Placek Rzeszowiak – kuchnia podkarpacka

Placek Rzeszowiak – kuchnia podkarpacka

Placek Rzeszowiak – kuchnia podkarpacka

Placek Rzeszowiak - kuchnia podkarpacka Placek Rzeszowiak to najlepiej znane w Polsce ciasto z Podkarpacia. Swoją sławę zawdzięcza wyjątkowemu połączeniu maku, orzechów i sera. Są to najpopularniejsze składniki, którymi nadziewane są tradycyjne wypieki w regionie. W Rzeszowiaku te nasze ulubione składniki możemy mieć w jednym kawałku ciasta. Placek Rzeszowiak został wpisany na ministerialną listę produktów tradycyjnych (swoją drogą Podkarpacie wciąż jest na pierwszym miejscu pod względem liczby zarejestrowanych ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, mak, mielone, ser biały, budyń, ciasta z masa, twaróg, ciasto z orzechami, roladki, masło orzechowe, ciasto z makiem, ciasto ucierane , placek z serem, rolada serowa, jajka nadziewane

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.