budyń - 12640 przepisów (strona:316/843)

Serniczek bananowy z gruszką i śliwkami 32

dań z sezonowych warzyw, czy owoców. Doskonałą propozycją jest przygotowanie serniczka z śliwkami i gruszką, mmm! Przepysznie! Składniki: 2 jaja 50 g erytrytolu 200 g kvargu naturalnego 40 g budyniu śmietankowego 140 g banana bez skórki 90 g śliwek bez pestek 200 g gruszki Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana oraz budyń. Całość wymieszać

Truskawkowa Fiesta
Sernik czekoladowy 34

Wyrobić ciasto i włożyć do lodówki na 2 godziny. Masa: 1 kg sera z wiaderka 5 jaj + te 2 białka 0,5 szkl. cukru 0,5 szkl. oleju 1 budyń śmietankowy Jaja ubić z cukrem na puch, dodać olej, budyń i na końcu ser (masa może być bardzo rzadka). Ciasto z lodówki wyłożyć na blaszce z papierem, na to wylać

Wasze Przepisy
Ciasto SPECJAŁ – najsmaczniejsze ciasto orzechowe z kremem 27

biszkopt kakaowy polewa czekoladowa posiekane orzechy Dokładny przepis na ciasto znajdziesz poniżej. Sprawdź również inne przepisy na ciasta z orzechami: tort Ferrero Rocher orzechowy łom czekoladowy orzechowe ciasto z budyniem PRZEPIS – CIASTO ORZECHOWE Z KREMEM Ciasto Specjał - orzechowe ciasto z kremem Via Gusto Przepis na ciasto z kakaowym biszkoptem i wkładką orzechową, przekładane kremem orzechowym i dżemem. To pyszne(...)mleka zagotuj. Do gotującego się mleka dodaj pozostałe 150 ml mleka wymieszanego z cukrem, żółtkami, mąką pszenną i mąką ziemniaczaną. Całość mieszaj do momentu zagotowania. Do gorącego budyniu daj masło pokrojone w mniejsze kawałki oraz miód. Całość miksuj na wysokich obrotach do uzyskania gładkiej masy. Następnie dodaj zmielone orzechy i wymieszaj. Gotową masę odstaw do lekkiego przestudzenia – kiedy krem

Via Gusto
Serniczek bananowy z ketonellą 30

Szybkie, proste i mega smaczne ciacho, a mianowicie serniczek bananowy z ketonellą od Locco Co ! Składniki: 2 jaja 50 g erytrytolu 300 g jogurtu greckiego 0% tłuszczu 40 g budyniu śmietankowego 120 g banana bez skórki 40 g ketonelli wegańskiego sosu orzechowego z olejem MCT Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana i budyń. Całość

Truskawkowa Fiesta
Sernik ze śliwkami i kruszonką 186

KRUSZONKĄ PRZEPIS Składniki Spód 200 g ciasteczek zbożowych 80 g roztopionego masła Masa serowa 500 g sera z wiaderka 500 g zmielonego twarogu półtłustego 160 g cukru 1 opakowanie budyniu śmietankowego (proszek) 300 g jogurtu naturalnego gęstego 1 opakowanie cukru wanilinowego 3 jajka 1 łyżka skórki z cytryny Kruszonka 100 g masła 150 g mąki pszennej 80 g cukru (adsbygoogle(...)minut. Kruszonka: Składniki na kruszonkę połączyć i rozetrzeć w palcach na okruchy. Odstawić na bok. Masa serowa: W misce umieścić dwukrotnie zmielony twaróg, ser z wiaderka, jogurt naturalny, budyń śmietankowy (proszek), skórkę z cytryny, cukier i cukier wanilinowy. Całość zmiksować do połączenia. Następnie cały czas miksując, stopniowo dodawać jajka. Gotową masę serową przelać na podpieczony spód. Śliwki umyć, osuszyć, przeciąć

Przepiski.pl
Krem mandarynkowy. 24

jest niewyczuwalna w kremie. Krem należy cały czas mieszać energicznie, podczas dodawania żółtek i mąki. Reakcja zagęszczenia jest niemal natychmiastowa (krem musi być gorący). Teraz, zagęszczony krem ma konsystencję budyniu i musi być dobrze schłodzony przed dodaniem serka mascarpone, najlepiej chłodzić go w lodówce przez całą noc lub 12h. Po tym czasie przekładamy krem do misy miksera planetarnego i ubijamy(...)mieszaj, aż do zagotowania. W wodzie po mandarynkach rozpuść mąkę. Do ciepłego masła dodaj żółtka i wodę z mąką (w kilku turach, cały czas obserwuj konsystencję, powinna być jak budyń). Cały czas mieszaj intensywnie. Letni krem przykryj folią. Tak aby folia skleiła się z całą powierzchnią kremu. Odstaw do lodówki na ok.2h. Ochłodzony krem mandarynkowy ubijaj, aż utworzy gładką jednolitą

SmartBake.pl
DOMOWE CIASTKA FRANCUSKIE Z SEREM 29

serem. Pyszne i nie za słodkie. Ciasteczka posypałam sezamem. SKŁADNIKI Ciasto francuskie 275 g twaróg półtłusty 250 g 1 jajko cukier waniliowy 1 łyżeczka cukier puder 1,5 łyżki budyń waniliowy 1 łyżeczka sezam do posypania Jajko roztrzepać. Twaróg rozgnieść łyżką, dodać oba cukry, budyń i 1 łyżkę roztrzepanego jajka. Wszystko dobrze wymieszać. Ciasto rozwinąć pokroić na 6 kwadratów

Smaczne moje
Sernik z jogurtów greckich 54

Składniki na Sernik z jogurtów greckich: 100 g ciemnych herbatników 5 dużych jajek 2 greckie jogurty (2×400 g) 1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju rzepakowego 2 budynie waniliowe bez cukru (2×38 g) szczypta soli opcjonalnie aromat pomarańczowy lub kilka łyżek soku wyciśniętego z pomarańczy cukier puder lub lukier do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Sernika(...)sztywną pianę. Odstawić. Do żółtek wsypać cukier i zmiksować na puszysty kogel mogel. Zmniejszyć obroty miksera i wlewać strumieniem olej rzepakowy. Następnie dodawać partiami jogurty greckie wymieszane z budyniem oraz aromat pomarańczowy lub sok wyciśnięty z pomarańczy. Odłożyć mikser. Do masy dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką lub szpatułką. Tak przygotowaną masę wylać na blaszkę. Wyrównać. Blaszkę wstawić

Danka Pichci
Jogurtownik z brzoskwiniami i granolą czekalodowo-migdałową 41

odsłonę jogurtownika z soczystymi brzoskwiniami i granolą od Dziewczyny w spódnicach .  Składniki: 2 jaja 50 g erytrytolu 100 g banana bez skórki 180 g jogurtu naturalnego 40 g budyniu śmietankowego 150 g brzoskwiń bez pestek aromat 50 g granoli czekoladowej z migdałami bez glutenu Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana, budyń oraz aromat

Truskawkowa Fiesta
FIT SERNIK BEZ PIECZENIA – aż 20 g białka na porcję 200 kcal! | GYMBEAM 38

białkowej (u mnie białko ryżowe GymBeam o smaku czekoladowym) 6 jajek 110 g kremu białkowego GymBeam (o smaku orzecha laskowego) 200 g erytrytolu lub stewii 20 g kakao 2 budynie waniliowe (łącznie 80 g proszku) 150 g mleka sojowego   Składniki na wierzch ciasta: 20 g sucharków przygotowanie Z podanych proporcji otrzymasz ciasto na formę o średnicy 24 cm. Daje(...)malakserze). Zmielone sucharki wymieszaj z kremem białkowym. Powstałą masę wylep spód formy.   Przygotowanie białkowego sernika: Wszystkie składniki, czyli twaróg, odżywkę białkową, jajka, krem białkowy, erytrytol lub stewię, kakao, budynie waniliowe oraz mleko sojowe zblenduj na gładką, puszystą masę. Polecam użyć blendera ręcznego. Powstałą masę przełóż do garnka i podgrzewaj do momentu zagotowania. Na początku zamieszaj całość co jakiś czas

Via Gusto
Aksamitny sernik 32

Pyszny, kremowy i aksamitny sernik, który oczaruje każde podniebienie. Łatwy w przygotowaniu! Składniki 6 jajek 2 szklanki cukru 1 kg sera z wiaderka 250 g Ricotty 3 budynie waniliowe 1 łyżka kaszy manny Przygotowanie 6 żółtek ubiłam na puch z 2 szklankami cukru. Do ubitej masy dodałam 1 kg sera (u mnie z wiaderka Piątnica) i 250 g Ricotty oraz(...)wsypałam 3 budynie waniliowe i dodałam łyżkę kaszy manny. Całość najpierw łyżką wymieszałam, a później mikserem na najmniejszych obrotach kilka sekund do połączenia masy. Na koniec dodałam ubite 6 białek i lekko mieszając połączyłam z masą. Piekarnik nagrzałam góra-dół do 170 stopni. Na dole piekarnika wstawiam mniejszą blaszkę z gorącą wodą. Wkładam ciasto i piekę w tej temperaturze przez

Wasze Przepisy
Sernik z rabarbarem 33

zmieli sa najlepsze. Ser był dosyć wilgotny więc sernik wyszedł soczysty i ciężki.  składniki: 1,2 kg sera białego z kostki 200 g masła 5 dużych jajek 1 budyń waniliowy bez cukru (40g) 1 szklanka cukru herbatniki kakaowe do wyłożena formy 300 g rabarbaru 2 łyżki cukru waniliowego 2 garście płatków migdałowych Ser zmielić. Białka oddzielić od żółtek. Białka(...)ubić na sztywną pianę i odstawić. Masło utrzeć z żółtkami i cukrem. Porcjami dodawać zmielony ser. Potem dodać budyń w proszku a na koniec pianę z białek. Blaszkę 24x24 natłuścić masłem, dno wyłożyć herbatnikami. Na herbatniki wyłożyć masę serową. Na wierzchu ułożyć drobno pokrojony rabarbar lekko wciskając w masę. Na wierzchu posypać cukrem waniliowym oraz płatkami migdałów. Wstwić do piekarnika

Monia miesza i gotuje
Łaciaty sernik na mleku skondensowanym 40

też daje urządzeniu 10 punktów Przepis na łaciaty sernik na mleku skondensowanym Składniki: 1 kg dobrej jakości sera na sernik 5 jajek M 1 pełna łyżka naturalnego kakao 2 budynie u mnie 1 waniliowy i 1 śmietankowy (mogą być np. 2 waniliowe) 1 mleko zagęszczone słodzone (puszka 530 g) Przygotowanie: Blaszkę (u mnie kwadratowa 26×26, może być też(...)wypełnione do połowy wodą. Białka oddzielamy od żółtek. Białka umieszczamy w mniejszej misce. Ubijamy na sztywno. Do większej przekładamy cały ser, nasze żółtka, wlewamy mleko skondensowane i dodajemy 2 budynie (proszek). Wszystko miksujemy do połączenia. Dodajemy nasze ubite białka. Krótko miksujemy. 1/3 masy odlewamy do drugiej miski. Dodajemy kakao i miksujemy do połączenia. Do formy nalewamy część jasnej masy, potem

Słodkie okruszki
karpatka na groszku ptysiowym – ciasto bez pieczenia 43

wykonanie: 500 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy żółtka, mąkę pszenną oraz ziemniaczaną i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i gotujemy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia (temperatury pokojowej). Masło miksujemy na puch, stopniowo dodajemy budyń i miksujemy na gładki krem. Na dnie foremki (ok.22×25 cm, wyłożonej papierem

Domowy Smak Jedzenia
Cytrynowiec (bez glutenu, bez białego cukru) 41

cytryny (200ml soku) + skórka do kremu -100ml soku jabłkowego (pasteryzowany bez cukru najlepiej pojemność 400ml) -ok 6 łyżek ksylitolu (można dodać więcej/mniej) -150ml soku jabłkowego + 40g budyniu waniliowego (bez cukru) -1 pełna łyżeczka żelatyny +100ml gorącego soku jabłkowego Krem -250g serka typu włoskiego -300g serka homogenizowanego -ok 6 łyżek ksylitolu -2 płaskie łyżki mąki(...)Żelatynę zalać 100ml gorącego soku i mieszać do rozpuszczenia. Gdy to nastąpi wlać ją do garnka z sokiem i cytryną. 12. Całość dosłodzić według uznania i zagotować. 13. Budyń rozmieszać w 150ml zimnego soku i pewnie wlać do gotującego się garnka, cały czas energicznie mieszając. 14. Galaretkę budyniową nieco ostudzić (ale nie doprowadzić do stężenia) i wylać na nasączony biszkopt

Candy Pandas