłodu, by całkowicie wystygł. Wtedy ucieramy masło i dodajemy go po łyżce cały czas miksując na wolnych obrotach. Przełożenie: Biszkopt- ⅓ kremu- delicje moczone
Kuchnia w czekoladzie