budyń - 12640 przepisów (strona:365/843)

Pascha 111

łyżki likieru pomarańczowego ( alkohol opcjonalnie, możecie z niego zrezygnować ) - 1 płaska łyżka kwaśnej gęstej śmietany - wanilia mielona, dodaję płaską łyżeczkę, możecie ją zastąpić cukrem waniliowym - 1 budyń śmietankowy lub waniliowy - bakalie: migdały, kiwi, orzechy, rodzynki, morele, figi, łącznie ok. 30 dag 1. Ser mielimy trzy razy aż będzie gładki. Masło ucieramy z cukrem pudrem, wanilią i żółtkami na puszystą masę(...)Łączymy ze sobą masę serową, maślaną oraz dodajemy śmietanę, sok z cytryny, likier i budyń. Mieszamy do połączenia się składników. 3. Na koniec dodajemy pokrojone bakalie, mieszamy łyżką i przekładamy na dużą czystą ścierkę, zawijamy w sakiewkę, wkładamy do durszlaka, nakrywamy talerzykiem i obciążamy czymś bardzo ciężkim ( kamień lub garnek wypełniony wodą ). Zostawiamy na min. 12 godzin a najlepiej

Apetyczna babeczka
sernik pieczony... 135

cukier puder 100 gram, żółtka 2 sztuki sernik: jajka 5 sztuk, cukier 1 szklanka, olejek waniliowy 1 łyżeczka, twaróg z wiaderka 1 kg, śmietana w proszku "śnieżka" 1 opakowanie, budyń waniliowy 1 opakowanie, czekolada truskawkowa 200 gram, śmietana gęsta 4 łyżki, posypka kolorowa - ile potrzeba z podanych składników na stolnicy posiekać siekaczką lub nożem do połączenia składników, forma silikonowa 20x11(...)minut, wystudzić żółtka, cukier, olejek waniliowy ubijać do białości z 8 minut na dużych obrotach dodać twaróg z wiaderka, startą skórkę z cytryny i połączyć składniki, wsypać budyń, śnieżkę i połączyć w robocie składniki białka ubić na sztywno i dodać do masy serowej, łyżką delikatnie wmieszać w masę serową masę przełożyć do form z podpieczonym spodem, piec około 50- minut

W Mojej Kuchni Lubię
Królewiec 182

odlanej szklance mleka wymieszać obie mąki, po czym wlać do gotującego się mleka, cały czas mieszając trzepaczką, aby nie powstały grudki. Gotować jeszcze ok minuty. 3. Następnie do gorącego (!) budyniu dodać masło i mieszać do czasu rozpuszczenia, jeśli nie rozpuściło się, to włączamy jeszcze palnik. Na koniec dodajemy olejek. 4. W między czasie szykujemy placki i biszkopt. Na spód kładziemy(...)placek miodowy następnie wylewamy połowę gorącego (!) budyniu, kładziemy biszkopt i wylewamy drugą połowę kremu i na to kładziemy placek miodowy. Wykonujemy polewę

Gotuj z Agnes
Beza z kremem cytrynowym 159

mąką, wlewając cienkim strumieniem zagotowany sok cytrynowy.  Wszystko raz jeszcze przelać do rondelka i podgrzewać na małym ogniu, do stężenia. Na koniec dodać mało i połączyć składniki. Cytrynowy budyń odstawić do zupełnego ostygnięcia. 4.  Zimny budyń cytrynowy zmiksować z serkiem mascarpone. Wgłębienie w bezie wypełnić kremem cytrynowym. Udekorować dowolnymi owcami - ja użyłam mrożonych malin, oraz listkami mięty. Smacznego

kolorowotorcikowo
Waniliowe babeczki do koszyczka 204

tylko) polecam Wam właśnie Stelle. U mnie sprawdzone w 100% A teraz czas na przepis. Produkty Stella idealne do świątecznych wypieków Składniki: 1 większe jajko 2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) bez cukru 3 łyżki oleju 2 łyżki naturalnego jogurtu (temperatura pokojowa) 3 łyżki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 5 łyżek mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 łyżek mąki pszennej(...)Stella lukier lub polewa czekoladowa do ozdobienia babeczek Składniki: Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). W jednej misce mieszamy suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, budyń i cukier waniliowy z prawdziwą wanilią. W drugiej misce mieszamy składniki mokre: jogurt naturalny, olej, mleko i jajko. Następnie do suchych składników wlewamy mokre. Mieszamy składniki łyżką, tylko do połączenia

Słodkie okruszki
Sernik waniliowo-czekoladowy / Vanilla chocolate cheesecake 157

cytryny 100 g czekolady mlecznej 4 jajka 175 g masła 200 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 750 g mielonego twarogu na sernik 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 opakowanie budyniu waniliowego 4 łyżki kakao 2 łyżki kawy rozpuszczalnej Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. Natłuść tortownicę o średnicy 21-23 cm, Rozpuść czekoladę w mikrofalówce przez około(...)sekund i porządnie wymieszaj. Zmiksuj masło z cukrem do białości, po czym dodaj cukier waniliowy, jajka, skórkę i sok z cytryny, ser, mąkę ziemniaczaną i budyń i zmiksuj do uzyskania jednolitej masy. Odłóż 1/3 masy serowej i wymieszaj z rozpuszczoną czekoladą i kawą. Z masy odłóż 4 łyżki do dekoracji. Wylej ciemną masę do tortownicy, na nią wyłóż jasną masę

karmelowy
Sernik z likierem jajecznym 137

170g mąki pszennej 3 łyżki cukru 1 żółtko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1kg białego sera (trzykrotnie mielonego) 150g masła 5 jajek 170g cukru pudru 4 łyżki budyniu śmietankowego 1 szklanka likieru jajecznego Polewa: 300ml likieru jajecznego 3 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanka wody 3 łyżki startej białej czekolady Wykonanie: 1. Spód: Masło pokroić w kostkę, przełożyć do miski(...)oddzielić od żółtek. Masło utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać żółtka, następnie partiami dodać ser cały czas ucierając aby masa serowa stała się puszysta i gładka. Pod koniec ucierania dodać budyń, likier jajeczny i ubitą na sztywno pianę z białek. Całość dokładnie wymieszać. 3. Masę serowa wylać na podpieczony spód, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około

Szalona Kuchnia Eweliny
Napoleonka ze słonym karmelem 204

dużej paczki herbatników (ok. 250 g) 0,5 puszki masy kajmakowej (ok. 200 g) sól 5 szklanek mleka 250 g margaryny 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 budyń waniliowy 4 żółtka   Do garnka wlewamy 4 szklanki mleka, dodajemy cukier, margarynę i gotujemy na małym ogniu. Od czasu do czasu mieszamy, aby nie przypalić masy. W miseczce mieszamy(...)sobą resztę mleka, żółtka, budyń i mąkę. Można pomóc sobie blenderem, aby uzyskać gładką strukturę. Formę wykładamy folią aluminiową lub spożywczą i układamy warstwę krakersów. Smarujemy je dość dokładnie cienką warstwą kajmaku i solimy. Ilość soli zależy od naszych indywidualnych preferencji oraz smaku krakersów.  Kiedy zawartość garnka zacznie wrzeć wlewamy do niego budyniową mieszankę i energicznie mieszamy, do zgęstnienia

Kuchnia od dwojga
Pieczone kulki gryczane 105

wachlarz możliwości jakie dają. Można potraktować je najprościej jako dodatek do obiadu. Ale najlepsze jest to ile zaskakujących i oryginalnych dań można z nich wyczarować. Gulasze, wege kotlety, ciasta, budynie, pasty… to tylko początek wyliczanki. Na pewno pojawi się tutaj mnóstwo przepisów bazujący na kaszach, zarówno w wersji wytrawnej jak i na słodko, ponieważ kasze sprawdzają się doskonale jako baza(...)wersjach - wytrawnej jako baza gulaszów, pasztetów wegetariańskich czy kotletów. Zdecydowanie częściej jednak w wersji słodkiej, na śniadanie zamiast klasycznej owsianki z owocami, jako składnik zdrowych ciast, baza do domowego budyniu czy pożywny dodatek do koktajlu. Nie ona będzie jednak dziś bohaterem. Dziś mam dla Was ciekawy pomysł na kaszę gryczaną. Na pewno polubicie ten przepis za ilość potrzebnych składników. Podejrzewam

HealthyCreations
Kakaowo-waniliowy torcik bez cukru 98

mąki orkiszowej pełnoziarnistej Łyżka gorzkiego kakao Odrobina sody Woda z daktyli KREM 220g twarożku typu włoskiego 4 łyżki jogurtu naturalnego Pół szklanki suszonych daktyli   + woda do namoczenia Łyżka budyniu waniliowego bez cukru CIASTO Daktyle moczyć we wrzątku przez około godzinę Czerwoną fasolę dokładnie wypłukać, daktyle odcedzić z wody Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. W razie potrzeby dodać wody(...)małą foremkę 16cm Piec 50-60 minut w 180 stopniach Zostawić do ostygnięcia KREM Daktyle moczyć we wrzątku przez około godzinę, następnie odcedzić Twarożek zblendować z daktylami, jogurtem oraz budyniem Jeśli konsystencja będzie zbyt zbita dodać wodę, w której moczyły się daktyle Kiedy ciasto ostygnie odciąć ostrożnie górę. Przełożyć kremem, zostawić też trochę kremu na posmarowanie góry ciasta

HealthyCreations
Śmietankowy sernik z musem truskawkowym 133

mąki pszennej 70g cukru pudru 1 jajko 1/3 łyżeczki  proszku do pieczenia szczypta soli Masa serowa: 1kg białego sera (trzykrotnie mielonego) 250g mascarpone 4 jajka 140g cukru 35g budyniu śmietankowego 60g mleka w proszku 200ml mleka 9ml aromatu śmietankowego Mus truskawkowy: 500g truskawek 2 łyżki cukru 125ml wody 1 galaretka truskawkowa 1 łyżeczka żelatyny Dekoracja: kilka truskawek Wykonanie(...)około 15-25 minut. 2. Masa serowa: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie stopniowo dodawać ser mascarpone i biały ser z wiaderka. Pod koniec ucierania dodać mleko, budyń, mleko w proszku i aromat śmietankowy. Całość dokładnie wymieszać i wylać na wcześniej podpieczony spód. Piec w piekarniku nagrzanym  do 180 stopni przez około 60-65 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Babka jogurtowa 709

jagurt sprawia, że nie wysycha tak szybko. Piekłam ją w niedużej foremce o średnicy 23 cm z cienkim kominem po środku. Składniki: 3 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 budyń waniliowy 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka jogurtu naturalnego 1/2 szklanka oleju Jajka, najlepiej w temperaturze pokojowej, ubijamy na jasną puszystą pianę(...)cukrem i cukrem waniliowym. Mieszamy razem mąkę, budyń waniliowy i proszek do pieczenia. Przesiewamy i odstawiamy. Do ubitej piany dodajemy olej i jogurt. Mieszamy szpatułką do połączenia składników. Do masy dodajemy w kilku partiach przesianą mąkę. Mieszamy delikatnie szpatułką. Przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą lub kaszką manną. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez

Ciastkozercy
Ciasto-śmietankowo-malinowe 303

smakuje! Składniki na kwadratową formę 24/24 cm 2 duże wiejskie jajka 125 g masła 82% 20 dag mąki tortowej 15 dag cukru 10 dag kwaśnej śmietany 18% 1 torebka budyniu śmietankowego bez cukru 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 15 -20 dag malin mrożonych lub świeżych Cukier puder do oprószenia Wykonanie ciasta: Gwarancją udanego wypieku są składniki, przed pieczeniem muszą mieć(...)miksujemy na puszysto, wbijamy   jajko, cały czas miksujemy, drugie dodajemy gdy pierwsze się połączy z masą, miksujemy na puszysto. Dodajemy śmietankę na przemian wsypujemy mąkę wymieszaną z budyniem śmietankowym oraz proszkiem do pieczenia, całość zmiksować do uzyskania jednolitej gęstej konsystencji. Formę wykładamy papierem do pieczenia (samo dno) boków nie natłuszczamy, wykładamy ciasto, wygładzamy szpatułką, posypujemy mrożonymi malinami (bez rozmrażania

Wanilia i Kardamon
Ciastka francuskie z twarogiem i brzoskwiniami 140

dosłownie 5 minut. W szybki sposób możemy cieszyć się czymś słodkim do kawy. 1 arkusz ciasta francuskiego (300 g) 250 g półtłustego twarogu 3 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki budyniu śmietankowego 1 jajko 3 połówki brzoskwiń z puszki Ciasto francuskie dzielimy na 6 kwadratów. Twaróg miksujemy z cukrem, całym jajkiem i budyniem śmietankowym. Masę rozsmarowujemy na każdym kwadracie, zostawiamy wolny

VioletoweKucharzenie