Gruszkowy rarytas

Gruszkowy rarytas

Gruszkowy rarytas

Pachnące cynamonem, na bazie świeżych gruszek, masy śmietanowej i klasycznego biszkoptu ciasto to doskonała propozycja dla fanów owoców sezonowych podanych w postaci chłodnego deseru. Składniki: Biszkopt : 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka budyniu śmietankowego 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa gruszkowa: 2kg dojrzałych gruszek 3 galaretki o smaku gruszkowym 2 łyżki żelatyny Masa śmietanowa: 0,5 l śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy Dodatkowo: cynamon ziel... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

biszkopt, ciasto, gruszka, budyń, galaretka, desery, deser, ciasta z masa, ciasto z gruszkami, ciasto z galaretka, deser z galaretka

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.