budyń - 12640 przepisów (strona:327/843)

Ciasto styropian 56

pieczenia Wszystkie składniki połączyć, zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na ok. 2h. Masa 3 śmietany 18% po 400ml – kwaśna 20 dkg wiórki kokosowe 1 szkl. cukru 1 duży budyń śmietankowy 5 ubitych białek pół łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Śmietanę z budyniem, cukrem i proszkiem do pieczenia połączyć mieszając, dodać wiórki kokosowe, a na koniec ubite białka. Ciasto

Wasze Przepisy
sernik mleczny 67

sera dwukrotnie zmielonego 250 ml mleka świeżego 100 g mleka w proszku 100 g czekolady mlecznej 200- 250 g cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 6 jajek 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 100 g masła dodatkowo: herbatniki na spód sernika cukier puder lub lukier polewa czekoladowa wykonanie: Formę (ok.22x25cm, miara dna, wyłożonej papierem do pieczenia) wykładamy herbatnikami. Masło rozpuszczamy(...)wraz z połamaną białą czekoladą na kąpieli wodnej. Ser miksujemy z mlekiem świeżym, jajkami, cukrem oraz rozpuszczonym masłem oraz białą czekoladą. Następnie dodajemy budyń oraz mleko w proszku. Miksujemy tylko do połączenia się z serem. Naczyniem z masą serową kilka razy stukamy o blat kuchenny aby nadmiar powietrza uszedł z masy. Przelewamy do foremki. Pieczemy

Domowy Smak Jedzenia
Budyniowe ciasteczka z orzechami i wafelkami 112

rezultacie powstały naprawdę pyszne ciasteczka. Idealne do kawy, herbaty lub od tak, by zjeść coś słodkiego. Można je też śmiało przygotować na święta Składniki: 170 g mąki pszennej 1 budyń – użyłam śmietankowy z białą czekoladą (47 g) / może być sam śmietankowy 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki prażonych orzechów laskowych Helio 2 kawałki wafelków WW (jak na zdjęciu(...)jajko klasy M 100 g masła Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy budyń (proszek) i cukier puder. Wstępnie mieszamy składniki łyżką. Następnie dodajemy posiekane masło i wbijamy jajko. Składniki wyrabiamy ręką. Orzechy siekamy nożem, a wafelki kroimy na małe kawałki. Dodajemy do masy na ciasteczka, krótko wyrabiamy. Z masy formujemy w dłoniach kulki (u mnie większe od orzecha włoskiego), układamy

Słodkie okruszki
Ciasto Wonder Poppy 73

saszetka suchych drożdży Masa makowa: 100 g maku mielonego 120 ml gorącego mleka pół szklanki siekanych orzechów włoskich 3 łyżki rodzynek 2 łyżki skórki pomarańczowej 1 jabłko 1 łyżka budyniu lub mąki miód 1 łyżka amaretto 1 jajko Ciasto Wonder Poppy Wykonanie: 1. Do ciepłego mleka wsypujemy cukier i drożdże, mieszamy i zostawiamy na 10 minut. 2. Dodajemy jajka, wanilię(...)łyżek mleka. 5. Do masy makowej dodajemy bakalie, orzechy oraz obrane i starte na grubych oczkach jabłko, a także amaretto i miód do smaku. Na koniec dodajemy jajko i budyń lub mąkę. Następnie wszystko dokładnie mieszamy. 6. Tortownicę 22 – 23 cm smarujemy masłem i wysypujemy mąką. Następnie wykładamy ciasto i wyrównujemy. Palce maczamy w oleju i wygniatamy w cieście

Kuchnia Na Wypasie
Piernik z masą serniczkową. 117

przyprawy do piernika 1 łyżka kakao 2 łyżki miodu 2 jajka 3/4 szklanki oleju 1 szklanka mleka Ser: 500 g. twarogu 100 g. miękkiego masła 3/4 szklanki cukru 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 jajka Polewa: 50 g. czekolady gorzkiej 50 g. czekolady białej 2 łyżki oleju Wykonanie: Twaróg zmielić, lub zblendować. Dodać miękkie masło i cukier. Zmiksować(...)Następnie wsypać budyń, mąkę i wbić jajka.  Ponownie zmiksować, żeby składniki się połączyły.  Powstałą masę, przełożyć do garnka i podgrzewać, co jakiś czas mieszając.  Kiedy masa zacznie gęstnieć, wyłączyć gaz.  Teraz można przygotować ciasto. Suche składniki wsypać do miski. Wymieszać. Następnie dodać jajka, olej, miód  i mleko. Zmiksować wszystko na jednolitą masę.  Tak przygotowane

Agusiowe smakołyki
NIEZAWODNY SERNIK KTÓRY NIE OPADA + FILMIK 18625

sprawdza, polecam.  SKŁADNIKI :  1 kg sera wiaderkowego   1 szklanka cukru  8 jajek  200 g masła  1 i 1/2 szklanka mleka 3/2 % 3 budynie waniliowe bez cukru ( każdy po 40 g ) herbatniki, duża paczka  blaszka 25/30 cm lub troszkę większa    PRZYGOTOWANIE :  Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno i odkładamy(...)misy robota przekładamy żółtka i cukier, następnie ucieramy. Po chwili dodajemy miękkie masło i jeszcze chwilę miksujemy. Wlewamy mleko i przekładamy cały twaróg, miksujemy.  Do gładkiej masy wsypujemy budynie, mieszamy. Teraz przekładamy ubite białka i mieszamy trzepaczką aż składniki się połączą.  Blaszkę o rozmiarach 25/30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Rozkładamy na dnie herbatniki, ciemne lub jasne

Kulinarne Fantazje Marioli
Kostka trio z migdałami 109

delikatny biszkopt. Nie poprzestaniecie na jednym kawałku. Znika bardzo szybko. Wykorzystałam te owoce bo akurat miałam, ale można dodać gruszki jak macie. blaszka o wymiarach 24x24 cm biszkopt: 1 budyń śmietankowy 3 jajka wielkość M 4 łyżki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej   owoce przełożenie: 750 g jabłek 750 g pigwy 2 galaretki cytrynowe albo inne smaki 1 cytryna(...)Białka ubijam na sztywno, dodaję po łyżce cukru stopniowo i dalej ubijam aż masa będzie lśniąca a cukier rozpuszczony. Na końcu dodaję żółtka i już tylko mieszam mikserem. Mąkę,budyń przesiewam dodaję w trzech porcjach i mieszam delikatnie od spodu. Dno formy wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i piekę biszkopt około

wesoła kuchnia
Kostka Sernikowo Śliwkowa Z Procentami 72

ewentualnie) 1 łyżeczka żelatyny 4 łyżki wódki (ewentualnie) Masa sernikowa: 200 g sera na sernik 1/4 szkl cukru 40 g masła 1 jajko kl M 1 i 1/2 łyżki budyniu w proszku 30 ml mleka tarta czekolada na wierzch Masa Śliwkowa 1. Śliwki opłukujemy, przekładamy do garnka i zalewamy wodą tak do wysokości śliwek. Gotujmy do miękkości. Odcedzamy, do wywaru(...)dużym garnku rozpuszczamy masło wraz z cukrem. Dodajemy twaróg i jajko i energicznie mieszamy. Wszystko robimy na najmniejszym ogniu.  Kiedy się zagotuje, dodajemy wcześniej rozmieszany w mleku budyń i całość gotujemy chwilę (może się tak zdarzyć że masa będzie wyglądać na zważoną - na szczęście wystarczy wszystko zblędować i jeszcze raz zagotować i już :) 4. Gotową masę serową odstawiamy

Gotowanie...to proste !
Sernik z 2 kg Sera i 15 Jaj 212

wiaderka 1 kg twarogu półtłustego 100 g masła 300 g cukru pudru 4 łyżki cukru wanilinowego 15 jajek (rozmiar M) 60 g skrobi ziemniaczanej 50 g mąki pszennej budyń śmietankowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Zmiksować miękkie masło z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej miksując na najwyższych obrotach, dodawać stopniowo po jednym żółtku. Zmniejszyć obroty miksera na średnie i dodawać stopniowo(...)następnie mąkę i budyń. Ubić białka na sztywno i wymieszać delikatnie szpatułką do masy serowej. Masę serową wyłożyć do blachy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 75 minut w temperaturze 180 stopni (grzałka góra- dół). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wyłączyć piekarnik i studzić sernik przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej

Przepiski.pl
Ciasto kruche z porzeczkami i pianką budyniową 94

ciasto wkładamy do zamrażarki,resztę równo wałkujemy i rozkładamy na blaszce. Podpiekamy ok.15-20 minut w 180⁰C. Studzimy. Pianka budyniowa: 5 białek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie śmietankowe ½ szklanki oleju Oraz   0,5 kg owoców Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym.Powoli wsypujemy budynie i wlewamy olej. Piankę wykładamy na ostudzony spód,następnie umyte

Przepisy mojej mamy
SERNIK KRÓLEWSKI 94

łyżka śmietana 18 % 4 łyżki kakao 3 łyżki proszek do pieczenia 1 łyżeczka Masa serowa : twaróg zmielony lub z wiaderka 1 kg 5 jajek drobny cukier 150 g budyń waniliowy 1 sztuka masło roztopione 100 g skórka z cytryny    Blaszka 17 X 27 cm, spód wyłożony papierem, boki wysmarowane tłuszczem. Ciasto. Ta ilość ciasta wystarcza na dwa serniki(...)przez około 15 minut. Masa serowa. Masło rozpuszczamy i schładzamy. Całe jajka ubijamy z cukrem prawie do białości. Powoli na małych obrotach robota dodajemy po łyżce twaróg, budyń, skórkę z cytryny i na koniec wystudzone masło. Nie ubijamy masy zbyt długo, tylko do wymieszania. Na podpieczony spód wykładamy masę serową, i ścieramy ciasto z zamrażalnika. Dalej pieczemy sernik

Smaczne moje
Sernik z bezą 64

spód masę serową. Składniki masy serowej: 4 jaja 1 szklanka cukru pudru 90 dag sera wiaderkowego "Mój ulubiony" 100 gram rozpuszczonego masła 2/3 szklanki śmietany kremówki 30 % 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru sok z cytryny rodzynki 5 białek na bezę + 5 łyżek cukru Wykonanie: Całe jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ser, cały czas miksując. Wlewamy rozpuszczone(...)wystudzone masło, mieszamy. Teraz kolej na śmietanę. Do kubka ze śmietaną wsypujemy cały budyń i wlewamy sok z 1/2 cytryny, mieszamy i całość wlewamy do masy serowej. Miksujemy do połączenia składników. Na koniec ścieramy łyżeczkę skórki cytrynowej i dodajemy oprószone mąka rodzynki. Wylewamy na podpieczony spód. Teraz wykładamy pianę ubitą z 5 białek i 5 łyżek cukru. Nie jest

Kronika Piekarnika
Lekkie jak chmurka ciasto z mieszanymi owocami 65

domku i to był właśnie ten moment. Wiem, kto się nie powstrzymał :) Składniki: 3 jajka L 6 łyżek cukru 1 łyżka cukru waniliowego 12 łyżek mąki tortowej 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 12 łyżek oleju 10 łyżek mleka zagęszczonego owoce:  4 małe brzoskwinie ufo lub morele 1 krótka gałązka rabarbaru 1 małe jabłko ( to mój(...)miksujemy do uzyskania gęstej, jasnej piany - około 5 minut. Do puszystej masy wlewamy powoli płyn ze szklanki, cały czas miksując. Odkładamy mikser, przesiewamy na raz mieszankę mąki i budyniu. Ponownie miksujemy na niskich obrotach, tylko do dokładnego połączenia. Więcej niż połowę odciśniętych z soku owoców dodajemy do ciasta i mieszamy łyżką, rozprowadzając je równomiernie. Przelewamy całość do tortownicy o średnicy

Kronika Piekarnika
Tort pomarańczowy z makiem i kajmakiem 71

Żółtka mieszamy w szklance z mąką.  Mleko podgrzewamy w rondelku z sokiem,  skórką pomarańczową i cukrem, prawie do zagotowania. Dodajemy żółtka z mąką i mieszając gotujemy gęsty budyń.  Jesli powstaną drobne grudki - użyjcie blendera i zmiksujcie masę na gładko. Teraz dodajemy rozpuszczoną żelatynę i łączymy ją dokładnie z budyniem. Odstawiamy całość do zupełnego przestudzenia. Do wystudzonej masy

Kronika Piekarnika
Kawowe sernikobrownie 109

twarogu sernikowego (może być z wiaderka) 1/2 szklanki śmietanki 30% 200 g jogurtu greckiego 3/4 szklanki cukru pudru (lub więcej) 3 jajka 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 pełne łyżki budyniu śmietankowego Polewa (ganache): 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietanki 30 % Dodatkowo: (opcjonalnie) 1 szklanka śmietanki 36% 1-2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Brownie: Czekoladę siekamy na mniejsze kawałki(...)twaróg, dodajemy jogurt grecki oraz śmietankę 30% i mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy cukier oraz rozpuszczoną kawę, miksujemy i próbujemy czy masa na słodkość nam odpowiada. Kolejno dodajemy budyń i miksujemy do połączenia składników. Na końcu dodajemy po jednym jajku i miksujemy krótko, do uzyskania jednolitej masy. Masę serową wykładamy na przygotowane brownie. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

Kuchnia MagdaLeny