Torcik Cappuccino Smak tortu zaczerpnięty z ciasta o tej samej nazwie Ciasto cappuccino , które jest bardzo lubiane w mojej rodzinie, dlatego też stwierdziłam, że warto wykorzystać jego bazę do stworzenia torciku. Największa zabawa jak zawsze była z przystrajaniem tego cuda, ale efekt połączenia bieli i koloru capuccino bardzo przypadł mi do gustu. Składniki: (na tortownicę o śr. 24 cm) Na biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 6 łyżek mąki zwykłej 1 łyżka mąk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...