mielone - 47549 przepisów (strona:367/3170)

SEROMAK CZYLI SERNIK I MAKOWIEC W JEDNYM 190

maku - 250g (ml) wrzącej wody - 2 jajka (osobno białka i zółtka) - 62g masła - 100g powideł - 1/2 szklanki ksylitolu lub cukru - kilka kropli olejku migdałowego - 1 łyżka miodu - 80g mielonych orzechów i/lub migdałów - 2-3 łyżeczki mąki ziemniaczanej - 40g orzechów (lekko rozdrobnionych) Mak zalać wrzątkiem, zamieszać i odstawić do przestudzenia. Masło stopić, dodać do niego łyżkę miodu, odstawić(...)minut, na programie góra-dół. Przy większej ilości masy serowej, czas należy wydłużyć ok. 5-10 minut. Ciasto wyjmuję z piekarnika i odstawiam do wystudzenia. Schłodzone ciasto można posypać mielonym ksylitolem lub pudrem, lub tak jak u nas polukrować lukrem marcepanowym z pudru trzcinowego z kilkoma kroplami olejku migdałowego i kremówki. Dodatkowo posypałam potłuczonymi migdałami i posypałam makiem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Sycący kociołek z mięsem i warzywami 470

WYKONANIE Mięso umyć, pokroić w małą kostkę i przełożyć do dużej brytfanny. Cebule obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Całość polać obficie oliwą, dobrze przyprawić solą, świeżo mielonym pieprzem kolorowym i słodką papryką, wymieszać, po czym posypać mąką pszenną i ponownie wymieszać. Włączyć palnik i mięso z cebulą smażyć, aż cebula się zeszkli, a mięso nie będzie(...)wlać tyle wody, aby dało się mąkę dobrze wymieszać. Gdy warzywa zaczną już mięknąć wlać mąkę energicznie mieszając. Gotować jeszcze chwilę, aż gulasz zgęstnieje. Na koniec doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i w razie potrzeby ostrą papryką

Passions hobbies life
Wegańskie kremowe casserole z fasolki szparagowej i chrupiącej cebulki (bez glutenu) 121

szklanki oleju do smażenia Caserrole: 450 g fasolki szparagowej (świeżej lub mrożonej) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 6 dużych pieczarek 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego 1/4 szklanki wody Sos: 2/3 szklanki ziaren słonecznika 1 szklanka wrzątku Wykonanie: Sos: Słonecznik płuczemy dokładnie pod bieżącą wodą na sitku. Następnie, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka godzin(...)obieramy i kroimy na cienkie krążki, wrzucamy ją do mleka i odstawiamy na około 15 minut. Do większej miski wsypujemy mąkę ryżową, paprykę słodką w proszku, sól i pieprz mielony i dokładnie mieszamy łyżką. Następnie, w niewielkich porcjach wrzucamy krążki cebuli i rękami dokładnie obtaczamy je w mące i układamy w misce aż zużyjemy całą cebulę. W niewielkim garnku

Lamarida.pl
Zapiekanka makaronowa z wędzonym kurczakiem, brokułem i groszkiem 210

samej miski obrać mięso z wędzonych udek z kurczaka, rozdrabniając je na mniejsze kawałki. Następnie wsypać odcedzony z zalewy groszek, wlać śmietanę 30%, wymieszać i doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i ziołami prowansalskimi. Duże naczynie żaroodporne wysmarować masłem i przełożyć do niego całą mieszankę mięsno-warzywną, wyrównując wierzch. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Ser zetrzeć na tarce(...)palnik ma być cały czas włączony na średnim ogniu) i dobrze wymieszać. Do uzyskanej masy wlewać mleko energicznie mieszając. Gdy masa zacznie gęstnieć, wsypać ser i doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i gałką muszkatołową. Beszamel serowy przelać na wierzch zapiekanki, nałożyć pokrywę naczynia żaroodpornego i włożyć do piekarnika. Piec około 40 minut. Podawać posypane delikatnie natką pietruszki

Passions hobbies life
Ciasto makowo-serowe 6521

łyżki bułki tartej 3 krople aromatu migdałowego 100 - 150 g bakalii (orzechy włoskie, rodzynki, płatki migdałowe) 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej lub cytrynowej Masa serowa: 1 kg białego mielonego sera twarogowego (ma być prawdziwy ser, a nie coś, co go udaje) 5 jajek 1 szklanka cukru pudru 100 g masła 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 łyżki cukru waniliowego(...)podpiec około 8 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C i wystudzić. Masa makowa: Mak zalać ciepłym mlekiem i pozostawić na około 10 minut. Jeśli nie mamy suchego mielonego maku, to zwykły mak zalać mlekiem (ewentualnie dodać wody, aby całkowicie był pokryty płynem) i gotować na małej mocy palnika ciągle mieszając około 30 minut, aż płyn prawie całkowicie

Kuchcik gotuje
Makowiec świąteczny wg Aleex 211

suchego maku mielonego • 500 ml mleka • 1 i 1/4 szkl. cukru • 50 g masła • 1 łyżka miodu • 1 łyżka powideł śliwkowych • 1 łyżka kakao • 1 łyżka migdałów mielonych • 1 łyżka orzechów mielonych • 1 jajko • 1 białko • 1 łyżka zapachu migdałowego • skórka pomarańczowa Lukier: • sok z 1 cytryny • cukier puder Sposób przygotowania: 1. Drożdże rozpuścić z cukrem

W mojej kuchni
Francuska przekąska z mięsem i cukinią - z piekła rodem 206

wpadają, więc moje przekąski ogniste 😈 się polecają. W cieście francuskim nadzienie mięsne schowałam, które serem posypałam, na prostokąty pokroiłam, pozwijałam i do piekarnika włożyłam. Nadzienie to mięso mielone, z cukinią połączone, ketchupem z piekła rodem 😈, pieprzem wyostrzone, solą, pietruszką zieloną doprawione.  To przekąska ognista 😈, w smaku wyrazista, która nada imprezie 🎇🎈🎊🎶🎸  ostrości i smakowitości. Jeśli boicie się(...)łyżek ketchupu z piekła rodem Extra Hot KOTLIN, 1 mała cukinia ok. 250 g, 1 łyżka oleju rzepakowego chili, 1 kopiata łyżka posiekanej pietruszki, pieprz czarny grubo mielony do smaku, sól do smaku, ser żółty ok. 50 g, ponadto: świeża rukola. Przy gotowanie: Umyty i osuszony filet, kroimy w dowolne, mniejsze kawałki, mielimy lub miksujemy. Cukinię trzemy na grubej

Moniki Smakołyki
Tarta francuska z cukinią, bakłażanem, pomidorem i mozzarellą 141

gotowego ciasta francuskiego 0,5 średniej cukinii 0,5 małego bakłażana 1 pomidor malinowy 2 kulki (po 125 g) mozzarelli 1-2 ząbki czosnku świeżo mielony pieprz sól (świetnie sprawdzi się ziołowa) oliwa z oliwek 1 łyżeczka tłuszczu Przygotowanie: 1) Cukinię oraz bakłażana dokładnie umyć, osuszyć i zetrzeć na mandolinie kuchennej lub nożem na cieniutkie plasterki. Następnie wrzucić(...)wyłożyć schłodzonym ciastem francuskim. 5) Na cieście francuskim układamy naprzemiennie wszystkie składniki po kilka lub kilkanaście plasterków. Na koniec brzegi ciasta zawinąć do środka. 6) Całość oprószyć świeżo mielonym pieprzem (nie solimy przed pieczeniem, żeby warzywa nie puściły zbyt dużo soku). 7) Piec piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 30 min. 8) Po upieczeniu tartę, przed krojeniem, odstawić

Fitsweet.me
3 fikuśne kanapki z figą 141

bogato. Trzy idealne połączenia, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie. Łagodny camembert ze słodkimi, soczystymi figami oraz chrupiącymi orzechami skropione miodem, kremowe awokado z figą podkręcone świeżo mielonym pieprzem oraz camembert z figą i mandarynką, dopełnione lekko pikantną bazylią, a wszystko na pajdzie ulubionego pieczywa. Zajadając, z każdym kęsem doznajemy eksplozji smaków, które idealnie się łącza i dopełniają(...)ułożyć pokrojoną w plastry figę, następnie plasterki mandarynki i listki świeżej bazylii. 3) Podawać od razu po przygotowaniu. Kanapka III Składniki: ulubione pieczywo świeże figi dobrze dojrzałe awokado świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Na pieczywie ułożyć pokrojone w plastry awokado. 2) Na kromce z awokado ułożyć pokrojoną w plastry figę, następnie posypać świeżo mielonym pieprzem. 3) Podawać

Fitsweet.me
Lasagne z mięsem i szpinakiem 165

mąki pszennej 100 g startego sera gałka muszkatołowa olej do smażenia Wykonanie:   Cebulę kroimy w kostkę i dzielimy na połowę. Na jednej patelni podsmażamy część cebuli z mięsem mielonym, a w niewielkim garnku z niewielką ilością wody dodajemy cebulę i zmrożony szpinak. Szpinak tak długo podsmażamy aż cała woda z niego odparuje i doprawiamy solą i pieprzem, szpinak(...)odstawiamy. Do mięsa mielonego doprawiamy czosnkiem, wlewamy naszą pasatę firmy Jamar , przecier pomidorowy, zagotowujemy i gotujemy przez ok. 5 minut - doprawiamy solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami. Masło roztapiamy w garnku i dodajemy do niego mąkę intensywnie mieszając. Kiedy powstanie nam zbita masa powoli cały czas mieszając na małym ogniu wlewamy mleko (dalej mieszając), zagotowujemy do zgęstnienia sosu beszamelowego, który

W Moim Magicznym Domu
Nut roast – wegańska pieczeń z orzechami 214

łyżki wody 1 łyżka oleju nierafinowana sól, przyprawy i zioła: 2 liście laurowe, 6 ziaren ziela angielskiego, 2 łyżeczki mielonej kolendry, 1 łyżeczka wędzonej papryki, 1/3 łyżeczki mielonej kozieradki, duża szczypta mielonej gałki muszkatołowej, duża szczypta białego pieprzu, czarny pieprz do smaku, 2 łyżeczki suszonego majeranku, 6 – 7 posiekanych świeżych listków szałwii lub 1 łyżeczka suszonej, kilka

Even Better Food
ORZECHOWE MAKARONIKI 151

włoska.  Ogólnie rozpływają się w ustach i przyznam się bez bicia...nigdy nie jadłam makaroników, nawet tych ze sklepu, więc nie mam porównania.  ~~PRZEPIS~~ orzechy włoskie mielone 100 g.  białka jaja 100 g. ( u mnie z 4 małych(...)cukier puder  nutella do przekładania  Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy stopniowo cukier puder, cały czas ubijając, aż masa będzie lśniąca. Następnie dodajemy stopniowo orzechy włoskie mielone ( można kupić gotowe lub zmielić, tylko najpierw należy je obsypać cukrem pudrem ) . Mieszamy szpatułką delikatnie, aż masa połączy się. Przekładamy to rękawa cukierniczego z tylką okrągłą o średnicy

Kuchnia Paulettes
Pepparkakor z mąki kasztanowej - szwedzkie imbirowe pierniczki bez cukru i bez glutenu 127

morwy białej 100 ml oleju kokosowego 100 g ksylitolu lub erytrytolu 1 jajko 350 g mąki kasztanowej + do podsypania 2 płaskie łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka mielonego cynamonu ½ łyżeczki mielonych goździków 1 płaska łyżeczka sody oczyszonej * PRZYGOTOWANIE Melasę z karobu, olej kokosowy oraz ksylitol przełóż do rondelka i zacznij powoli podgrzewaj, aż składniki się rozpuszczą. Następnie

Food Square
domowy pasztet... 192

Składniki: kura wiejska z rosołu, rosół 2 szklanki, smalec 1/2 kostki, wątróbki indyka 35 dag, wątróbki kurczaka 35 dag, mielone wieprzowo-drobiowe 50 dag, cebula 2 sztuki, włoszczyzna z rosołu, przyprawa do pasztetu 1 opakowanie, kucharek 1 łyżka, bułka grahamka większa 1 sztuka, jajka 4 sztuki "L", tarta bułka 1 szklanka kurę wiejską z rosołu wystudzoną obrać(...)dobrze z wody odciśniętą wątróbki z kurczaka, indyka oczyścić i usmażyć na rumiano na smalcu (wątróbki muszą być mocno przyrumienione, jest lepszy smak pasztetu), do usmażonej wątróbki dodać mielone mięso , cebulę pokrojoną i smażyć co jakiś czas zamieszać, wystudzone wszystko z patelni dodać do kury wbić jajka, przyprawy, kucharka, wlać rosół i blenderem wszystko zmiksować na gładką masę

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania