W tej zupie zafascynowała mnie prostota składników a smak zachwycił cała rodzinę! to nie jest zwykła zupa fasolowa! o jej rodowodzie możecie przeczytać u Marty Dymek na blogu Jadłonomia , z której to strony przepis pochodzi. Zupa fasolowa po kowbojsku 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 – 2 papryczki jalapeño lub inne, bez pestek (pominełam, dałam szczypte mielonego chili) olej do smazenia 2 łyżeczki papryki wędzonej po 1/2 łyżeczki mielonego kuminu i mielonej kolendry po 1/4 łyżeczki suszonego oregano i tymianku oraz... czytaj dalej...
Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)