Zasoby internetowe aż pękają w szwach od ilości przepisów na curry. Postanowiłam wypróbować jeden z nich, bo zaintrygowały mnie jajka gotowane na twardo, a następnie smażone w całości na patelni z dodatkiem przypraw. Muszę przyznać, że efekt zaskoczył mnie pozytywnie. Maciek pisał o pochodzeniu curry, o szacunku do jego indyjskich źródeł. I zgadzam się z nim całkowicie. Jednak muszę przyznać, że z tą indyjskością mam trochę problem. W wielu przepisach występuje bowiem bardzo podobny zestaw przypraw, który niesamo... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...