mielone - 47549 przepisów (strona:368/3170)

Świąteczne bułeczki z mięsnym farszem 267

szklanki mleka 1/2 opakowania żelatyny wieprzowej z przyprawami Emix 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/4 łyżeczki suszonej szałwii  1/2 łyżeczki pieprzu cayenne sól, pieprz Ponadto: świeżo mielony pieprz białko jajka Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie z dodatkiem cukru. W misce mieszamy mąkę z solą. Dodajemy oliwę i rozpuszczone drożdże. Wyrabiamy elastyczne ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na minimum 60 minut(...)pierogi. Na jedno kółko kładziemy 1 porcję farszu wprost z zamrażarki. Zakrywamy drugim kółkiem, boki zlepiamy i formujemy okrągłą bułeczkę. Bułeczki smarujemy rozkłóconym białkiem oraz posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Odstawiamy na 30 minut do napuszenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Podajemy ciepłe razem z ulubioną zupą. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Markizy orzechowe 122

mielonych orzechów włoskich 150 g masła 60 g cukru pudru 1 małe jajko szczypta soli Krem orzechowy: 50 g miękkiego masła 40 g cukru pudru 120 g mielonych orzechów lub migdałów 2 łyżki konfitury morelowej lub z pomarańczy 1 łyżka rumu/amaretto/cointreau Dodatkowo: połówki orzechów włoskich podprażonych w piekarniku odrobina gęstego lukru  Z podanych składników zagnieść kruche ciasto(...)Owinąć folią i schłodzić w lodówce przez godzinę. Przygotować krem. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, wymieszać z mielonymi orzechami lub migdałami, konfiturą i alkoholem. Schłodzone ciasto  rozwałkować cienko na grubość około 3 mm (ponieważ ciasto trochę się klei, najlepiej rozwałkować je między dwoma arkuszami folii spożywczej) (fot.1) . Wycinać kółka o średnicy 4 cm  (fot.2

Świat Ciasta
Ryżowe kotlety mielone (bezglutenowe) 130

Zapraszam na usmażenie kotletów bez dodatku namoczonej bułki, w wersji bezglutenowej, z ryżem. Są naprawdę bardzo smaczne. Polecam. Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 szklanka ugotowanego ryżu 2 cebule 3 ząbki czosnku oliwa sól, pieprz, oregano bezglutenowa bułka tarta 1 łyżka masła Wykonanie: 1. Zaczynamy od pokrojenia cebul w kosteczkę i usmażenia ich na złoto na oliwie razem(...)wolnym ogniu. Pamiętamy, że ryż jak i kasze gotujemy w proporcji 1 ;2 czyli na szklankę ryżu potrzebujemy 2 szklanki wody. NIE MIESZAMY. Następnie studzimy ugotowany ryż i cebulkę. Mielimy mięso. 2. Wszystkie składniki mieszamy w misce z dodatkiem odrobiny oliwy. Solimy 2 łyżeczki soli, dużo pieprzu, sporo oregano. 3. Formujemy kotleciki i obtaczamy je w bezglutenowej bułce tartej

Kawa z mlekiem
Pulpeciki z orkiszową kaszą manną i makaronem bezglutenowym w sosie pomidorowym 209

pulpeciki z makaronem wg Nigelli Lawson . Serdecznie polecam :-) Osoby chore na celiakię nie mogą spożywać orkiszu.   * * * Składniki na pulpeciki (proporcje dla 4-5 osób): ok. 500 g mięsa mielonego 1 jajko 1 ząbek czosnku ok. 2 łyżek stołowych startego sera np. grana padano 3 łyżki orkiszowej kaszy manny 1 łyżeczka soli sporo pieprzu ok. 1 łyżki oregano Składniki(...)smażenia Makaron bezglutenowy wg mojego przepisu na makaron kukurydziany. Wykonanie: 1. Zaczynam od produkcji makaronu. W czasie gdy płaty ciasta makaronowego się suszą, mielę mięso. 2. Następnie składniki na pulpeciki mieszamy w misce (jak na kotlety mielone). 3. Następnie "kulamy" w dłoniach małe pulpeciki, wykrawamy sobie porcję mięsa za pomocą łyżeczki od herbaty. Ukulane pulpeciki chowamy do lodówki

Kawa z mlekiem
Ryż cytrynowy – na dodatek nie tylko do ryby 304

łyżki oleju ryżowego. Na gorący tłuszcz wrzucamy czosnek, dwukrotnie przeciśnięty przez praskę, smażymy aż straci swój mocny, surowy zapach i lekko się zeszkli. Wsypujemy do czosnku płatki chili i mieloną kurkumę i mieszamy, aż zabarwi się cały olej. Dodajemy ugotowany ryż, skórkę startą z cytryny, sok z cytryny, posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz i wodę. Mieszamy wszystko bardzo dokładnie(...)duże ząbki czosnku 2-3 łyżki drobniutko posiekanej natki pietruszki 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki wody 1 pełna łyżeczka skórki startej z cytryny 1 płaska łyżeczka mielonej kurkumy 1 niepełna łyżeczka płatków chili ½ łyżeczki mielonego białego lub kolorowego pieprzu ½ łyżeczki soli

Karo in the Kitchen
Dyniowa panna cotta z musem jabłkowo-żurawinowym i migdałami 204

migdałami Potrzebujesz: 300ml śmietanki kremówki 100ml mleka 200g dyniowego puree 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki zimnej wody 3-4 łyżeczki cukru 2 szczypty mielonych goździków 1 szczypta mielonego cynamonu  1 szczypta mielonego imbiru Mus: 3 łyżki suszonej żurawiny 1/2 szklanki wody 1 duże jabłko miód do smaku (opcjonalnie) 2 łyżki płatków migdałów Sposób przyrządzenia

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Makowiec Japoński 2689

jest proste, i jedynie osączanie maku może lekko zniechęcać;) Powiem Wam jednak, że warto się skusić i zamiast masy makowej kupić do tego ciasta mak mielony. 500 g mielonego maku (może być też zwykły mak, jednak po sparzeniu mlekiem i odsączeniu, należy go zmielić – polecam kupić od razu mak mielony) 350-400 g cukru pudru

Smaki Na Talerzu
Schab z grzybami w sosie pomidorowym 424

temu, że moczył się wcześniej w mleku, a w połączeniu z aromatycznym i lekko kwaskowatym sosem smakuje idealnie. 4 plastry schabu ok 1/2 szklanki mąki kukurydzianej sól pieprz czarny mielony ok 1 szklanki mleka SOS POMIDOROWY: 1 szklanka obgotowanych grzybów leśnych(...)cebula 1 butelka (342 ml) pomidorowej koncentratu z przyprawami Winiary 2 szklanki bulionu drobiowego 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 1 liść laurowy 5 ziaren ziela angielskiego papryka słodka mielona sól pieprz czarny mielony Plastry schabu lekko rozbić i zalać zimnym mlekiem. Odstawić na parę godzin lub najlepiej na całą noc. Wyjąć z mleka i oprószyć przyprawami. Obtoczyć

https:KKuchniaMniam
Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów 213

stołowa miodu 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu 1 lub 2 zmielone goździki Opcjonalnie 1/4 łyżeczki cukru waniliowego lub szczypta gałki muszkatołowej Opcjonalnie mała szczypta kashmiri chili lub duża szczypta mielonego czarnego pieprzu (jeśli żurawina ma być podawana tylko do mięsa, pasztetów lub serów). Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów - przygotowanie Wariant dla tradycjonalistów Do garnka wlać(...)cała. Wariant dla użytkowników Kohersen Mycook Do naczynia głównego wsypać 500 g żurawiny, zalać sokiem z pomarańczy i gotować przez 5 minut, temperatura 90, prędkość 3. Dodać cukier, miód, mielony cynamon i goździki i ponownie zagotować – czas 5 minut, temperatura 80, prędkość 2-3 Dodać wiśniówkę oraz pozostałe 100 g żurawiny i gotować 5 minut, temperatura 80, prędkość

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Weneckie ragù z kaczki – ragù alla veneta 216

smażymy przez 5-6 minut, do zrumienienia. Wyjmujemy przygotowaną kaczkę na bok. Do rondla na wytopiony tłuszcz wrzucamy wszystkie pokrojone wcześniej warzywa i zmiażdżone ząbki czosnku, wsypujemy płatki chili, mielony cynamon, szałwię, anyż i liście laurowe. Smażymy soffritto na niskim ogniu, co jakiś czas mieszając, przez 6-8 minut – warzywa powinny wyraźnie zmięknąć i zeszklić się. Do zeszklonych warzyw(...)120g 2-3 ząbki czosnku, 15g 3-4 szalotki, 60-70g 1 mała marchew, 120g 1 pełna łyżeczka suszonej szałwii 1 niepełna łyżeczka płatków chili 1 niepełna łyżeczka mielonego cynamonu 2 gwiazdki anyżu 2-3 liście laurowe 150ml czerwonego wytrawnego wina 200ml rosołu drobiowego lub wołowego 1 puszka obranych pomidorów w sosie własnym, 400g sól pieprz DO PODANIA

Karo in the Kitchen
Orientalne risotto z kurczakiem i pomarańczą 175

kurczaka umyć i pokroić w kotkę. Cebulę obrać i pokroić również w kostkę. Do głębokiej patelni wlać oliwę, dodać mięso i cebulę, po czym całość przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem kolorowym. Następnie smażyć, do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Paprykę umyć, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Pomarańczę obrać ze skóry (również z białej części(...)przykryciem kilka minut, po czym dodać również pomarańczę. Całość dusić do momentu, aż papryka zmięknie. Do mięsa i warzyw dodać ryż i curry, wymieszać i doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem kolorowym. Podawać udekorowane cząstkami pomarańczy

Passions hobbies life
Piernik z masą orzechowo śliwkową 218

masła 500 g miodu 1 1/2 szklanki cukru 1 kg mąki pszennej 3 jajka 3 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 szklanki śmietanki 30 % 1/2 łyżeczki soli po 1  łyżce mielonych goździków, cynamonu,imbiru i kardamonu 1/2 szklanki posiekanej smażonej w cukrze skórki pomarańczowej 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych masa orzechowa 400 g zmielonych orzechów(...)pudru 3 żółtka 1/2 laski wanilii pół kieliszka koniaku lub rumu masa śliwkowa 500 g suszonych śliwek bez pestek 1/2 szklanki koniaku lub rumu 3 łyżki miodu 2 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonych goździków 1/2 szklanki płatków migdałowych 2 łyżki posiekanych pistacji Wykonanie: W rondlu rozgrzać miód z cukrem stale mieszając podgrzewamy aż do wrzenia. Zdejmujemy

kgwjanczewo
Pomidorowa zupa z brukselką 142

Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Taki pomidorowy misz masz z dodatkiem brukselki i mięsa mielonego. Składniki 250 g mielonego mięsa z łopatki wieprzowej 1 duża marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 3 ziemniaki 10 szt brukselki 200 g krojonych pomidorów z puszki 1 łyżeczka suszonej bazylii(...)wrzątku kminek mielony natka pietruszki sól, pieprz       Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy mięso, rozdzielając je drewnianą łyżką. Następnie dodajemy pokrojone jarzyny, ziemniaki, oczyszczoną brukselkę (większe kroimy na pół). Razem chwilę podsmażamy, dodajemy pomidory wraz z zalewą, suszoną bazylię, dusimy pod przykryciem kilka minut, zalewamy wrzątkiem, gotujemy do miękkości

R'n'G Kitchen
Chrupiące pałki z kurczaka – bez tłuszczu, z piekarnika 293

sosem – zimny kurczak przestaje chrupać. SKŁADNIKI 800-900g pałek z kurczaka 1 pełna łyżka mieszanki ziół włoskich 1,5 łyżki suszonej mielonej cebuli 1,5 łyżki suszonego mielonego czosnku 1,5 łyżeczki drobnej soli 1 pełna łyżeczka mielonej papryki – słodkiej lub ostrej ½ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu ¼ łyżeczki pieprzu cayenne 1 płaska łyżka proszku do pieczenia

Karo in the Kitchen
Przedświąteczne upojenie i pierwsze w tym roku pierniczki 198

melasie Składniki: (na 100-120 sztuk) 1020 g mąki pszennej 50 g masła 440 g cukru 200 ml melasy 200 ml wody 1 łyżka mielonego cynamonu 1 łyżka mielonego imbiru 1 łyżka mielonego kardamonu 1 łyżka sody oczyszczonej W garnuszku rozpuścić masło. Dodać cukier, melasę i wodę, podgrzewać aż do całkowitego rozpuszczenia cukru. Przelać mieszankę do dużej

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania