budyń - 12640 przepisów (strona:329/843)

Kostka kawowo-orzechowa 105

mleko zagotować z cukrem i z cukrem z prawdziwą wanilią. W odlanej szklance mleka roztrzepać żółtka z mączką ziemniaczaną. Wszystko wlać do gotującego się mleka i zagotować tak, jak budyń. Odstawić do ostygnięcia. Do przestudzonego budyniu dodawać partiami masło i ubijać mikserem. Przełożenie ciasta:  Pierwsza część biszkoptu – ½ kremu – ciasto orzechowe – krem – druga część biszkoptu – polewa czekoladowa lub rozsmarować trochę

Przepisy Babci
Sernik z mlekiem w proszku 94

proszku składniki na tortownicę o średnicy 20-22 cm 500 g sera na serniki z wiaderka 3 jajka 1 cukier waniliowy (można pominąć lub zastąpić wanilią) 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego 40 do 56 g (nie słodzonego) 100 g cukru 0,3 szklanki oleju rzepakowego 170 ml mleka 3/4 szklanki mleka w proszku biszkopty na dno foremki ( u mnie(...)będzie się piekła w tzw. oszukanej kąpieli wodnej W jednaj misce ucieramy żółtka z cukrami na jasną puszystą masę. W drugiej ubijamy białka na pianę. Do żółtek dodajemy twaróg, budyń, olej i mleko. Miksujemy krótko do połączenia składników. Następnie mleko w proszku i po raz kolejny miksujemy mikserem. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek. Masę wylewamy na biszkopty

Relaxtime
Sernik z mlekiem w proszku 118

prostu posypać cukrem pudrem, w każdej wersji będzie pyszny.  Składniki blaszka 23/33: spód: herbatniki 200 g, masa serowa: ser z wiaderka 1,5 kg, jajka 9 szt, budyń śmietankowy lub 3 szt (każdy po 40g), cukier 1,5 szklanki, mleko w proszku 2 i 1/4 szklanki, olej 1 szklanka, mleko zimne 2 i 1/4 szklanki, polewa: czekolada mleczna(...)mleko 5 łyżek, dodatkowo: kandyzowana skórka pomarańczy 1 garść, Sposób przygotowania: Ser, żółtka i budynie miksujemy do połączenia. Stopniowo dodajemy olej, a następnie mleko w proszku.  Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodajemy cukier i miksujemy. Do ubitej piany dodajemy po trochę masy serowej i zimnego mleka, delikatnie mieszamy łyżką do połączenia.  Herbatniki układamy

kulinarne odsłony pati
Sernik z jabłkami i kruszonką 135

proszku do pieczenia 3 łyżki mleka Masa serowa 850 g białego sera z wiaderka, lub zmielonego we własnym zakresie 250 g serka mascarpone 200 g cukru 6 jajek 1 budyń waniliowy 200 g masła Kruszonka 140 g płatki owsiane 200 g mąki 160 g cukru 120 g masła Masa jabłkowa 8 jabłek, obrać pokroić na ćwiartki 160 g cukru łyżka(...)ciasto. Po wyjęciu jabłek z piekarnika, zapiec go około 10 minut w 180 stopni. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Ucierając stopniowo dodawać obydwa sery, miękkie masło oraz budyń. Ucierać do uzyskania gładkiej masy serowej. Składniki na kruszonkę włożyć do miksera lub do miski i zrobić kruszonkę. Gotową masę serową wyłożyć na podpieczony spód, następnie podpieczone jabłka i całość

gotuj ze mną
Proste ciasto czekoladowe z gruszkami. Idealne do kawy 90

ciast: jabłka, śliwki i właśnie gruszki. Dojrzałe, słodkie, z których aż leje się sok podczas krojenia, to prawdziwe cudeńko. POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU W dzieciństwie zajadałam się gruszkami w budyniu – nie było lepszego deseru. Później polubiłam gruszki w wydaniu wytrawnym, np. z serami, w sałatkach. Jednak najbliższe mojemu sercu jest słodkie wydanie. Czekolada i gruszki – małżeństwo idealne Przez(...)lata łączyłam gruszki głownie z wanilią – waniliowe sosy, budynie, kremy, ciasta. Jednak jako prawdziwy i dumny czekoladoholik musiałam spróbować kombinacji właśnie z czekoladą . I był to strzał w dziesiątkę! Soczyste, słodkie gruszki idealnie uzupełniają się z mocnym, wyrazistym smakiem kakao. SPRAWDŹ TEŻ: Inne sprawdzone przepisy na słodkie wypieki znajdziesz w zakładce CIASTO Proste ciasto czekoladowe z gruszkami – najważniejsze

Na-talerzu.pl
CIASTO PODUSZKOWIEC + FILMIK 92

szklanka oleju 3/4 szklanki cukru  2 łyżeczki proszku do pieczenia  3 łyżki kakao 2 szklanki mąki pszennej ( 250 g ) 500 g sera wiaderkowego  1 budyń waniliowy bez cukru  3 łyżki cukru 1 cukier waniliowy(...)PRZYGOTOWANIE :  Twaróg mieszamy z cukrami ( 3 łyżki + cukier waniliowy ) i budyniem, przekładamy do twardego woreczka tak aby można było go wycisnąć i odkładamy.  Białka ubijamy ze szczyptą soli, następnie dodajemy cukier i chwilę ubijamy, wlewamy zółtka i mleko, miksujemy.  Teraz wsypujemy przez sitki kakao, mąke i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy.  Ciasto wylewamy na blaszkę 25/35

Kulinarne Fantazje Marioli
Knedle z jabłkami 60

u0105czne, owoce","cookTime":"PT0H30M","prepTime":"PT0H30M","recipeInstructions":["Ziemniaki ugotowa\u0107 w osolonej wodzie.\r","Po ugotowaniu i ostygni\u0119ciu, ziemniaki nale\u017cy zmiksowa\u0107. Powstanie masa o konsystencji budyniu.\r","Doda\u0107 m\u0105k\u0119, \u017c\u00f3\u0142tko i s\u00f3l. Ca\u0142o\u015b\u0107 wymiesza\u0107 i wyrobi\u0107 a\u017c do osi\u0105gni\u0119cia elastycznego ciasta(...)szklanki mąki pszennej, 1 żółtko, sól, ok 5 jabłek, cukier. Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu i ostygnięciu, ziemniaki należy zmiksować. Powstanie masa o konsystencji budyniu. Dodać mąkę, żółtko i sól. Całość wymieszać i wyrobić aż do osiągnięcia elastycznego ciasta. Umyć i obrać jabłka. Wyciąć gniazda nasienne. Pokroić na nieduże plasterki/kostkę. Odrywać po kawałeczku ciasta. Na środek

Bardzo Gruby Smok
Kruche z jagodami i budyniową pianką 154

250g masła 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek szczypta soli kilka kropel ekstraktu waniliowego   Pianka budyniowa: 5 białek szczypta soli szkl cukru 2 budynie waniliowe 1/2 szkl oleju   1,5 szkl jagód cukier puder do posypania     Ciasto: składniki na ciasto posiekać i zagnieść. Podzielić na dwie części, owinąć w folię(...)część ciasta. Podpiec ok 15 minut w 180 stopniach. Przestudzić. Pianka: Białka ubić ze szczyptą soli na pianę. Dodać cukier. Ubijać aż będzie szklista i lśniąca. Na koniec dodać budyń i olej. Zmiksować. Pianę wyłożyć na podpieczony spód. Posypać jagodami i zetrzeć pozostałą część ciasta.  Ciasto piec ok 40-50 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem

Smakołyki Asi
Napoleonka truskawkowa bez pieczenia 93

truskawkową. Bardzo smaczne i efektowne ciasto powstało. Polecamy! PRZEPIS NAPOLEONKA TRUSKAWKOWA BEZ PIECZENIA Składniki: 1 litr mleka 1 kostka 200g masła 1 szklanka maki pszennej 1 szkl cukru 1 budyń truskawkowy 1 łyżeczka aromatu waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 paczki krakersów posypka cukrowa kolorowa do dekoracji Jak zrobić napoleonka truskawkowa bez pieczenia: Zaczynamy od przygotowania blachy do ciasta (jeśli(...)Następnie bierzemy dwa garnki. W pierwszym garnku podgrzewamy całe mleko. W drugim garnku rozpuszczamy masło z cukrem. Następnie do garnka z masłem i cukrem dodajemy mąkę pszenna i ziemniaczaną, budyń, aromat i mieszamy. Potem do garnka z masłem i mąką stopniowo dodajemy gorące mleko cały czas mieszając – masa będzie gęstnieć. Dodajemy mleko aż do jego wykończenia. Cały czas mieszamy

Dorota Smakuje
Kopytka z sosem malinowym 109

sosie malinowym Składniki: Kluski 1)       250 g ugotowanych ziemniaków 2)       200 g twarogu 3)       budyń śmietankowy 4)       1 jajko 5)       180 g mąki tortowej orkiszowej + trochę do podsypania 6)       łyżeczka(...)łyżeczki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1)       2 łyżki oleju Sposób przygotowania: 1.    Ziemniaki i twaróg mielimy. Dodajemy jajko, budyń śmietankowy, łyżeczkę cukru i mąkę i wszystko szybko zagniatamy gładkie ciasto. 2.     Na stolnicy oprószonej mąką formujemy z ciasta długie wałeczki i kroimy je w poprzek na kawałki

Na kulinarnym poligonie
Placki serowo-bananowe nadziewane czekoladą 89

serek wiejski 2)       banan 3)       2 jajka 4)       budyń śmietankowy 5)       łyżeczka proszku do pieczenia 6)       2 czubate łyżki mąki żytniej 7)       łyżka cukru waniliowego (opcjonalnie(...)kilka kostek czekolady gorzkiej 9)       olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.     Banana i serek wiejski rozdrabniamy blenderem. Dodajemy budyń śmietankowy, 2 żółtka, 2 czubate łyżki mąki żytniej, łyżeczkę proszku do pieczenia i opcjonalnie łyżkę cukru waniliowego i wszystko mieszamy. 2.      Z białek ubijamy pianę, dodajemy ją do masy

Na kulinarnym poligonie
Sernik z jogurtów greckich 128

greckich Składniki: Sernik: 1)       2 duże jogurty greckie (2x400 g) 2)       4 jajka 3)       budyń śmietankowy lub waniliowy (40 g) 4)       pół szklanki cukru 5)       50 g masła 6)       kilka(...)przygotowana masą wylepiamy dno tortownicy. 2.     Masło roztapiamy w garnuszku i odstawiamy do ostudzenia. Żółtka oddzielamy od białek. 3.   W misce mieszamy jogurty greckie, żółtka, budyń oraz roztopione masło i opcjonalnie dodajemy kilka kropli aromatu śmietankowego lub pomarańczowego. 4.   Białka wraz ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Następnie pianę dodajemy

Na kulinarnym poligonie
Ciasto z rabarbarem i kruszonką 64

ciasto z rabarbarem . :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto z rabarbarem i kruszonką Składniki Składniki na ciasto: 250 g masła 5 żółtek 2 łyżki oleju 100 g cukru 2 budynie śmietankowe (120 g) 240 g mąki pszennej 2 łyżki gęstej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na pianę: 5 białek 150 g cukru Składniki na kruszonkę: 50 g schłodzonego masła(...)piasku. Wkładamy do lodówki. Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy na kawałki. Masło ucieramy ze śmietaną i olejem, dodajemy żółtka i cukier. Miksujemy do czasu, aż składniki dokładnie się połączą. Budyń, mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko i dodajemy do utartej masy, miksujemy i wykładamy do formy o wymiarach 30X26, wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i posypanej

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik brzoskwiniowy 74

pudru 4 łyżki gęstej śmietany 20 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę serową: 1 kg sera białego, trzykrotnie mielonego 6 jajek 250 g cukru 1 budyń waniliowy (bez cukru) 150 g masła stopionego i schłodzonego puszka brzoskwiń pół łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 2 żółte galaretki Instrukcje Składniki na spód siekamy i dokładnie wyrabiamy, owijamy folią(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Spód pieczemy około 20 minut w 180 C. Brzoskwinie miksujemy. Żółtka miksujemy na puszystą masę, dodajemy małymi porcjami ser, wlewamy rozpuszczone i wystudzone masło, dodajemy budyń, proszek do pieczenia i zmiksowane brzoskwinie. Delikatnie miksujemy. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką. Wylewamy na wcześniej podpieczony spód

To co lubię - gotuję i polecam
Tort orzechowy – tort egipski 97

pieczemy dwa pozostałe blaty. Gdybyśmy formę posmarowali tłuszczem wtedy placki zejdą się do środka. Masa budyniowa: Żółtka roztrzepujemy z mąką i cukrem oraz mlekiem. Wlewamy do garnka i gotujemy budyń, cały czas mieszając rózgą żeby nie powstały grudki. Garnek zdejmujemy z ognia, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy, stopniowo dodajemy budyń. Pod koniec wlewamy

To co lubię - gotuję i polecam