budyń - 12640 przepisów (strona:358/843)

Sernik zielone jabłuszko 611

świąteczny stół, jak i jako weekendowe ciacho. Koniecznie wypróbujcie ten przepis. Naprawdę warto! Sernik zielone jabłuszko Składniki: Sernik: 1 kg zmielonego twarogu 12 jajek 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy (bez cukru) 30 g cukru wanilinowego (jedno duże opakowanie) Masa adwokatowa: 1/2 szklanki cukru pudru 200 g masła (w temperaturze pokojowej) 250 ml adwokatu Marmolada jabłkowa: 1,5 kg jabłek(...)Zaczynamy od sernika. Rozdzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do sztywnej piany dodajemy połowę cukru i ubijamy do jego rozpuszczenia. Zmielony twaróg rozcieramy, dodajemy budyń w proszku, połowę cukru, cukier wanilinowy, żółtka i dokładnie ucieramy. Następnie do masy serowej dodajemy stopniowo pianę, dokładnie mieszając. Sernik wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika i pieczemy około 60 minut

PatiGotuje
Sernik pod kokosem 164

bardzo szybko i jest przepyszny. Polecam. Składniki potrzebne do przygotowania sernika pod kokosem: 50 dag sera twarogowego (ja użyłam półtłusty), 1 szklanka i 3 łyżki cukru pudru, 1 budyń waniliowy bez cukru (mały), 12 dag + 4 łyżki masła, 4 jajka, szczypta soli, 100g wiórek kokosowych. Sposób przygotowania sernika pod kokosem: W rondelku roztapiam 12 dag masła i lekko(...)sztywno ze szczyptą soli.  Twaróg, roztopione masło, żółtka i szklankę cukru pudru blenderuję do uzyskania jednolitej gładkiej masy (dzięki użyciu blendera nie trzeba mielić sera).  Dodaję budyń i mieszam, następnie dodaję połowę piany z białek i mieszam łyżką, dodaję pozostałe białka i mieszam bardzo delikatnie.  Przekładam masę serową do wysmarowanej masłem tortownicy

Gotuj Się Kto Może
SERNICZKI Z SUSZONĄ ŻURAWINĄ PIECZONE W JABŁKACH 107

sernika nigdy nie odmówię. Dzisiaj proponuje Wam wersję w jabłku :) Składniki: 6 jabłek garść pokruszonych płatków śniadaniowych lub herbatników 4 serki kanapkowe 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1 budyń do kremów i ciast WINARY smak waniliowy żurawina suszona cukier puder Z jabłek ścinami wieczko i wydrążamy środek. Owijamy jabłka w folię aluminiową. Serki wymieszać z żółtkami i cukrem. Dodajemy budyń

Kuchnia w oparach
Truskawkowa karpatka 605

mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym, drugą połowę wymieszać z mąkami i żółtkami. Po zagotowaniu mleka z cukrami dodać mleko wymieszane z mąkami i żółtkami i ugotować jak budyń a następnie wystudzić. Masło utrzeć i stopniowo dodawać budyń cały czas miksując do momentu uzyskania konsystencji kremu. (kilka łyżek kremu odłożyć do dekoracji wierzchu ciasta). 3. Mus z truskawek: Rozmrożone

Szalona Kuchnia Eweliny
Babka stracciatella w polewie czekoladowej 166

mąka tortowa - 150 g mąka krupczatka - 50 g proszek do pieczenie 2,5 łyżeczki sól - 1 szczypta budyń śmietankowy - 2 op margaryna - 200 g cukier - 1 szkl jajka - 7 szt olej - 50 ml wiórki czekoladowe - 80 g gotowa polewa czekoladowa Mąkę pszenną i krupczatkę przesiać z proszkiem i szczyptą soli, dodać proszek budyniowy i wymieszać. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka(...)powoli ucierając cały czas. Białka ubić na sztywną piane i połączyć z masą żółtkowo-maślanąza pomocą drewnianej łyżki, teraz stopniowo wsypujemy obie mąki wymieszane z proszkiem i solą oraz budyniem w proszku, delikatnie mieszamy łyżka. Na koniec wsypujemy wiórki czekoladowe i znów delikatnie mieszamy. Przelewamy do foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175stC

Camilla w kuchni
Prosty Sernik 162

królewski Składniki: ciasto 2,5 szklanki mąki 200 g masła 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa 1 kg twarogu 450 ml mleka 2 budynie 1 szklanka oleju 6 jajek 1,5 szklanki cukru dodatkowo cukier puder Wykonanie: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, szczyptę soli, jajka i posiekane masło. Zagnieść ciasto, podzielić(...)pieczenia. Spód nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 190°C i podpiec przez 15 minut. Twaróg zmielić dwukrotnie. Twaróg utrzeć z cukrem i jajkami.  Wsypać budyń, wymieszać. Następnie stopniowo dodawać mleko, a na sam koniec wlać olej.  Na podpieczony spód wlać masę, wyrównać. Na wieżch wyłożyć resztę ciasta. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego

magiczna kuchnia Kasi
Waniliowa babka z polewą czekoladową 197

blaszkę 26cm (nie mam typowej formy do babek) wszystko powinno mieć temperaturę pokojową - 100g miękkiego masła - 175g śmietany 18% - 270g mąki pszennej -   20 g mąki ziemniaczanej - budyń waniliowy (40g) - 4 duże jajka - laska wanilii (może być olejek waniliowy) - 2 małe łyżeczki proszku do pieczenia Polewa czekoladowa: - 100ml śmietanki 30% -   50g gorzkiej czekolady Sposób wykonania: Piekarnik(...)mąką. Masło ucieramy z cukrem na białą masę, dodajemy po jednym jajku i nadal ucieramy ale tylko do połączenia składników żeby nie za długo, stopniowo dodajemy mąki połączone z budyniem i proszkiem do pieczenia, krótko mieszamy, dodajemy wanilię i śmietanę, mieszamy łyżką. Wykładamy ciasto do foremki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 50 minut (do suchego patyczka). Śmietankę podgrzewamy, dodajemy

Wypieki Rene
Sernik babuni 199

lodówce przez około 1 godzinę. Po tym czasie dno blaszki (23x35cm) wyłożyć papierem do pieczenia  i następnie wyłożyć ciasto. Masa serowa 1 kg twarogu śmietanowego 7 jajek 1 budyń śmietankowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki cukru 70 g roztopionego masła Ser skręcić przez maszynkę lub przecisnąć przez praskę i utrzeć go z cukrem dodając stopniowo(...)jednym żółtku stale ucierając. Wsypać budyń, mąkę ziemniaczaną i wlać roztopione masło. Wszystko razem zmiksować. Pianę z białek ubić na sztywno i połączyć z masą serową delikatnie mieszając . Gotową masę wlać na blaszkę z ciastem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 1h Ja piekłam 50 minut . Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik do wystudzenia

O kuchni z uczuciem
Sernik z brzoskwiniami -przepis dostałam już bardzo dawno od rodziny 212

jednolitą masę i dajemy do zamrażarki, ale wcześniej ciasto podzielić sobie na 2 części ser biały 1,2o kg sera białego zmielonego 5 żółtek 1 szklanka cukru kryształu 1 budyń śmietankowy sok z 1 cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 puszka brzoskwiń przygotowanie wcześniej ubijamy białka z 1 szklanką cukru na sztywno i odkładamy Teraz ucieramy biały ser dodajemy(...)żóltka oraz budyń i sok z cytryny a na końcu proszek do pieczenia, potem dajemy pianę i mieszamy już łyżką i dajemy pokrojone brzoskwinie i mieszamy kolejność 1 połowę ciasta zetrzeć i nałożyć biały ser z brzoskwiniami a na to ścieramy 2 połowę ciasta i pieczemy w piekarniku 180 stopni sernik jest niezawodny bo zawsze się udaje piekłam go już

Moje Wyroby
Sernik w cieście bananowym, zdrowa słodycz bez cukru i białej mąki 143

minut pieczenia Składniki na foremkę 16cm CZĘŚĆ BANANOWA Duży dojrzały banan 2 jajka 100g jogurtu naturalnego 40g mąki owsianej (zmielone płatki owsiane) 70g mąki pszennej pełnoziarnistej Pół opakowania budyniu waniliowego bez cukru 100ml mleka Pół szklanki namoczonych suszonych daktyli Pół łyżeczki sody CZĘŚĆ SERNIKOWA 350g twarogu (u mnie President naturalny bez dodatku cukru) 100g mascarpone Kilka namoczonych suszonych daktyli (ilość(...)dostosować w zależności jak słodkie serniki lubicie) Pół opakowania budyniu waniliowego bez cukru POLEWA MALINOWA Garść malin 2 łyżki mascarpone Łyżeczka miodu CZĘŚĆ BANANOWA Banana zblendować z jajkami, jogurtem i daktylami Dodać pozostałe składniki i wymieszać dokładnie  CZĘŚĆ SERNIKOWA Wszystkie składniki zblendować do uzyskania gładkiej masy Około 2/3 masy bananowej wylać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia Na masę

HealthyCreations
Kokosanki + film 121

Polecam do wypróbowania.     składniki na około 12 kokosanek 50 g masła 1/2 szklanki cukru kryształu 200 g wiórków kokosowych 2 białka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki budyniu przepis Masło rozpuszczamy w garnku na małym ogniu. Do rozpuszczonego masła wsypujemy cukier kryształ, wiórki kokosowe i wszystko bardzo dokładnie mieszamy. Masę zdejmujemy z ognia i studzimy. Białka przekładamy(...)miski i ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i budyń. Do ubitej piany z białek dodajemy wystudzoną masę kokosową i całość bardzo delikatnie mieszamy łyżką. Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, nakładamy łyżką małe porcje masy i formujemy ciastka nadając im pożądany kaształt, pamiętając o zachowaniu odstępów. Ciasteczka pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym

Smakowite Dania
wiosenny murzynek (bez jajek) 136

wersję kryzysową- na wypadek, gdyby zabrakło jajek. Bez nich ciasto też się uda! *keksówka 35 cm Składniki: 2 szklanki mleka 2 i 2/3 szklanki maki pszennej 1/3 szklanki budyniu ( 2 opakowania) 1/2 szklanki oleju 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej 3 duże łyżki dżemu  na polewę: 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru pudru(...)łyżki kakao łyżka wrzątku  Mleko, olej i dżem wymieszać. Dodać przesianą mąkę wymieszaną z budyniami i resztę składników. Wszystko wymieszać za pomocą rózgi lub drewnianej łyżki. Przelać do foremki wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 50 minut, do suchego patyczka.  Polewa: masło, cukier puder i kakao zagotować. Na końcu dodać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik Bez Sera 113

żółtek 250g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkl cukru kryształu cukier waniliowy szczypta soli SKŁADNIKI NA MASĘ: 1200g śmietany kwaśnej 18% 1 szklanka cukru 2 budynie śmietanowe (po 40g) 6 białek szczypta soli WYKONANIE: 1. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto kruche, podzielić na 3 części, 1/3 - włożyć do zamrażarki na pół godziny. 2. Blaszkę wyłożyć papierem(...)piekarnika do temp.190* na około 15min. aby ciasto delikatnie podpiec. 3. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier, i miksować do uzyskania gęstej masy. Następnie dodać budyń, dokładnie wymieszać. Na koniec delikatnie musimy wmieszać śmietanę (najlepiej łyżką). 4.Przygotowaną masę wylać na podpieczone ciasto, wyrównać, 1/3 część ciasta ścieramy na tarce na grubych oczkach. Całość wkładamy do piecyka

Dziś Ja gotuje
Kremowa rozkosz - tarta mascarpone z physalis 129

krupczatki (30 g), 2 małe jaja (lub 1 duże), 15 g cukru pudru, 1 łyżka kwaśnej śmietany 18%, masa: 2 jajka, 3 łyżki cukru trzcinowego (do smaku), 1 opakowanie budyniu z cukrem waniliowy smak  (60 g), 100 ml słodkiej śmietanki 30%, 100 g białej czekolady, 500 g serka mascarpone, pon adto: ok 50 g physalis, cukier puder trzcinowy. Przygotowanie(...)kosteczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jajka miksujemy z cukrem na najwyższych obrotach na tzw. kogel –mogel. Stopniowo, cały czas miksując,   dodajemy śmietankę, lekko przestudzoną czekoladę, i budyń. Na koniec dodajemy serek mascarpone i krótko miksujemy, tylko do uzyskania masy o konsystencji kremu. Masę przekładamy na podpieczone, na wierzchu, w odstępach układamy obrane owoce physalis . Tarte pieczemy w temperaturze

Moniki Smakołyki
Sernik kajmakowy z rodzynkami na krupczatkowym spodzie. 183

cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 dużych jajek 1 niepełna szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny 20 dag masy krówkowej kajmakowej 1 szklanka rodzynek Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie(...)lodówki do schłodzenia, a w między czasie wykonujemy masę serową.  2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę, następnie wsypujemy budynie w proszku, dodajemy masę krówkową i ser, całość dokładnie ucieramy. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy razem z rodzynkami do masy serowej i delikatnie mieszamy. 3. Do pieczenia: Schłodzone

Izabelawkuchni

Proponowane wyszukiwania